Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

kıslar günüm var bana alen girli tarifler lazım .:9: varmı tarifleriniz.:6:

aeben abla bana 55 kılo nasıl olur bılmıyorum en son 55 kılo 12 13 yaşlarındaydım ve 55 de fazla kalmadan 60ları gördüm. bana nasıl olur bılmıyorum boy 1.60 benım bana tam olur yaa daha bebekte yapmadım ben hatta 50 olsam :) dogumla bırlıkte 70 olurum geri herhalde :))

ocd canım nıye olmayalım bı yürekten istesek azmedersek bı bakmışız kılolar gitmiş. ben yazın dıyodum ya 64ten ben aşagı düşemem ne yapsam gitmıyo falan filan yediklerime çok dikkat ediyodum ayrobige gidiyodum haftada 9 saat spor yapıyodum 64de 4 ay neredeyse takılı kaldım ne zaman evde yürümeyede başladım o zaman kılo 64dü kırdım. şimdi dıyorum ya 55 kılo dıye tammen yürüyüşe güvenıyorum. ne sporu yaparan yap yürüyüş yapmadan olmuyo gitmiyo kılo.

önemli değil canım tüm arkadaşlarıma dagıttım sürekli yavrulayıp duruyo zaten ona metal hiç bişey değmiyecek canım nasıl mayalandıgını biliyosun demi. inşşallah tadına alışırsın bırsürü faydası var

aeben abla grit kurabıyesi tarıfi vereyımmı? eger kurabıye yapmayı düşünuyosan tadı çok güzel bıde dolaba at fazlasını misafire ikram etmeden bı 5 dk önce dolaptan çıkar ver tadından hiç bişey kaybetmıyo
eger istersen tarıfı yazayım

günaydın efenim....
herkes hedef belirlemiş kendine süpersiniz....:8::46:
aebenim aplam...
bende elengirli tarif çok...ama aynı zamanda pratik tariflerde olsun dersen bir kaç tarif geldi hemencik aklıma...
yeşil mercimek salatası*-etimekli yoğurtlu baton salata*-porsiyonluk köstebek pasta*-içli köfte-baklava yufkasından tahinli kıtır-geçen burda yazdığım patatesli rulo börek-yada kıymalı bezelyeli havuçlu zarf böreği*.....aklıma gelirse yine yazarım....
köşelerine yıldız koyduğum tarifler benden hep tarifleri istenen ve pratik tariflerdr....

oğlum durmuyor biz parka kaçalım:10: banuşu merak ediyorum bişey yoktur umarım...:26:

Kujum evet o kadar cok arastirdim ki biliyorum canim :)))benim boyum 172 cm 55 kotu gorunuyor.ama yinede isteyebilirim :27:

cnm azıcık mayonezle sarmısaklı bir yoğurt hazırlıyorsun.(süzme olmıycak)
bir paket etimek gerekli
iç malzemesi çok opsiyonel...istersen yoğurtlu havuç kavurması,istersen rus salatası,
istersen şakşuka tarzı minik kızartılmış ve yoğurtlanmış sebze(patlıcan-kabak-patates vs.)
yani içine ne istersen konuluyor.ben vaktim varsa kızartmalı yada rus salatalı yoksada rendelenmiş yoğurtlanmış havuç kavurma(dereotlu) koyuyorum...

uzun bir borcama yada benim uzun cam kahve tepsim var dikdörtgen ona yapıyorum.kabın orta kısmına bir kaşık kadar yoğurdu yayıyorum ekmekler yapışsın kaymasın diye..aynen bisküviden baton pasta yapar gibi 4 tane etimeği uzunlamasına diziyorum.üstüne azıcık sarmısaklı yoğurt sürüyorum kaşıkla.sonra iç harçtan yayıyorum ve bu şekilde 3 yada 4 sıra ekmek ve harç olacak şekilde diziyorum.uzun baton pasta gbi oluyor.en üstünede yine yoğurdu her yeri kapanacak şekilde yayıyorum.atıyorum dolaba.bu mutlaka bir gün önceden yapılıyor etimekler yumuşasın diye.ertesi günde misafir gelmeden önce üstünü süslüyorum.herkes tatlı bir pasta sanıyor.üstünü süslemekte hayal gücünüze kalmış...

kırmızı etli biber konservesinden çiçek şekilleri çıkarıyorum kalıplarla onlara dereotuyla sap ve yapramlar yapıyorum.
batonun yan kısımlarını komple (katı pişmiş ve ufalanmış)yumurta sarılarıyla kaplıyorum.yanları sapsarı üstündede kırmızı çiçekleri ve yeşil yaprakları dalları falan oluyor yada üsütnü mısırlarla maydonozla işte aklına ne gelirse uydurup oynayıp yapıyorum.bu tür şeylerle uğraşmak beni acaip dinlendiriyor.millet darlanır uğraşmak istemez bıt bıdı işlerle ben de tam tersi tablo yapar gibi oynar süslerim onları....:34:

merhaba geçmişi okuyamadım saçlarımı boyattım muhteşemm oldu
çok begendim:)

merhaba geçmişi okuyamadım saçlarımı boyattım muhteşemm oldu
çok begendim:)

güle güle kullan :) siyah saç her zaman daha dolgun canlı ve parlak duruyo yaklaşık 1 ay kadar sonrada rengi tam olarak oturuyo daha dogallaşıyo o şekılde kalıyo alttakı saçın çok açık renk değilse rengi pek atmıyor

Gunaydiiinnn,
Yuh hemende iki kg vermisin odemdir o odemmmmm :))
Banus yeni sacinla fotograf istiyoruz

günaydın hanımlar nasılsınız :49: benim bu oda arkadaslarım yok mu hep beni baştan çıkarıyorlar diyet miyet kalmadı valla napcam bilmiyorum eskiden tek başıma yaşıyordum ooh ne güzeldi şimdi karbonhidrata vurdum resmen kendimi :50: ama yok bugün gidip birsürü sebze meyve alıcam, tavuk alıcam. cumartesi günü oda arkadasımın doğumgününe gittik staplez bir elbise giydim kollarım resmen patlıcak gibi duruyor. fitness a mı başlasam diyorum offf $DSC08334-1.webp offff resmen ayı gibiyim

Eklentiler

• $DSC08334.webp
    $DSC08334.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
selam....
zilim beni sormuşsunn şekerim anneme gitmiştim :)
valla bu aralar buhran geçiriyorummm pazar günü oturup çocuk gibi agladım artık:(
dayanamıyorum evd eoturup çocuk bakmaya, çocuklarada yeterli olamıyorum zaten
çalışmak istiyorum artık , çocuklarıda kreşe göndericemmm
annem ve eşim vicdan yaptıryorlar bana bunlar nasıl kreşe gidicek diye:(
küçüklermişş 3 yaş 4 aylık oldular neresi küçük diyorum dinletemiyorumm..

ama cidden dayanamıyoruma rtık
sürekli evde otur oturrr çakilmez bir hal aldı benim için
dışarı çıkamıyorsunnn , sürekli birine muhtaçsın:(
ama herşey arap saçı olmuş durumdaaaa özel kreşe versemmm gücümüz yetmez ikitaneye
önce iş bulsam desemmm kreşe nereye vericemmm birde taşınma işimiz var
düşün düşün çekilmez bir hal aldı benim için:((((

bir kaç yere bbaşvuru yapıcam bakalımm eylülde kpss sınavına giricemmm
çalışan bayan olmak için bütün mücadelemi vericmemm bakalım ne olcak..

tünaydın hanımlar...
kadınlar günümüz kutlu olsun...:16:
banum saçlarını güle güle kullan cnm,değişiklik her zaman iyidir...
çocuklarla bunalmanda çok normal cnm.bende fenalardayım...benim etrafımda ailemden kimsede yok..eski apartmanımdan taşındım yeni apartmanda hiç yaşıtım biri yok...okuldan başka arkadaşım yok yani hemen 5 dk.geçip dertleşebileceğim..bu okulumda da yeniyim hemen samimi olunmuyor.bizim gibi tayin işinden dolayı sıkça yer değiştiren insanların kaderide bu olsa gerek.nerde dost edinsen zamanı gelince bırakıp gidiyorsun yada seni bırakıp gidiyor başka bir tayinci arkadaşın...:31:
çocuğumu bi yere giderken acil durumlarda yarım saat bırakacağım bir tek insan yok...sağoksa soğuk,yağmursa yağmur kediler gibi taşıyorum çocuğumu...o sebeplede hiç bi yere gidemiyorum...arkadaşlar fetih 1453'e gidelim diyor nereye gideyim?eşim hep yoğun çalışıyor bu sıralar..oda akşam fetih'e gidelim bi ara dedi...nasıl gideceğimizide söyle bari dedim:53:yok yani bu salak apartmanda morukların içinde içimiz geçicek...eski apartmanımda iyi anlaştığımız üç arkadaşım vardı onlarında ikisi eş durumundan gittiler..biride doğurmak üzre..ve ben çocukla hiç bi yere çıkamıyorum.tek lüxümüz hava iyi olursa parka gitmek:37:

önceden yine nasıl sosyaldik anlatamam.eve uğramazdık desem yeridir.hafta sonları hep full'dü..daha perşembeden proğram yapardık.brunc'a bi yere yemeğe yada pikniğe başka bi yere,sinamalar,gezmeler gırlaydı...hepsi bi tarafımıza kaçtı...:37:

o sebeplede ömrümü hep çocuğa dayalı yaşamıycağımızı anladık..ömürde bi kere ele geçiyor.sürekli kendinden ödün vere verede insan psikolojisi alt üst oluyor..
sürekli evde olan biri olsaydım belki bu kadar zorlanmaz ve bunalmazdım ama acaip sıkılıyorum.oğlumunda arkadaşı yok apartmanda herkes +65 olduğundan dolayı...kreşten başka bi çaremiz kalmadı gibi gözüküyor...
annemle ablamda sana yapılan kreş baskısını bana yapıyorlar.onlara kalsa ben daha uzun bir süre çalışmamalıydım çocuk sefil oluyor diyorlar ama 2 yıl çalışmadım sayılır zaten.geçen yıl akşam etüdüne gidiyordum zaten 3 saat.bu yılda sabahtan 3 saatim var.bende millet gibi her ay 900 tl ek ders almayı bilirdim 2 saat daha fazladan gidip ama hep oğlum için taviz veriyorum zaten dahada fazla veremiycem...hep vidan hep vicdan nereye kadar yahu...millet bir aylık bebeğini bırakıp gece yarısına kadar çalışıyor...

sende taşın bu yaz sonra o civarda bi iş bakarsın cnm...çalış tabii.insan kendine daha özen gösteriyor çalışırken,ve güvenin daha yerinde oluyor...seninkiler artık koca sıpa oldular.kendi başlarına yiyip içip wc işlerini kreşe verene kadar dahada fazla görür hale gelirler zaten.hiç vicdan yapma cnm ver gitsin..bende seneye vericem..

ohhh be bende dolmuşum bu konuda gazı alınmış gazoz gibi oldum...:1: rahatladım....

öznurum kim 2 kg vermiş ben anlayamadım cnm...:26:

blackys'ım hiçte kötğ durmuyorsun cnm.ama kadınlar erkekler gibi kastan ibaret olmadıkları için kilo hemen farkediliyor.şu an gayet iyisin ama karbon almaya devam edersen kilo kaçınılmaz olur...yaza dahada incecik şeyler giyeceksin...bir an evvel kurtul fazlalıklarından cnm...ama yine söylüyorum hiç fazla gibi görünmüyor...yinede kendini en iyi sen bilirsin...:34:

acillll yardımmmmmmmmm
yarın bi arkadaşım gelicellll bi arkadaş buldum kendime bu arada eşimin arkadaşının eşii
baya anlaştık samimiyizz bana gel yarın dedimmm tamam dedii
benide barış alır artık akşama dediiii:53::53:
iş başa düştü ne yapıcam yemek diye tutuştum vallaaa

öglene mercimek köfte,dolaptaki böreklerimm vee kurabiye yapayım diyorumm
amaa akşama ne yapcam çayla bunları dayamak olmazz işten gelen adamlaraa:26::26::26::26:
yemege kalmadna giderler belki ama aayıp olur yemekk vermemektee:) ne yapsma bilemedimm

tünaydın hanımlar...
kadınlar günümüz kutlu olsun...:16:
banum saçlarını güle güle kullan cnm,değişiklik her zaman iyidir...
çocuklarla bunalmanda çok normal cnm.bende fenalardayım...benim etrafımda ailemden kimsede yok..eski apartmanımdan taşındım yeni apartmanda hiç yaşıtım biri yok...okuldan başka arkadaşım yok yani hemen 5 dk.geçip dertleşebileceğim..bu okulumda da yeniyim hemen samimi olunmuyor.bizim gibi tayin işinden dolayı sıkça yer değiştiren insanların kaderide bu olsa gerek.nerde dost edinsen zamanı gelince bırakıp gidiyorsun yada seni bırakıp gidiyor başka bir tayinci arkadaşın...:31:
çocuğumu bi yere giderken acil durumlarda yarım saat bırakacağım bir tek insan yok...sağoksa soğuk,yağmursa yağmur kediler gibi taşıyorum çocuğumu...o sebeplede hiç bi yere gidemiyorum...arkadaşlar fetih 1453'e gidelim diyor nereye gideyim?eşim hep yoğun çalışıyor bu sıralar..oda akşam fetih'e gidelim bi ara dedi...nasıl gideceğimizide söyle bari dedim:53:yok yani bu salak apartmanda morukların içinde içimiz geçicek...eski apartmanımda iyi anlaştığımız üç arkadaşım vardı onlarında ikisi eş durumundan gittiler..biride doğurmak üzre..ve ben çocukla hiç bi yere çıkamıyorum.tek lüxümüz hava iyi olursa parka gitmek:37:

önceden yine nasıl sosyaldik anlatamam.eve uğramazdık desem yeridir.hafta sonları hep full'dü..daha perşembeden proğram yapardık.brunc'a bi yere yemeğe yada pikniğe başka bi yere,sinamalar,gezmeler gırlaydı...hepsi bi tarafımıza kaçtı...:37:

o sebeplede ömrümü hep çocuğa dayalı yaşamıycağımızı anladık..ömürde bi kere ele geçiyor.sürekli kendinden ödün vere verede insan psikolojisi alt üst oluyor..
sürekli evde olan biri olsaydım belki bu kadar zorlanmaz ve bunalmazdım ama acaip sıkılıyorum.oğlumunda arkadaşı yok apartmanda herkes +65 olduğundan dolayı...kreşten başka bi çaremiz kalmadı gibi gözüküyor...
annemle ablamda sana yapılan kreş baskısını bana yapıyorlar.onlara kalsa ben daha uzun bir süre çalışmamalıydım çocuk sefil oluyor diyorlar ama 2 yıl çalışmadım sayılır zaten.geçen yıl akşam etüdüne gidiyordum zaten 3 saat.bu yılda sabahtan 3 saatim var.bende millet gibi her ay 900 tl ek ders almayı bilirdim 2 saat daha fazladan gidip ama hep oğlum için taviz veriyorum zaten dahada fazla veremiycem...hep vidan hep vicdan nereye kadar yahu...millet bir aylık bebeğini bırakıp gece yarısına kadar çalışıyor...

sende taşın bu yaz sonra o civarda bi iş bakarsın cnm...çalış tabii.insan kendine daha özen gösteriyor çalışırken,ve güvenin daha yerinde oluyor...seninkiler artık koca sıpa oldular.kendi başlarına yiyip içip wc işlerini kreşe verene kadar dahada fazla görür hale gelirler zaten.hiç vicdan yapma cnm ver gitsin..bende seneye vericem..

ohhh be bende dolmuşum bu konuda gazı alınmış gazoz gibi oldum...:1: rahatladım....

öznurum kim 2 kg vermiş ben anlayamadım cnm...:26:

blackys'ım hiçte kötğ durmuyorsun cnm.ama kadınlar erkekler gibi kastan ibaret olmadıkları için kilo hemen farkediliyor.şu an gayet iyisin ama karbon almaya devam edersen kilo kaçınılmaz olur...yaza dahada incecik şeyler giyeceksin...bir an evvel kurtul fazlalıklarından cnm...ama yine söylüyorum hiç fazla gibi görünmüyor...yinede kendini en iyi sen bilirsin...:34:

ziligurticim öyle diil işte kollarım resmen pehlivan gibi bacaklarım da öyle milleti görüyorum cırpı gibi bacakları :50: basladım zaten tekrar. oda arkadaslarımla da yemekleri ayırıcam yok sa böyle gitmicek.:27:

bugünkü menüm

sabah:
2 dilim çavdar ekmeği
1 dilim kaşar
1 domates
yeşil çay

ara:
yarım elma
3 kuru kayısı
2 3 ceviz

öğlen:
kırmızı ve yeşil biberli, jambonlu, 2 yumurtalı omlet

akşam:
köfte
salata
patlıcan püresi
yoğurt

banum ben öyle durumlarda hazır pişmiş sadece sunumu yapılacak yemekler yapıyorum cnm..mevsimi değil ama karnıyarık mesela..patlıcanları pişir-içini kavur koy sadece salçalı suyunu verip fırına atması kalsın.ben yazın 4-5 kg patlıcandan kürdan (islim)kebabı yapar saklama kaplarında dolaba ararım.yada karnıyarığı hazırlar 6-7 tanesini bi poşete koyar ararım dondurucuya.ani birimi geldi pilav olana kadar yemek fırında pişer bile...
sende bu akşamdan yap karnıyarığını yarın eşlerin gelmesine yakın fırına atıverirsin.kadın yok biz eve gidicez diye ısrar edersede ya kendinize pişirirsin yada ertesi gün yine kendinize pişirirsin.(börek çörek olunca o gün evde yemek yenmes diye ertesi gün pişirirsin dedim)
misafir yanında pilavlada uğraşmiim dersen ben fırın makarnayı yapar kaldırırım borcamda.misafir geldiğinde atarım fırına pişer.hatta karnıyarığı alta makarnayı üste koy ikisi aynı anda pişverir.birde caciık yaptınmı tamamdır.öncedende çorbanı yap.al sana 4 çeşit..

fırın makarnayı bildiğin şekilde yap.haşla makarnayı beşamelini yap karıştır soğuyunca üstüne kaşarı rendele,borcamıyla birlikte sok bir poşete bağla ağzını.karnıyarığıda aynen dediğim gibi yap tek suyunu verip pişirmesi kalsın.ikisinide aynı anda at fırına ,siz otururken onlar olur durur...hiç salatayla uğraşmassın hemen bi cacık.zaten çorbanı sabahtan yapmış olursun.ohh mis....
benim acil durum kurtarıcımdır bunlar..hatta dolapta yer olunca fırın makarnayı bu şekilde hazırlayıp dondurucuya atıyorum,bize ani gelen çok oluyor biliyorsun.hemen karnıyarıkları bi borcama tak tak diziyorum sıcak salçalı suyunu verip,fırın makarnayla aynı anda sürüyorum fırına.olduda bitti maşallah..:32:
hatta önceden okulum tam günken öğlen eve gelip bi koşuda salatamı yapıp tuz-yağ-limonunu sıkmıyordum(onlarıda küçük kapaklı bir kaba hazırlıyordum)salata kasesini bir poşete oturtup ağzını sıkıca bağlıyordum.akşam saati misafirlerle birlikte eve girince hiç bi şeye saldırmıyordum yetişti yetişmedi diye...sadece sofray kuruyordum.çok iyi oluyordu...

blackys'cım sen çok gençsin cnm metonda hızlı çalışıyor bu sebeple..hemen gider o fazlalık dediğin şeyler hiç merak etme cnm....

zilimmm fırında makarnayı hiç yapadımm :( ilk kezde misafire yapmayım şimdii ya olmazsaaa
karnıyarıktaaa eşime söyleirm ancak gelirken alır oda geç çıkarsa yata o iştee:(

bende acaba fırında tavuk mu yapsam dedimmm amaa onu onun yanındaa yapmak zorundayım...

öglenee; mercimek köfte,şantili kurabiye vee patatsli börek yapıcam akşama onları koyamam tekrardan..
ayy kafam karıştı tavauk pattets, pilav ççorba nasıl olur?

zilimmm peki başamel sosuu yapıpp makarnanın iiçine mi döküyorsun direkk sonrada fırına?

Back
X