en kısa zamanda bir çinko tahlili yaptırmalılar sanırım.. inşallah ondandır da en kısa zamanda çıkar..Benim kızımda çok tüylü örneğin sırtında bile var ama, saçsız doğdu şuan 2 yaşında 2-3 aydır bağlayabiliyorum saçlarını sağlık ocağı doktoruna eşim götürdü acaba kalsiyum eksikliği mi var saçı uzamıyor diye o doktor kalsiyumdan olmaz ama çinko eksikliğinden olabilir demiş... zinkonun çinko şurubunu vermiş. Şimdi baya baya bir farklıştı uzadı ama bir de 2 aydır günde iki kez banyo yapıyor hangisinden dolayı uzadı bilemem...
inşallah dediğin gibi olur canım.. sağlığında hiçbir sıkıntı yok çok şükür, hatta boyu kilosu yaşıtlarının baya üzerinde bile.. tek sıkıntımız saçlarının olmaması..canım benim hemen alt komşumun kızındada aynı sorun oldu doğuştan yoktu saçları
doktora götürdüer ama bişey diyen olmadı çıkar zamanla dediler büyüdükçe bi sorun yok dediler
şimdi 5 yaşında saçları biraz çıktı sora jilete vurdular biraz gürleşti
eger bebek sağlıklıysa kafanıza takmayın çıkar daha
evet çinko mantıklı gibi.. daha önce yapılan tüm tahlilleri normal çıkmış ama tekrar bir tahlil yaptıralım özellikle çinko için.. çok teşekkürler, dua edin siz de..Konu ile ilgili bir bilgim yok,ama çok üzüldüm.Kıyamam onaBütün yorumlarıda okudum.Çinko eksikliği mantıklı gibi geldi.Bence alıp denemeye başlayın.İnşallah en kısa zamanda güzel güzel çıkar saçları yavrumuzun...Allah hiçbir şeyin eksikliğini göstermesin
canım bir kanalda tesadufen rastlamıştım . Kel olsa bile kafasında saç varmış gibi tarakla hep tarayın yavaşca.
Bu arada kafasında bir kaç tüyde olsa kafasındaki hücreler Henuz ölmemiş demektir yani çıkabilme ihtimali var.
Biryerdede şöyle bir yazı okudum. Doğal ürünlerden yapılan bir maske oldugu için yan etki yapacagını sanmıyorum. Maskede bu :
Saçların döküldüğü bölgede, saç hücreleri hala canlı ise tekrar saç çıkarmak mümkündür. Dökülen saçları yeniden çıkarmak için yapılabilecek birkaç yönteme değinmek gerekirse;
Aktardan satın alacağınız susam yağı ile sarımsak yağından bir kâsenin içine birer çay kaşığı dökün ve üzerine bir kahve fincanı su ilave edip karıştırın. Bu saç maskesini saçların döküldüğü bölgeye sürerek masaj yapın. Bu saç maskesini özellikle banyodan çıktıktan sonra, temiz saç diplerine uygularsanız tekrar saç çıkarmak için oldukça etkili olduğunu göreceksiniz. Düzenli olarak uygulamanız halinde dökülen saçların yerine yeni saçların 5 ay gibi bir sürede tekrar çıktığına şahit olabilirsiniz.
Dökülen saçların tekrar çıkması için saç diplerindeki kan dolaşımın hızlanması çok önemlidir. Bu sebeple her gün 5 dakika saf zeytinyağı ile saç diplerinize masaj yapmanız ve ardından yıkmanız, tekrar saç çıkması için çok etkili olacaktır.Bazı bitki çayları ile saça yapılan masajlar veya bitki çayları ile saçı yıkamakta yeninde saç çıkması için faydalı bir yöntem olabiliyor. Örneğin ısırgan otu saç çıkarmak için oldukça faydalı. Bir miktar ısırgan otunu, bir litre kaynamış suyun içine atın ve demleyip soğumasını bekleyin. Ardından bu ısırgan çayını süzüp, kalan suyu ile önceden yıkamış olduğunuz temiz saçlarınızı bir kez daha yıkayın ve özellikle saç diplerinize ısırgan otu çayının mutlaka temas etmesini sağlayın. Durulamadan saçınızı kurumaya bırakın. Isırgan otu çayı ile saç diplerinizi yıkamanız halinde ortalama 3 ayda dökülen saçlarınızda ince ince yeni saçların geldiğini görebilirsiniz.
Acil şifalar canım :)))
teşekkür ederiz canım..inşallah en kısa zamanda hallolur.. önerilerinizi ileteceğim anne -babasına, denemekte fayda var.. inşallah çare olur..