ama ablam kilo artımı daha cok olursa hemen müdehale edeyim die her gün tarlıyordum ben...nys yarını atlattımmı sonrasında montiyi bozmam için hiç bi etken kalmıcak...
ketumum şu menünde akşam mercimegin yanında ekmek tabikide yiyebirsin hiçbir sakınca yok .....Selam hatunlar,
Aebenim uyarın üzerine menümü yazıyorum..
Sabah:
1 adet mandalina
Kahvaltı:
2 adet haşlanmış yumurta
Zeytin
1/2 k.k.'dan az peynir
1/2 domates ve çay
Öğle:
Tavuk döner
Salata
Ayran
Akşam:
Mercimek çorbası
Peynirli salata
Aebencimmm, mercimek çorbasının yanında 1 ya da 2 dilim ekmek yiyebiliyor muyuz? kahvaltıda ekmek yenmediğinde sandviç olarak öğle öğününde ya da sebze ile akşam yemeğinde yenilebilir demiştin diye hatırlıyorumda...bakliyatla da yenebiliyor mu? şayet öyleyse kuroton gibi yapıp çorbama eklemek istiyorum...(sadece çorba-salata yediğim zaman hafif bir bulantı yaşıyorum da onu kesebilmek için)
mesajlarınıca vcevap yazacak vaktim yok fıstıklar tabe şimdilik ......
hepinize iyi bayramlar şimdiden ....
not.. ketumum ailenin yanında olmasına sevindim canım benim şimdi aklım sende kalmıycak ..::)))
aebenim ben diyabetik marmelatı reçelyapla yapıyorum cnm.kıvamlı olmasını reçelyap sağlıyor.normal marmelat gibi içinde şeker olmadığı için pişerken ve sonrasında koyulaşmıyor.ama reçelyap koyunca bildiğin hazır satılan marmelatlar kadar kıvamlı oluyor.ben babam diabet olduğu halde bu şekilde yapıyorum.onu bile etkilemiyor.hatırlarsan diyet marmaelat tarifi verirken reçelyapda kattığımı söylemiştim ama montiye uymuyor diye uygulanamamıştı kimse tarafından.ama reçelyapın tamamı iki yemek kaşığı kadar ancak vardır.ve bunun bir yemek kaşığı ancak şekerdir.oda bir kilo ekşi meyveye pek etki etmez gibi geliyor...ben yazın şu koskoca mürdüm erikleri varya onlardan iki üç külosunu temizletip bir litre elma suyu ve iki paket reçelyapla babama nefffis marmelatlar yaptım.hazır satılanlarda standart meyveler var istediğin herşeyin reçeli yok.bende babama sevdiği her meyveden yapıyorum:)
aebenim bende gittim yaptım tarçınlı yoğurt yedim şimdi valla..çokta güzel oldu...dondurmayı hayal ederek yedim .süzme yoğurttu yoğurdum valla krema gibi oldu:)
bende temizliğimi yaptım bu gün :) sabah bir giriştim öğlenden sonra 4 gibi bitiridim ve hızımı alamayıp oğlumu babasına uyutup bıraktım alışverişe gittim:) şimide eşim dananın peşine gitti:))
kaçırdılarmı nedir gelemedi kaç saattir:)
kızlar bu arada bimin köy ekmeği ve çavdar ekmeğini denedim.çok güzeller ve tam budaylılar ..amaaa...
beni carrefourun tam buğdayı yada dışardan aldığım bir ısparta ekmeğim var onlar gibi tok tutmadı.hep acıktım ....sert değiller....benim carrefourdan ve dışardan aldığım ısparta ekmeğim sertler.bir dilimini zor bitiriyorum.eşimde en fazla 2 dilim yiyebiliyor.ama çavdardan yedikçe yiyesim geldi .köy ekmeği öyle oldu bu gün..köpük gibiler yumuşacık.midede çok kolay çözünüyor tabii yumuşak olduğundan.uzun süre kalmadığı içinde hemen acıktırdı beni.ekmek alırken bulabiliyorsanız en sertini alın.elinizle bastığınızda çok ezilmemesi lazım yani...gerçekten sert ekmek tok tutuyor....
birde ben montiye uygun %100 fındık ezmesi yapıyorum.eşim kahvaltıda yiyiyor.yarım kg kadar fındığı fırında 5-10 dk kavurup ılıkken daha robottan geçiriyorum.içine bir yemek kaşığı fruktoz yarım pak.vanilya ekleyip biraz daha geçiriyorum robottan.nefffis oluyor.aynen fiskobirliğin fndık ezmesi gibi oluyor.pütürlü fındıklar ağza geliyor ve miis gibi kokuyor...alternatif arayanlara iyi fikir olabilir...
mesajlarınıca vcevap yazacak vaktim yok fıstıklar tabe şimdilik ......
hepinize iyi bayramlar şimdiden ....
not.. ketumum ailenin yanında olmasına sevindim canım benim şimdi aklım sende kalmıycak ..::)))
ek yapayım ..... ketumum sebze salata yerinede geçer afiyet olsun
artık yiyecekleri guruplara ayırmayı ögrenin ...
diyarım peynirlerin afiyet olsun ... miktarlarını azalt .... ama sonra tam başladıgında yememeye çalış...
ilk fiyeri veren yine ben oldum sanırım
şekerpare yaptım ama pişti mi die bakmak için mecburen minik olanın yarısının tadına baktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?