Mecburi yalan

Annemin özel bir sorunu vardi kimseye söylememi tembihledi bu yüzden ben de saklamak zorunda kaldım dersin. Onu konuşmak için çağırdı de annen de desteklesin sorarsa da söyleyemem ama hallettik dersin.

Bu tür yalanlar daha büyük sorunlara yol açar. Neden eşi, karısının annesi hakkında türlü türlü şey düşünsün ?

Dürüstçe söylesin eşine; yalnız kalmaya ihtiyacım vardı demek bu kadar zor olmamalı.

Eşinize biraz kendi kendime kalmaya ve dinlenmeye ihtiyacım vardı deyin.
Yalan mı soylemen lazımdı der bende başka seçenek bırakmadınız derim sonrası zaten rahat olmadığım bir ortamda tek motivem eşimin varligiyken haftalarca küslük şeklinde devam eder. Tam hay dilimi eşek arısı sokaydi durumundayim

kardeşim evde sandım geldim gelmişken de hani dolapta şu tatlı vardı canım çekti su içerken gördüm tatlıyı yedikten sonra uyuyakalmışım falan de

Sizin 6 Nisan konunuza onlarca yorum yapılmıştı. İstanbul'daki eviniz eşyalı olarak duruyordu.Eşinizle siz, şirketinizden geçici onay alıp anneniz ve kayınvalidenizin olduğu şehre gelmiştiniz.

Eşiniz, görümceniz ve kayınvalideniz garip bir tutum içindeler.

Önceki konunuza en son

"Dünyanın binbir türlü hali var. Eşiniz bir kaç ay eve gelemese; yetişkin bir kadın olmanıza rağmen, kayınvalidenizin evinde kalmaya mecbur mu edileceksiniz ? Çocuğunuz doğunca ne olacak ? Onların izni olmadan çocuğunuzla nefes alabilecek misiniz ?

Allah gecinden versin; eşinize bir şey olsa, bir ömür eş ailesiyle mi yaşayacaksınız ?Tehlikenin farkına varın, geç olmadan kendi alanınıza ve haklarınıza sahip çıkın." yazmıştım.

Şimdi ise ;

Bu saçma düzen evliliğinizin de sonunu getirecek. Bebeğiniz için beklenen tahmini doğum zamanı 29 Ekim. Atlayın bir uçağa; dönün İstanbul'daki evinize. Diyorum. Geç olmadan çıkın o evden ve şehirden.

Niye sorun çıksın ki? Sonuçta annenizin evinde değil miydiniz? Aynen burda söylediğiniz gibi ona da söyleyin. Annenle başbaşa kalmak beni geriyor sıkılıyorum yalnız kalmak istedim diyin. Bu gayet normal insan kafasını dinlemek istiyor çoğu zaman. Suçlu gibi davranmayın yüz bulmasın. Bir şey derse üste çıkın

İnanamıyorum 34 yaşında maddi gücü olan bir kadının şu mevzu yüzünden yalan söylemesine. Üzüldüm.

Hamileliğimde ücretsiz izne ayrıldım pandemi dolayısıyla. Ben de aynı sektördeyim konu sahibiyle. Bütün hamileliğimi bir başıma evde geçirdim aileler farklı şehirlerde.
Müthişti. Hayatımda hiç bu kadar güzel kafa dinlememiştim. Her sabah misler gibi kahvaltımı ettim. Yürüyüşler yaptım. Bir sürü kitap okudum.
kesinlikle evinize gidin.

Geldi mi eşin? Ne dedin?

Yaşınız mı küçük acaba merak ettim. Çünkü olgun yaşta anneliğe hazırlanan bir kadın kocasının kv sinin veya başka herhangi bir kişinin kendisine sırf hamile diye bu kadar müdahale etmesine izin vermez kılıfıda ne zaman onları dinlemesem sancım tutuyor gibi şeyler olmaz,bu durumdan ya hoşnutsunuz yada yaşınız küçük ve yönetilmeye çok açık bir karekteriniz var.
Tamam kardeşiniz evde biliyordunuz gerçekten ve o şekilde gittiniz ama tüm gün kardeşiniz evdeymiş gibi nasıl davrandınız kocanıza? Şimdi kardeşimle kahve içiyoruz,sohbet ediyoruz vs mi dediniz bari onu yapmasaydınız sorarsa iş yerinden çağırılmış gitmiş derdiniz. Şu saatten itibaren salın yani birşey derse üf bunalttınız beni kaçacak delik arıyorum bende falan dersiniz düşünmeye gerek yok.

Kaç yaşında kadınsınız , neden atlayıp kendi evinize gitmiyorsunuz ?
“Evimde kalmak istiyorum.” demek bulaşa zor olmamalı.

Alt tarafı hamilesiniz , bakıma muhtaç hasta değilsiniz.
Sürekli aynı sebeplerden dolayı açtığınız son konular.

Siz evinize dönmezseniz daha cooookkkk böyle konular açarsınız .

Küsmekten korkmayın kocan korksun küsmekten doğunca sen daha çok konu açarsım bu pasiflikle kusura bakma

Korktuğum olmadı çok şükür atlattım yaşla başla alakası yok bazı şeylerin. Şu an bir mecburiyetin içindeyim eve dönmem çözüm değil çünkü gittiğim yere gelirler. Evimin olduğu yerde hiç yakinimiz yok o büyük sıkıntı. Eşimde iş icin hep uzağa gittiğinden hep yalnız kalmış oluyorum ona kendi annem bile razı değil kaynanayi geçtim. Normalde iş sebebiyle zorla durdugumuz bi şehirde evimiz. Kimsemiz yok sevemedik vs. Şu an ikimizinde tüm yakınlarının neredeyse sülalesinin olduğu doğup buyudugumuz sehirdeyiz. Abartılı baskıları olmasa yada en azından evimi buraya getirip kendi duzenimde olabilirsem bu kadar olmicam onun içinde 2-3 ayım kaldı dişimi sıkmam gereken

Konu sahibinin konuları sonunda 1998 yapımı
Sessiz Kabus ( Hush ) filmine bağlanmaz inşallah.

Hamilesiniz farkındasınız dimi

Riskli bir hamilelik mi geçiriyorsunuz?

Bundan rahatsız olacağınıza gülerek anlatıyorsunuz. Kayınvalideniz neden annenizin bu kadar yetersiz/gamsız olduğunu düşünüyor? Gerçekten öyle bir kadın mı, gitseniz iyi bakmaz mı size? Anneme böyle bir muamele yapılsa hakaret kabul ederim ben, kadın aç mı bırakacak sizi hamile halinizle? Ne münasebet yanına yemek vermeler falan.

eve dönmem çözüm değil çünkü gittiğim yere gelirler.

Eşimde iş icin hep uzağa gittiğinden hep yalnız kalmış oluyorum ona kendi annem bile razı değil kaynanayi geçtim.
Siz birilerinin rızasıyla yaşamaya alışmışsınız o
yüzden normal böyle dertlerinizin olması.
Evinize geçmeyin tamam ama bari kendinize nerede olursanız olun yediğinize içtiğinize gittiğiniz yere karıştırtmayın sorun bu daha çok.

Tabikide rahatsızım bunu vurgulamak için gülüyorum zaten. Annem evet malesef gamsız bir kadın. Çoğu zaman evine geldigimde sadece makarna oluyor yada yemek olmadığı bile oluyor. Yasak olan şeyleri bile amaaan ye gitsin,iç gitsin moduna girebiliyor. Bazen hamile olduğumu unuttugunu falan düşünüyorum. Kv de tam tersi. Sürekli süt içtin mi,meyve getireyim mi,öğlen öğünü yemedin sanki ne yapayım modunda. Dıştan bakınca iyi gibi belki çoğu insan için ama boğdu artık. Hayatımda hiç orta yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…