Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

ama ablam kilo artımı daha cok olursa hemen müdehale edeyim die her gün tarlıyordum ben... nys yarını atlattımmı sonrasında montiyi bozmam için hiç bi etken kalmıcak...

selam meyvem, günlük tartımlarda aldatabiliyor insanı, vücuttaki durumlara göre farklı farklı çıkabiliyor kilo..geçen mesela ben wc öncesi tartılıp, sonra tekrar tartıldım fark sadece 100 gr. dı olacak şey mi aslında...güldüm geçtim ''deli bu yaaa''diye...en iyisi kilo kontrolünü haftalık olarak değerlendirmek...günlük tartılmak strese sebep olabilir ve stresde kilo vermeyi durduran etmenlerden biridir...

ketumum şu menünde akşam mercimegin yanında ekmek tabikide yiyebirsin hiçbir sakınca yok .....helede sen 2. aşama evresindeyken hiççç bir sakınca yok .
menünde harika bu arada ....

aebenim canım peynir konusunda şöyle bir açıklama yapayım:

diyet peynri yediğim zaman diyetime harfiyen uyduğum için kilo veriyordum düzenli olarak ama normal peynire geçtiğimden beri tatlı kaçamaklarım yada saçma sapan yemekler yediğim için kilo alıyorum

bu peynirden kaynaklı mı değil mi çözmem için yağlı peynir yiyip diğer kalan zamanlarda tam monti yapmam lazım ki cetirus paribus diğer koşullar sabitken ancak kilo değişimimi doğru değerlendirmiş olabilirim diye düşünüyorum

o yüzden montiye uygun davranıyorum 3 gündür bundan sonra görücez etkisi nedir

ay ne uzun yazdım :)

evet nefes alıp versek bile yazalım iyi geliyor bana okumak yazmak paylaşmak :)

annem geldi ya eve şekerpare yoğurdum annemde kabak tatlısı yapıyor

bayram boyunca kendimi bi şarap mahzenine kitleyip bayram sonrası dışarı çıkmak istiyorum :)

bide annem çok peynir getirmişim aebenim ya

tulum,çökelek,salamura peynirler... şimdi bunlar varken birdaha peynir satın almak istemedim müsriflik olur die

ama tabi ki miktarını kısıtladım light peynir yerken 2 kk yiyordum şimdi bir tane ancak yiyorum

süt içiyordum günlük yağsız süt onu bırakmıştım gaz dolayısı ile onada tekrar bu bayramda başlıcam(yarın ki kahvaltı menüme eklenicek) daha tok tutuyordu beni gün boyu

bugün kü menüm:
kalkınca: 3 günkurusu
sabah: yarım lavaş biraz peynir domates 1 çay kaşığı z.ezmesi
öğlen: 1.5 dilim somon 1 kase yoğurt 1 kaşık domates salatası
ara: mandalina,mandalina,mandalina :) gün kurusu
akşam: minik 2 elma

şimdilik bu kadar ama acıkırsam 8 gibi senin tarçınlı yoğurdundan yapıp yiyebilirim aebenim

Elim aza alışık değil koca bir tencere mercimek çorbam varrr...tek başıma rahat 3-4 gün gider...bu da demek oluyor ki, yarın öğle ve akşam mercimek çorbası kesin menümde olacak...Aebencimm yoğurtlu ıspanak kavurması ya da brokoliyi salata niyetine yiyebilir miyiz yoksa ayrıyeten yeşil salata şart mı?? ben şimdi çorbanın yanına yarın öğlen birini, akşam birini yapmayı düşünüyorum da ayrıca salata yapmama gerenk var mı acep, şartsa küçük bi salatalığı da söğüş olarak tüketebilirim olmazsa:))))

mesajlarınıca vcevap yazacak vaktim yok fıstıklar tabe şimdilik ......
hepinize iyi bayramlar şimdiden ....

not.. ketumum ailenin yanında olmasına sevindim canım benim şimdi aklım sende kalmıycak ..::)))

ek yapayım ..... ketumum sebze salata yerinede geçer afiyet olsun
artık yiyecekleri guruplara ayırmayı ögrenin ...

diyarım peynirlerin afiyet olsun ... miktarlarını azalt .... ama sonra tam başladıgında yememeye çalış...

Son düzenleme:
mesajlarınıca vcevap yazacak vaktim yok fıstıklar tabe şimdilik ......
hepinize iyi bayramlar şimdiden ....

not.. ketumum ailenin yanında olmasına sevindim canım benim şimdi aklım sende kalmıycak ..::)))

Çok sağol aebenim...ailenle birlikte güzel bir bayram geçirmen dileğimle canım

Son düzenleme:
aebenim ben diyabetik marmelatı reçelyapla yapıyorum cnm.kıvamlı olmasını reçelyap sağlıyor.normal marmelat gibi içinde şeker olmadığı için pişerken ve sonrasında koyulaşmıyor.ama reçelyap koyunca bildiğin hazır satılan marmelatlar kadar kıvamlı oluyor.ben babam diabet olduğu halde bu şekilde yapıyorum.onu bile etkilemiyor.hatırlarsan diyet marmaelat tarifi verirken reçelyapda kattığımı söylemiştim ama montiye uymuyor diye uygulanamamıştı kimse tarafından.ama reçelyapın tamamı iki yemek kaşığı kadar ancak vardır.ve bunun bir yemek kaşığı ancak şekerdir.oda bir kilo ekşi meyveye pek etki etmez gibi geliyor...ben yazın şu koskoca mürdüm erikleri varya onlardan iki üç külosunu temizletip bir litre elma suyu ve iki paket reçelyapla babama nefffis marmelatlar yaptım.hazır satılanlarda standart meyveler var istediğin herşeyin reçeli yok.bende babama sevdiği her meyveden yapıyorum:)

aebenim bende gittim yaptım tarçınlı yoğurt yedim şimdi valla..çokta güzel oldu...dondurmayı hayal ederek yedim .süzme yoğurttu yoğurdum valla krema gibi oldu:)

bende temizliğimi yaptım bu gün :) sabah bir giriştim öğlenden sonra 4 gibi bitiridim ve hızımı alamayıp oğlumu babasına uyutup bıraktım alışverişe gittim:) şimide eşim dananın peşine gitti:))
kaçırdılarmı nedir gelemedi kaç saattir:)

kızlar bu arada bimin köy ekmeği ve çavdar ekmeğini denedim.çok güzeller ve tam budaylılar ..amaaa...
beni carrefourun tam buğdayı yada dışardan aldığım bir ısparta ekmeğim var onlar gibi tok tutmadı.hep acıktım ....sert değiller....benim carrefourdan ve dışardan aldığım ısparta ekmeğim sertler.bir dilimini zor bitiriyorum.eşimde en fazla 2 dilim yiyebiliyor.ama çavdardan yedikçe yiyesim geldi .köy ekmeği öyle oldu bu gün..köpük gibiler yumuşacık.midede çok kolay çözünüyor tabii yumuşak olduğundan.uzun süre kalmadığı içinde hemen acıktırdı beni.ekmek alırken bulabiliyorsanız en sertini alın.elinizle bastığınızda çok ezilmemesi lazım yani...gerçekten sert ekmek tok tutuyor....

birde ben montiye uygun %100 fındık ezmesi yapıyorum.eşim kahvaltıda yiyiyor.yarım kg kadar fındığı fırında 5-10 dk kavurup ılıkken daha robottan geçiriyorum.içine bir yemek kaşığı fruktoz yarım pak.vanilya ekleyip biraz daha geçiriyorum robottan.nefffis oluyor.aynen fiskobirliğin fndık ezmesi gibi oluyor.pütürlü fındıklar ağza geliyor ve miis gibi kokuyor...alternatif arayanlara iyi fikir olabilir...

zilim çavdar cız glisemik endeksi yüksek dün yazcaktı unutmuşum bimn köy ekmeği tam buğday.

Halk Ekmeğin Organik Tam buğdayı da öyle zilim, kaya gibi mübarek ama gerçekten doyurucu...bizim fırından alıyorum epeydir ekmeğimi ama şüpheleniyorum onlardan beyaz un kesin var içinde ki doyurmuyor unonun ya da halk ekmeğinki kadar...bi ara bime gidip bakacağım, biraz uzak bana ama olsun, değer...

şu andan itibaren öğrenmiş bulunmaktayım hocammm, saygılarrr:))))

aebenim az evvel yazmayı unutup çıkmışım ablacım.mutfakta çay koarken aklıma geldi koşa koşa geldim açtım.yazayım.benim hızlı pişiren düdüklümün ismi fissler.modelide comfort.akşamdan ısladığım kuru fasulyeyi 15 dakikada,buğdayı 8 dakikada,nohutuda 17 dakikada pişiriyor lokum gibi. patlama riski sıfır.160 yılllık bir alman markası.ben çocukken daha annemin komşuları vardı yazları gelirlerdi.en eski modellerinden vardı hatırlıyorum yandan sapı vardı.şu andada sapları yanda.bir modeli var o tefale benziyor.ama onun sırf model farkından dolayı arada 120 lira civarı fark vardı. sebze yemeklerini 4-5 dakikada pişiriyor.karnıbaharı ve brokoliyi buhar sepetinde 1 dakikada dağılacak kadar pişirmiş oluyor. bizde parça et pişmediği için bilmiyorum ama 10 dakikada pişirir sanırım.bütün tavuğu 8 dakika pişiriyorum.patatesi küçükse 2 büyükse 4 dak..ben geçen yıl oğlum ek gıdaya geçince almıştım hiç buhar çıkarmadan tüm vitaminlerini içinde bırakıyor diye.(tepesinde düdüğü veya deliği yok tamamen kendi buharında pişiriyor)çokta memnumum.yemeğin suyunu ayarlama gibi bir durumu yok ne kadar su olmasını istiyorsan açtığında kapağı ...o kadar su koyuyorsun yemeğe.kapağında delik olmadığından kendi basıncıyla pişiriyor ve normal düdüklülerdeki suyu az geldi çok geldi olayı yok.uçmadığı içinde vitaminleri tadı içinde kalıyor...

Son düzenleme:
aebenim çavdarlıdada çavdar ve tam buğday yazıyordu cnm olu belki diye söyledim ama olmuyorsa yemesinler..benim babama dr.çavdarı yemesi için izin vermiş ama sölimde oda yemesin bari...

slm kızlar..
bayramınız kutlu olsun...

ben kendimle savasır durumdayım o kadar vahim yani durum şimdi fırından baklava ve börek kokusu geliyo tabi pişmiş lahana sarmasıda karsımda beklio etrefımda çeşit çeşit çikolatalar... offf offff birazdan meyve yicem..

bu günkü menüm..

sabah domates peynir zeytin marmelat ekmek
öğlen peynirli omlet ayran
ara ayran
aksam menemen zeytin peynir az yoğurt
ara meyve

ilk fiyeri veren yine ben oldum sanırım
şekerpare yaptım ama pişti mi die bakmak için mecburen minik olanın yarısının tadına baktım

ilk fiyeri veren yine ben oldum sanırım
şekerpare yaptım ama pişti mi die bakmak için mecburen minik olanın yarısının tadına baktım

canımyarımla kalabildiysen bence süpersin ... ben oruclu gibiyim aynı sanki iftar olucak ve ben nefesim kesilene kadar yicem... diyatcım bi yemeye baslasam kendimi durduramamaktan korkuyorum..

meyvem eger bir ısırıkla kalırım diyorsan kendine daha fazla zulmetme tatlım.bir ısırık al bari..ama durdurmam dersen hiç başlama...bende bu gün biraz cozuttum..normalde hiç yemediğim şeyleri çekti cnm.oğluma yaptığım muhallebiyi her zamanki gibi yemedi sıpa ondan 3-4 tatlı kaşığı yedim.oda yetmedi.şu meyveli kavanoz mamaları varya onlara zaten bayılıyorum.gebeliğimde hiç yemediysem 100 kavanoz yedim.hemde kalorisi o kadar düşükki.onlardan yarımdan fazla yedim.az evvelde trçınlı yoğurt.neyseki o frenledi beni:) iki bardakta çay içtim.yeter artık.gırtlağıma kadar doldu içim:)
bu arada kızlar.bir furyadır gidiyor şu bebek mamaları.duymuşsunuz belki.mine koşan bebek mamalarıyla 25-30 kilo civarı vermiş.yurt dışındada o kadar çok ünlü bu yöntemle zayıflamışki ...kalorileri bebeklere göre ayarlanıyorya bu mamaların,buna rağmen vitaminler fazlaca mevcut.tatlı krizlerinize birebir geliyor.ve çeşitleride çok fazla ..ben hep yiyiyorum valla.oğlum yemiyor ben yiyiyorum hatta.oğluma değişiklik olsun yemek yemeiyor belki yer diye aldım ama yine yemedi bende kendim yedim:) bir kavanozu 130 gr.şeker içermiyor.100 gr'ı 63 kalori bir kavanozda yaklaşık 75 kalori falan yani.neredeyse bir meyve kadar.ama tatlı ihtiyacınızı bastırıyor.tadıda neffiiiiss..tavsiye ederim valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…