- Konu Sahibi EgeliFatosh
-
merhaba kızlar, ben 3 aylık hamileyim. su ana kadar hep medicanaya gittim, Batu beyin hastasıydım çok güzel bir hastane çok memnun kalmıştım. hastane seçimimden çok memnunum ancak sanırım doktor seçiminde yanılmışım:1no2: keşke Türkan Hanım yada Yusuf beye gitseymişim( yanına gittiğinizde ilgili gibi geliyor hatta aklına takılan herşey için arayabilirsin diyip kartvizitini hem size hem eşinize veriyor ancak asla aramanızı tavsiye etmem. zira telefon konuşmasının içeriğini burada söylemeyeceğim ancak sonra neye uğradığımı şaşırdım ve tam 1 saat ağladım. bütün doktorlar meseğinde iyidir ancak ben hem iyi hem de benim sorularıma ve sorunlarıma karşılık gelecek birini arıyorum şu an. benim gibi bi tecrübe yaşamamışsanız ne mutlu kızlar çünkü benim şu an başka bir doktordan randevu almak için aramaya bile cesaretim yok, tavsiyelerinizi bekliyorum...
merhaba kızlar, ben 3 aylık hamileyim. su ana kadar hep medicanaya gittim, Batu beyin hastasıydım çok güzel bir hastane çok memnun kalmıştım. hastane seçimimden çok memnunum ancak sanırım doktor seçiminde yanılmışım:1no2: keşke Türkan Hanım yada Yusuf beye gitseymişim( yanına gittiğinizde ilgili gibi geliyor hatta aklına takılan herşey için arayabilirsin diyip kartvizitini hem size hem eşinize veriyor ancak asla aramanızı tavsiye etmem. zira telefon konuşmasının içeriğini burada söylemeyeceğim ancak sonra neye uğradığımı şaşırdım ve tam 1 saat ağladım. bütün doktorlar meseğinde iyidir ancak ben hem iyi hem de benim sorularıma ve sorunlarıma karşılık gelecek birini arıyorum şu an. benim gibi bi tecrübe yaşamamışsanız ne mutlu kızlar çünkü benim şu an başka bir doktordan randevu almak için aramaya bile cesaretim yok, tavsiyelerinizi bekliyorum...
21 Eylül'e, Medicana Ankara Kadın Doğ. Doç.Dr.Yusuf Üstün’den randevu aldım.Gitmeme 2 saat kala doktor randevuyu erkene aldı.Çocuğunu okuldan alacakmış.Hızlıca muayene etti.2.muayene günü,yine telefon!Doktor erken çıkacak,randevuyu Pazartesiye alalım dendi.Kabul etmedim.Bunun 2.kez olduğunu,bundan rahatsız olduğumu söyledim. Sonra başkası aradı,ameliyat var,randevuyu erteleyelim dedi. Bahane,“dışarı çıkacak”idi, şimdi“ameliyat”oldu!Aynı güne randevu yada Cumartesi için ısrar ettim.Hem o gün hem de Cumartesi dolu dendi,sonra arayıp“ameliyatı öne aldık,bekliyoruz”dediler.O gerginlikle randevuma gittim.Doktor odasından çıktı.Ameliyat falan yoktu!Anlaşılan gitmek istediği yere gidemediği için sinirlenmiş!Bana ve eşime selam bile vermedi.”Gel”diyerek koşar adımla muayene odasına alıp senli benli konuşarak yine hızlıca bir muayene etti.Tavırları tepkiliydi.Tahlil yaptırmamı söyleyip dönüp gitti.Yine de 3.randevumu aldım.Ve bu sabah yine aradılar.Randevu saatimde yine ameliyat,yine pazartesiye erteleme!Haftaiçi gelemeyeceğimi tekrar belirtip Cumartesiye bir saate randevu istedim.Cevapoktorun saatleri dolu!Sezeryanla doğum yapmış biriyim,olay doktor için max.45dk. sürer. Bu randevumu max.1 saat ileriye atabilir.Burada sorun doktor ile beraber sekreteryasının da sorunu.Fakat muhatabım Dr.Yusuf Üstün.Dolayısıyla randevu saatlerine 3 kez sadık kalınmaması tamamen doktorun sorumluluğudur,durumu idare etmek durumunda kalan sekretaryasının değil!Salt bilgi,tecrübe değil,hasta motivasyonu ve özellikle hamile bir bayana yaklaşımın daha önemli olduğunu en iyi doktor bilmelidir.Bu ilgi-alakayı görememem,her randevuda çıkan problemler,bana yaşatılan gerginlik,muayenede bana karşı alınan tepki nedeniyle doktordan ve bu güzel hastaneden vazgeçtim.Doç.Dr.Yusuf Üstün’ü tavsiye etmiyorum.
Medicana da doğum yapan arkadaşlar, oda süslemesi yapılıyor mu? ve epidural sezeryande kaç gün kalınıyor hastanede? ona göre hazırlık yapacam... ben kesin karar vermedim ama doğumum sanırım medicana da olacak.
Mylife,
Medicana'da oda kapisina kiz ya da erkek bebek icin sus asiyorlar. Bunun disinda oda suslemesi istersen cuzi bir miktar karsiligi yapiyorlarmis (50 ya da 75 lira sanirim).
Normal dogum yaparsan hastanede 1 gece, sezaryen olursan 2 gece kaliyormussun.
Normal dogum ucreti 1.900 TL (normal dogumda epidural olursan arti 400 lira daha oduyorsun). Sezaryen olursan 2.300 TL. Kisaca, epidural olman durumunda normal dogum ve sezaryen ucreti ayni.
Bebegini saglikla kucagina almani dilerim.
Sevgili "atabuk"un Doç. Dr. Yusuf Üstün'le yaşadığı kriz(ler)i talihsizlik olarak nitelendiriyorum. 36 haftalik anne adayiyim ve hamileliğimi öğrendiğim 6. haftadan beri Yusuf beye muayene oluyorum. Bu süre içinde bir ya da iki kez (acil sezeryan dolayisiyla) benim de randevum ertelendi ya da hastaneye gittiğimde rendevu saatim biraz geçtikten sonra doktorumu görebildim. Ama özel hastanede görev yapan bir doktora gidiyorsaniz bu durum çok normal diye düşünüyorum. Mesai saatleri düşünülürse Yusuf bey günde 10-12 hastasını görüyordur sanırım. Her hastanın özel durumuna göre muayenesi daha az ya da fazla sürebiliyordur. Acil çıkan sezeryan ya da doğumlar da işin başka bir boyutudur ve kimse bu durumda olmak istemez herhalde. Rutin kontrolümüzün 1 saat erkene alınması, 1 gün ya da 1 hafta ertelenmesi; doğum sancıları başlamış, kendisi ya da bebeği risk altında olduğu için acil sezeryana giren bir anne adayının durumundan daha acil olmasa gerek.
Bu talihsizliği yaşayan "atabuk"un, "Yusuf Üstün'ü tavsiye etmiyorum", ifadesini haksız buluyorum. Bir kadın doğumcunun acil ameliyatının çıkması normal olduğu gibi ailesi ile ilgili bir durumdan dolayı randevusunu iptal etmesi de çok insani bir olaydır. Hepimiz konu ailemiz olunca, her şeyi bir kenara bırakmaz mıyız? Şimdi birer anne adayı olan bizler şu an bile nasıl titriyoruz henüz doğmamış bebeğimizin üstüne...
Yusuf bey, işini çok iyi yapan, alanında çok bilgili bir doktordur. İşinin yanı sıra insani değerleri çok daha üstün birisidir. Kendisine ne zaman gitsem her zaman gülüryüzlüdür. Sizi muayene ederken sürekli rahatlatır, neyin ne olduğunu anlayabileceğiniz bir dille açıklar, hep aynı özenle ve ciddi zaman harcayarak muayenesini en ince ayrıntısına kadar yapar. En onemlisi de, sanki tek hastası sizmişsiniz gibi davranır. İlk hamileliğimi yaşıyorum. Doğumunun normal ya da sezeryan olması hiç önemli değil benim için. Yusuf beye o kadar güveniyorum ki zaman ve şartlar nasıl gerektiriyorsa doğrusunu yapacaktır, biliyorum.
Bu anlamda sadece 2 defa görmüş bir kişi olarak değil, en az 12 kere muayene olmuş biri olarak "YUSUF ÜSTÜN'ü ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM."
Sevgili "atabuk" eminim içine sinen başka bir doktor bulmuştur. Kendisine sorunsuz bir hamilelik diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?