Mecbur aldım

Pandemi dolayısıyla eşyayı ortak kullanmamalilar. Ortak eşya yasak. Oyuncak yasak.

Pandemi nedeni ile birleştirme yasak diye biliyorum. Herkes kendi kişisel eşyasını kullanıyor.
Bu dönemde nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama eğer ayrıysa malzemeler vermeleri gerekirdi. Bizim bir tanıdık bize gelmişti oğlum küçüktü o zaman kendisi özel kreşte çalışıyordu. Gelirken oğluma bir kutu kuru boya kalemi getirmişti 12’li. Neyse bir gün açtım boya yapalım diye, bütün kalemlere tek tek çocuğun adını yazmışlar. O kadar üzüldüm ki, küçük bir çocuğun hakkına girmiş olduk istemeden. Kendimi çok kötü hissettim.

Kresten neden aldigi ilgilendirmez de,insanlar yorum da yapmak isteyebilir. Tek bir seye yorum yapmak zorunlulugumuz yok,kabalasmadan gayet de yorumlanabilir. Taniyanlar var,eski konulari bilenler var. Cok normal.

Kresten neden aldigi ilgilendirmez de,insanlar yorum da yapmak isteyebilir. Tek bir seye yorum yapmak zorunlulugumuz yok,kabalasmadan gayet de yorumlanabilir. Taniyanlar var,eski konulari bilenler var. Cok normal.
Anlatamıyorum sanırım laf sokmak yargılamak için gecmiş konularından vurmak bana etik gelmiyor.İnsanlar burada sorunlarını paylaşıyor iki gün sonra başka bir sorununu paylaştığında önceki derdinden vurmak laf sokmak bunu hatırlatmak hoş değil.Tabii ki canı laf sokmak isteyen sokar ben engelleyemem benim düşüncem bu.Bana hoş gelmiyor.

Yani bence de bu eşyalar kişisel olmalı. Oğlumun geçen sene ki okulunda da öyleydi. İsimi yazılıydı, sene sonunda tüm eşyalarını poşet içinde iade ettiler. Oğlum devlet okulundaydı ama.

Olabilir size hos gelmeyebilir. Ama ters bir durum degil yani. Eski konularimiz ortada duruyor,durmasi da iyi cunku her konuda ayri kisilige burunenler var aramizda. Yalancilar var,her turlu insan da var. Konularimiz da birbirinden bagimsiz degil bence hepsi birer butunun parcalari. Ters bir sey yazanini da gormedim ayrica.

Size kendimden ornek vereyim,bir onceki konumda daha buyuk bir eve kiraya cikmaktan bahseden ben,simdi kalkip gecim derdi konusu acsam param yetmiyor ac kaldim desem kimse bana e bu nedir diye sormasin mi sizce? Ikisi baglantili konu degil sonucta? Biraz da tutarli olmak lazim,sacmalamamak lazim.

350 TL li kırtasiye alışverişi yaptım bunu sorduğumda ise hepsi kullanıldığını bir kaç parça birşey kaldığını söyledi
Mümkün değil bitmiş olması malzemelerin.Bir yıllık malzeme onlar, geçen yıl eylül de başlamıştı benimki,martta pandemi çıkınca tatil oldu ve kırtasiye malzemelerinin çoğunu geri verdiler.

Ben de kendimden örnek vereyim evliliğimin ilk başlarında görümcemle aram bozuktu bunu paylaşmıştım.Şimdi aramız iyi unuttuk gitti ama burada bebeğimle ilgili bile konu açsam şu görümcesini kıskanan değil mi bu yok idari hakim olan değil mi bu vs vs.Kendim çok çektiğim için bunlardan başkalarına yapılınca da sinirim bozuluyor.
Konu sahibi geçmişte parayla ilgili birkaç konu açsa bile onu bundan vurmak hoşuma gitmiyor.Belki kadının maddi durumu yok belki yaşam şartları onu buna zorluyor.Güzel güzel kreş de haklı vermeniz lazım parasını dersin olur biter.He kamuya faydam olsun diyorsan eşinizin korona olduğunu bildirin mutlaka dersin yine olur biter.Ama yok sen geçen şöyle demiştin böyle olmuştu vs vs diye can sıkmaya gerek yok bence.

Sinirleriniz bozulmasin,ne isek oyuz iste,ne anlatirsak onu bilir herkes. Misal benim kaynanamin bildiginiz manyak oldugunu herkes bilir burda oturup uzuleyim mi napayim cok hassas bir insansiniz belli ki ben olsam hic aldirmam uzulmem boyle seylere. Siz de uzulmeyin.

İlk defa duyuyorum bunu.Kaç yıllık kreş tecrübemizde,bütün malzemelerin üstüne isim etiketi yaptırıp yapıştırdık.Özellikle öyle istedi okullar bizden

İnsanlar aslında para derken kastı paracı şu bu olduğundan değil ki olsada buna burda kımse bır sey demez. Ben parayla ilgili bır sey demedım. Ama kendı bırden eşim pozıtıf oldu diyince iş yerınden olduğunu sordum ve cevabın evet olduğunu anladım. Geçmış konusu dediğim bu konudan ıkı gun once açılan konusuydu. Şimdi bağlantı kurulmasının nedenı geçen konusunda adam mesaıye sureklı kalıyormuş ihtıyaçları var ama takmıştı şikayet edene öfke kusuyordu temızdı bır yanlış yoktu dedı durdu. Bızde şikayet edılmış olsada denetım uzerıne bı bokluk var ki ceza yemışler. Ama orada eşinin sağlığından çok altın yapamadığı için dert olmuştu. Bakın bu konusunda pozıtıf olabılırmış. Şimdi maddı konuda sıkıntı varsa bız dedık ki eşin aferdersınız götünden ter akana kadar mesaılere kadar sağlığını düşünmeden çalışıyor sen neden çocuğun ufak değil kv de bakabılırmış neden sende çalışmıyorsun dedık. Her şey bağlantılı bu laf sokmak değil ayna tutuyoruz eşinin sağlığı mı onemli aktın mı ? Ya da kendı çalışabılır.

İlk defa duyuyorum bunu.Kaç yıllık kreş tecrübemizde,bütün malzemelerin üstüne isim etiketi yaptırıp yapıştırdık.Özellikle öyle istedi okullar bizden
Olabilir benim oğlum anaokuluna gidiyordu devlet okulu. Bütün renkler ayrı ayrı kavanozlara koyulmuş, onlarda sıra sıra dolabın üstünde duruyordu. Boyama yapılacağı zaman öğretmen ve ablalar dağıtıyordu. Tabi coranadan çok önce. Şimdi 2. sınıfa gidiyor, ellerinizden öper.

Yani bence de bu eşyalar kişisel olmalı. Oğlumun geçen sene ki okulunda da öyleydi. İsimi yazılıydı, sene sonunda tüm eşyalarını poşet içinde iade ettiler. Oğlum devlet okulundaydı ama.
Benim oğlum da devlet anaokulundaydı. Okul bitince de almadık. Hatta eşim çok güzel bir büyüteç almıştı, öğretmeni bahçede araştırma inceleme yapacakları için büyüteç istedi. Onu götürdü okula. O da kaldı. Bir tek yaptıkları aktiviteleri geri gönderdiler.

Bir yıl özel,bir yıl devlete gitmişti büyük olan,ikisinde de aynıydı sistem bizde.Küçük olan da devlete başlamıştı ama pandemi yüzünden yarım kaldı. Her yerde farklı sistem demek ki. Ama ortak kullanılmasını istemezdim açıkçası.
Temizlik için aldığımız ürünler ortak kullanılıyordu sadece.
Allah bağışlaşın.Benim ki de 4.sınıf oldu

Ben de bunu merak ediyorum o malzemeler fazla değil mi? Her çocuktan 24’lü tuvalet kağıdı ve 24’lü kağıt havlu isteniyor. 2 tane büyük sıvı sabun 2 şer litrelik.

Tamam zaten siz soruya cevap vermişsiniz kreş haklı demişsiniz gerisi sohbet olmuş.Siz zaten neye alındınız onu anlamadım.Ben mesela “valla altın da altın para da para.
gösterirller ya tv de şu herşeyi eski pusku olan kadın, binlerce tl dolandırmışlar falan diye. biriktirmiş biriktirmiş hayat boyu.
konu sahibini görunce de aklıma o geliyo hemen.
kesin eşi de böyle kendisi gibi. 2 saat az mesaiye gidecek diye kıyameti koparmıştı.“ bu tarz yorumlara eleştiri yaptım.Böyle tartışmak için konu sahibine hatta onun eşine laf sokarak kadını soru sorduğuna pişman edenler için dedim.

Ben de bunu merak ediyorum o malzemeler fazla değil mi? Her çocuktan 24’lü tuvalet kağıdı ve 24’lü kağıt havlu isteniyor. 2 tane büyük sıvı sabun 2 şer litrelik.
Bütün bir yılı düşününce normal bence.Hijyen olsun da tek:)

Kızımın okulunda bir veli karşılaştık, pandemi de okul kapaninca malzemeleri verdiler evden devam dedi.

Halam da okul öncesi öğretmeni oda malzemeleri verdim dedi. Herkesin boyası, önlüğü ,makası ayrıdır bence.

Okulun yapısı bile ilgili bir durum olabilir belki.

benim forumum, benim kararım.
polemik yaratmayın.
ve evet ben de sizi hatırlıyorum idari hakim ve görumceniz konusundan

Yetmiyor bile.
Garip evet ama gozumle gormeden once ben de inanmiyordum. Gecen sene okul icine girebiliyordum,oylesine hor kullaniyorlar ki malzemeleri. Herhalde bu cocuklar evde de boyleler diye dusundum. Sivi sabuna 5 kere basan cocuklar,wc kagidini eline bilmem kac kere dolayip oyle kullananlar. Kagit havludan her seferinde 3-4 yaprak koparanlar. O alinanlar asla yetmez bu hesapla.

En basit hesapla cocuk okula geliyor el yikaniyor,kahvaltiya cikarken ve bitiste birer defa daha yikaniyor,ayni islem ogle yemegi ve ikindi kahvaltisinda da tekrarlanirsa ve baska da hic yikanmazsa diye farz edersek 7 defa yapiyor. Her seferinde elini tek yaprakla kuruladi diyelim gunde 7 yaprak eder. Haftada 35 yaprak. Ayda140 yaprak. Bizden istedikleri 200luk kagit havlu 6 taneydi mesela. 8,5 aylik ihtiyac karsilanmis oluyor. Ama ben cocugu okula 11 ay gonderiyorum kendi adima. Ve sanmam ki tek yaprakla elini kurulasin,evde her seferinde 2 yaprak kullanir.

Aslında en güzeli, özellikle bu dönemde olması gereken bu. Benim bahsettiğim 2-3 sene öncesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…