Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

çorbanın içinde kesin patates vardı, ama havucun tadını almadım. işyerinde yemek yenilince böle tam uygulamam o zaman( makarna spagetti farkı var mı ? yani temel maddeleri aynı değil mi? sadece şekil farkı var diye biliyorum.ilk zamanlarda o da yasaksa akşam fasulyeyi sadece yoğurt, salata ile tüketeyim. çok teşekkür ederim yorumun için. 1-2 hafta için pek kilo verme umudum yok, menülerimi tam düzgün hale getirmeden olmaz diye düşünüyorum.

tünaydın ve iyi haftalar herkese...bol bol kilo kayıplı bir hafta olsun hepinize inşallah arkadaşlar...
banuş şu pc yaptır yoksa ankara çıkarması yapıp geleceğim oraya ona göre.....özledik diyoruz yaaa..anlasana kızım...tel.den öle iki satır yazıp kaçmak olmuyo....döktür şöyle satır satır....

betlee'cim doğum günün kutlu olsun cnm...:119::119::119eskiden yalnış hatırlamıyorsam pastalı mumlu bir smileyde vardı ama şimdi yok ,olsa ondan koyacaktım bunların yerine)

antisocial hoşgeldin aramıza..hipoluysan monti tam sana göre bir beslenme şekli cnm..burda hipolu bir çok arkadaş oldu şimdiye kadar..bir çoğunun işine yaradı monti..tam uygularsan seninde metonu düzene sokar...
menünle ilgili düzeltmeleri naz yapmış,alışma evresinde olu bu kadar küçük aksaklıklar..1 haftaya kalmaz kavrarsın tamamıyle cnmm...

aebenim evin tadilat işleri başladımı aplam....sık gelemiyorsun,işler yoğun sanırım....

bende koşturmaca aynen devam...az evvel eve geldim,oğlumun okulundan aradılar bu gün toplantı var saat 3'te diye birazdan oraya gideceğim.okul aile birl.başkanı seçildim orada da...kendi okulumun yoğunluğu yetmiyormuş gibi...mevzuatı bilen birisi olursa işimiz kolay olur,hocam siz olurmusunuz dediler,kıramadım...para işleri acaip gerer beni ama insan çocuğu için herşeye tamam diyor...

akşamda hiç uyumadım,oğlum ateşten uyumadı sabaha kadar sayıkladı,yatağında döndü durdu...ara sıra sıtmalandı,dumadanda terledi...6 kere üst değiştirdim,saçlarını kaç kere kuruttum hatırlamıyorum bile...

uykusuzluktan zombi gibiyim...yorgunluktan pazara bile gidemmiycektim ama hazırlanıp okula gidicem mecbur(

çok teşekkür ederim ziligurti. çok sıcak ve samimi bir ortamınız var. keşke sizi ilk başladığınız zamanlarda keşfedebilseymişim. gerçekten de tam bana göre bir beslenme düzeni.
sadece yeşilliklerle uğraşmak beni biraz yoracak:) salata yemeyi çok severim ama yapmayı

oğluşuna da çokk geçmiş olsun. çocuklar hiç hasta olmasın.kıyamam.

Son düzenleme:

zamanla oturtursun canım bende ilk zamanlar çok hata yapıyordum . makarnayla spagetti arasındaki farka gelince ben tam olarak bilmiyorum ama sanırım makarna spagettiye oranla daha fazla işlemden geçiyor . aeben ablam onun açıklamasını daha iyi yapacaktır sana . işyerinde gerçekten zor ama bana uymayan yemekler olduğunda ben evden yemek getiriyorum canım .

evet nazcım, ben de şimdi bir haftalık yemek listesini inceledim de, nerdeyse hep evden getirmem gerekecek. en iyisi bu. napalım bi kere çıktık bir yola. tüp denemelerindeki hormonlar tüm bünyemi mahvetti. düzeltip 55 kg. yu görene kadar bi daha tedavi yok diye söz verdim kendime. o yüzden bir an önce bi hale yola koymam gerek. sizlerin eski yazdıklarınıza da bakıyorum. epey menü buldum:)

antisocial'cim öğrenirsin zamanla..ilk başta herkese karışık geliyor ama 1 haftada hatmediyor herkes....

monti topiği dyet yapan yapmayan herkesin sohbet edebileceği,diyet yada başka bir konuda yardım alabileceği bir topiktir walla cnm..

ben diyet yapmıyorum ama 3 yıldır burdayım.hatta nereye gitsek buraya haber bırakmadan gitmiyoruz ,herkes birbirini merak ediyor..:)

yemek saatlerinde montiye uygun bir şey bulamadığında beyaz leblebi ve (kutu)süt yada ayran ile öğün yaparsın.çok aç kalmamış olursun..

bende bir salata canavarıyım ve çalışıyorum cnm..kendimce şöyle bir çözüm getirdim.marulu,taze soğanı,roka vs..yani yeşilliklerin geneli diyelim..aldığımda temizleyip yıkıyorum.kurutma zımbırtısı varya(döndürülerek kurutuyor) onunla kurutuyorum yaş kalıp çürümesin diye..
buzdolabı poşetlerine havasını alarak yada tupperin kaplarına dolduruyorum..

mor lahanayıda olduğu gibi robottan geçiriyorum.(cam kavanoza doldurup üstüne limon sıkıyorum)

işten gelince istediğim kadar yeşilliği doğrayıp üstüne mor lahanadan kaşıkla çıkartıp koyuyorum.istersemde havuç-turp rendeliyorum.vaktin yoksa rendelemesende olur...
üstüne yağını gezdirdimmi al sana salata...

haftalık yıkarsan her akşam sadece doğraması kalır cnm sana..

ben kaçar poğaça yapıcam yarın kendi okuluma götürmek için ,her gün bir arkadaş sırayla okula bir şey yapıp getirecek diye konuşuldu yarında sıra bende...

günaydınlar kızlar . bugün yiyeceklerimi yazayım hemencik

sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
kk kadar beyaz peynir
domates + salatalık
3 adet yeşil zeytin

öğlen
yoğurtlu semiz otu salatası

ara
1 adet elma

akşam
tavuk sote
salata
yoğurt

hayırlı günler

anticim nazlım yorum yapmış sagolsun ..

makarna konusunu ekleyim... spaketi ve makarna yapılırken ayrı işlemden geçiyor . spagetti çok sıkı baskı altında yapılıyor normal makarnaya göre .ve azda pişince gl endeksi fazla çıkmıyor ama yinede ilk başladar onuda yemeni pek tavsiye etmem . önce bir bakalım bünyen nasıl cevap vercek montiye eger hızlı giderse eklersin spagetti

işde biraz zor oluyor haklısın öyel yemekleri . salata genelde olur bol alma ihtimalin varsa biraz mönüne bol al . yogurtda oluyor genelde sanırım . yanına sadece döner türü yada sebze alabi,lirsin mönüne göre .hem sevze hemde etde olabilir tabi.
akşam içinde yeşil fgasulye salata ve yogurt harika olacakmış makarna bozmuş işi... ama kıslarında dedigi gibi oturur mönülerim merak etme .ilk başda zor görünsede 1 haftada alışırsın

tek tek mesajlarınızı cevaplamak isterdim ama bir sürü iş beni bakliyor çoçuklarlın yorganlarını küvete bastım . kuru temizlemeye vereyim dedim ama onlarda suyla makinada yıkıyorlarmış .kendi elimle yıkayım eniyisi
zilim henüz tamirat işine başlayamadım eşim yüzünden yazmıştım ama gözünden kaçmış eşimin işi birden yogunlaşında bu hafta ertelendi canı sagolsun diyip geçmeye çalışıyorum
sabah çoçuklaların ranzası için sipariş vercekti. bakalım 1.2. haftaya ancak başlıycam tamirata sanırım

....nazlışım mönülerin yine çok güzel . 1 takımada yeniden girmişsin sanırım hayırlı olsun .. sahi mumu nerelerde yazmıyor hiççç

....ocdim altasın okuyup yazmıyorsun yine

...banum ne diyim yav iyce alışmışım sana ,sensiz olmuyor

ecrimin kıs karatayı yenimi gördün canım eger monti yapmak zor geldiyse karatay dahada zorlar .ablam demedi deme ekmeksiz ve meyvesiz yapabilirim diyorsan ne ala . fakat şunuda göz önünde bulundur . monti ekmek ve meyve oldugu halde karataydan daha iyi sonuç verir, kilo açısından bilgin olsun
canım ne yaparsan yap burayı unutma . bu link Hz.mevlananın deyişiyle ne olursan yine gel yine gel linkidir

sağol ablacığım çok teşekkür ederim . monti tam benlik bir diyet ama işte şu arada bozduktan sonra devam etmeler olmasa . evde yürümeyede başladım artık

Merhabalar. aeben ablacım 1 kg almışım ben. 61 kiloyum. Montiyi bu aralar aksattım bayaa. Bir de grip oldum çok fenayım. Burnumdan nefes alamayınca geceleri uyku haram oldu bana. Doğum günüm yarın evet teşekkür ederim :) Annem evde yok bende buzlukta tavuk buldum çıkardım onu erisin diye. Akşama tavuk sote yapıcam. Yanında ayran. Zaten hastayken niyeyse hep canım ayran çeker.

Zilicim teşekkür ederim :) İnşallah hepimizin yaşları sağlıklı, mutlu , güzel geçsin.

çok teşekkür ederim aebencım,
akşam makarnayı yemedim:) naz saolsun yazınca ben vazgeçtim. sabah tartıda 63.200 ü gördüm:) tabi ilk günden su muydu neydi giden bilinmez ama bugün fazlasıyla almışımdır çünkü ofiste kalamadık, işyerinden başka bir yere toplantıya gidince dışarda ekmek arası bişiler yemek zorunda kaldım grupla( şimdi 1 armut ve yoğurt yedim geri dönünce. akşama çokk hafif yesem kurtarır mıyım. daha 2. günden ihanet ettim montiye.

slm herkese...
bitkinleşmiş bir şekilde yazdıklarınıza göz gezdireym dedim..oğlumu okula yazdırmakla uğraşım bir kat daha arttı,zamanımın büyük bölümü yollarda geçiyor malesef...ve okuldan üstü başı perişan geliyor..tüm pantolonları tişörtleri boya içinde..lekelenmedik bişeyi kalmadı walla 2 haftada..gün aşırı çamaşır at,ser,ütü yap ..başım döndü artık ....kendime vakit ayıramıyorum hiç...bir raya oturmassa bu işler bir kadın yardımcı tutmaktan başka çarem kalmıycak gibi görünüyor...umarım gerek kalmadan bir dengeye girer her şey..eşimde artık eskisi gibi değil çk yoğun çalışıp geliyor,nöbet tutmuyor eskisi gibi ama eskisinden beter yoğunlaştı işleri...bana faydası dokunacak hayrı kalmıyor akşama..tek başımada koşup duruyorum bir aşağı bir yukarı ..tepe sersemi oldum kaç gündür..nasıl çıkıcam işin içinden bilmiyorum..

saat 21'de pestil vaziyette oğlumu yıkadım yatırdım kıpırdayacak halim kalmadı ama ütüleri bitirdim şimdide gidip sızıcam....

hayırlı günler olsun inşallah

yine yogunum. girecek vakit kalmıyor k.k ya . zilim senin kadar olmasada tabiki.
abkada işim varıd onu halledip geldim . ev işi öylece duıruyor başlamadan pc deişim vardı girmişken sizede bakıp kaçayım didim .

dogum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce sana boncukdan kuş yaptım konacak pencerene .ahmet kayanın bu şarkısı hep aklıma gelir dogum günlerinde
nice senelere beetlecim .

canım okadar kaçamaga 1 kilo yine iyi ama keşke omasaydı şimdiye çokdan 5li rakamları görmüştün .. neyse önümüze bakalım beetlecim bugü
nde kaçamagın olur zanımca dogum günün . ama ertesinden toplanmam lazım eger 5li rakamları görmek istiyorsan
makarnayı yemedigin için sevindim .. kilon i,çin de tebrikler .. tabiki ilk günler kilo kaybı normaldir seninde dedigin gibi su kaybıu yogundur .ama ne olursa olsun baskül eksilmesi moral olur . akşam yediklerin kurtarırmı dersen . antıcim söyle cevaplaya bilirim ilk günde yazmıştım monti kl. sayımı gibi deyil önemli olan kan şekeri dengeni bozmamak her dalgalanma diyetin etkisini azaltır . ama hayat işde herzaman imkanlar elimizde olmuyor .. gücümüz neye yetiyorsa öyle devam etmeliyiz
eger mönülerin belli oluyorsa yemeden yazki seni yönlendirelim
dün zaman gazetesinde üstün zekalı çoçuklar için bir yazı okudum zilim . sadece 1 tane devlet okulu varmış bu çoçuklar için birkaç tanede özel okul onun içinde yogun talep varmış mesela 400 ögrenci başvuruyormuş ve aldıkları 100 küsür kişiymiş . üzüldüm böylşe çoçukları degerlendiremedigimiz için .. okullara alırkende eleme yapıyorlarmış..
eve temizlikçi almak için geç bile kaldın bence .canına yazık kuzum ya

Aeben ablacığım yardım . Yemeklerle beraber meyve yemiyoruz bunu biliyorum ( çilek hariç ) yanlız yanlış hatırlamıyorsam üzüm yasaklar arasında bir ara üzüm yemeklerle yenebilir diye bişey konuşulmuştu bununla ilgili bilgi verebilirmisin ablam

saol aeben. gerçekten en iyisi ben menülerimi yemeden yazayım.
yalnız ev-iş olan dengem bu hafta diyete başladım diye bana inat nasıl hızlandı anlatamam. dün bugün toplantı için başka bir yere gittik ofisde yiyemedim. ama bugün akıllandım, öğlen sadece balık yedim.
bu akşam yarın akşam ve cumartesi gece dışarda olmak zorundayım. düğün kına olayları.

sabah 1 bardak su+yarım armut yarım saat sonra peynir, yumurta, yeşil zeytin,salatalık
öğlen balık
akşama allah kerim:)kızlarla dışarda olucaz.elimden geldiğince ya salata ya da sebze yemeye çalışıcam ama nasıl bir ortam olucak bilmiyorum.

slm millet...banu gene yoksun,en sonunda ankara çıkarması yaptıracaksın bana

(şaka bi yana valla keşke gelme imkanım olsada aebenimi seni canlı canlı görsem ,sohbet etme imkanımız olsa..çok isterdim..)

aebenim aplam dediğin gibi çok az devlet okulu var..özel okullarda standart nedir bilemiyorum ama onları bile araştırmıştık okullar açılmadan evvel..eşime kalsa bu yılda vermeyecektihem çok üstüne gidip iyice kötü olur diye korkuyor,hemde sabah erkenden okula gitmesine kıyamıyor..benle olunca erken kalkmıyormu halbuki...

bende ilk başta aramazlar zaten o kadar müracat var sınıflar maksimum 20 kişi olması gerekiyor gibi bir şartları var rahat eğitim görmeleri için..almazlar bizi falan dedik..hatta (bir eğitimci olarak bunu söylerken utanıyorum bile ama eşime torpil bul aldırt falan bile dedim.ama eşimm zaten gitmesine taraftar olmadığı için kılını kıpırdatmadı sağolsun) okulların açıldığı hafta ön elemeler yapılmış,bir dizi testler,motor becerileri,koordinasyon,vs..bunlardan geçemeyenler olmuş onun için çağırılmışız yani...oğlumuda o testlere tabii tuttular geçmesse bizden sonraki yedeklere başvuracaklardı...
çocuğum zeki diye elinden tutup götüreni almıyorlarmış.6 yaş altınada zeka testi yapılmıyor resmi kurumlarda...dolayısıylede okul kriter belirlerken bu testleri pedagoglar eşliğinde yapıyor ve seçiyormuş..

umarım iyi yapmışızdır...evde yetemiyordum çünki oğluma,bildiğim bişeyi sorsa bile nasıl açıklayıp kafasını iyice karıştırmadan atlatsam diye sıkıntı çekiyordum..bazende bilmiyorum araştırırız sana anlatırım diye geçiştiriyordum..ama son zamanlarda okumayı iyice söktü ve
netten kendi araştırmak istiyordu..kafası allak bullak olduğuda oluyor zaman zaman...umarım okulda doğru şeklde yönlendirirler...

çoğu zaman endişe duyuyorum oğlumla ilgili,keşke normal zekaya sahip olsaydı diye...sinirlerim harap oluyor durduk yere..

günaydın .

hayırlı günler olsun ... yine yopgun birgün beni bekliyor küçük kızmın dersanade toplantısı var ona gididcem hazır kıyzılaya inmişken sosyete pazarına bakayım

banum niye yapılmıyor pc canım ya kaç hafta oldu yav
kilo durumunuda çok merak ediyorum . ben yapamıyorum diyet vs bari sende durumlar iyi olsun

nazlım et olmayan mönünde 3.5. üzümden zarar gelmez yemek arkasına diye hatırlıyorum . ama bunu 1 salkım olrak düşünme ama yasaklar arasında oldugunuda unutma .. yazın bu üzüm karpuz kavun zorluyor monti yaparken beni.. vakit bulursam yinede kitaba bir göz atayım .

önemli olanda bu antı hedefin için kararlı olmak . sende bunu görüyorum
öyleyin balıgın yanına bişi yokmuydu sadece balık yavan kalmış .
sabahda ekmeksiz kahvaltı yapmışsın . böyle durumlarda diger ögünlerde karbon hişdrat alabilirsin . mesela öyleyin tb. ekmekle sandöviç yiyebilirsin yada akşam baklagil yiyebilirsin ..
kilo verecem diyede aç gezma monti aç kalmayı sevmez.

ah zilim ankaraya yolun düşerse ,mümkün olursa görüşelim ..

zilim o okullarda çoçukları neye yönlendiriyorlar ? bu konuda araştırma yaptınmı .? çoçugun normal gelişmesiyle ilgilimi egitim veriyorlar yoksa yönlendirmemi yapıyorlar . bu konu aslında çok önemli hassasiyetini anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…