masumcum çok sağol cnm.seda sayanda bizimle aynı uçaktaydı,ablamn bu sabah aradı okulda boş dersinde tv izlerken gördüm anlatıyordu sizin uçak macerasını dedi.ömrümden ömür gitti....bomba patlarsa ben ölsemde yavrumu nasıl koruyabilirim,diye düşündüm.bir saniyede bin tane şey geçti aklımdan.oğlumun ablam ve annemden başka kimseye verilmemesi için kağıt yazıp oğlumun tişörtünün içine sokuşturmayı bile düşünecek kadar afalladım yani düşün...
ytlon istediğini sor,öğren...tombalak bi hamiş olmaktan iyidir.banada herkes çok yemiyorsun bebek beslenemiycek,sonraki pişmanlık fayda etmez vs..diye neler söylediler...hiç birine kulak asmadım..bi börekten bi pastadan bişey olmaz yahu ye diyenlerede tıkadım kulaklarımı...bir ısırıkla bir dilimin arasında hiç bir tad farkı yok çünki...nefsimi körlemek için bir ısırık alıp eme eme yedim..aynı tadı yakaladım kendimce...tatlı ihtiyacımı meyvelerle karşıladım.bebek büyüyüm makata baskı yapmaya ve kabızlık başgöstermeye başlayacağı sırada da kuru meyveler yetişti imdadıma...
mayeler konusunda abartmadan kısıtlama yapmamaksızın ye canın ne istiyorsa ama tek dikkat etmen gerekn şey hormonlu şeyler yeme...mesela çilek..bende çok aşermiştim.ve benim gebeliğimde hemen hemene aynı dönemdeydi seninle.çilek 1-2 kere bende yedim ama 2-3 tane..sırf aklımda kalmasın diye...bol bol yeme hormonludur çünki şu mevsimde çıkan çilek.ben domates salatalıksız yapamama kahvaltılarda ..onun içinde yüzde yüz hormonsuz ve organik olduğunu bildiğim sebzeleri yedim.ben ilk üç ay neredeyse sadece mandalinayla beslendim.sabah uyanınca daha kalkmadan çubuk kraker yerdim başucumda dururdu.yavaş kalkıp tutunarak lavaboya gider yere otururdum.resmen anıra anıra çıkartırdım her sabah.alt komşum duryarmış sesimi.o derece fenaydım.ve o halde okula giderdim.6-9 tandiyonla...taksi tutup gittim 3 ay okula.arabamı kullanamadım.ve yiyebildiğim tek şey mandalinaydı.günde 1,5 kg yerdim.
yemeğe başladığım 2.trimestr dönemde ise öğlen mutlaka ya tavuk döner,ya et döner gibi bişeyle bol salata ve ayran...
akşamda gündüze bağlı olarak baklagil yada balık vs.. yine salata ayran..yoğurt ...yatmadan önce acıkırsam meyve...
semizotu ,taze nane,küp doğranmış bol peynir,domates,biber,salata z.yağ ve limonla slata yapardım kahvaltıda bir koca kase yerdim.(semizotu ve nane her mevsim migrosta bulunuyor)
bu salatayı akşam yapacaksamda taze soğan ve ceviz ekliyordum içine...
birde özellikle ilk üç ay ama riskli gebelikse 9 ay adaçayı içme .maydonozuda çok bol yeme..diüretik etkisinden dolayı... aklıma geldikçe yaptıklarımı bende yazarım...ama soracakların olursa çekinme sor sende...
çok sağolun kıslar,geçmiş olsun dilekleriniz için...allah bir daha yaşatmasın..güzel başlayan tatilimiz faicayla sona erecekti az daha...eşime bi daha sürpriz yapacaksan kalbimi durduracak kadar büyük bir sürpriz yapma allah aşkına dedim uçaktan inince..adamcağızın yağtığı sürpriz kursağında kalacaktı az daha..bu sabah aldığı hellimleri kızartıp yerken dalga gaçiyor birdeaz daha sizi yiyemeyecektim diye...
tylon ilk üç ay düzenli yemek yemek için çok baskı kurma kendine.buna mecbur gibi hissetme yani kendini...ben sadece mandalinayla beslendim.hatta gün içinde onlarıda çıkardığım için aç durdum desem yeri yani..3 ayda 5,5 kilo verdim.titreyerek geziyordum...o halde derslere girdim...hamile olduğumu bilmiyordu öğrencilerim.beni kanser falan oldum sanmışlar çocuklar..git gide çöktüğüm için...birde okulda toz kukusu gibi bir koku vardı hep.kalabalık sonuçta..alt kata inemezdim tost kokardı,üst kata çıksam toz kokusu..ben sürekli öğürerek gezen bir tip ortalıkta...boş ders olunca odama kitlenir uyurdum masaya kafamı koyup...zaten halsizlikten hep uyumak istiyordum...hayatımda akşam 9 da uyumamış ben her akşam en geç 9 da küt yatağa.....ama geçti bi şekilde....
o sebepe sende ilk 3 aylık trimestr dönemde sakın ozrlama kendini,yiyemessem bebek beslenemez diye düşünme.çünki ihtiyacı olan tek şey senin kanın şu anda..kanla beslenip büyüyor..canın ne yemek istiyorsa onu ye ..abartmadan tabii.zaten istesende çok yiyemessin bulantıdan falan...ama bulantın geçince dediğim şekilde dikkat edersen çok kolay geçer gebeliğin...ben hiç ağırlaşmadığım için çok kolay geçti.son gün kadar hoplayıp zıpladım...merdivenleri koşarak çıkar inerdim ağırlaşadığım için...son güne kadarda yürüdüm...sporumu yaptım..gittim 1 saatte doğurup çıktım..ertesi eve gelirkende hiç doğurmamış gibi geldim...5 katı yürüyerek çıktım..öle yani...
bu arada bulantının en yoğun olduğu 8-11 .haftalar olduğu için önümüzdeki haftadan itibaren dahada yoğunlaabilir bulantın..tabi bazılarında hiç olmuyormuş inşallah öyle olur seninde..çünki çok fecii bişey)
ben siteye yeni katildim, yillardir montignac'dan haberdarim, hatta bir defa deneyip basarili bile olmustum ama yillar onceydi, simdi yeniden denemek istiyorum ama tabii aliskanliklarim engel oluyor, mesela sabahlari peynir, tam ekmek, zeytin, domates, salatalik... Buraya kadar iyiyim ama yanina tatlandiricili cay/sekerli cay ekleyince hersey altust oluyor. Cayi sekersiz icemiyorum, caysiz da kahvalti yapamiyorum... Ama zayiflamak istiyorum
Tabii kahvaltiyla da bitmiyo, tatli krizlerim var, gece mutfak nobetlerim var, sonra da pismanlik seanslarim tabii ki...
Okuyabildigim kadar okudum sayfalar dolusu yazdiklarinizi, birbirinize destek olusunuz cok etkiledi beni, hele onlarca kilo vermis olanlari gorunce gaza bile geldim, sanirim ben de zayiflayabilirim, beni de araniza kabul ederseniz tabii
aramıza hoşgeldin canım . Daha önce başardıysan şimdi de başarabilirsin .... çayı tatlandırıcılı içebilirmiyiz bilmiyorum ama aeben ablam daha detaylı cevap verir geldiğinde tatlı krizlerimizin önüne geçmek için tarçınlı yoğurt yiyiyoruz ve işede yarıyor .
güzincan hoşgeldinn...
monti ile tanışmak bnim hayatımın dönüm noktası gibi oldu. senelerdir ilaç kullanarak kilo vermeye çalışmış biriyim ben...
çay gerçekten şekersiz çok daha güzel ben 3 4 senedir öyle içiyorum..
ayrca kızlar cumartesi günü annemlerin günü vardı teyzemde gittik. teyzeem neler yapmışşş ennn az 15 çeşit pasta börek birde aşureee yüzüne bile bakmadık bütün sülale biraz yiyin dedi ama annemde rejime girdi zaten dal gibi ama biraz göbeği vardı. bende annemle bana tarçınlı yoğurt hazırladım içinede ceviz badem attım afiyetle yedik vallaa
tesekkur ederim nazcim, tarcinli yogurdu ne zamanlar yiyorsunuz, yani neyin yaninda yenebilir, neyle yenmemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?