Mayıs Ayı dondurulmuş embriyo transfer sürecindekiler

Bende polip vardı mecburi oldum ama histereskobi tutunmaya şansını artıyor diye duymuştum ben
Histereskopi tabiki yapılmalı zaten ben de insAllah başlayacağım da 3.ye yapılacak zaten.ben genetik taramayi demiştim görüşmeye gittiğim doktorlardan biri yapılmalı duyir biri yapilmamamli

Kızlarrr bugun test günümdü negatif sonuç aldık şimdi bu kullanılan ilaçlar yumurta rezervime etki etmiş midir acaba yumurta sayım çok azdı. Tekrar kontrole gitmeyi düşünüyorum sizce yumurtalığa etkisi ne olmuştur bilgisi olanlar yazabilir mi

Çok üzüldüm ama sıkma canını hayırlısı böyle diye düşün biliyorum teselli etmez hiç bir söz ama sabır

Gecikiyorsa güzelleştiriyordur inşallah yaradanın elbet bildiği vardırBenim bilgim yok ama rezervine etki etmemiştir canım.Çünkü belli sayıda yumurta ile doğuyormuşuz.Sadece kalitesini düzeltip değiştirebilirsin yaşam tarzınla.Mental olarak hazır olunca başla bence.

Sizin süreç nasıl başladı anlatmak isterseniz neler oldu dinlemek isterim.Mesela kaç yumurtanız oldu kaçı döllendi kaçıncı güne gitti gibi

Benim 3 yumurtam olmuştu 2 si boş çıktı 1 tanesi 3. Güne gitti ilk denememdi yaşım 35 bakalım rezerve göre tekrar denemeyi düşünüyoruz

Benim 3 yumurtam olmuştu 2 si boş çıktı 1 tanesi 3. Güne gitti ilk denememdi yaşım 35 bakalım rezerve göre tekrar denemeyi düşünüyoruz
Doktor yumurtalarımın ilaca direnç gösterdiğini geç cevap verdiğini söylemişti zaten benm sol yumurtalığım yok kist sebebiyle alındı bu sebepten tek yumurtalığımda 3 tanecik vardı şu an durum ne bilmiyorum bakıcaz artık duruma göre.

mesajınızı şimdi gördüm.İlk denemenizmiiş.kendi hikayemi anlatıcam ordan sizde kendinize bir yol çizersiniz inşallah.Bir çok kadının da hikayesini dinleyin bunlarda muhakkak yol gösterir.

Ben ekimde başladım kasımda Opu oldum.Rezervin düşük dedi ama amh değerime bakmadı.Sadece LH,FSH falan baktı.Ama amh yok.Tüplerim açıktı daha öncesinde hsg çekilmiştim.Neyse işte sayoyo bu yumurta 6 tane.Dedi en az 10 olsun isteriz senin yaşında.Yaşım o zaman 30.Dünyam yıkıldı.Ama hemende kabullendim.Bizim sorunumuz eşimin varikoseliydi.Ocak ayında ameliyat olmuştu ama ekim ayına kdarda yüne olmayınca doğal yoldan tüp bebeğe gittik.İleri hareket düşük sayı falan iyi morfoloji de düşük.Ameliyat işe yaramadı

6 yumurtayı kasımda OPU oldum toplattım derken demesin mi doktor 3 tane çıktı diye.Dedim naneyi yedik.Milletin 20 taneden 2 kalıyo falan bizim 3 taneden hiçbiri kalmaz 3.güne ya da 5.güne. Ama öyle olmadı. 3.günde 2 si donduruldu.5.güne de sonuncusu takip edildi ve donduruldu.Yani 3/3 yapmıştık.Ama doktorumz transfer önermedi.Dedi havuz yapalım.Tedavi de kafan rahatlar hem bu yaşındaki yumurta ve spermleriniz embriyo olur ilerde bi rahatsızlığınız olsa bile bu yaştaki sağlığınızı ve hücrelerinizi genetiğinizi taşır dedi.Mantıklı bulduk.Denemelerimiz belki başarısız da olabilir dedik.Ya da olursa ilerde kardeş istersek ordan kullanırız demiştik.

Başladık biz hemen yine.ilk opu sonrası yani ilk adetle ilaçlara başladık.Bu sefer 7 yumurta sayıyor.Dedim önceki aydan tecrübeliyiz falan daha iyi olur bu sefer.7 tane toplanmış 6 sı dolu çıkmış 5i döllenmişti.Dedik iyi yine 5te 5 yaparsak ooo 3 tanede önceden var.Ama öyle olmadı.3.günde 2si donduruldu. Diğer 3 tanesi iyi gelişmiyordu ama 5.güne kadar izleyelim dediler.ama olmadı. Oldumu bize 7/2 başarı.Neyse dedik vardır bi hayır.

Ben şunu anladım canım bu süreçte.Yemene içmene dikkat etmen lazım.Ben ikinci OPU de çok dikkat etmedim ilki kadar.su mesela deli gibi su içmek lazım.3 litre falan içmiştim ilkinde ikincisinde içmedin o kadar. Yaşınızda tam yerinde aslında size de havuz önerebilirdi doktorunuz.Tekrar tekrar sil baştan olmazdı.

Mesela biz kasım aralıkta hallettiğimiz için embriyo işlerini hem ilaçlar daha uygundu bugünden hem klinik ücretleri.Ve taksite bölmüştük.Nisan ayında bitti borçları öyle transfere başladık. Size benim önerim havuz olur.Hem ikiz embriyo transferi olursanız şansınız ikiye katlar hemde iki transfer olmasanız bile kafanız rahat olur arkada var zaten diye.ya da kardeş yaparsınız sonra isterseniz yine ordan kullanarak.bu gerginliği yaşamazsınız tekrar.Mesela bu grupta var bi iki arkadaş kardeş yapan ilk çocuklarının zamanından embriyolarını kullanarak

havuz yapmamak pişmanlığımız oldu aslında bilemedik ama ne güzel yumurtaların sağlıklı olmuş çok sevindim senin adına umarım biz de başarılı sonuçlar alırız bakalım önce yumurtalığımın durumunu görmemiz gerek .. nerde tedavi gördün ist da mı

Belirtilerini de yazar mısın ilk günden beri?bizlere yol göstersin
Tabiki ilk günde hiç belirti olmadı 2. Gün hafif kasık ağrısı başladı 2-3 saniyelik geldi gitti 3. Günde aynı şekilde oldu. 4. Gün hafif bel ağrısı eklendi. 5,6,7. Günler biraz göğüs hassasiyeti başladı biraz halsizlik, kasık ve bel ağrım da artmaya başladı adet ağrısı gibi düşünün bende bu şekilde oldu ama herkes de belirti olmayabiliyormuş. Bende niye belirti yok veya olmadı diye de tatlı canınızı sıkmayın lütfen bende yerleşme kanaması olmadı mesela

Yaa çok tatlısınız teşekkür ederim evet transfer oldum hatta garip de bişey oldu transfer sırasında embriyolardan bir tanesi ilk transfer oldu diğeri kanülde kaldı transfer iki kez tekrarlandı ben ilk defa böyle bişey yaşadım bilmiyorum daha önce yaşayan var mı ameliyathanedeki başımdaki hemşire korkacak bişey yok embriyo yapışkan bir madde olduğu için bazen karşılaştığımız bir durum bu yüzden mutlaka her transfer sonrası embriyologlarımız transferin başarılı olup olmadığını kontrol ediyorlar dedi ben de inş rahime de kolayca yapışır dedim ahshsh bütün ameliyathane amin dedi dua ettik :)) inşallah olmuştur lütfen olsun amin

hayır canım hatay iskenderunda.Bize yakın diye tercih ettik.Ünü olduğu ya da kaliteli iyi diye duyduğumuz için değil.Git-geller ile yollarda çile çekmemek ayrıca stres olmamak için böyle tercih ettik.
Evet yumurtalıklarına baktır reglinle birlikte git.Bakalık bu ay kaç yumurta görünecek.Ama kesinlikle yeme içmeyi düzenle.Haftada en az 3 kere falan hafif tempolu yürüyüş yap, avakado,haşlanmış yumurta falan öneriyorum ben size.Yani araştırırsınız yumurta kalitesini arttıran şeyleri tabii.Ama yeme içme önemli ama tek sebep değil.Birazda kısmet işi bu yumurtaların döllenme işi.Aaa aklıma geldi.Ayrıca bizim 3/3 yaptığımız ilk Opu de embriyolog demişti ki, mikroenjeksiyon mu ne yönetemiyle döllemiş yumurtalarımı.Yani en iyi spermleri seçip döllemiş.Diğer Opu olduğun yumurtalarımda yani 6/2 yaptığımda hüç bahsetmedi bundan.diğer bir yöntem daha varmış ki o da yumurtanın üstüne seçilmeyen rastgele spermler mi ne konuluyormuş kendiliğinden dölleniyormuş sanırım.Bence buna da dikkat edin.

En önemlisi stres, uzak durun.Demesi kolay yapması zor.Bende ara ara böyle umutsuzluğa kapılıyorum.Geriliyorum.Allah hepimizin yardımıcsı olsun sana sıkı sıkı sarılıyorum.Aklıma bişey gelirse yine yazarım.Ya da siz sorarsınız bizlere.Birbirinizib ışığı olmak çok iyi geliyor bana sizr de iyi geliriz inşallah

Size sıkı sıkı tutunsun bebekleriniz.İnşallah güzel haberlerinizi de alırız.3 gün içerde gezip kendilerine yer arayacaklarmış.İnşallah kolayca yerleşirler annelerine

mayala sanırım sevgili mayalanın da yumurtaları geç olgunlaşmıştı.Sana bu konuda bilgi verebilir diye düşünüyorum. Değil mi sevgili mayala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…