Minik kızımızın saçları yok :((

en kısa zamanda bir çinko tahlili yaptırmalılar sanırım.. inşallah ondandır da en kısa zamanda çıkar..

inşallah dediğin gibi olur canım.. sağlığında hiçbir sıkıntı yok çok şükür, hatta boyu kilosu yaşıtlarının baya üzerinde bile.. tek sıkıntımız saçlarının olmaması.. ona da şükür diyoruz tabi ki.. bir kaç tane tel sadece olan.. azıcık olsa kazıtırız da...

evet çinko mantıklı gibi.. daha önce yapılan tüm tahlilleri normal çıkmış ama tekrar bir tahlil yaptıralım özellikle çinko için.. çok teşekkürler, dua edin siz de..

teşekkür ederiz canım..inşallah en kısa zamanda hallolur.. önerilerinizi ileteceğim anne -babasına, denemekte fayda var.. inşallah çare olur..

ama saglıgı ıyı olması sevındırıcı,bırde ablamların eskı oturdugu yerde komsu kızınında dogdugunda kel,kucukken 4,5 yaslarında cok az kel denılecek kadar az sacı varmıs kız tabı sımdı buyumus ve bayabı sacları vardı dedı ablam,saglıgında problem yoksa zamanla gelır ınsallah umıdınızı yetırmeyın,gecmıs olsun sımdıden

teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur.. böyle güzel haberleri duymak umudumuzu artırıyor bizim de..

YA CANIM YEĞENİNİN yüz yapısında dişlerinde falan hiçbir farklılık var mı? eğer başka anormal bir durum yoksa takılmaması gerek bence, inşallah da başka sıkıntı yoktur. benim eşimn yeğenlerinde bir rahatsızlık var genetik, anneleri ve k.v. taşıyıcı olduu için erkek çocuklar hastalar. onların da saçı kirpiği, dişi yok ve yok denecek kadar az. erkek oldukları için idare ediyorlar ama ergenlik döneminden sonra gerçek saçtan yapılan peruklar oluyor ya kafalarına uyumlu yapılıyor. ondan almayı düşünüyorlar. allah yardımcısı olsun qama başka rahatsızlık yoksa çok probl değil bence. canı sağolsun...

benim kuzenimde böyle kız 27 yaşında hala tek tük saçları var halamla eniştem akraba evliliği yaptılar o yüzden böyle çaresi de yok gibi bişi şimdi saç ektirmeye çalışıyorlar sağlıklı kök bulabilirseler çok zor bir durum perukla dolaşıyordu önceleri....

sizin kızınızda da aynı şekilde miydi? hiç mi yoktu saçı? yoksa vardı da az mıydı?

vardı ama önlerinde çok az bi tutam olarak vardı doktora söyledim çinko verdi tahlil falan yapmadık birden uzadı ve çoğaldı saçları.Çinko bağışıklık sistemi için de gerekli hala ara ara kullanıyorum denemenizde hiçbir sakınca yok yani

Çok üzüldüm umarım en kısa zamanda çaresini bulursunuz ve uzamaya başlar saçları.
Benim size önereceğim bir durum var. Ama bu saçları çıksın diye değil, kendini daha iyi hissetmesi için.
Onun oynayabileceği kel bebekler alın ona. Saçlı bebekler yerine kel bebeklerle oynarsa bu durumu daha kolay kabullenir. Daha çok küçük ama ne olursa olsun özeniyordur saçları olanlara.
Kel bebegiyle oynarken hep guzel şekilde övün o bebeği. Çok güzel olduğunu söyleyin. Bunu ona söylemek yerine bebeğe söylemeniz daha etkili olabilir.

Canım hiç üzülmeyin benim yeğenimin de 2 yaşından sonra çıktı. Tabi bizimki erkekti ve tabiri caizse keltoş hali daha sevimliydi.

yeğeniniz içinse ilk defa duydum 4 yaşında kız çocuk da saç olmaması normal değil tabi ama ben daha sonra çıkacağını düşünüyorum

saçları dışında hiçbir problem yok çok şükür.. dişleri de çok düzgün, inci gibi maşallah.. buna da şükür tabi, Allah daha büyük dert vermesin.. Allah sizinkilerin de yardımcısı olsun inşallah..

bunda da akraba evliliği durumu var ( ondan da kaynaklanmış olabilir.. sizin kuzeninizin de Allah yardımcısı olsun inşallah.. en kısa zamanda gerçekleşir umarım saç ektirme işlemi..

denemekte fayda var tabi, madem bir zararı da yok diyorsunuz.. ailesine ileteceğim bunu da..

buna dikkat ediyorlar mı inanın hiç bilmiyorum.. ben yanlarında değilim çünkü.. ama haklısınız dikkat edilmesi lazım..

inşallah dediğiniz gibi olur.. teşekkür ederiz..

benimde 4 yaşına kadar saçlarım çıkmamış ama hiç yok değilm kel gibi değilmişim yani. :26: erkek gibi saçlarım var ne uzuyor ne dökülüyor hiç bişey olmuyormuş 5 yaşına girerken uzamışşş :) umarım benim gbi uzar şuanda çok güzel saçlarım ince telli ama dümdüz

Son düzenleme:
Çocuk doktoru bir teyzem var.Onun kızının da saçları 7 yaşına kadar çok az ve incecikti.

Teyzem genetik faktörlerden kaynaklı olduğunu söylerdi.

Kızı 3-4 yaşlarına geldiğinde bir takım karışımlar hazırlayıp ,tüy gibi olan saçları kazır ,sürerdi.

Kızı şimdi 30 yaşında öyle kel falan değil ama ince telli ,düz saçlı.Gür falan değil ama ona yetiyor.

Yasi cok ufak birsey tavsiye edebilirim genelde sackran tedavisinde kullanirlar bizim oralarda ama sizede yararinin olacagini dusunuyorum...kizin saclarini oncelikli kisin yaparsaniz daha az dikkat ceker her hafta tras edip diplerine sarmisak ama hakikisini bulun cin min olmasin..tr uretilenden ikiye bolum kizin basina her aksam surun yani ortalama 3. 4 ds kullanin yada suyunu cikarabilirseniz direk suyunu biraz zeytinyagi ile masaj yaparak surun.mumkunse sarip yatirin..saclari eger icsel bir rahatsizligi yoksa insallah umarim icten degildir bakin nasil sert cikar saclari...1. 2 ay usenmeden hergun yapin haftada 1 de tras edin insallah duzelir...

Birde yilan yagi saclari cok besler ve uzatir trde int.satiyorlar onuda arastir istersen...

Argan yagida zeytin yaginin yerine sarmisakla uygulayabilirsiniz...

Cocuk saclarinin farkina varmadan oncelikle bu islemleri yaparsaniz insallah duzelecektir..

Saclar cikmaya baslayinca 1 2 kerede kemik iliginin maskesini saclarina uygulayin..

Allah sifa versin...

arkadaşımın kızındada vardı suanda 3,5 yasında son 5 aydır bebe marka ürünleri kullanıyor ıyı bır eczaneeye gıdıp gostyerın onlar uygun olan ürünü verır çoçukalr ıcın sac bakımı yapan bır sampuan o ürün iyi geldi diğerlerine gore bıraz pahalı ama sonucta dermokozmetık..guvenılır..tras bencede faydalı olacaktır kazıyıp haftada bır hint yağı zeytınyagı sarımsak fılan sürüp masaj yaparsanız ıyı olur umarım en kıısa zamanda cıkar sacları kuzucugun gecmıs olsun

canım benim kuzenimde aynı şuan kendisi 14 yaşında zavallım genç kızlıgını ağlayarak geçirdi lösemi bile sanarlardı kucukken saçları yok diye aynı iki üç tel var dediğin gibi saçnda ama kökleri yok işte genetik oluyormuş sen bilmesende bi soyda illa varmış ondan denk gelebiliyormuş çok gitti doktorlara hocalara bile götürdüler ama olmadı şimdi peruk kullanıyor gerçek saçtan. güzelde duruyor gecenlerde ıkı uç cahıl karının tekı sacları peruk dıye kızla dalga geçmşler tutmuşlar saçna arkdan çok uzulmş

Allah başka dert vermesin diycem ama kız çocuğu saç ta çok önemli ne olursa olsun... ama çok çok üzüldüm minik kızınıza belki bir çaresi vardır ne bileyim küçük tüycükler kazınsa yani çıktıkça traş edilse ve badem yağı falan sürülse belki daha sert çıkarlar belki zamanla düzelir çünkü daha çok küçük...

aile içinde kız içinde zor bir durum umarım saçı ileride çıkar üzüldüm

gerçekten çok zor.. şimdi yine daha küçük de, biraz daha büyüyünce çok daha zor olacak.. inşallah çıkar..

azıcık olsa keşke..hiç yok işte bir kaç tel dışında.. ama inşallah çıkar en yakın zamanda bizimkinin de...

kazıtacak kadar saç hiç yok işte.. sadece bir kaç tel var.. tek umudumuz da onların olması zaten.. en azından hiç saç hücresi yok değil, belki çıkar diye umutluyuz..

sarmısağı denemeye korkuyoruz tahriş ederse diye, daha çok küçük olduğundan kıyamıyoruz.. ama yağları denemekte fayda var.. ailesine söylüyorum zaten burada sizlerin paylaştıklarını, deneyin belki işe yarar diyorum... ben yanında değilim zaten.. inşallah işe yarar bunlar.. bir de ramazandan sonra tekrar bir doktora gidecekler yeniden bir tahlil tetkik için..

teşekkürler... inşallah en yakın zamanda çıkar saçları.. saç olmadığı için saç bakımı yapan ürünlerin de çok etkili olacağını sanmıyoruz ( ama denemekte fayda var tabi.. sizler de dua edin şu mübarek günlerde.. inşallah dualarımızın da faydası olur...

offf zaten bu insanlarımız yüzünden çok endişeliyim ben de bizim minik için.. çok şükür sağlığı yerinde, saçtan başka hiçbir sorun yok, buna da şükür diyoruz ama işte şimdilik küçük olduğu için anlayamıyor daha, ileride okula gidince, insanların içine girdikçe böyle patavatsız insanlar olacağı için her zaman çocuğu sağlığı iyi olsa da psikolojisi bozulacak.. ( sizinkine de çok üzüldüm.. Allah yardımcısı olsun onun da.. Saç ekimi vs olmuyor muymuş? gerçi daha 14 yaşında biraz daha büyümesi gerek belki.. bu arada akraba evliliği gibi bir durum var mıydı? bir arkadaş daha aynı durumdan bahsetmiş ve akraba evliliğiymiş onunki, ondan dolayı olmuş demişti.. bizimkinde de akraba evliliği durumu var da, acaba bizdekinin sebebi de mi o diye merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…