Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydınlaarrrr vede iyi haftalar olsun herkeslereeee

Aeben ablam sana ve eşine geçmiş olsun canım, güzel haberlerinizi bekliyoruz...
bu arada doğum günün kutlu mutlu olsun sevdiklerinle ablacım.... rabbim nice güzel sağlıklı hayırlı yaşlar nasip etsin....

Bana gelince
sizinde fark ettiğiniz üzere tam monti uygulamadığım için gelip menü paylaşmıyorum, yediklerim bir öğün monti ise bir öğün normal kafa karıştırmamak adına yazmıyorum buraya....Tabii ki de toparlamam gerek....

Bu arada asıl güzel olan cumartesi eşimle beraber spora start verdik ve kendimizi harika hissediyoruz.... Dinç ve aktif

Kendimize bir spor programı oluşturduk eşimle

haftada üç gün salı-perşembe-cumartesi
umarım hastalık bir aksilik çıkmazda uygularız bu programı....
Birde diyete tam start verdik mi allllaaahhhh tutmayın bizi

Benden haberler böyle anacım işler beni bejler ben kaçar öpüldünüzzzz

slm ve lyi haftalr herkese...

safinaz spora başlamışsın haydi hayırlısı..eşinde çabuk verir sporla kilolarını..erkekler bizden çok daha çabuk veriyor zaten ,metoları hızlı bize göre...

montig abla,kilo vermen durmaz inşallah.ama ben kilo verdiğim dönemde hatırladığım kadarıyle kilom takıldığı zamanlarda balığı arttırırdım.hafta 2 kere falan bol salatayla..ve yağda kızartmazdım.fırında kızartırdım çok az yağlayarak..balık bana hep diğer protein kaynaklarına göre hafif gelmiştir..hepinize tavsiye ederim.tamda mevsimi bol bol yyin.ben de bu gün alıp eşime yaptıracağım.hafta en az 1 kez hatta çoğu zaman 2 kez yemeye özen gösteriyorum kışın...

aebenim neler yaptın acaba aplam..biyopsi için randevu alacaktın?

banuş,katherina siz neler yapıyorsunuz huhuuu?:44:

Önerin için teşekkür ederim..Bende haftanın en az iki bazen 3 gün tüketmeye çalışıyorum ve hangi balık olursa olsun mutlaka buğulama yapıyorum. Benim sorunum büyük bir ihtimalle az yememden kaynaklanıyor. Vücüdümün kalori ihtiyacını düşürmüş olabilirim diye düşünüyorum. Ama fazla da yiyemiyorum. yersem midem bulanıyor

herkese selam

montig abla paylaşımın için teşekkürler artık okula kuru meyve götürcem kuruyemişi kestim

safişim spora başlamışsın hayırlısı diyete de başlarsın inş gider kilolar

zillicim iyiyim sen nasılsın? balık önerisi için sağol bende balığı hafif ve masum buluyorum yarın yiyeyim bari

aeben ablaa nerelerdesin nasılsın ablam iyisindir umarım

menümü yazıp kaçayım

Sabah:menemen,zeytin,peynir
Öğle:2 kuru kayısı 15 dk sonra süt
Akşam:Kocaman tabak yoğurtlu karnabahar haşlanmış

spor:50 dk yürüyüş

montig abla aynı sorun sanırım bendede var..yani bana pek öyle gelmiyordu ama bayramda annemlerde yemek yerken herkes tabağıma koyduğum yemeğe bakıp sen onla doyacakmısın gerçekten falan deyince az yediğimi düşündm...ben yemekten ziyade salata yoğurt vs..o tür hafif şeyleri çok bol tüketiyorum.sevdiğim için tabii..bir mecburiyetten değil..dışarı çıkıncada sadece salata yiyerek çok rahat doyuyorum ..hatta tıka basa doyuyorum bir kase salatayla...

bu akşam mesela...10 tane falan istavritle ve salatayla hiç ekmeksiz doydum..4 yaşında oğlum bile 12-13 tane yedi...yanında ekmekte yedi biraz, salatayla.. sanırım bende az yiyiyorum...aslında hiç değil..azıcık çok kaçırıncada hemen şişkinlik ve rahatsızlık hissi oluşuyor..

okulda 45 kiloluk arkadaşlar öğle arasında yarım ekmekten sandviç yiyorlar.yanında kola çay vs..yada tablot yemek çıkıyor 3-4 çeşit..hepsinden alıp yiyorlar..ben 1 çeşit sebze yemeği ve yoğurt yada salata gibi bişeyle ekmeksiz gayet rahat doyuyorum..:44:

onların meto o sisteme alışmış kilo almıyorlar..ben hızı düşrmüşüm sanırım .fazlasını yesem kilo alacakmışım gibi geliyor...(alırımda bence)

milletin ne sağlam matabolizması var yahu...yer yer kilo almaz...ne spor,ne bi gram hareket...biz az ye ..hopla zıpla

günaydınnnnn...
Evet aynı sıkıntıdan muzdaripmişiz.Ben diyetisyen arkadaşımla konuştum vücut hep aynı şeyleri yiyince de kilo vermeyi durdururmuş. Bana sabah veya öglende mutlaka 1 dilim esmek ekmek tüketmemi, gün aşırı da 10 fındık veya badem veya 1 tam ceviz yememi önerdi. Günde 1 tane ortaboy elma, mandalina,armut gibi çok tatlı olmayan meyve yememin de kilo vermeye yardımcı olup, gereki vitaminler açısından gerekli oldugunu söyledi . Proteini de (özellikle balık) haftada enaz 3 kez tüket ki vücut yagları yaksın dedi .bir de günde mutlaka 3 litre su içmeliymişiz vücudun toksinleri akması, ödem tutmaması ve zayıflamaya yarımcı olması için. Umarım senin işine de yarar.

Bu günkü menüm

sabah

1 yumurta beyaz peynir, 1 dilim tb ekmek, domates, salatalık

arada

10 tane badem

akşam

kapuska, yogurt

gece 1 armut

3 litre su

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:
hayırlı sabahlar .

burdayım kızlar akşamları okuyorum ama yazmaya malum fırsat olmuyor . teldende yazmak çin işkencesi gibi yazdıgım kelimeler farkli fakrlı çıkıyor bide onları geri düzelt derken yazmakdan vazgeçiyorum .

dün dr. gittim sonuçlarda çıkmış . idrarda pro miktadı düşmüş . o yüzden dr da biopsi kararını bize bıraktı ve erteledik . yani tam anlamıyla şöyle oldu . normalde tahlillerde protein miktarının 150 mg. mın altında çıkması gerekiyormuş .. vede 1000'in üstün olursa biopsi gerekir diyordu dr...
benim 2 ay evvel yaptırdıgım 24 saatlik talilde 1012. çıvarında çımıştı . geçen hafta verdigimde ise 760 çıktı. baya bir azalma var . o yüzden takip edelim, birde zaten biopsiden çıkacak sonuçla büyük istimal başlayacagım hafif bir ilaç var (tansiyon) ilacı , onunlada tedaviye başlayalım dedi .. bunun içinde günlük tansiyon takibi yap ona göre ilaç yazayim dedi.
kısaca biopsi şimdilik iptal .
bu arada perikarditle bu böbreklerin hastalıgının baglantısı yokmuş . bütün tahlilleri toplayıp birde lale tokgözoglu hocama götürücem o hem kardiyolok hemde iç hastalıkları uzmanı bakalım o ne diycek .

bende durumlar bu sizde ne var yok bakalım . kısaca mesajlarınıza bakayım . vakit kısıtlı, öyleden sonra kursum var ona gitmeden evi iyce halldeyim, yarın misafirim var

ablam ve zilim .. bünyeniz o yediginiz kl miktarına alışıyor ve bir süre sonra kilo verme azalıyor .hatta duruyor .. kl artsa yani yediklerinizin miktarı ,hemen kilo alımı hızla başlıyor malsefki .. bu iki kere iki 4 eder kadar açık . bu konuda tavsiyem yediklerinizin kl. miktarını artırmak dan çok saglıklı gıdaların miktarını artırmak

safişim eşinle aldıgınız kararı tebrik ediyoruz canım ..

elif ,nazlım siz neler yapıyorsunuz ?
banuş sen nasılsın toparlandınmı braz diyet konusunda .

Abencim tahlillerinin iyi çıkmasına ve biyopsinin ertelenmesine çok sevindim. Gözün aydın. İnşallah daha da düzeleceksin ben inanıyorum

Abencim yediklerim gayet sağlıklı, bundan daha iyisini ben bilmiyorum malesef. Sadece çok yiyemiyorum. Diyetisten arkadaşım bu yüzden günde mutlaka bir dilim ekmek ve gün aşırı 10 adet kuruyemişi önerdi. :26:

slm

aebenim sevindim aplam walla tahlil sonuçlarında düşüş olmasına...ve biyopsiye gerek duyulmamasına..rabbim darda olup şifa bekleyen tüm herkese yardım etsin...amiiin...

bende bu sabah bi acaip uyandım..tam nefes alamıyorum.burnum ,bronşlarım falan tıkalı..aksır tıksır geldimm okula...oğlummdan geçti bana sanırım.oda bir haftadır böyle ama beni fena yakaladı bu sefer..dakikada 20 kez falan hapşırdım sabah sabah,gözlerim kırmızı ve yaşlı yaşlı...hemen bişeyler yapmam lazım eve varınca..eşimede bulaştırmayayım..oğlumuda daha fena hasta etmiim..:2::2:

mmontig aplam bende sabahları illa yerim o bi dilim ekmeği..ekmeksiz anında dumur oluyor zaten benim bağırsak sistemim.. ve kabuklu fındık getirmiş eşimin bi hastası..ondan kırıyorum neredeyse her gün oğluma kırarken kendimde yiyiyorum yani...öncedende ben kuruyemişsiz duramazdım

aebenimin dediği gibii faydalı olan şeyleri zaten yiyiyoruz ama miktar önemli aplam..

15:30'da toplantı var kaçtım ben..2 lokma bişeyler atıştırayım ,kahvaltıyla duruyorum..

Günaydın kızlar

Dün yediklerime ek olarak akşam armudu çıkartıp 2 tane trabzon hurması yedim. Bunun dışında bir kaçamagım olmadı. Çarşamba sabahı tartıda 67.300 çıkmıştım. Bu sabah ta merakıma yenilip tartıldım 67.800 olmuşum İki hurma bir günde 500 gram aldırırmı :26::44: Yemeden hurmaları tarttım 300 gr geldi. İnternetten hurmanın kalorisine baktım 300 gr. 231 kalori imiş. Bu kadar kio artışı olabilirmi, moralim bozuldu:44:

tünaydın herkese annemle babamı dün gönderdik bugün düzene girmeye başladık şükür

söylemeye utanıyorum ama 75,5 olmuşum annemle uzun süre görüşmeme kararı aldık onlar da aynı durumda

ablacım sormuşsun annemin kan değerleri 2-3 yıldır takip altında, ilik kanserinden şüphelenilip ilik falan da alınmıştı geçen yıl. çok şükür değerleri çok normal problem yok

ama en son ultrasonda nodül çıktı onun için biyopsi yapılacak, yani hastaneye gel git gel git bırakmıyolar bişey bulana kadar işte

bu sabah itibariyle karataya başladım uzun zamandır araştırıyodum zaten mantıklı geldi

sabah kahvaltım saat 10da :

2 yumurtalı naneli omlet

3 dl peynir, 12 zeytin, 1 tatlı kaşığı acılı baharatlı salça

rendelenmiş havuç, yeşillik, turp zeytinyağı ile

1 çay bardağı çiğ badem

1 mandalina

3 bardak limonlu şekersiz çay

slm herkese..

montig abla şişlik falan olabilir belki ,o kadar ince hesap yapıp kendini mutsuz etme aplam...

benelse annnene çok geçmiş olsun...inşallah tüm sonuçlar tertemiz çıkar..rabbim bizi sağlığımızla,evladımızla imtihan etmesin yarabbim..amiin...

bende :2::2::2: aynen bu moddayım..eşim rinit var sende git bi allerji testi yaptır deyip duruyor aylardır..her sabah hapşırıklara boğuluyorum..ama üşenmekten doktora gitmiyorum..

bu gün erken evde olunca ıspanaklı börek yapayım dedim..ıspanakları hallettim,eşim geleceği saatte sarıp fırına atarım...biraz fazla aldım yufka ve ıspanağı..sarıl dondurucuya atarım diye..hazır olunca çok kolay oluyo..çıkart pişir...

herkese yine nerelere kayboldu yahu..:44:

saat 10da :

2 yumurtalı naneli omlet

3 dl peynir, 12 zeytin, 1 tatlı kaşığı acılı baharatlı salça

rendelenmiş havuç, yeşillik, turp zeytinyağı ile

1 çay bardağı çiğ badem

1 mandalina

3 bardak limonlu şekersiz çay

saat 13:00de

1 bardak biberiye çayı

saat 16:00da

1,5 tereyağda pişmiş salçalı soslu biftek

2 yk ıspanak

1 kase sarımsaklı yoğurt

1 turp

1 fincan şekersiz türk kahvesi

saat 19:00da

2 günkurusu kayısı

birkaç badem

gece de 1 bardak biberiye çayı içerim

amin çok teşekkür ederim

ıspanaklı böreğe bayılırım

Günaydın

Bu günkü menüm

saat 11

2 katı yumurta, peynir salatalık

ara

10 fındık

akşam

etlı pırasa, yogurt

gece

1 küçük elma

1 saat yürüyüş

Günaydın .

Elifim annesine gecmis olsun.her seyin bası saglık .tez şifalar dilerim .
Karatayinda hayırlı olsun.ama meyven fazla karatay için .

Abla inaniyorumki bugün gitmiştir o sislik,daha evvelde konuşmuştuk .günlük degisimler normaldir.
Eğer az yediğini düşünüyorsan sabah kahvaltısına birazdaha yuklen. Aksam Yada geceden çok.

Selam abencim, naslısın
300 gram gitmiş evet. 200 gr. hala duruyor. Geçen cuma 67.400 gr idi. Salı günü 67.300 e kadar inmiştim. ama şu an 67.500 gr. hadi diyelim yarın sabaha kadar 100 daha gitse. bu hafta hiç kilo vermemiş olacagım. Gece de genelde çok yemiyorum ama mutlaka 1 meyveye ihtiyaç duyuyorum. onu da kaldırırsam ruhum huzursuz oluyor..Zaten geçen salı gününden ber cildiyeydi, göz dr. derken sinir sistemim harab oldu. Vücüdumda sonradan çıkan bene benze lekeler epey korkuttu beni.neyse, Allahıma şükür önemli değilmiş. yaktılar gazla benleri. 4 ay tedavi için melhem ve ilaç kullanacam. Sol gözümdeki miyopta ilerlemiş, kör olacam sanıp ödüm patlamıştı. onu da atlattım şükür.Sonuçları dün aldım da rahatladım. kilo konusunda da ne yapalım hayırlısı olsun, Allah saglık versin, en önmlisi o...

Son düzenleme:
slm hepinize

banum ceee deyip kaçma daha çok yaz..bundan sonra kota koyalım..en az 10 cümle kurmadan çıkmak yok

walla ne güzel sohbep ederdik eskiden yahu...yalnız koyma buraları...aebenim bunu senin içinde diyorum aplam...sizsiz olmuyor buralar ..(biraz daha duygu sömürüsü yapmam lazım ama aklıma bişey gelmiyor walla,birde acaip sıkışık durumdayım şu an..tepemde bi arkadaş kayınvaldesini anlatıyor..dinliyormuş gibi yapmaya çalışıyorum..öğrt.odasında tek kaldım sıkıştırdı beni:)) biri girsede ona anlatsa yaw
bi yandan ojemi sürüyorum hazır kimse yokken,akşama oğlumun velii toplantısı var,oğlumu nereye bıraksam eşimde evde yok o saatte..şu an aklımda bunları düşünüp oje sürmeye çalışıyor ,arada burayada yazıyorum çaktırmadan..birde arkadaşı dinliyorum..ne hamarat kadınım yaw...

montig aplam herşeyin başı sağlık.insanın azıcık sağlığına bişey olduğunda kilo milo düşünecek hali kalmıyor aplam..verirsin sende bu azim varken..hiiiç dert etme....allah sağlık versin...

ben kaçtım stop tırnaklarım kurudu sprey sayesinde bu arada..15 dk'da ancak yazdım bunları çünki..arkadaşta içini döktü bi güzel rahatladı bende derse gidiyorum,stop.görüşürüz stop

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…