herkese selam,
ben hamilelik ve dogum surecinde yasadigim tecrubelerimi sizlerle paylasmak istedim.
ilk olarak guven hastanesinde asli hanimla kontrollerimize basladik. kendisi tam olarak icime sinen bir doktordu. cunku ben bir problem olmadigi muddetce normal dogum yapmak istiyordum ve daha once kendisi ile dogum yapan birkac arkadasim, asli hanimin normal dogum konusunda oldukca basarili bir doktor oldugunu soylemislerdi.[ancak hamileligimin 7. ayinda kendisinin de hamile oldugunu ogrenince yeni bir doktor ve hastane arayisina girdim... /COLOR]
bu arada birkac kontrole medicana'da turkan hanima gittim, ancak daha sonra kendisinin hastalarini gerek olmadan da cesitli bahanelerle sezaryene yonlendirdigini ve de cok da basarili bir doktor olmadigini duydum. bu nedenle de yeni bir hastane ve doktor arayisina girdim.
bu surecte zekai tahir'den esra aysin tonguc hocamla gorustum ama kendisi cag hastanesinde dogum yaptirdigi icin kararsiz kaldim. cunku cag hastanesi hakkinda olumsuz gorusler okumustum daha once. bir de fiyat olarak da disaridan ozel bir hastaneye doktor getirmek hayli yuklu olacakti.
son olarak daha onceden bir arkadasimin onerdigi bayindir hastanesinden halime hanimla gorustum. bayindir hastanesinin de fiyatlari biraz pahaliydi ama ben de 37 haftalik olmustum ve bir an evvel karar vermem gerekiyordu.
gerci dogumdan sonra halime hanimin da hastalarini cogunlukla sezaryana yonlendirdigini duydum.
ben epidural sezeryanla dogum yaptim, bastan beri normal dogum istememe ragmen. doktorum sezeryana yonlendirdi. ancak kararı bana birakti. su an 22 gunluk bir kizim var ve ne bayindir hastanesinden, ne de doktorumuzdan, ne hastaneye verdigimiz ucretten, ne de sezeryan kararimdan yana bir pismanligim yok. oldukca iyi bir ameliyat gecirdim. hafif agrilarim oldu, su anda da dikis yerlerimde yoruldugum zamanlarda agrilarim oluyor (agri kesiciyi biraktigim icin) ama bu kadari da saniyorum normal.
bu arada doguma gittigimde medicananin kadin dogum servisindeki doktorlarin ayrildiklari yonunde bir haber duydum. bir kere daha dogru bir karar vererek bayindir hastanesine gittigimi dusundum...
turkan hanimla dogum yapmayi dusunuyorsaniz, hele de normal dogum yapmayi dusunuyorsaniz, bir kere daha dusunun derim... yine de tercih sizin...
biraz uzun oldu ama duyduklarimi ve tecrubelerimi paylasmak istedim.