• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecburum evliliğe

yaa ben herşeyden geçtimm,sen iyi değilsin canım..:olmaz:

hayat senin hayatın,tıkıycaksın yeri gelince kulağını..kimse kimsenin mutluluğunu da,parasını da kazancını da vermiyor..ağzı olan konuşur..

chess doğru demiş,bir şeyi ararsan inadına karşı çıkmıyor..o yüzden sök at kafandan bu düşünceyii..hayat evlilikten mi ibaret...yaa işm var demişsin ne güzel..ahh ahh bilsen şuan tek derdim bir işş..kısmet kısmet diyoruz ama o yol haritasının sınırlarını da biz çiziyoruz biraz.kimse için kendini ateşe atma...hayır evlencen ozraki sonra gelcen bir derdim var köşesine kk da bu seferde,evlendim kocamla anlaşamıyorum,yok şöle yok bölee diye bir sürü dert yazcan....değer mii hiçç..anlıyorum ki bazen hayatın akışına bırakmak gerekiyor kendimizi...gecenin gündüze ,kışın bahara dönüştüğü gibi..biz müdehale edince o iş ters gidiyor..

amannn sırf evlenmiş olmak için de evlenilmez ki
günümüzde evlilik yaşı değişti zaten artık
eskidenmiş 24-25 olunca evde kaldı gözüyle bakmalar
evlilik çok güzel sevdiğin kişiyle yaptığın zaman ama
cehenneme de dönüşebilir.
kimseevlenmek zorunda değil, evlenip evlenmeyeceğin de kimseyi ilgilendirmez
bu senin hayatın.

Kavun diil işte kıçını koklayıp "işte bu " diyelim.. Hislerinle hareket et hepsiyle konuş bi kere cnm ama 1. kişi mantıklı geldi bana :))

acıkcası evlenmek ıcın evlenıceksınız gıbı geldı ben 4 numara yoksa cok mutsuz olur ınsan ben aradıgımı bulamassam evlenmem sart degıl sonra anlasamadıgım sevmedıgım bır adama bır omur katlanamam

ekki nişanlınızla siz yüzyüze görüştünüzmü. Belki içinizde tekrardan kıvılcım oluşur. Yani eskiden nişanlı olduğunuza göre ona karşı boş değilsinizdir. Bence onunla bi görüşün

Evlenmeye neden macbursunuz ki. Valla 50 yaşına da gelsem eğer kendimi hazır hissetmiyorsam evlenmem, kim ne derse desin. Hem o nasıl bir mantık ki, evlen bakalım, olmazsa zaten boşanırsınız. Sırf denemek için ve mecburum diye evlilik yapılmaz ki.

Kendinizce belirli kriterleriniz vardır elbette. Hatta aslında o kişi karşınıza çıktığında kriter filanda kalmaz. Siz bile anlamazsınız nasıl evet dediğinizi.

Ben mantık evliliği yapacağım derseniz bu da tercih tabi ki. Ama mecburum diye evlenmeyin lütfen.

Sevmeden sadece evlenmiş olmak için evlenmek çok mantıklı bir karar değil.
Evleneceğiniz insanla bir hayatı paylaşacaksınız.
Aynı yatakta yatıp onun kirli çamaşırlarını görecek rahatsızlandığında başucunda bekleyeceksiniz.
Sizce bunlar sevmeden olur mu?
Sevmediğiniz bir insan için yapılabilir mi?
Hem kendinize hem eşiniz olacak insana bu haksızlık olmaz mı?

valla evlilik güzel bişey ama çok enterasan evlendiğinde eşin olmadan kimse seni tek bi insanmış gibi düşünmüyor onun adının yanında sen seninkinin yanında o siz ki özgür bi bayansınız bence kendiniz istemiyorsanız

sakıııınnn sakkıııııııınnn evlenmeyin çünkü insanlar sadece konuşmayı seviyor dul olmaktansa bekar olmayı tercih edin
ama sizde evlensem iyi olur diyorsanız yanlızlık çekiyorsanız seçenekler dışında biriyle evlenin

insanın geçmişi gölgesi oluyor geçmişi elininzin tersiyle itin yeni insanlarla tanışın çünkü aradan geçen zamanın hesabını kimseye vermek zorunda kalmayınn derim benn

valla evlilik güzel bişey ama çok enterasan evlendiğinde eşin olmadan kimse seni tek bi insanmış gibi düşünmüyor onun adının yanında sen seninkinin yanında o siz ki özgür bi bayansınız bence kendiniz istemiyorsanız

sakıııınnn sakkıııııııınnn evlenmeyin çünkü insanlar sadece konuşmayı seviyor dul olmaktansa bekar olmayı tercih edin
ama sizde evlensem iyi olur diyorsanız yanlızlık çekiyorsanız seçenekler dışında biriyle evlenin

insanın geçmişi gölgesi oluyor geçmişi elininzin tersiyle itin yeni insanlarla tanışın çünkü aradan geçen zamanın hesabını kimseye vermek zorunda kalmayınn derim benn

çok gzel konuşmusunuz ama nedendir bilmiyorum ama bazı erkekler dul bayanı daha çok tercih ediyor...nedendir bilinmez bekar baanlar ters anlasılmaz ve nazlı görülüyor

ıstediğin şekilde bir cevap olmayacak ama,EVLENME! çünkü hazır değilsin,çünkü istemiyorsun,çünkü ısındığın biri yok!
hayatta kendin için yapabileceğin en önemli şey,eşini kendin seçmek ve kendi istediğin zaman evlenmek.istemediğin halde başkaları için başkasının koynuna mı gireceksin.yapma Allah aşkına!

evlendiğinde sorular tükenecek sanıyorsan çok aldanıyorsun,bu sefer sürekli çocuk soracaklar,ya olmazsa o sorulardan da bunalacaksın.Başkalarının isteklerinin sonu gelmiyor malesef,mesafe koy kendin için,sesini yükselt azcık.

biliyorum çözüm değil yazdıklarım senin durumunda belki de kızacaksın bana ama bence doğrusu bu.Allah inşallah gönlüne göre verir huzura kavuşursun.

Hem söylemeden geçemeyeceğim toplumumuzda haksız olarak dul bayanlara bakış açısı malesef hala çok farklı.erkekler dul bir bayana malesef bekar bir bayana yaklaştıkları gibi yaklaşmayacaklardır.

evlılık kurtulusmu degıldır hemde asla..
ya yagmurdan kacarken doluya tutlsanız..
cok fazla uzulsenız..
tamam arkadaslık ılıskının baslamasında cevrenın onemıde olur vesıleolurlar ama bu sızın tercıhınız secımınız olmalı..sız o kısıyle bırlıkde yasıycaksınız yatıcaksınız kalkıcaksınız nefes alıcaksınız..
cevrenızdekıler ıstedı dıye adım atmak yanlısolur sadece kendı hıslerınıze kulak vaerın derım..
adaylaraınıza gelınce hepsınden bı ozellık gıder hoşunuza hepsını bı karede olması gerekır sanırım sızın mutlulugunuz ıcın..ama unutmayın herkes bı ınsan ve elbette hoş olmayan tavırları hata payları vardır bu sekılde yaklaşmanız daha hoş olur en azından sonra hayalkırıklıgı yaşamazsınız..
dılerım bu yaza kadar yıldırım askını bulursunuz..

Hem söylemeden geçemeyeceğim toplumumuzda haksız olarak dul bayanlara bakış açısı malesef hala çok farklı.erkekler dul bir bayana malesef bekar bir bayana yaklaştıkları gibi yaklaşmayacaklardır.

Yok canım hiç evlenmemiş kızı daha zor görüyorlar..uff bu kafamı yorar diyorlar..dul bayan daha sanşlı oluyor..çünkü bir nevi mütevazidir..erkeği pek eleştirmezler...namus yonunden bakarsak..namus bu devirde 16 sında bozulmaya başladı artık..dulu bekarı farketmez.bırakın evli kadınlar neler neler yapıyor nelerrr

EVLENME. çocuk istiyorsan sadece evlen. bu durumda da evlenilecek erkek olarak sana tavsiyem:

1. aile hayatı (anne-abla -kardeş ilişkileri) sağlıklı olan
2. sana saygısını kesinlikle kaybetmeyecek
3. seni makul seviyede sevecek ve el üsütnde tutacak
4. maddi ve eğitim olarak çok fazla uçurum olmayan
5.nazik, sinirli bir mizacı olmayan, çocukları seven, hoşgörülü birini bulman. ama en önemlisi de senin de onu makul seviyeler de sevmen. aşık olmasan da olur bana göre.

Öncelikle siz evlenmiş olmak için evleneceksiniz içinizden geldiği için değl :delphin:

Allah korusun da ya mutsuz olursanız bu baskı yapanlar size destek olacak mı acaba çok merak ediyorum ...

Erkek olsun çamurdan olsun mantığı da bana oldukça basit geldi.
Oldu erkek olsun çamurdan olsun.Aldatsın,eve gelmesin,içkici kumarcı olsun,karısını saymasın dövüp sövsün,ezdirsin ,vs yapsın ama erkek olsun sadece :delphin:

Evliliği kurtuluş olarak görenleri görüyoruz ve onlar adına üzülüyoruz,umarım pişman olmazsınız mutlu olursunuz..

Saçma ve mantığa aykırı ...
Anket yapmışsınız bu da pek uygun değil ama gene yanıt vereyim.

Hakkınızda hayırlısını dilemekten başka birşey gelmez elimden ...
Geleyim seçimlerinize...:delphin:

1.ERKEK....

marmaristen eski nişanlım..bundan 8 sene evvel nişanlandık..2 sene nişanlı kalıp ayrıldık...
ailemin vasıtasıylan tanıştık..ama olmadı uzaktı annemden...sonra aileme soğuktu biraz.aslında aşka sevdam yuzumden ayrıldık bunlar manzerretti..illaki aşık olmam lazım deli gibi...olur dedim onlan ama olmadı..ve ayrıldık..bu son 2 seneden beri beni akrabalarımdan sormuş.evlenmediğimi öğrenmiş ve tekrar olmak istiyor...anemle konuşmuş gecen..ve hiç evlenmemiş....

8 sene evvel ...
oldukça uzun bir zaman :delphin:
bilemiyorum belki de olur ama bana olmaz gibi geliyor...

2.ERKEK....Geçmiş konularda yazmıştım..kız çocuğu vardı...kızı çok sevdiğimden dolayı adamı istemiştim..ama adam 1 değil iki kere evlenmişti...ve benden saklamıştı...ve çok evlenmek istiyor..ailesi çok iyi ama..çocuğa karşı tıkım ben...geçmiş yazdıklaımdada var zaten hikayem...

Bu adamın geçmişini sizden saklama kabiliyeti var demek ki ...
Belki daha anlatmadıkları bile vardır :delphin: bunu es geç...

3.ERKEK kuzenim gecen beni aradı çıkmayı değil evlenmeyi düşünen biri var dedi.ankarada subaymış..facete resimlerine baktım fena değil hoş çocuk..mesleğide var..ama tanımıyorum huyu suyu ne..çapkın mı huylumu huysuz mu..içki içermi?kısaca sıfır bir insan...ama niyeti görücü usuluylen olcak...

Bununla bir tanışın isterseniz belki kafa dengindir kısmet bakalım :delphin:

şimdi denenmişi denemek olmaz derler ama nasıl ayrıldığınız önemli tabii.. ankaradakini de deneyeblrsn.. onu tanımak vs daha fazla zaman alacaktır.. sanırım ayrı şehirlerdesiniz üstelik.. gerçi eski nişanlı ile de öle..
kısmet....

yaa olur mu öyle şey sen üzüldüğünde o evlen evlen diyenler mi seni kurtaracak. haklısın belki de bunaldın ama bence tıka kulaklarını. allahım ya biz ne zaman toplum olarak insanlara yardımcı olmakla insanların hayatına müdahele etmeyi birbirinden ayırıcaz... nacizane fikrimdir ki insan eğer asla yapamam dediği birşeyi bianda kendi içinden gelerek yapıyorsa o hayatının dönem noktasıdır. eminim ki karşına istediğin gibi ya da en azından gerçekten içine sinecek biri çıkacak. yaş 30sa nolmuş yanii. elinde işin varmış sağlam duran birisin de boşver kim ne derse desin. ayrılınca da kabahat kimde ay şunu yapmış bunu yapmış dul kadın yaftalarını yapıştırıverirler. boşver canım ya geçicen böyle insanları. ay deli oldum yaa

valla insanların dilleri torba değil canım büzesin.ben 23te evlendiğim için bu konuda baskılara maruz kalmadım.ama sonra 2 yıl çocuk düşünmedim.nerdeyse tüm türkiye üzerime geldi.herkes olmuyor mu,kısır mısın,çocuksuz ev olur mu lafları sokmaya başladı.
hatta sana ibretlik bir olay anlatayım.benim bir komşum beni acayip baskı altına almıştı ki ben kendisine bir kez dahi gitmedim o elli defa gelmiştir bana.niye çocuk yapmıyorsun,bak şu hamile ,bu hamile deyip duruyordu.en sonunda hamile kaldım ve bana ne dedi biliyor musun "amaan çocuk da bir sürü dert,ne yapacaktın çocuğu" şok oldum ya. sempatiksalakcinni
yani ne oldu ne gelip bana madalya taktı,ne hamileyim diye gelip bir işime yardım etti.yani evlenirsin milleti mutlu etmek için bu sefer çocuk sorarlar.o da olur ikinciyi sorarlar.baskıların sonu gelmez.baskılara kulak asmayanları da hep takdir etmişimdir.

şimdi sen evlensen,kaynana problemin olsa ya da başka bir şey aynı kişiler sana ne diyecek biliyor musun "aman ne kadar rahattın,ne diye evlendin sanki".emin ol yüzleri kızarmadan derler bunları.

Son düzenleme:
bence ilk nişanlınla tekrar dene diye içimden geçti ama yine de sen bilirsin..:)

valla insanların dilleri torba değil canım büzesin.ben 23te evlendiğim için bu konuda baskılara maruz kalmadım.ama sonra 2 yıl çocuk düşünmedim.nerdeyse tüm türkiye üzerime geldi.herkes olmuyor mu,kısır mısın,çocuksuz ev olur mu lafları sokmaya başladı.
hatta sana ibretlik bir olay anlatayım.benim bir komşum beni acayip baskı altına almıştı ki ben kendisine bir kez dahi gitmedim o elli defa gelmiştir bana.niye çocuk yapmıyorsun,bak şu hamile ,bu hamile deyip duruyordu.en sonunda hamile kaldım ve bana ne dedi biliyor musun "amaan çocuk da bir sürü dert,ne yapacaktın çocuğu" şok oldum ya. sempatiksalakcinni
yani ne oldu ne gelip bana madalya taktı,ne hamileyim diye gelip bir işime yardım etti.yani evlenirsin milleti mutlu etmek için bu sefer çocuk sorarlar.o da olur ikinciyi sorarlar.baskıların sonu gelmez.baskılara kulak asmayanları da hep takdir etmişimdir.

şimdi sen evlensen,kaynana problemin olsa ya da başka bir şey aynı kişiler sana ne diyecek biliyor musun "aman ne kadar rahattın,ne diye evlendin sanki".emin ol yüzleri kızarmadan derler bunları.

kesinlikle haklısın canım.:)

çocuk konusunda bende çok soruya maruz kalıyorum... 4 arkadasın düğünü bizden 1er hafta sonra arayla oldu. hepsi de hamile biri kucağına aldı diğerlerine gün sayıyor. ilk bizim düğünümüz oldu altı üstü bir hafta önce:) millet diyor ki önce siz evlendiniz ama hala bebek haberi bile yok.
ben evimde iki köpek besliyorum birde onları ver çocuğun olmaz diyenler akıl verenler:) bende köpüşlerimin yaşı var yaşayacakları 5 yıl belki önce onlar hayatlarını bitirsin bebek sonra diyorum:) cvp yok tabi:)
insanları sorusu da bitmez çözüm yolları sunarlar. çok bilirler çok konuşurlar. ama başınızı yastığa yalnız koyar kapınızı kapatınca yalnız kalırsınız. herkesi cvplamak zorunda değilsiniz. dert edenlere ''benden başka herkes takıyor benim umrumda değil'' şeklinde yaklaşabilirsiniz:)

Back
X