- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
Cok beklenti icindeydim ayrica cok da yalnizdim anlayacagin adama sarmistim her hareketini sevgililik donemine kiyasen mutlaka sorgulardim...Sonra bir sabah uyandim beklentiyi sifirlama karari aldim artik elestirmeyecek asla tartismayacaktim...Derken bu yeni ben onu cok korkuttu ya da kendine getirdi ,ben mutlaka gun icinde arardim kestim,muhabbet icin sorulari kestim(kendimi evet hayir yarismasinda hissettirirdi),o ne yapiyorsa hic caktirmadan aynini yaptim telle ugrastim sinirlendirdiginde mutfagi parlattim,makineye atmadim elde yikadim,vs vs vs cidden sihirli bir el degdi sonra simdi şükürler olsun tabi zaman cok onemli ...Öyle yazıp kaçmayın tavsiyeleri alayım
Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım nasıl yaptınız?Mümkün,biz olduk,çok şükür.
İlk 2 yıla yakın çok zor zamanlar geçirdik,maddi ve dolayısıyla manevi,
Sonra hatasını anladı ve düzelttik.
Tek suç onda demek istemiyorum ama %98 i ondaydı.
Şimdi iyiyiz hatta çok iyiyiz,çok emek verdim,çok sabrettim ,oldu.
Darısı başına.
Sizin sorunlar nedir pekiBen de 3 aylık evliyim, 1 gün mutluysam 2 gün kriz var. şu an ailemle tatildeyim dönüşte evime gitmeyi düşünmüyorum o derece baydım. Takipteyim :/
Aynen katılıyorum kesinlikle beklentiyi sıfıra indirirseniz ve mutlu olmanız ona bagli değil bunu çozerseniz o da degisecekCok beklenti icindeydim ayrica cok da yalnizdim anlayacagin adama sarmistim her hareketini sevgililik donemine kiyasen mutlaka sorgulardim...Sonra bir sabah uyandim beklentiyi sifirlama karari aldim artik elestirmeyecek asla tartismayacaktim...Derken bu yeni ben onu cok korkuttu ya da kendine getirdi ,ben mutlaka gun icinde arardim kestim,muhabbet icin sorulari kestim(kendimi evet hayir yarismasinda hissettirirdi),o ne yapiyorsa hic caktirmadan aynini yaptim telle ugrastim sinirlendirdiginde mutfagi parlattim,makineye atmadim elde yikadim,vs vs vs cidden sihirli bir el degdi sonra simdi şükürler olsun tabi zaman cok onemli ...
Evet iyice tanımak lazım, haklısınız. Peki tartışmalarınız varsa sebepleri neler? Ciddi bir sorun var mı ortada?Evet hep öyleydi. Ben yoğun çalışıyordum izin günü buluşuyorduk işten çıkınca da aynı düzen devam etti ama şimdiki aklım olsa aynı evde yaşayıp tartmadıgım adamla evlenmem
Ben de o moda aldım kendimi sağlam bi kavga ettik birkaç gün önce beraber vakit geçiremiyoruz tv izliyorsun öyle diye. Şimdi ayrı takılıyorum dengesiz diye düşünüyo muhtemelen.. ne kadar sürdü bu beklentisiz süreç ?Cok beklenti icindeydim ayrica cok da yalnizdim anlayacagin adama sarmistim her hareketini sevgililik donemine kiyasen mutlaka sorgulardim...Sonra bir sabah uyandim beklentiyi sifirlama karari aldim artik elestirmeyecek asla tartismayacaktim...Derken bu yeni ben onu cok korkuttu ya da kendine getirdi ,ben mutlaka gun icinde arardim kestim,muhabbet icin sorulari kestim(kendimi evet hayir yarismasinda hissettirirdi),o ne yapiyorsa hic caktirmadan aynini yaptim telle ugrastim sinirlendirdiginde mutfagi parlattim,makineye atmadim elde yikadim,vs vs vs cidden sihirli bir el degdi sonra simdi şükürler olsun tabi zaman cok onemli ...
İstediğim ilgiyi alamıyorum bana ciddi geliyor çözemedikçe yer ediyor içimdeEvet iyice tanımak lazım, haklısınız. Peki tartışmalarınız varsa sebepleri neler? Ciddi bir sorun var mı ortada?
Sırf eşine belliCok beklenti icindeydim ayrica cok da yalnizdim anlayacagin adama sarmistim her hareketini sevgililik donemine kiyasen mutlaka sorgulardim...Sonra bir sabah uyandim beklentiyi sifirlama karari aldim artik elestirmeyecek asla tartismayacaktim...Derken bu yeni ben onu cok korkuttu ya da kendine getirdi ,ben mutlaka gun icinde arardim kestim,muhabbet icin sorulari kestim(kendimi evet hayir yarismasinda hissettirirdi),o ne yapiyorsa hic caktirmadan aynini yaptim telle ugrastim sinirlendirdiginde mutfagi parlattim,makineye atmadim elde yikadim,vs vs vs cidden sihirli bir el degdi sonra simdi şükürler olsun tabi zaman cok onemli ...
Sorunumuzun başlama sebebi bunun kendini köy mahallesindeki umursamaz, kadına avrat gözüyle bakma triplerinden başladı, ,yedirdim o tavırları onaNe gerekiyorsa yapmaya hazırım nasıl yaptınız?
Siz hiç ilgisiz ve soğuk olmayı denediniz mi? Belki "nasılsa evlendim aldım kızı" mantığındadır. Onu pek umursamıyormuş gibi davransanız ne olur acaba?İstediğim ilgiyi alamıyorum bana ciddi geliyor çözemedikçe yer ediyor içimde
o noktaya gelmek her şeyi göze almak kolay olmamıştır tabii. Teşekkür ederim gayet açıklayıcı ..Sorunumuzun başlama sebebi bunun kendini köy mahallesindeki umursamaz, kadına avrat gözüyle bakma triplerinden başladı, ,yedirdim o tavırları ona'Kezban değilim,olmadım olmam ,tanıyorsun beni'minvalinde biraz tehditkar söylemler ve tavırlarla savuşturdum.Modern biri idi aslında ama çevresinden de etkilenmiş olsa gerek ki,değişmeye çalışmıştı,beceremedi.
Daha sonra maddi sorunlar başladı,ben de işsizdim ve bir gün bana demediğini bırakmadı işsiz olduğum için,boşanacaktı benden o derece.
O kavgadan yakın bir süre sonra iş buldum,bunu hiç takmadım,aramadım,arayınca açmadım,arkadaşlarımla takıldım,boşanacaksa boşansındı yani,çok da tındı,ama cidden öyle düşünüyor ve hissediyordum.
Çalıştığım yerde çok erkek vardı,meğerse içten içe ,boşanacağını söylediği için benim o yolda ilerleyip soğuduğumu düşünmüş,kıskanmış.Niyeyse aklına çok aşık olduğu geliverdi o ara.Bu adam benim için tüm dünyasını elinin tersiyle itmiş adam,aşkı boş değildi yani.
Sonra bir gece çok ciddi özür diledi,çünkü benim bırakacağımdan emindi neredeyse.
Ve o özürden sonra ben de çok sağlam bir konuşma yaptım,benim kim olduğumu onun kim olduğunu,bizim ne olduğumuzu anlatan,uzun ve vurucu bir konuşmaydı.
Bir daha da asla tekrar etmedi.
Bana en büyük yardımcı tek kelime Allah oldu,hani taktik falan çok yapmadım,canımı yakmıştı ben de plansız programsız canını yaktım,hep tesadüfler sonucu.
Ama bizim sorunumuz ilgisizlik değildi sadece,daha acıydı ve daha sağlam oldu tedavisi,sanıyorum.
Uzun oldu özür ama sanırım tek hakkını vererek yaptığım ne istediğimi biliyor olmak ve bu konuda taviz vermeden ciddi bir şekilde ilerlemek ve dik duruşum oldu.
evet tam olarak böyle. Kendimi kötü hissettiğimi söylediğimde sen benim eşimsin sevgilim değil nasıl böyle düşünürsün diyo. O an sevgisini gösteriyormuşnasıl yani sadece özel anlarda mı sarılıp öpüyor?
düşünüyorum da normalde sarılıp öpmese sadece o zaman yapsa ben kendimi kötü hissederim
o zaman mı geliyomuş sevgisi sadece?
Ben de pek düşmem üstüne ama çok astım suratımı onun hareketlerinden ötürü. O mantıkta olmadığını söyledi.Siz hiç ilgisiz ve soğuk olmayı denediniz mi? Belki "nasılsa evlendim aldım kızı" mantığındadır. Onu pek umursamıyormuş gibi davransanız ne olur acaba?
Ben çok sabırsızım 5 yılda değişecekse ben görmem gibi geliyoSabır sabır sabır diyorum ilk neredeyse 5 ay kahve düşkünü bir kocam vardı evlilik ne anlamadı kendini kısıtlanmış hissetti arkadaşları benden önce gelirdi neredeyse sonra birden alışmaya başladı önce kahve kesildi sonra eve bağlı olmaya evli olmaya alıştı ikinci yılın sonunda daha sağlamdı herşey beni düşünüyordu önemsiyordu ama ben hissedememistim zor zamanlardı ilk iki yıl şuan nasıl mı 5 yıl bitti evden bensiz dışarı çıkmayan benim fikrimi almadan bir çöp almayan hasta olsam başımda bekleyen hatta bu hafta ev taşımış olmamıza rağmen ev yerlestirdigimi bilmesine rağmen dün beni neden arayıp sormadın diye küsmüş bir koca tabiki her insan bir değildir ama benimki gibi anası tarafından ataerkil yetişmiş bir erkek bu kadar degistiyse seninki niye değişmesin niye oturmasın
Ayy 3 yili bitirecegiz ilk yil ettigimiz kavgalarin haddi hesabi yoktu. Balayina gitmek icin valiz hazirlarken bile ziril ziril aglayip bagirp cagiriyordum seninle evlenme karari alan kafami kirayim diye. Balayinda da aglamistim ben yanimda romantik bir koca istiyorum 3 gunluk evliyiz yanimda 50 yillik evli adamlar gibi odun odun duruyorsun diye. Ne oldu simdi o kavgalar tatih oldu. Biraz ben ona biraz o bana uyum sagladi derken cok sukur hersey gevti gitti. Eskiden haftada 3 gun kavga ediyorsak simdi cok sukur 3 haftada bir falan tartisiyoruzdur ki onlarda eskilerin yaninda tirt yani1 yıl oldu evleneli. Bilenler bilir alışma sürecimiz zorlu geçiyor.. Bir evlilik nasıl başlarsa öyle mi gidiyo yoksa mucize oluyor mu ? Yani ben inanmıyorum eşim birden çok üstüme düşen aşık bi insana dönüşsün inadından vazgeçsin.. sadece beraber olurken değil de her gün geldiğinde öpüp sarılsın... mümkün mü böyle bi adama dönüşmesi ? İsteklerimi söylediğimde vıcık vıcık ilişki sevmiyorum ben demeyip hak vermesi? Mümkün mü ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?