- 16 Haziran 2011
- 15.876
- 68.976
- 798
Aynen kasmaya gerek yok belli ki memnun aksiyon olsun diye konu açmış neymiş sütünü içtin mi yemeğini yedin mi diyormuşgaliba bir tek bizim memlekette bu hamileliği bu kadar abartiyorlar yanlız kalamazmış birşey olursa kimse yokmuş yav ne olacak en kötü taksiye atlar gidersin hastaneye sanki dağ başı
Aynen kasmaya gerek yok belli ki memnun aksiyon olsun diye konu açmış neymiş sütünü içtin mi yemeğini yedin mi diyormuşgaliba bir tek bizim memlekette bu hamileliği bu kadar abartiyorlar yanlız kalamazmış birşey olursa kimse yokmuş yav ne olacak en kötü taksiye atlar gidersin hastaneye sanki dağ başı
Çok üzüldüm şu okuduklarıma…Son kez genel bir özet geçmek istiyorum daha da buraya hiç bir derdimi yazmicam zaten çünkü hatayı beni hiç tanımayan insanlara dert anlatmaya çalışmakla baştan yaptigimi farkettim. Burda sitemim size değil bu arada lütfen ay g.tum diye okumayin. Sonuç olarak burda tüm hayatımı baştan sona anlatma şansım yok ve sizlerde haklı olarak açık ve eksik gördüğünüz yerlerden yürüyorsunuz. Öncelikle çok içime dokunduğu için söyliyim biri demiş ki asıl kv ve gorumceye yazık işleri artmış diye. Buna gözlerim dolarak tebessüm ettim. Kv yerde kıl görse eline alıp bu kimin niye yerler kıl diye gezen bi kadın ve hep iş bekliyor bende aksatmadan yapıyorum. Sadece yemek işi onda onun da genelde malzemesini ben ayarlıyorum. Görümce sabah işe gidiyor akşam gelip yemek yiyor sadece bulaşık makinası yerleştirip mutfağın kalani ellemeden yatıyor ve sonra kv ah ben yapmasam kim yapcak bu mutfağı sözde evde 2 kız var diye söylenerek işe girişiyor sanki ben hiç birşey yapmıyormusum gibi. Sitem ettiğim zaman ben ablana diyorum lafım sana olur mu senden is mi beklicem diyor .Bu arada kaynanada kanser şüphesi de dahil tonla sağlık sorunu var buna rağmen aman ev bugün de kirli kalsın ölse demez. Anneliği çocukları için kendini paralamak,gerekirse yemek falan yaparken ölmek olarak görüyor.
Gelelim burda kalmaya. Biz geçen yılda bu şekilde geldik ama yazın evi kapatıp giden bir akrabam olmuştu anlaşıp onlarda kalmıştık bu sene de planımız yine de oydu ama gitmiceklerini son dk hersey onaylaninca öğrendik. Öteki evimizi kapatmadik kira ödüyoruz,burda da kiraya cikmamiz mümkün değil çünkü ben zaten çalışmıyorum. Hadi dedik bi kaç ay idare edelim. Ben içlerine girince cogu şeyin abartılı yanlarını görmeye başladım ve kendi içimde idare edemez hale geldim. Bu süreçte annem de hiç birşeye dahil olmayınca kv kendini öz annem gibi görmeye başladı ve durumlar iyice bunaltıcı hale geldi. Sonrasında da eminim ki karışıp müdahale etmeye çalışacak ama aynı ev döngüsünden kurtulmuş olcam 7/24 gormicem. Benim şu an ki tek sıkıntım bu bir kaç aylık süreci minimum sorunla atlatabilmek. Çoğu kişi dön evine diyor da gerçekten malesef tamamen iş nedeniyle imkansız bu bir kaç ay için. İş yerimiz tamam kalıcı kalın dese yarın evimizi buraya tasicaz zaten ama şu an için diyemiyorlar. Tasisak en azından eşim evdeyken hep yalnız,başbaşa olcaz. Kısacası malesef ki çok kötü bir döneme denk gelmiş bir belirsizlik içindeyim ve bu yüzden bunaldım.
Bu siteyi özellikle bu topigi seviyordum kendime bir arkadaş gibi görüyordum ama özünde neyin ne olduğunu,benim nasıl bir insan oldugumu bilmeyen insanlarla kendimce dertlesmeye çalışmak dünyanın en anlamsız seyiymis. Durumun sinir bozuculuguyla dalga geçmek için koyduğum bir emojiden dolayi gevrek gevrek guldugumu söyleyen bile oldu. Keşke aynen öyle gulebilsem de biraz gönlüme ferahlik gelse, sıkıntılı ruh halimi baskilayabilsem.
Aman neyse kızlar uzun yazdım ama boşverin. Çoğu üye gibi küstüm üyelik iptali istiyorum demicem yine özellikle hamilelikle ilgili konuları okumak ve bazen kendimce yorum yapmak için buralarda olcam ama kendi derdimle bir daha asla yer kaplamicam burda. Vaktinizi aldım hakkınızı helal edin umarım herşey hep sizden yana olur bu hayatta
Allah razı olsun iyi dileklerin için çok teşekkür ederimÇok üzüldüm şu okuduklarıma…
Aslında ben hep üzülüyorum bu tarz dertleri okuyunca.
Aslında herkes iyi kötü yol göstermeye çalışırken her nedense bir türlü doğru bulunmuyoruz.
Ki bir de o evde yaptığın işleri anlatmışsın orada da rahatın hiç yok demek ki…
Eee şimdi ne demeli; “eşine de bravo! Annesinin evinde hem iş yapıyorsun hem psikolojik baskı görüyorsun hem hem de kalmaya devam ediyorsun,sık dişini. Bu işleri yap tabii ne olacak” mı?
Ben seni anlıyorum aslında. Bire bir aynı olmasa da benzer durumlarımız var. Ben çözümü mesafeli görüşmek olarak buldum. Senin öyle bir şansın olmadığı sürece sabretmekten başka çare yok, çok üzgünüm.
Hakkında hayırlı olsun inşallah arkadaşım.
Allahım yüreğine ferahlık versin en yakın zamanda kendi düzeninizi kurup kapınızı kapatırsınız,onlar da rahatsız etmez inşallah arkadaşım.
Başından bir kere yalan cikinca ağzımdan öyle devam etti. Nerden haberi olcak hadi bunu da bilmeyiversin dedim ama işin rengi değişti işte şansıma. Neyseki halloldu.Yerinizde olsam eşime durumu olduğu gibi anlatırdım, kardeşim evde sanıyordum ama yokmuş,gelmişken kafami dinledim biraz tek kalmaya ihtiyacım varmis vs diye.
Duysun duymasin söylerdim bunu ne olacak ki.
Bir daha izah edeyim. İş yerimizle geçici memleketimizde çalışmak için anlaştık. Şöyle de bir ayrıntı var burda tatil de yapabiliyoruz günübirlik bile. Normalde annesinde kalmayacaktik başka ev ayarliydi ama son anda iptal oldu hadi dedik masraf yapacağımıza bu sene de böyle olsun. Ama zamanla işin rengi değişti. Belki de evinde kaldıkça annesi de huy degistirdi bilemiyorum.Ben butun aciklamalarinizi okudugum halde 'Kirasini odedigim kendi evimde' kalamiyor olma fikriyle empati yapamiyorum evet. Esim dahil kimse beni burada kalacagiz, ben yalnizken sen annemde kalacaksin, yalniz kalamazsin diye zorlayamaz. Kayinvalidem dahil kimse bana annene gidip ne yapacaksin, annen sana yemek yapacak mi diye soramaz, kocaman kadinim zaten biri neden bana yemek yapsin? Gercekten yasam tercihlerinizi asla anlayamadim, sanirim bu sitede kendi eliyle kendi hayatini yok yere bu kadar zorlastirdiginizi okudugum nadir konulardan biri oldu bu.
İyi de huzurunuz yok. Eşiniz de annesinden yana. İstediğin zaman istediğin yere git, anneni kardeşini ne zaman istersen gör demiyor ki. Aynı annesi gibi orada beslenemezsin iyi bakılmazsın diyor. Siz orada olmayınca bebeğin ya da sizin başınıza bir şey geleceğine inandırmış kendini. Yalana ihtiyaç duymadan kardeşimi görmeye gidiyorum deyip evden çıkabilmeniz lazım. Takıldığımız konu bu, yoksa onların evinde kalmanız çok büyük sorun değil. Bir iki ay kalınır dönülür, ben bir günden fazla kalamam ama başkası aylarca kalabilir bana ne.Bir daha izah edeyim. İş yerimizle geçici memleketimizde çalışmak için anlaştık. Şöyle de bir ayrıntı var burda tatil de yapabiliyoruz günübirlik bile. Normalde annesinde kalmayacaktik başka ev ayarliydi ama son anda iptal oldu hadi dedik masraf yapacağımıza bu sene de böyle olsun. Ama zamanla işin rengi değişti. Belki de evinde kaldıkça annesi de huy degistirdi bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?