nasıl cikacagim isin icinden

kendi evi yok muydu kayınvalidenizin? illa ki bir gün yalnız kalınacak...bunu kabul edip hayatta öyle yol almak lazım...o yüzden herkesin bir hobisi olmalı,,,yazdığı çizdiği yada ne bileyim ördüğü,diktiği sevdiği bir meşgalesi olmalı...komşusu,eşi,dostu olmalı...olmalı ki hayatının odak noktası olarak evlatlar hedeflenmemeli...dolayısıyla evlatlar sigorta olarak görülmemeli..çünkü insanlar yaşlandıkça bencilleşebiliyorlar...birlikte yaşamayan bunu anlayamaz...demem o ki konu sahibi gayet haklısınız...

gitse kendi evine gidecek geline değil anacim evet srf bana eziyet yapıyor dün çocuk gibi gitmiycem inat degilmi dedi

O zaman ben giderim anamın evine sen rezil olursun elaleme!! diye söyle oğluyla gelinini ayırdı diye konuşur millet hep yaptığın söylediğin herşeyi tüm akrabalarını tek tek arayıp anlatırım de ama bunları eşin yokken söyle

Allah kimseyi , kimseye muhtac etmesin.
Evet haklisiniz eve birden yerlesmesi ve herseye karismasi yanlis.

Ama herne olursa olsun, oglunu niye aradin yalvardin denilmez, denilmemeli nihayetinde
bir anne karsinizdaki.

Gitmesini istiyorsunuz hak verebilirim ama keske bu kadar yuzune yuzune kirici cumleler kurmasaydiniz.

onun dediklerini bu duysaydiniz benim dediklerim hafifi kalır ya indaa

Konu sahibi yeterince empatide yapti, alttanda aldi. Kadin 6 ay kaldi. Ölüm hayatin bir parçasi. Pekala yanliz başina hayatini idame ettirebilir.

Cocuklarimiz hayat sigortamiz değiller. Ben nasil çocuktan önce, eşten önce hayatimi yaşadiysam, eşim ilerde vefat ederse, çocuklar evlenirse pekala hayatimi yaşayabilirim.

Artik sirf biraz daha yaşi büyük diye yapilan herşeyi tahamül etmeyi birakmaliyiz. Bu saygi göstermek değil, enayi oynamaktir çünkü.

Bu görüş sizin doğrunuz, fakat Allah korkusuyla büyüyen bir evlat için de Anne baba hakkı vardır ,Anneye öf bile demeyin cennet annelerin ayakları altındadır sözlerini hatırlatmak isterim ,yalnız kalınca ölüm acısıyla yaşamış olduğu zor günler de evlatlarından destek görmeyecekse ne için evlat sahibi oluyor insanlar hayat sigortası olarak evladı görmek değil sadece evlatlarından hayır görme isteği olarak düşünüyorum konuyu, Zaten büyüklere saygının bittiği yerde ,huzur evinde hayatının son günlerinde yanlızlığa mahkum edilmiş yaşlılarla dolu bir toplum haline geldik ,çünkü kimsenin kimseye tahammülü kalmamış vicdan merhamet duygularını yitirmiş insanlar haline geldik maalesef

Kimse "ne halin varsa gör demiyor." Elbette daha sik gidilir, beraber gezilir, etkinlikler yapilir fakat ayni evde kalmak gereksiz.

Elbette gelinler mutsuz. Konuştuğun gelinde artik sindirilmiştir. Kimse bipolar bir kadin ile beraber yaşamak zorunda değil. 16 yildir beraber yaşiyorlar ve bu saatten sonra işler değişmeyeceğine göre.

Yurtdişinda yaşiyorum. Burda 70-80 yaşindaki yaşlilar yanliz yaşamayi severler. Kendi düzenini severler. Sabab bisiklet ile ekmek alir, hafta sonu torunlar ile zaman geçirir, etkinliklere katilir.

Türkiyedeki yaşlilar ise sürekli "ah vah zavalli" durumuna düsmeyi seviyorlar. 50 yaşinda bile kendini yaşli olarak görüyorlar. Sürekli hizmet istiyorlar.

Herşeylerini tahamül etmenin yerine, artik hayatini cocuk ile değil, hayat ile doldurmanin vakti gelmedimi sence?

Tek evladı yok ki, diğerleri yok mu onların annesi değil mi?
Sadece birine bir geline yüklenmenin neresi doğru?

Ben diğer evlatlarında kalmasın demedim dikkatli okuyun tabiki onlarda da kalsın fakat bu zor gününde eşini kaybetmiş bir anneye bu kadar resmen evden kovarcasına sergilenen tutum doğrumu neticede bir anne yaşlı ve acılı neden tahammülsüz olduk bu kadar benim değinmek istediğim toplumsal değerlerimizi yaşlılara saygımızı yitiriyoruz bahsettiğim konu bu

Demagoji en sevmediğim şeylerden biridir. Süslü cümlelerin güzel fakat gerçeklerde ne aci hayatlar yaşaniliyor bilmiyorsun.

Annem 30 yil babaanneme bakti ve bir teşekkür bile almadi. Değeri asla bilinmedi. Sinir hastasi oldu. Bu mu annelere değer vermek? Eh benim annem, annem değilmi? Onun psikolojisi, yiten giden gençliği ne olacak?

Konudaki kv'de hasta değil, eli kolu gayet tutuyor. 6 ayda yeterici kadar toplamiştir kendini. Gelinlerden sürekli anlayiş, alttan almak bekleme yerine, yaşlilarda çocuklarin huzurunu düşünmeli.

Kimse demiyor kv'deyi sormayin etmeyin diye. Bunu daha öncede acikladim. Aile huzurunu bozmadan pekala yanlizlik giderilebilir.

Tamam yaşlılar da anne filanda, her yaşlı da saygıyı haketmeye biliyor.
Bence kayın validesi, konu sahibine annesi gibi davransaydı, konu sahibi onu hiçbir şekilde istememezlik yapmazdı.
Kaldı ki uzun zaman kalmış zaten, hak olan birazda diğerlerine gitmesi.
Elalem ne der diye diğerlerine gitmemek nedir hem? Elalem bir tek konu sahibinin evinde kalınca mı birşey demiyor?
Orayı hiç anlamadım işte.
Çok saçma.

demogoji yapıp süslü cümleler kurmuyorum benimde annem yıllarca kayınvalide kayınpeder bakmış bir kadın dı 54 yaşında ansızın kaybettik fakat annemi yıkamaya girdiğimde yüzü resmen gülümsüyordu ölüme gülümseyerek gitmiş yani kimin ne iyilik yüzünden ne kazanacağı belli olmuyor bazen sabrettiğimiz şeyler bize bir iyilik olarak sunulabiliyor peki sen benim ne kadar acı bir hayat yaşadığımı biliyormusun bilemezsin o yüzden bilmediğin hayatlarla ilgili yorum yapma bence ben değerlerimi yitirmedim ben de yurtdışında yaşıyorum onların dini ahlaki değerleri kültürüyle bir mi bizim kültürümüz o zaman yaşlıları huzur evine atıp ölüme terkedelim ben sadece acılı bir kadına yapılan muameleyi doğru bulmadım buda benim görüşüm düşüncem fakat burdan kimseye saldırmadım farklı görüşte diye

İyilik yap at denize balık bilmezse malik bilir az daha tahammüllü sabırlı hoşgörülü insanlar olsak keşke kimse azıcık bir yük azıcık bir zorluğa gelemiyor ne acı sonra toplum neden böyle oldu deyip dert yanıyoruz toplumsal bir yozlaşma yaşıyoruz maalesef

Böyle yazınca sende haklısın.
Mesela benim annem hasta. Babaannemin 6 kızı daha var. 4 tane de oğlu. Dedem yok. Ama ben babaanneme annemin bakmasına şiddetle karşıyım. Çünkü annem yapamıyor artık. 6 kızı varken anneme mi düştü? Tüm kızlarının bir bahanesi var. Hepside aşırı derecede komik bahaneler. Ve annemin bakmasını istiyorlar. Hasta olmasına rağmen. anneme gelene kadar ohooo 6 kız var ortada.

Benve sorun tek çocuğa yüklenmekte... veya biraz da had bilmemekte. Kv sorun çıkarmasa, eve karışmasa, kavga etmeseler bence konu sahibi de sesini çok çıkarmazdı.

Öncelikle birlikte yaşamak gelinimizin tercihi altını çizeyim oğlunun değil gelinin, bilmediğiniz hayatlar üzerine fazla iddialı yorumlar bunlar
Yurt dışında bende yaşadım, onların şartları ve yaşam şekilleri ile bizim ki bir değil. O gidip gelmeler , aktiviteler de hikaye, bu forumda binlerce kv konusu var, periyodik ziyaretlerden de şikayetçi gelin hanımlar. Dünyada sevebilmek, uyum, merhamet diye kavramlarda var. Daha bugün kendi kv me resmen yalvardım hiç olmazsa bir kaç aylığına gel diye çünkü aklım onda kalıyor, yaşlı insan yalnız kalmasını istemiyorum. Bu arada herkesi aynı kefeye tabi ki koyamam, ben kendi bakış açımdan yorumluyorum durumu, yalnızlığı yaşamış biri olarak, özelliklede belli bir yaşı geçmiş ebeveynlerin hırpalanmasına gönlüm razı değil, hayat bana göre kocamla sürekli paylaşacağım bir vakit değil. Danasını sevdiğim için anasını da seviyorum üvey anne olmasına rağmen, kv den illa nefret edilmeli illa mesafeli olunması kurallarına karşıyım. Hele de öyle yüzüne yüzüne ne zaman gideceksin gibi laflar asla normal göreceğim bir durum değil. Evet bütün çocukları sorumluluk almalı ve bir planlama yapmalıdır bunda herkesle hem fikirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…