- Konu Sahibi gezegendeki FS
-
Son 3 gün kaldıGünaydın canım kızlar bugün testleri olanlar tekrar kan verenler gün bekleyenler hepiniz hayırlı güzel haberler alın inşallah
Yapma bacım bende yaptım negatif gördüm kan günü pozitif görene kadar moralım bozulduSon 3 gün kaldıŞuan evde test yapmamak için direniyorum Diğer 4 transferde hep öncesine evde test yapıp moralim bozuldu bu sefer yapmayacağım dedim Allah’ım herkese güzel,hayırlı haberler versin
30 yaşındayım , 5. Gün embriyosu (3aa) genetik taramalı , tek ebriyo , 12 mayıs transfer günüm. İnşallah herbirimiz çok güzel sonuçlar alırızMerhaba
Yaş,kaçıncı gün embriyosu, kaç embriyo,transfer gününizü verirseniz sizi de ekleyelim tabloya
Eşim de erken davrandık diyor da artışı hesaba katınca 5 üzerinde bi sayı görmeyi bekledim en azından. Çift embriyo transferi bi de. Yani bişey çıkacağına inanmıyorum açıkçası 3 günde değerin fırlaması çok olası gelmiyor bir mucize lazım.5. Gün embriyosu nasıl olur bilmiyorum ama acaba erken bir tarih olabilir mi yani tam gününüzde tekrar kan verseniz mi . Benim ki 3. Gün olduğu için 12. Gün kan istedi mesela . Sizin transfer olalı daha 7 Gün olmuş sonuç değişebilir belki
Hayır olsun canım.Sıkma canını dicem ama biliyorum yine de sıkıcı bi durum.Ama inan ki zamanı var demek ki.En kısa zamanda,en güzel zamanda, en güzel şekilde gelsin bebeklerin sanaBen elendim arkadaşlar kalanlara başarılar dilerim
Allah razı olsun. Yani pes etmeyelim diyoruz burda da kimsenin moralini bozup negatif konuşmak istemiyorum. Söylediklerimi sadece benim sürecim için konuşuyorum. Benimki zaten açıklanamayan infertiliteydi. Hsg filminde T şeklinde rahim olduğumu biliyorduk tedavime 2,5 yıl önce başladık. Sayısız over indüksiyonu, sayısız doktor, sayısız görüş aldım. İlk bana T rahim için ameliyat diyen doktor bizimle çok sert konuşmuştu. Ağlayarak çıkmıştım odasından. Çok araştırdım çok okudum. Rahim içi yapışıklık riskinden korktuğumdan bi de daha önce bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden iyileşme sürecim zordu tekrar ameliyat olmak hele ki rahimden benim için vermesi çok zor bir karardı. Zeynep Kamil’de başladım sürece. Rapor sürecine girdik yaklaşık 1,5 yıldır sonuç alamadığımız over indüksiyonlarına 2 başarısız aşılama eklendi ama neyse ki tüp bebek raporuna ulaştık. Maddi açıdan bir nebze iyi de oldu. Rapor sürecinde tüm tahliller tetkikler sıfırdan yapıldı. Müşerref Banu hoca var çok ilgili çok anlayışlı çok güzel yönlendirdi çok sevdim onu. Detaylı ultrasona aldı beni T rahim için, kitaba göre konuşsam seni ameliyat ederim ama hiç gebelik oluşmamış ki dedi. T rahim erken düşüklere sebep olur tutunmaya problem değil dedi. Gebelik görelim tekrarlayan düşük olursa o zaman ameliyatı konuşacağız dedi. Açısı dar değil gebe kalmana engel bir durum yok dedi. Orda çok motiveydim. Olacaktı inanıyordum. Zeynep Kamil’de ilk tüp bebek denememizi yaptık orda da taze transfer oldum. Embriyomuz 3. gündeyken transfere çağırdılar gittik ameliyathane çok kalabalık bugün iptal yarın tekrar gelin dediler transfer olamadan geri döndük. Ertesi gün 4. gün embriyosu tek embriyo koydular orda bana dondurulacak kalitede embriyon yok dediler ama benimle tedavi olan orda tanıştığım kimsenin embriyosunu da dondurmadılar. Doluymuş dolapları yeni embriyo donduracak yerleri yokmuş diye duydum ordaki arkadaşlardan. Ailem Ankara’da yaşıyor. Etlik Şehir Hastanesi’nde sürece başlayacaktım eşim İstanbul’da ben Ankara’da olmayacağına karar verdik vazgeçtik. Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde başlayacaktım. Zeynep Kamil’de yumurta toplamada da transfer sonrası da kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. O gün kaç kişi opu veya transfer olacaksa koğuş düzeni aynı yerde 3 yatak paylaşımlı kullandık. Gereken önem verilmiyor gibi düşündüm. Transfer sonrası ameliyat masasından hadi bayancım hadi bayancım diye kaldırıldım 5 dk uzanmama bile müsaade edilmedi. Devlet hastanesinden bu tecrübelerle vazgeçtim. Yine araştırmaya okumaya devam ettim Bahçeci’de denemeye karar verdim laboratuvarın iyi olması sebebiyle. 10 yumurtam toplandı 7 tanesi döllendi 5 tanesi 5. güne gitti. Birini taze transfer oldum tutmadı. Doktorum T rahim için histereskopi dedi onu da oldum Bahçeci’de. 4 dondurulmuş embriyodan 2sini artık 3. denememiz olduğu için çift transfer ettiler. Şimdi onlar da tutmadı. Geriye 2 embriyo kaldı ama benim ne maddi ne manevi gücüm kalmadı. İlaçlar tedaviler ameliyatlar derken bir araba parası masraf ettik. Elde var sıfır. Artık neyi yanlış yaptığımı da bilmediğim için çünkü bu güne kadar muayene olduğum hiç bir doktor bu sebepten olmuyor demedi. Açıklanamayan infertilite diyorlar. Ben neyi düzeltmem gerektiğini bilmeden daha fazla acı çekmek, daha fazla umut etmek, daha fazla hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Benimle birlikte eşim de her seferinde kahroluyor. Yakın çevremiz ailelerimiz de kahroluyor. Yani bunu artık kendimize yapmaya ne gerek var Takdiri İlahi diyorum. Rabbim herkese nasip ettiği gibi bir gün bize de nasip ederse olur olmazsa canımız sağolsun nereye kadar savaşabiliriz ki. Kaç kere deneyince duracağız? Bunun bir sonu yok. Bu kadar şey yaşayınca kendi hikayemle ilgili artık maalesef böyle düşünüyorum. İçimdeki öfkemi sadece meraklarını gidermek için gün buluşmalarında dedikodu yapmak için canım acıdığı halde boş boş konuşan, yerli yersiz sorular soran koca karılarla mücadele etmeye yöneltmeye karar verdim. Artık o kocakarılara birilerinin cevap vermesi gerekiyor. Daha fazla insanların canını yakamasınlar. Ben vericem onların ağzının payını gücüm yettiğince. Her istediğinde hamile kalabilenler çatır çatır doğuranlar bizim halimizden anlamıyor anlayamıyorlar.Amin inşallah isteyen herkesin yüzü güler.Dondurulmuş kalan embriyonuz var mıydı.Asla pes etmeyin. Bazen 2020 yılına gidiyorum bazı mesajları okuyorum insanların 2020de olmadıysa 2022 de bebeklerini kucaklamışlar.Nasıl motive oluyorum.Yoruldunuz belki haklısınız Da ama bence sizde çok güçlüsünüz,çok güçlü bir annenin çok güçlü evlatları olacak.Duacınım canım.Güzel kalbin ferahlıklara kavuşsun
Ahh canım düğmeciğim.Sana kocaman sarılıyorum.İçindeki öfkeyi birikmişliği o kadar güzel ifade etmişsin ki ah canımAllah razı olsun. Yani pes etmeyelim diyoruz burda da kimsenin moralini bozup negatif konuşmak istemiyorum. Söylediklerimi sadece benim sürecim için konuşuyorum. Benimki zaten açıklanamayan infertiliteydi. Hsg filminde T şeklinde rahim olduğumu biliyorduk tedavime 2,5 yıl önce başladık. Sayısız over indüksiyonu, sayısız doktor, sayısız görüş aldım. İlk bana T rahim için ameliyat diyen doktor bizimle çok sert konuşmuştu. Ağlayarak çıkmıştım odasından. Çok araştırdım çok okudum. Rahim içi yapışıklık riskinden korktuğumdan bi de daha önce bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden iyileşme sürecim zordu tekrar ameliyat olmak hele ki rahimden benim için vermesi çok zor bir karardı. Zeynep Kamil’de başladım sürece. Rapor sürecine girdik yaklaşık 1,5 yıldır sonuç alamadığımız over indüksiyonlarına 2 başarısız aşılama eklendi ama neyse ki tüp bebek raporuna ulaştık. Maddi açıdan bir nebze iyi de oldu. Rapor sürecinde tüm tahliller tetkikler sıfırdan yapıldı. Müşerref Banu hoca var çok ilgili çok anlayışlı çok güzel yönlendirdi çok sevdim onu. Detaylı ultrasona aldı beni T rahim için, kitaba göre konuşsam seni ameliyat ederim ama hiç gebelik oluşmamış ki dedi. T rahim erken düşüklere sebep olur tutunmaya problem değil dedi. Gebelik görelim tekrarlayan düşük olursa o zaman ameliyatı konuşacağız dedi. Açısı dar değil gebe kalmana engel bir durum yok dedi. Orda çok motiveydim. Olacaktı inanıyordum. Zeynep Kamil’de ilk tüp bebek denememizi yaptık orda da taze transfer oldum. Embriyomuz 3. gündeyken transfere çağırdılar gittik ameliyathane çok kalabalık bugün iptal yarın tekrar gelin dediler transfer olamadan geri döndük. Ertesi gün 4. gün embriyosu tek embriyo koydular orda bana dondurulacak kalitede embriyon yok dediler ama benimle tedavi olan orda tanıştığım kimsenin embriyosunu da dondurmadılar. Doluymuş dolapları yeni embriyo donduracak yerleri yokmuş diye duydum ordaki arkadaşlardan. Ailem Ankara’da yaşıyor. Etlik Şehir Hastanesi’nde sürece başlayacaktım eşim İstanbul’da ben Ankara’da olmayacağına karar verdik vazgeçtik. Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde başlayacaktım. Zeynep Kamil’de yumurta toplamada da transfer sonrası da kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. O gün kaç kişi opu veya transfer olacaksa koğuş düzeni aynı yerde 3 yatak paylaşımlı kullandık. Gereken önem verilmiyor gibi düşündüm. Transfer sonrası ameliyat masasından hadi bayancım hadi bayancım diye kaldırıldım 5 dk uzanmama bile müsaade edilmedi. Devlet hastanesinden bu tecrübelerle vazgeçtim. Yine araştırmaya okumaya devam ettim Bahçeci’de denemeye karar verdim laboratuvarın iyi olması sebebiyle. 10 yumurtam toplandı 7 tanesi döllendi 5 tanesi 5. güne gitti. Birini taze transfer oldum tutmadı. Doktorum T rahim için histereskopi dedi onu da oldum Bahçeci’de. 4 dondurulmuş embriyodan 2sini artık 3. denememiz olduğu için çift transfer ettiler. Şimdi onlar da tutmadı. Geriye 2 embriyo kaldı ama benim ne maddi ne manevi gücüm kalmadı. İlaçlar tedaviler ameliyatlar derken bir araba parası masraf ettik. Elde var sıfır. Artık neyi yanlış yaptığımı da bilmediğim için çünkü bu güne kadar muayene olduğum hiç bir doktor bu sebepten olmuyor demedi. Açıklanamayan infertilite diyorlar. Ben neyi düzeltmem gerektiğini bilmeden daha fazla acı çekmek, daha fazla umut etmek, daha fazla hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Benimle birlikte eşim de her seferinde kahroluyor. Yakın çevremiz ailelerimiz de kahroluyor. Yani bunu artık kendimize yapmaya ne gerek var Takdiri İlahi diyorum. Rabbim herkese nasip ettiği gibi bir gün bize de nasip ederse olur olmazsa canımız sağolsun nereye kadar savaşabiliriz ki. Kaç kere deneyince duracağız? Bunun bir sonu yok. Bu kadar şey yaşayınca kendi hikayemle ilgili artık maalesef böyle düşünüyorum. İçimdeki öfkemi sadece meraklarını gidermek için gün buluşmalarında dedikodu yapmak için canım acıdığı halde boş boş konuşan, yerli yersiz sorular soran koca karılarla mücadele etmeye yöneltmeye karar verdim. Artık o kocakarılara birilerinin cevap vermesi gerekiyor. Daha fazla insanların canını yakamasınlar. Ben vericem onların ağzının payını gücüm yettiğince. Her istediğinde hamile kalabilenler çatır çatır doğuranlar bizim halimizden anlamıyor anlayamıyorlar.
İlaç kullanıyor musun, progestan falan kullanırken adet olmayacakmışız öyle diyorlardı da canım.kahverengi leke yerleşme de oluyır deniliyor.kırmızı olmadıkça sorun yok deniliyor.İnşallah güzel sonuç alırsınKan verdim sonuç bekliyorum ama kötü birşey oldu şimdi kahverengi leke geldi sanırım negatif olacak ve adet olacağım
Progestan vajinal 200mg günde 3 defa kullanıyorum. Aynı zamanda gün aşırısı iğne kullanıyorum. Kırmızı değil ama beni tedirgin etti . Hayırlısı olsun artık beklemekte başka çare kalmadıİlaç kullanıyor musun, progestan falan kullanırken adet olmayacakmışız öyle diyorlardı da canım.kahverengi leke yerleşme de oluyır deniliyor.kırmızı olmadıkça sorun yok deniliyor.İnşallah güzel sonuç alırsın
Son bi kaç saat sonrası da Allah’a kalmış.Elinden geleni yaptın, bugünleri bekledin.İçin ferah olsunProgestan vajinal 200mg günde 3 defa kullanıyorum. Aynı zamanda gün aşırısı iğne kullanıyorum. Kırmızı değil ama beni tedirgin etti . Hayırlısı olsun artık beklemekte başka çare kalmadı
Bir bilseler bizim canımızın nasıl yandığını bedenden çektiğimiz ızdırabı inan konuşmazlar ama hepimizin çevresinde var böyleleri hakkında hayırlısı olsun çok zor ama sabır arkadaşım hayırlısı de yine senin 2 embriyo varmış bende o da yok ve oluşmuyorAllah razı olsun. Yani pes etmeyelim diyoruz burda da kimsenin moralini bozup negatif konuşmak istemiyorum. Söylediklerimi sadece benim sürecim için konuşuyorum. Benimki zaten açıklanamayan infertiliteydi. Hsg filminde T şeklinde rahim olduğumu biliyorduk tedavime 2,5 yıl önce başladık. Sayısız over indüksiyonu, sayısız doktor, sayısız görüş aldım. İlk bana T rahim için ameliyat diyen doktor bizimle çok sert konuşmuştu. Ağlayarak çıkmıştım odasından. Çok araştırdım çok okudum. Rahim içi yapışıklık riskinden korktuğumdan bi de daha önce bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden iyileşme sürecim zordu tekrar ameliyat olmak hele ki rahimden benim için vermesi çok zor bir karardı. Zeynep Kamil’de başladım sürece. Rapor sürecine girdik yaklaşık 1,5 yıldır sonuç alamadığımız over indüksiyonlarına 2 başarısız aşılama eklendi ama neyse ki tüp bebek raporuna ulaştık. Maddi açıdan bir nebze iyi de oldu. Rapor sürecinde tüm tahliller tetkikler sıfırdan yapıldı. Müşerref Banu hoca var çok ilgili çok anlayışlı çok güzel yönlendirdi çok sevdim onu. Detaylı ultrasona aldı beni T rahim için, kitaba göre konuşsam seni ameliyat ederim ama hiç gebelik oluşmamış ki dedi. T rahim erken düşüklere sebep olur tutunmaya problem değil dedi. Gebelik görelim tekrarlayan düşük olursa o zaman ameliyatı konuşacağız dedi. Açısı dar değil gebe kalmana engel bir durum yok dedi. Orda çok motiveydim. Olacaktı inanıyordum. Zeynep Kamil’de ilk tüp bebek denememizi yaptık orda da taze transfer oldum. Embriyomuz 3. gündeyken transfere çağırdılar gittik ameliyathane çok kalabalık bugün iptal yarın tekrar gelin dediler transfer olamadan geri döndük. Ertesi gün 4. gün embriyosu tek embriyo koydular orda bana dondurulacak kalitede embriyon yok dediler ama benimle tedavi olan orda tanıştığım kimsenin embriyosunu da dondurmadılar. Doluymuş dolapları yeni embriyo donduracak yerleri yokmuş diye duydum ordaki arkadaşlardan. Ailem Ankara’da yaşıyor. Etlik Şehir Hastanesi’nde sürece başlayacaktım eşim İstanbul’da ben Ankara’da olmayacağına karar verdik vazgeçtik. Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde başlayacaktım. Zeynep Kamil’de yumurta toplamada da transfer sonrası da kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. O gün kaç kişi opu veya transfer olacaksa koğuş düzeni aynı yerde 3 yatak paylaşımlı kullandık. Gereken önem verilmiyor gibi düşündüm. Transfer sonrası ameliyat masasından hadi bayancım hadi bayancım diye kaldırıldım 5 dk uzanmama bile müsaade edilmedi. Devlet hastanesinden bu tecrübelerle vazgeçtim. Yine araştırmaya okumaya devam ettim Bahçeci’de denemeye karar verdim laboratuvarın iyi olması sebebiyle. 10 yumurtam toplandı 7 tanesi döllendi 5 tanesi 5. güne gitti. Birini taze transfer oldum tutmadı. Doktorum T rahim için histereskopi dedi onu da oldum Bahçeci’de. 4 dondurulmuş embriyodan 2sini artık 3. denememiz olduğu için çift transfer ettiler. Şimdi onlar da tutmadı. Geriye 2 embriyo kaldı ama benim ne maddi ne manevi gücüm kalmadı. İlaçlar tedaviler ameliyatlar derken bir araba parası masraf ettik. Elde var sıfır. Artık neyi yanlış yaptığımı da bilmediğim için çünkü bu güne kadar muayene olduğum hiç bir doktor bu sebepten olmuyor demedi. Açıklanamayan infertilite diyorlar. Ben neyi düzeltmem gerektiğini bilmeden daha fazla acı çekmek, daha fazla umut etmek, daha fazla hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Benimle birlikte eşim de her seferinde kahroluyor. Yakın çevremiz ailelerimiz de kahroluyor. Yani bunu artık kendimize yapmaya ne gerek var Takdiri İlahi diyorum. Rabbim herkese nasip ettiği gibi bir gün bize de nasip ederse olur olmazsa canımız sağolsun nereye kadar savaşabiliriz ki. Kaç kere deneyince duracağız? Bunun bir sonu yok. Bu kadar şey yaşayınca kendi hikayemle ilgili artık maalesef böyle düşünüyorum. İçimdeki öfkemi sadece meraklarını gidermek için gün buluşmalarında dedikodu yapmak için canım acıdığı halde boş boş konuşan, yerli yersiz sorular soran koca karılarla mücadele etmeye yöneltmeye karar verdim. Artık o kocakarılara birilerinin cevap vermesi gerekiyor. Daha fazla insanların canını yakamasınlar. Ben vericem onların ağzının payını gücüm yettiğince. Her istediğinde hamile kalabilenler çatır çatır doğuranlar bizim halimizden anlamıyor anlayamıyorlar.
Kırmızı ve yoğun olmadığı sürece korkma arkadaşım stres yapmaKan verdim sonuç bekliyorum ama kötü birşey oldu şimdi kahverengi leke geldi sanırım negatif olacak ve adet olacağım
Bende günde 3 tane fitil ve 3 günde bir de iğnesini vuruyorum canım. Kahverengi olan lekelerde hiçbir yerde kötü bahsedilmiyor. Yoğun ve kıpkırmızı olduğu zaman tedirgin olunmalıymış. Yerleşmedir yüksek olasılıkla. Kan sonuzun ne zaman çıkacakmışProgestan vajinal 200mg günde 3 defa kullanıyorum. Aynı zamanda gün aşırısı iğne kullanıyorum. Kırmızı değil ama beni tedirgin etti . Hayırlısı olsun artık beklemekte başka çare kalmadı
Bi önceki kimyasal olan gebeliğin hem transfer oncesi transferden de beş gün sonra yarım olacak şekilde ovitrelle yapmstm cnm ben ama bus fer yaptrmadi doktorum değişti cunkugezegendeki FS kız ben bu grubu nasıl görmemişiim panayıra sondan katılmış olucam ama beni de ekler misinn ilk denemem yaş 30 5. Gün taze transfer. 14 mayısta transfer oldum. 26 mayıs test günüm.
Benim merak ettiğim birşey var. Opu 36 saat öncesi ovitrelle vuruldum herkes vuruluyor genelde. Ama benim gibi transferden sonraki gün de ovitrelle vurulan var mı acabaa
Tüp bebek merkezinde verdim doktorum burada vermemi istediSon bi kaç saat sonrası da Allah’a kalmış.Elinden geleni yaptın, bugünleri bekledin.İçin ferah olsun
Bu arada acilde mi kan verdin,yoksa randevu mu aldın bi kadın doğumdan?
Merhaba, neredeyse seninle aynı süreçlerden geçmişiz…Ben çok geç evlendim ve şuan yaşım 42….6-7 doktor gezdim,Bir sürü ilaç ,operasyon ve ultrasonlara girdim ki kullanılan ilaçlar bana yan etki yaptı ve 22 gün hastane de yattım.Bu sürecin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu biliyorum.Pes etme sakın…Ben pes ettim geçen sene ve hiç beklemediğim ve hiç dikkat etmediğim bir zaman da kendiliğinden hamile kaldım evet sona kadar gelemedik , bir şekilde düşük yaşadım ama gebe kalabildiğimi gördüm.Kendime dedim ki vazgeçme hayırlısını dile ama bırakmaAllah razı olsun. Yani pes etmeyelim diyoruz burda da kimsenin moralini bozup negatif konuşmak istemiyorum. Söylediklerimi sadece benim sürecim için konuşuyorum. Benimki zaten açıklanamayan infertiliteydi. Hsg filminde T şeklinde rahim olduğumu biliyorduk tedavime 2,5 yıl önce başladık. Sayısız over indüksiyonu, sayısız doktor, sayısız görüş aldım. İlk bana T rahim için ameliyat diyen doktor bizimle çok sert konuşmuştu. Ağlayarak çıkmıştım odasından. Çok araştırdım çok okudum. Rahim içi yapışıklık riskinden korktuğumdan bi de daha önce bel fıtığı ameliyatı geçirdiğimden iyileşme sürecim zordu tekrar ameliyat olmak hele ki rahimden benim için vermesi çok zor bir karardı. Zeynep Kamil’de başladım sürece. Rapor sürecine girdik yaklaşık 1,5 yıldır sonuç alamadığımız over indüksiyonlarına 2 başarısız aşılama eklendi ama neyse ki tüp bebek raporuna ulaştık. Maddi açıdan bir nebze iyi de oldu. Rapor sürecinde tüm tahliller tetkikler sıfırdan yapıldı. Müşerref Banu hoca var çok ilgili çok anlayışlı çok güzel yönlendirdi çok sevdim onu. Detaylı ultrasona aldı beni T rahim için, kitaba göre konuşsam seni ameliyat ederim ama hiç gebelik oluşmamış ki dedi. T rahim erken düşüklere sebep olur tutunmaya problem değil dedi. Gebelik görelim tekrarlayan düşük olursa o zaman ameliyatı konuşacağız dedi. Açısı dar değil gebe kalmana engel bir durum yok dedi. Orda çok motiveydim. Olacaktı inanıyordum. Zeynep Kamil’de ilk tüp bebek denememizi yaptık orda da taze transfer oldum. Embriyomuz 3. gündeyken transfere çağırdılar gittik ameliyathane çok kalabalık bugün iptal yarın tekrar gelin dediler transfer olamadan geri döndük. Ertesi gün 4. gün embriyosu tek embriyo koydular orda bana dondurulacak kalitede embriyon yok dediler ama benimle tedavi olan orda tanıştığım kimsenin embriyosunu da dondurmadılar. Doluymuş dolapları yeni embriyo donduracak yerleri yokmuş diye duydum ordaki arkadaşlardan. Ailem Ankara’da yaşıyor. Etlik Şehir Hastanesi’nde sürece başlayacaktım eşim İstanbul’da ben Ankara’da olmayacağına karar verdik vazgeçtik. Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde başlayacaktım. Zeynep Kamil’de yumurta toplamada da transfer sonrası da kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim. O gün kaç kişi opu veya transfer olacaksa koğuş düzeni aynı yerde 3 yatak paylaşımlı kullandık. Gereken önem verilmiyor gibi düşündüm. Transfer sonrası ameliyat masasından hadi bayancım hadi bayancım diye kaldırıldım 5 dk uzanmama bile müsaade edilmedi. Devlet hastanesinden bu tecrübelerle vazgeçtim. Yine araştırmaya okumaya devam ettim Bahçeci’de denemeye karar verdim laboratuvarın iyi olması sebebiyle. 10 yumurtam toplandı 7 tanesi döllendi 5 tanesi 5. güne gitti. Birini taze transfer oldum tutmadı. Doktorum T rahim için histereskopi dedi onu da oldum Bahçeci’de. 4 dondurulmuş embriyodan 2sini artık 3. denememiz olduğu için çift transfer ettiler. Şimdi onlar da tutmadı. Geriye 2 embriyo kaldı ama benim ne maddi ne manevi gücüm kalmadı. İlaçlar tedaviler ameliyatlar derken bir araba parası masraf ettik. Elde var sıfır. Artık neyi yanlış yaptığımı da bilmediğim için çünkü bu güne kadar muayene olduğum hiç bir doktor bu sebepten olmuyor demedi. Açıklanamayan infertilite diyorlar. Ben neyi düzeltmem gerektiğini bilmeden daha fazla acı çekmek, daha fazla umut etmek, daha fazla hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Benimle birlikte eşim de her seferinde kahroluyor. Yakın çevremiz ailelerimiz de kahroluyor. Yani bunu artık kendimize yapmaya ne gerek var Takdiri İlahi diyorum. Rabbim herkese nasip ettiği gibi bir gün bize de nasip ederse olur olmazsa canımız sağolsun nereye kadar savaşabiliriz ki. Kaç kere deneyince duracağız? Bunun bir sonu yok. Bu kadar şey yaşayınca kendi hikayemle ilgili artık maalesef böyle düşünüyorum. İçimdeki öfkemi sadece meraklarını gidermek için gün buluşmalarında dedikodu yapmak için canım acıdığı halde boş boş konuşan, yerli yersiz sorular soran koca karılarla mücadele etmeye yöneltmeye karar verdim. Artık o kocakarılara birilerinin cevap vermesi gerekiyor. Daha fazla insanların canını yakamasınlar. Ben vericem onların ağzının payını gücüm yettiğince. Her istediğinde hamile kalabilenler çatır çatır doğuranlar bizim halimizden anlamıyor anlayamıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?