nasıl cikacagim isin icinden

Yani adaletli bir paylaşım olmalı bu konuda aynı görüşteyim ama biraz duygusalım sanırım ben, bak şimdi 6 çocuk dediniz benim içime bir ateş düştü, onca çocuk nasıl bir emekle büyümüştür ve o kadın kimsenin yanına sığamıyor, bu beni çok üzüyor anlatabiliyor muyum. Yoksa tabi sadece annenize yüklenmek hata, Rabbim anneciğinize sağlık versin inş, emeklerini zayi etmesin

Başka gelini oğlu varmış el sadece size mi konuşuyormuş ..
ev ev üstüne olmuyor diye anlat bence eşine
Güzelce , eşinde dolduruşa gelmiş arada kalmış
Belli.. allah yardımcın olsun inşallah gider ..
ama sanki gitmemek için elinden geleni yapacak gibi kaynanan..
maddi geliri yok mu bakıma muhtaç mı kendisi ?

Nasıl huzur bozmuş. Babaannemin canını yiyeyim kendisi 74 yaşında, dedem vefat edeli 7 sene oldu tek yaşıyor. Oğlu kızı yurtdisinda babam da başka şehirde gel deseler de gitmiyor rahat edemem diyor. Görmeye bile gitmiyor ya o derece gelen gelsin modunda kolunun kırdı geçen gün gorumcesi gelmiş onunda eşi vefat etti baktı ona 1 1.5 ay şuan beraber tatildeler. Burada hepimiz kaynana adayiyiz bozmayın arkadaşlar gençlerin huzurunu biraz anlayış

6 7 aydir iyi dayanmissiniz gercekten. Sunu umutmayinki hemen hemen hic bir erkek annesine laf getirtmez, her ne kadar esine hak veriyorsa. Yani gozlemledigim kadariyla oyle goruyorum erkekleri. Muhtemelen o yuzden sizin yaninizda annesine kizip oyle laflar edip, snra sizde laf edince size kiziyor. Bazi erkekler annelerin tabiri caiz 'kotulugunu' gorurler ancak bunu dile getirmek istemezler. Esleri bunu dile getirince daha cok kizarlar. Ancak annelerine ragmen eslerinin annelerine karsi saygisini gorunce eslerine dahads sevgi saygi beslerler. O yuzden cogu kadinlarimiza nacizane tavsiyem : kayinvalideniz ne kadar kotu olursa olsun, esinizin saygisini kazanmak icin annesine saygi duyun, emin olun kazanan siz olcaksiniz

Ne kadar olgun ve ince düşünceli bir kadınsınız maşallah diyorum size. Allah karşınıza sizin gibi hatta daha da iyi insanlar çıkarsın inşallah

Büyüklere saygı, vefa benim için çok öncelikli. Kayınvalidemle oturmadığım için yeterince sizi anlayamam elbette. şimdi keşke gelse bizimle otursa diyorum ama kolay değildir muhakkak. keşke bu raddeye gelmeseydi de tatlı tatlı yaşayıp, duasını alabilseydiniz. Ama şunu unutmamak lazım, anne babaya bakmak boynumuzun borcu, ok ama bu iş gelinin değil oğlun kızın görevi! Eşiniz annesine ne kadar ne boyutta bakıyor, ilgileniyor?

Ne kadar olgun ve ince düşünceli bir kadınsınız maşallah diyorum size. Allah karşınıza sizin gibi hatta daha da iyi insanlar çıkarsın inşallah

Çok teşekkür ederim güzel dileğiniz için, Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın, gönül kırıklığıyla imtihan etmesin kimseyi

Çok haklısınız. Normalde ben de bu forumdaki hanımlar gibi düşünürdüm. Neyi gördüm biliyor musunuz? Kv sine bunu yaşatanın daha fazlasını yaşadığını.

Şimdi gençlik var. Tek başıma her şeye yeterim canım sıkılınca giderim vs diye düşünülüyor. İşte yalnızlığı seviyorum kendime yetiyorum gibi...

Böyle yorumları okuyunca içim açıyor. Geçen bir komşu teyze vefat etti. İçim acıdı. Doğum da ölüm de kalabalıkla insanlarla güzelmiş onu gördüm. Yapayalnız gitti. Aynen burada yazan hanımlar gibiydi. Kv sine eşinin akrabalarına dış kapı gibi davranmış çekirdek ailem yeter diyen bir teyzeymiş. Kadın yoğun bakıma kaldırıldı kimse gitmemiş. Öldü misafir gibi çoluk çocuk torun çekip gittiler. Yaşamadan bazı şeyleri yazmak akıl vermek kolay. Ama yaşayınca öyle olmuyor.

Her gençliğin yaşlılığı var. Kim ne ekerse karşılığını fazlasıyla alıyor. Lütfen Allah rızası için eşinizin hatrı için bir çözüm bulun. Ama o anneyi incitmeden...

Herkes yarattığını yaşayacak. Aaa ben anne babamın garantisi miyim diye ananemi evden kovan yengem; gelinin başına ekşidi. Nasıl mı? Ben ne çilelerle büyüttüm. Bana bakmak zorundasın. Hatta çocuk yapma planlarına dahil müdahil olup oğluyla gelininin boşanmasına neden oldu. Şimdi yapayalnız. Hem de çok beter halde. Beter olsun.

Demem o ki yapmam etmem diyen daha çok yapıyor.

Rabbim vefalı evlat versin
Ne diyelim

Öyle haklısınız ki...
Şimdi insanlarda bir özgürlük, istediğim gibi yaşamak furyası var oysa insanoğlu asla özgür değil bir anlasalar....
Mart ayında memlekete küçük bir ziyaret yaptık eşimle, üç gün kaldık ve ben öyle özlemişim ki kalabalık bir aile içinde olmayı. Kv eşimin üvey annesi, zaman zaman şikayet eder her şeye karışıyor anne hiç susmuyor diye kendi doğurduğu çocuklarda buna hem fikir ancak öyle bir şey oldu ki, o konuştukça ben sanki çocukluğuma döndüm üstünü giy kızım, sırtın üşür kızım, parmağımda dolama çıktı 65 yaşında kadın çamlardan sakız topladı, irini boşaltması için ısıtıp ısıtıp sardı içim sıcacık oldu anlatmak mümkün değil, insanın bir büyüğe öyle ihtiyacı var ki.....
Bundan on yıl önce bu kadar hassas değildim, zaman geçtikçe anlıyor insan, gezmeler, tatiller, özgürlükler bahane edilen her şeyin insana hiç bir getirisi yok. Ve bir konuda bin kez haklısınız, insan nasıl yaşarsa öyle ölüyor....

Valla sende eşinin yüzüne bakma
Kolaysa kendi uğraşsın anasıyla hem gitsin deyipte sonra sana patlamak ne oluyo sakın surat asıyo diye yelkenleri suya indirme
Kv gidince düzelir geri merk etme

Amin haklısınız insanlar ektiğini biçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…