slm ve lyi haftalr herkese...
safinaz spora başlamışsın haydi hayırlısı..eşinde çabuk verir sporla kilolarını..erkekler bizden çok daha çabuk veriyor zaten ,metoları hızlı bize göre...
montig abla,kilo vermen durmaz inşallah.ama ben kilo verdiğim dönemde hatırladığım kadarıyle kilom takıldığı zamanlarda balığı arttırırdım.hafta 2 kere falan bol salatayla..ve yağda kızartmazdım.fırında kızartırdım çok az yağlayarak..balık bana hep diğer protein kaynaklarına göre hafif gelmiştir..hepinize tavsiye ederim.tamda mevsimi bol bol yyin.ben de bu gün alıp eşime yaptıracağım.hafta en az 1 kez hatta çoğu zaman 2 kez yemeye özen gösteriyorum kışın...
aebenim neler yaptın acaba aplam..biyopsi için randevu alacaktın?
banuş,katherina siz neler yapıyorsunuz huhuuu?:44:
montig abla aynı sorun sanırım bendede var..yani bana pek öyle gelmiyordu ama bayramda annemlerde yemek yerken herkes tabağıma koyduğum yemeğe bakıp sen onla doyacakmısın gerçekten falan deyince az yediğimi düşündm...ben yemekten ziyade salata yoğurt vs..o tür hafif şeyleri çok bol tüketiyorum.sevdiğim için tabii..bir mecburiyetten değil..dışarı çıkıncada sadece salata yiyerek çok rahat doyuyorum ..hatta tıka basa doyuyorum bir kase salatayla...
bu akşam mesela...10 tane falan istavritle ve salatayla hiç ekmeksiz doydum..4 yaşında oğlum bile 12-13 tane yedi...yanında ekmekte yedi biraz, salatayla.. sanırım bende az yiyiyorum...aslında hiç değil..azıcık çok kaçırıncada hemen şişkinlik ve rahatsızlık hissi oluşuyor..
okulda 45 kiloluk arkadaşlar öğle arasında yarım ekmekten sandviç yiyorlar.yanında kola çay vs..yada tablot yemek çıkıyor 3-4 çeşit..hepsinden alıp yiyorlar..ben 1 çeşit sebze yemeği ve yoğurt yada salata gibi bişeyle ekmeksiz gayet rahat doyuyorum..:44:
onların meto o sisteme alışmış kilo almıyorlar..ben hızı düşrmüşüm sanırım .fazlasını yesem kilo alacakmışım gibi geliyor...(alırımda bence)
milletin ne sağlam matabolizması var yahu...yer yer kilo almaz...ne spor,ne bi gram hareket...biz az ye ..hopla zıpla
hayırlı sabahlar .
burdayım kızlar akşamları okuyorum ama yazmaya malum fırsat olmuyor . teldende yazmak çin işkencesi gibiyazdıgım kelimeler farkli fakrlı çıkıyor bide onları geri düzelt derken yazmakdan vazgeçiyorum .
dün dr. gittim sonuçlarda çıkmış . idrarda pro miktadı düşmüş . o yüzden dr da biopsi kararını bize bıraktı ve erteledik . yani tam anlamıyla şöyle oldu . normalde tahlillerde protein miktarının 150 mg. mın altında çıkması gerekiyormuş .. vede 1000'in üstün olursa biopsi gerekir diyordu dr...
benim 2 ay evvel yaptırdıgım 24 saatlik talilde 1012. çıvarında çımıştı . geçen hafta verdigimde ise 760 çıktı. baya bir azalma var . o yüzden takip edelim, birde zaten biopsiden çıkacak sonuçla büyük istimal başlayacagım hafif bir ilaç var (tansiyon) ilacı , onunlada tedaviye başlayalım dedi .. bunun içinde günlük tansiyon takibi yap ona göre ilaç yazayim dedi.
kısaca biopsi şimdilik iptal .
bu arada perikarditle bu böbreklerin hastalıgının baglantısı yokmuş . bütün tahlilleri toplayıp birde lale tokgözoglu hocama götürücem o hem kardiyolok hemde iç hastalıkları uzmanı bakalım o ne diycek .
bende durumlar bu sizde ne var yok bakalım . kısaca mesajlarınıza bakayım . vakit kısıtlı, öyleden sonra kursum var ona gitmeden evi iyce halldeyim, yarın misafirim var
ablam ve zilim .. bünyeniz o yediginiz kl miktarına alışıyor ve bir süre sonra kilo verme azalıyor .hatta duruyor .. kl artsa yani yediklerinizin miktarı ,hemen kilo alımı hızla başlıyor malsefki .. bu iki kere iki 4 eder kadar açık . bu konuda tavsiyem yediklerinizin kl. miktarını artırmak dan çok saglıklı gıdaların miktarını artırmak
safişim eşinle aldıgınız kararı tebrik ediyoruz canım ..
elif ,nazlım siz neler yapıyorsunuz ?
banuş sen nasılsın toparlandınmı braz diyet konusunda .
slm herkese..
montig abla şişlik falan olabilir belki ,o kadar ince hesap yapıp kendini mutsuz etme aplam...
benelse annnene çok geçmiş olsun...inşallah tüm sonuçlar tertemiz çıkar..rabbim bizi sağlığımızla,evladımızla imtihan etmesin yarabbim..amiin...
bende :2::2::2: aynen bu moddayım..eşim rinit var sende git bi allerji testi yaptır deyip duruyor aylardır..her sabah hapşırıklara boğuluyorum..ama üşenmekten doktora gitmiyorum..
bu gün erken evde olunca ıspanaklı börek yapayım dedim..ıspanakları hallettim,eşim geleceği saatte sarıp fırına atarım...biraz fazla aldım yufka ve ıspanağı..sarıl dondurucuya atarım diye..hazır olunca çok kolay oluyo..çıkart pişir...
herkese yine nerelere kayboldu yahu..:44:
Günaydın .
Elifim annesine gecmis olsun.her seyin bası saglık .tez şifalar dilerim .
Karatayinda hayırlı olsun.ama meyven fazla karatay için .
Abla inaniyorumki bugün gitmiştir o sislik,daha evvelde konuşmuştuk .günlük degisimler normaldir.
Eğer az yediğini düşünüyorsan sabah kahvaltısına birazdaha yuklen. Aksam Yada geceden çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?