akşama brokoli yiycemm:)
Zilicim, bugün senin tarifini verdiğin yumurtalı pırasayı yaptım, afiyetle yedim, gerçekten güzel bi tat, bizimle paylaştığın için çok teşekkürler, menülerime bir yemek daha girmiş oldu böylece..bi dahakine peynir de katmayı düşünüyorum sanki yakışacakmış gibi geliyor, deneyince buraya da yazarım :))
bend eistiyorum o tarfi ben kaçırmışım
geçen gün yemegini yaptım begenmedim çünkü havuç yok
pirinç yokkk:umursamaz::umursamaz:
hem yiyorsun, hem şikayet ediyorsun masummmm, ya yemeyeceksin ya da pişmanlık duymayacaksınlmaz: yakında yiceksin sopaları en okkalısından ona göre demedi deme
yok nazlım her yeri uygun ...sağol ablam listem uyunmudur monti amcama düzeltmem gereken bir yer varsa düzeltebilirim ablam :kedi:
zilim köfte hekinde küçük bir püf noktada benden olsun ..kıymayı ekmeksiz köfte yapınca biraz lastiksi oluyor kızlar.dün bahsettiğim arkadaşımın yengesi kıbrıslı.bilenleriniz vardır kıbrıslılar köfteye patates rendeliyorlar montide ekmek ve patates yasak olduğu için oda bir tane kabak rendelemiş bolca baharatla yoğurmuş.rendenin ince tarafıyla rendelemiş.tabi diğer malzemeleri aynı soğan baharat vs... çok lezzetli oluyor hemde sebzede yemiş oluyorum dedi.yanında salata ayranla montiye uygun menü....
aklınızda bulunsun diye yazayım dedim.alternatif olur sizede....
hepsi uygun diyarcım afiyet olsun aslında sebzeyle neçok yapılacak yemek var .hepsi hayal güçüne bakıyor ...hatunlar bende birkaç yemek düşündüm ama montiye uyar mı die sormak istiyorum
1 - z.yağlı kereviz çok severim ama havuç ve patates olmıyacağı için soğan, pırasa ve kereviz ile z.yağ ve limonla pişirsem nasıl olur??
2 - patlıcan ve biberi közlesem sonra doğrayıp içine biraz diet süt koyup tavada çevirsem ve üstüne kıymalı soğanlı iç koysam sağlıklı bi hünkarbeğendi olur gibi
3- kıymalı pırasa ve kabak yemeği
bunlar montiye uygun mu ? yanında tabi ki salata ve süt ürünleri olacak.
yok ablam meyve yok o diyette .tuzuda kesiyorsun .kıslar merhabalar.ayran detoxunda meyve serbestmiydi.
:mymeka:aben ablacım afedersin un ututmuş snein payın olmazmı tabikide varrr
kuru fasulye olmadı yaniii
ayrıca ben çok iradesiizm yaa çocuklara yedirirken kalan pastayı 2 çatal yedimmm
al sana gittimii bir haftalık emekkk
oysaki bugünki menüm tam montiydiii
yapmaya ,bende yırttım diyordum ...:roflol::lepi:Kızlarrrr gözümüz aydın Edit tuşu tekrar eklenmişş:)) Aebencim kilo değişimlerinden yırtamadın tatlımkaydirigubbakcemile3
bilmiyorumkismilealsanaalsanasmilemenümmm
sabah 1 yeşil elma
1.5 saat spor
kahvaltı
3 dilim ekmek
peynir
zeytin
domates
dereotu,nane
öglen
haşlanmış tavuk
cacık
ara
1minik mandalin
çeyrel elma
3 çatal pasta:kedi::kedi:
akşam
yogurt çorba
brokoli salatasııı
menü tam monti olacaktı şu pastayı yemeseydim gitti bugünki emegimmm üf yaa
bugün pırasa aldım yapacaktım bu tarifi evdekiler yemiyor . bende y.fasulye yaptım . artık yarın öyleye ...cokacimcoookZor değil canım, pırasları halka halka ince doğra az yağda sotele üstüne çırpılmış (ben çırpmadım) yumurtayı ve istediğin baharatı ekle oldu, bitti, hem çikolatalı pastadan daha lezzetliydiiiii naberrr:))laelaelaelaelae
masumcum bak şöyle düşün bu işi kafanda bitir . inan aylarca eşim ve bebeler önümde ne tatlılar ne pastalar yediler (tatlı manyagıyımdırda )ama bakmadım neden biliyormusun ? çünki hiç aklımdan bile geçirmedim çatalla uzanmayı ... kararımı vermiştim çünki .inan isteyince oluyor .a.s...öle valla ketum ya şeyrtan dürütüyor işte herkes gibi benide
masumcum bu kaçamakların etkisi kişiye bünyeye göre degişiyor . sempatiksalakcinniben abla şimdi bu minicik kaçamak nekadar etkliliyor dimiii
montiyi
masumcum bu kaçamakların etkisi kişiye bünyeye göre degişiyor . sempatiksalakcinni
bende anında yaga dönüşür hemde yadigim miktardan daha fazla miktar yağa .
amcam kitapda şöyle diyor aklımda kalmış ögün atladıgınızda bir sonraki yediginiz ögün direk depoya gider hemde yadiginiz miktardan daha agır olarak ..sempatiksalakcinni
bu yüzden ögün atlamayın sakın ....
bu bende kaçamakdada oluyor ....
yanlız lara'nın (benim monti gurumdu ) her küçük kaçamagının ardından kilo kaybederdi .ilginç . (sakın örnek almayın )...delikafadulden
yanlız onun kaçamakları çoz az olurdu vede diyete diger zamanlarda tam uyardı ...
epeydir kaçamak yapmadi isen tartıya + yansımaz diye düşünüyorum . ama kilo vermeni etkiler .
şindi ne vardı bunları yazacak hepsi 3 çt. dı yemesen ne olurdu ...:dilcikar:alsanaalsanasmile
cokacimcoookopuyorumnanaktanbelki biliyorunuz ama ben yinede vermek istedim brokoli tarifimi
brokoliler yıkanıp istege göre dogranır
sulu sulu alınıp teflon tencereye atılır üzerine 1 tatlı kaşıgı yag gezdilir ve kısık ateşte kavrulması beklenir
ayrı bir kapta liom sıvıyag tuz ve sarımsak sos haızrlanıp brokolilerin üerine dökülürr
enfessss olur afiyetle yenirr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?