Misafir ve Çocukları

Bence de.

Ben çocukları değil analarını azarliyorum artık. KUSURA bakma diyorlar,bakarım diyorum yerler koltuklar yağ yemek oldu diyorum.Daha iyiler artık biraz daha sahip çıkıyorlar çocuklarına.Senede birkez evime gelen adam evin içine..... se gelmesin gerek yok.

Cocuklar evleri dagitiyilor kiriyor ama aileler suclu en basta.Malesef çocuklar doğdum anne baba dünyaüstü birsey dünya ya geldi sanıyorlar büyük çoğunlukla. Terbiye yok dur sus yok.Sonra şimdi çevremizde gördüğümüz saygısız yeni nesil.Anne baba aslında düşmanını büyütüyor bu sekilde.Dün kırtasiye malzemelesi lazımdı gittim.Bir bayan alışveriş yapıyor kızına dbu defter ne için dedi.Kız 10 yaşında filan uff anne ya kafan çalışmıyor hiç din dersi dedik ya diye bir bağırdı ben sinir oldum.Kıza nasıl baktiysam kız şaşırdı. ANASI hiç umrunda değil. Bir insan kendi katilini nasıl yetiştirir bilmiyorum böyle. Ben dayak cennetten çıkma deyip onü bir temiz döver dim. BAKALIM bir daha yapıyor mu.

Ne özgüveni ya bildiğiniz terbiyesiz oluyor çoğu bu çocukların. Daha dün 'özgüveni yuksek' 14 yaşındaki bir çocuğun çıkardığı gürültüden dolayı şikayet etmek zorunda kaldım. Geldi polis bayilacak sandım korkudan. Kibarca uyardım çok gürültü yaptığıni, ablaya bak gürültü yapiyormusuz yeaa diye dalga geçerek daha çok bagirmaya, sokağı inletmeye başladı. Aradım 155'i geldiler, hepsinin GBT baktılar, uyardılar, kizdilar, üzüldüm yanı çocuk evet ama laftan anlamayan çocuk. Sen bu çocuklara nerede nasıl davranılması gerektiğini öğretmezsen, saldim çayıra mevlam kayıra gibi davranirsan böyle kotu şeylerle karşılaşırlar işte. Sonra yine ben kurtardım dayanamadım tamam memur bey yapmazlar bir daha diye mudahale ettim. Çok korktu çünkü üzüldüm. Böyle şeylere sebebiyet vermemek için lütfen çocuklarınıza gerekli sosyal davranış eğitimlerini verin.

ama şimdi 9 çocuğun toplandığı evden gerçekten ne bekliyorsunuz arkadaşlar, yani bu iyi eğitilmemiş olayı mıdır gerçekten.
O çocuklar ne kadar sakin olsalar, ne kadar huylu çocuklar olsalar, ne kadar eğitimli olsalar da evde koştururlar dağıtırlar evi.

burada iş yetişkinlere düşüyor. ev sahibi evde kırılacak eşyaları kaldırmalı, kırlentler şunlar bunlar da dağılacak elbette, onları toplamaya ne var, çocuklar gidince toplanır.
anneler de belki çocuklarını meşgul edecek aktiviteler üretmeli, belki evden oyuncak getirebilirler.

ya böyle konuları okuyunca strese giriyorum. çocuk yetiştirmek kolay mı, paket mi bu çocuklar. benim çocuğum çok usludur, ama bazen olur ki onu ben bile tanıyamam. ne yapalım yani, ev sahibi çok rahatsız oluyorsa mümkün olan en kısa sürede kalkarım o evden. çocuğum uslu olmasına rağmen, bir eve gittiğimde salondaki kırılacak eşyaları ev sahibi kaldırmamışsa ben kaldırırım. Şimdi yetişkinler olarak önlem almayıp çocukları suçlamak da ne kadar doğru.

Kendi evinde herşeyi yapan başkasının evinde de yapar
Çocuklarımıza kuralları öğretelimki kendi kurallarıda olsun

Siz kalabalık bir ailesiniz. Muhtemelen sen de küçükken bu kadar kalabalık guruplar halindeydiniz ki üredikten sonra kalabalığınız devam ediyor. Yani belki sen de bir zamanlar rahatsızlık veren bir miniktin.
Bu sizin aile yapınız bence.

çok doğru. Kızım anaokuluna gidiyor. Sınıfa gittiğim zaman akşamları bazen harp var gibi çıkış vakti genelde hoca rahat bırakıyor. O zaman o çocukların hiç biri aile terbiyesi almamış.

Çocuğu evi dağıttığı halde sessiz kalan ailelerden nefret ederim. Akrabada olsa çocuk konusunda herkesi uyarıyorum. Gıcıklığına diretenleride evime almıyorum

Benim ufak bir yaşında kızım var. Biyere gittiğimizde dokunmak istediği bişey varsa tutup beraber dokunuyorum anlatıyorum hevesini alıyor sonra bir babasının yanına bir benim yanıma gidip geliyor. Çocuklu evse zaten bebelerin oyuncaklarıyla vakit geçiyor. Ben çok sınırları olan bi anneyim dışarıda Serbest değildir birisinin evinde benim kızım olmamalıda. Ama kendi evimde veya parkta hiç karışmam istediği gibi oynasın topraklara bulansın. Bilmiyorum benim doğrum bu kızım henüz bir yaşında ileride de bu şekilde alışsun istiyorum çabam bu yönde. Bende böyle büyüdüm. Şımarık başkasının evinde sınırlarını bilmeyen çoğu çocuğun annesinin serbestliğinden bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Zira evi talan edip oturuşunu dahi bozmayan nice insanla karşılaştım bende. Diğer anneleri tenzih ederim tabikide.

Konu sahibi henuz 6.sayfadayim ancak sabrina ve terbiyene hayran kaldım.

3 çocuğum var ve buna rağmen ay çocuk sevmeyen dağa çıksın,kizaam evine hiç mi misafir gelmiyor ,off bu nasıl is diye boş boş konuşmayacagim.

Eğer çocuğunuz yoksa ve çocuk sevmeyen bir insan iseniz elbette 9 çocuğu bir arada cosarken görmek fena halde rahatsız edici olur.bu çok normal.

Gerçi bu konuda ki bazı yorumları da okuyunca şunu anladım suç o çocuklarda değil onlar çocuk tabii ki yapacaklar diyen anne ve babalarda.

Yakın akraba çocukları olduğuna göre davranışlarına müdahale edebilirsin. Sen müdahale edersen anaları da totolarını kaldırır bir zahmet.

Haklisinuz bence biz de cocuktuk ama bana annem bir bakis atsa hemen otururdum yanina ve korkardim esyasina bisey olur diye.Eskiden biz kendi kendimize de olsa oynardik.Simdiki cocuklar oyle degil banyoya kadar giriyorlar kurcaliyorlar evin ya da telefon,tablet,pc kurcaliyorlar.Ama ailelerinin yetistirilme tarzindan dolayi kesinlikle.

Konu sahibine hak veriyorum bende hoşlanmıyorum çünkü fazla şımarık ve inanılmaz değişik şu an ki jenerasyon biz ne bileyim dur yapma etme otur gibi komutları anlayan annemizin gözüyle sürekli irtibat halinde olan çocuklardık özlüyorum o günleri o çocukları evde görüşeceğiz tehditlerini of ne bileyim şımarıklar yani annesi babası dur demiyor yapma demiyor öncelikle anne ve babalara eğitim şart

Yo garip gelen bişi de yok aslında. Allah'a şükür ahlak eğitiminde bi problem yaşamıyorum (kendi adıma konuşuyorum konuda ki diğer anneleri bilemem) kaydırak sırasını veren çocuğa teşekkür etmeyi de biliyor binanın önünde karşılaştığımiz komşuya nasılsın demeyi de eve gelen misafirlerle tokalaşmayi da yemekten sonra kim olursa olsun eline sağlık demeyi de... Az önce sağlık ocağından geldim yaş kontrolu vardı, kontrolu yapan hemşire hanım bile ne güzel sorular soruyor dedi. Ama gelin görün ki ben yazdığı kağıdı alıp cüzdanima yerleştirene kadar açık kapıdan çıktığıyla ortadan kaybolması bir oldu. Sağlık ocağını alt üst ettik. Meğer bebek emzirme odasında yeni doğan bi bebeğin altı nasıl değişiyor onu seyrediyomus.

Bence ahlak eğitimi ve hareketli (bi çok kişinin tabiri; yaramaz, şımarık) çocuk birbiriyle aynı değerlendirilmemeli.

yarin boyle cocuklarini boyle asiri simartanlarin buyuklerinde herseyi yapar bizim orda bir cocuk 13 14 yasinda arkadasinin bisikletini calmis sonra hurdaciya satmis neden yaptin diye sorduklarinda zevk icin yaptim demis bisiklet sahibi ailede sikayetci olacaz dedi sonra ne oldu bilmiyorun

Valla aynı bende senin gibiyim. Yani bende cocuk oldum yaramazdımda ama baskasının evine gidince oturur yerimden kalkmazdım ki. Şimdiki cocuklar oyle mi beş dakika yerlerinde oturmuyolar uyarıncada dilleri pabuc gibi cevap veriyorlar cocuklarda utanma duygusu yok bi kere. Hepsinin ar damarı catlamıs. Fakat ben annelerde ve ya babalarda kabahat buluyorum cocuklarını iyi yetiştiremiyolar malesef simdi ki nesil fazlasıyla şımartılarak büyüyor ben bunları görünce annemin beni ne kadar salak yetiştirdiğini farkediyorum . Biz misafirliğe gittik mi biri bana bişey içer misin diye sordugunda direk annemin yüzüne bakardım annem hayır o bişey almaz derdi bende kapardım cenemi. Ben böyle gördüm yaramazsam kendi evimde yaramazdım baskasının evi karıştırılmazdı. Karıştırsamda annem beni oracıkta haşlayıverirdi valla. Benim yiğenlerim var yani ablamın cocukları gerçekten canavar gibiler ve her haftasonu bize geliyolar sırf bu yüzden evlenmeyi düşünüyorum evin dagalmasından sürekli toplamaktan bıktım cunku kurulu olan düzeni bozuyolar cocugum olmadan cocuktan bıktım. Seni cok iyi anlıyorum kader ortagım Ve boyle hissettiğimin için zamn zaman kızıyorum bencil oldugumu düşünüyorum ama bana bunları onlar hissetiriyor asıl suçlu gene onlar insanı bıktırmasalar keşke...

Ay bu kacinci cocuklu misafir konusu. Hayatta evden esyadan onemlk seyler var. Cocuk gelince onemli, kirilabilir,esyalarinizi kaldirin, mesela bilgisayari ,gerisini dagitsin ne olcak ki. Ben isterim ki cocuklar benim evime geldiginde mutlu olsun, rahat etsin, cocuk onlar ya hu, tabi ki dagitcak yaramazlik yapcak. He bunu soylerken de anneleri bakmayanlar icin soylemiyorum. Tabi ki annesi takip etcek, uyarcak vs. Benim de cocuklarim var. Gittigim yerlerde gozum hep uzerlerindedir. Nereye girdi nerden cikti cekmece mi acti surekli kontrol ederim, ona ragmen daginiklik olmaz mi illa ki olur, naapsin cocuklar oturup büyüklerin sohbetini mi dinlesin. Cok uslu cocuk da iyi bir sey degil, bugun pedagoglar da bunu soyluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…