- 26 Eylül 2014
- 4.531
- 9.899
- 358
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
sosyal medyadan ya da ne bileyim arkadaş aracılığı ile falan görüşme başlatıyorsan evet, iş güç bu tarz şeyler öncesinde konuşulduğu için insanlar bana uyar, uymaz ya da beklentimi karşılar, karşılamaz modunda takılıyor.Enerjimi geçim derdime yoğunlaştırıp iş arıyorum zaten. Uzun yıllardır da böyle. Ot gibi yaşadım. Kendimi dış dünyadan soyutladım. Terapi almaya başladım. Evet, insani duygular hissedeceğim birileriyle görüşmek istiyorum. Ama insani duygu besleyen kalmamış. Evlenmek önceliğim değil, ben sadece görüşlerimi söyledim.
ben konuyu tamamen yanlıs anlamisim sanirimZengin koca bulup onun sırtından geçinecek
sevgili olmak icinde memur aramiyorlardir heralde anlamadim ki ben memur ariyorlar kismini, yani bunu duymak icin falancanin bir oglu var ona kiz ariyolar ama memur olsun istiyo, sizin kiz olmaz falanmi diyolar cozemedimşu an senin evlenmek gibi bir planın, önceliğin mi var?
geçim derdinle alakalı kaygın varsa enerjini bu kaygına yoğunlaştır, evlenme işlerine değil.
ayrıca aşırı saçma, iş mülakatı mı yapıyorsun yoksa flört mü ediyorsun milletle? memur istiyorlar genelde demişsin. bana bunu diyen adamla bir cümle daha konuşmam, üzerine de kafa yormam. sen kafa yoruyorsan sıkıntı büyük. ilişki tecrüben var mı bilmiyorum ama bunu diyenden hayır gelmez yani bi abla tavsiyesi.
kamu işçileri memurdan fazla alıyor toplu paraları olsun ikramıyeleri olsun sendikaları iyi çalışıyor onlarınya iste memurun, kamuda işcinin adi çikmiş dokuza inmez sekize hesabi
esimde kamuda daimi işci kamuda isci oldugunu duyanlar ooo iyi maas aliyodur o diyo. ha bir asgari ucrete emekli maasina gore evet iyi tabiki ama sey gibi dusunuyolar sanki aylik onbes yirmi bin kazaniyorlar gibi bir algı var.
ama sunu hep soyluyorum son iki senedir kamu personeli olmanin artilarini özellikle pandemide gördük en azindan yarin beni isten cikarirlarmi acaba diye dusunulmedi.
az veya çok maaşlar hep geldi iş yeri kapandi primim kesildi vs derdi olmadi.
bir cok konuda evet kamu personeli olmak iyi ama maaş konusunda degil
GELİRİMİZ demiş yalnız adama bak hemen sahiplenmiş kızın maaşınıama helal olsun dürüstmüş
10 yıllık öğretmenim şu an ücretsiz izindeyim. Zamdan önce yazın ağustosta yatan son maaşım 5100 liraydı. Şimdi de hesaplama robotları 7400 civarı yazıyor.Siz maaş karşılığı (haftada 15 saat) giriyorsunuz herhalde. Bizim okulda ek ders çizelgesine göre ek dersler 1000-4000 arasında, düşük olanlar da haftalık ders saati çok az olanlarDaha önce de buraya atmıştım yok öyle bir şey diyenlere. Ders saatiniz ne kadar ki 7.500 alıyorsunuz sadece? Benim ham maaşım sadece 7.000. Annem 30 senelik öğretmen sadece ham maaşı 8.700 falan. Üzüldüm adınıza neden ek dersiniz bu kadar az anlamadım.
Lisans mezunu düz memur maaşı 6900 civarı. 10 yıllık öğretmen olarak ek derssiz maaşım 7400 lira.Kamuda çalışıyorum. Kamuda 5-6 bin maaş alan yok. En az 8-9 bin arası alınıyordur. Tabi bu gelir de geçinmek için çok ideal değil. Ama kötünün iyisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca memuriyette atılmak için yüz kızartıcı suç işlemek gerekiyor. Ben bu işi yapmak istemiyorum diyeni bile işten çıkaramıyorlar. En fazla birimini, çalıştığı yeri değiştirirler. (Bahsettiğiniz olaylarda da suçsuz olup davalarını kazananlar çalıştığım kurumda işlerine iade edildi. Uzak kaldıkları süreçte alamadıkları maaşları verildi). Ayrıca memuriyette lojman imkanları ve çocuklar olduğunda izinler olur. Aileye ve çocukların eğitimlerine daha fazla vakit ayırma şansı olur. Orta ve orta sınıf altında çalışanlar için memuriyet idealdir. Ama tabi özel sektörde çok iyi iş imkanı olur. Meslek de özel sektöre uygun olur. İyi bir gelir ve severek yapılan bir iş varken neden memuriyet seçilsin. Karşı taraf da bunun bilinciyle hareket eder. O zaman eşler arasında denge kurulur. Karşı taraf bu durumun farkında değilse, sabit fikirliyse zaten öyle biriyle devam etmeye de gerek yok. Yaşınızı bilmiyorum ama sadece aşk, sevgi genç yaşlarda oluyor. Belli yaştan sonra insanlar mantıkları ile de hareket etmeye başlıyorlar. Mantık ve sevgi bir arada olmalı.
Ben de bundan başka yol bilmem. Ekonomik özgürlikten daha önemli bir şey yok. Kendinize değer veriyorsanız, etraftan değer görmek istiyorsanız ne olursa olsun bir işiniz olsun hiç değilse asgari ücretiniz olsun.Bir kadın işi gücü yoksa evlenmesin zaten aksi takdirde kocalarından şiddet, aldatma her türlü kötü muamele görseler de boşanacak cesaretleri olmuyor.
Sizin çalışmak gibi bir niyetiniz yok mu?Harcamanızı ona göre yaparsınız. Kuzenim geçiniyor, karısına iş yeri bile açtı , karısı batırdı ayrı konu. İlginç, çalışmayan sevmesin anladığım kadarıyla. Yazısız kurallar.
Kocası işyeri açarsa sayılıyor muSizin çalışmak gibi bir niyetiniz yok mu?
Çalışmaya niyetim olmasa döne dolana iş aramam 1Sizin çalışmak gibi bir niyetiniz yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?