Misafir çağırma meselesi

Bizde de böyle bir durum vardı. Esin ailesini çağıran akrabalar bence ayıp olmasin diye bizi de çagiriyirlardir diye düşünüyordum. Ama bildiğin kv kafasına göre arayıp siz de gelin diyormuş. Ayy çok kötü olmuştum fark ettiğimde. Yani melek gibi kadın aslinda ama herkesin görgüsü farklı.
O günden sonra bizi direk cagirmayan kimsenin evine gitmedim doğal olarak. Eşime de açıkca belirttim bizi aramayan kimseye eşantiyon gibi gitmem.
Bir konu da şu eşimin akrabalarının beni aramasini, bir alo mesafede olmayı da istemedigimden eşimi aramalarına ses çıkarmıyorum. Ancak eşim direk eşime sorayim haber ederim diyor. Yüzde 90 da gitmiyoruz artık sukur:)

Var böyle tipler, kendileri tek tek aransın ister size onla bunla haber gönderir.

Doğum yaptığımda eşimin bi akrabası arayıp "kız doğuruyon da arayıp neden doğurdum diye haber vermiyon, başkasından mı duycam" demişti. Ben bi şok oldum, tek tek arayıp milkete haber mi vercektim o halimke tabi ki duydukça isteyen arar hayırlı olsun der demiştim. Israrla fırçalıyo beni, bende ne yazık ki tutamadım kendimi ben böyle saçmalık duymadım neye kusur bulacağını şaşırmış millet, bebek durmuyo kusura bakma deyip kapatmıştım. Yani cins aramaya mı çıkıyoruz bol var :))

Bugün söyleyeceğim dediğiniz gibi umarım başımda patlamaz. Genelde ben sinsi samimiyetsiz ayrıntıcı ilan ediliyorum bu konularda

Bence simdilik gidin tatsizlik cikmasin amaa bir daha ki sefere kimseyi tek tek aramayin ki hic gerek yok onemsenmedigim an kimseyi onemsemem kusura bakmasinlar.
Ben aramayinca kb yerinde duramiyor çıldırıyor. Nedense insanların yaptıkları gözüne varmıyor ben yapınca olay oluyor

Çok güldüm bu yoruma :) gerçekten inanılır gibi değil neden davet beklemeyeyim dediğiniz gibi herkesin evi ayrı.

Bunu ben yapsam kv kıyameti kopartir :)

Ama işte onların düzen bu olsa okey. Ama beni tek tek aramaya mecburmusum gibi sıkıştırıp her seferinde onların beni daveti bu şekilde olduğu için kendimi kale alınmıyor gibi hissediyorum ve gitmek istemiyorum

Bu defalarca oldu ve tepkimi de biliyor eşim bunu bile bile umursamiyor

Bende öyle yapacağım artık ama bu tepkimi karşı tarafında bilmesi lazım ben gitmezsem illaki hasta vs diyecekler benim için ve aynı şey tekrar edecek. Valla yildim görgü bilmeyen insandan

Valla bende öyle anlıyorum ama eşim nedense öyle anlamıyor :)

Yok estağfurullah ne doldurması bende bu şekilde düşünüyorum ve öyle de bence çünkü ben çağırmadim kimseyi iftara kv çağırdı onu çağırırken bizi de sıkıştırmis iste

şimdi bence bu konu X in kim olduğuna göre değişir

örneğin eşimin ablasının eşinin ablaları bana bebek görmeye gelmek istediler yahut ev görmeye

beni aramadılar

enişteyi aradılar o beni aradı ama biz çok samimiyiz biraz mesafeli olsak o eşimi arar (erkek erkeği aramalı mantığı olsa) eşim bana söylerdi yani beni ablalar direkt aramazdı

yani ne bileyim şimdi düşündüm buralarda mesela eşimin babasının dayısının çocukları var

onlar da iftara davet edecek olsalar kv yi arar kv de eşimi arar

bana hiç garip gelmez

ha eşim bana X lere davetliyiz demez de uygun muyuz diye sorar

sizden herkese ayrı ayrı davet bekliyorlarmış da bu herkes kim

yani amcasını halasını çağırıyorsanız evet onları tek tek aramak gerekir ama halasını ve çocuklarını çağırıyorsanız halaya söyleyip sen kuzenlere de söyle mutlaka hepinizi bekliyorum denilebilir

not: artık yaşlanıyorum galiba içime kaynana kaçtı

Bence gitmelisiniz. Bu kadar ufak şeylere takılmamalısınız. Sonuçta eşinizin davet edilmesi sizin davet edilmeniz demek ne farkederki? Siz de birbirine yakın insanları davet ederken ister tek tek arayın ister birinden diğerlerine haber yollayın onlar gibi? Sorun çıkacak, biri bişey diyecek olursa da siz de beni böyle davet etmiyor musunuz ne farkeder diyip geçin.
Şimdi bu lafım size değil yanlış anlamayın belli ki siz sizden beklenen şeyi beklemek adına böyle bakıyosunuz olaya. Ben genel olarak bu tarz şeylere takılan insanlara pek anlam veremiyorum, yahu yorulmuyorlar mı acaba o beni aramadı, bu beni bizzat kendi davet etmedi, yok şu şöyle olur bu böyle olmaz falan.. Hayatım boyunca böyle şeyleri önemsemedim önemseyenlerle de zaten işim olmaz.. Bana annem deseki yarın teyzenler yemeğe çağırdı siz de gelin dese niye beni aramamadı demem koşa koşa giderim.. Eşim filanca kişi davet etti dese yine aklımın köşesinden geçmez beni niye aramadı falan diye.. Anlam veremiyorum gerçekten yaa böyle şeylere ben.. Sorun çıkarmaya bahane aramamak olarak bakıyorum bu tarz olaylara da açıkçası.

Aynen ben de takılmam.
Önemli olan beraber hoş vakit geçirmek değil mi?
Kimin nasıl çağırdığı farketmez bana.

Rahatsız olduğunuz konuları insanlara söyleyin.

Kendileri sizi arama zahmetinde bulunmuyorlar ama sizi tek tek aramaniz konusunda uyariyorlar öyle mi ? buda iyimis ya Insanlar neyin kafasini yasiyor anlamak mümkün degil gercekten... cünkü neden cünkü Gelinler degersizdir onlar kale alinmaz .. Allah islah etsin diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…