Bir de bence en az 1 sene flört dönemi olmalı evlilikten önce. Bu sitede ve dünyada kısa sürede evlenme kararı alıp evliliğinde çok mutlu olanlar da vardır illa ki. Allah mutluluklarını daim etsin lakin geneli mutlu sonuçlanmıyor. Evlilik riskli bir iş, kısa sürede tanışıp hemen evlenmek daha da riskli.
İnsanlar ilişkinin başında daha romantik oluyor, o ilk zamanların fiziksel çekimiyle karaktermiş, kişilikmiş dikkat etmiyor;bir de yine insanların geneli -bakınız insanlar diyorum erkekler değil- ilişkinin başında normalde olduğundan çok daha toleranslı oluyorlar. İnsanların geneli ilk biriyle karşılaştıklarında kendini beğendirmek için rol yapıyor, gerçek karakterler ilişkinin ilerleyen zamanlarında ortaya çıkıyor; insanlar birbirlerine daha mantıklarını kullanarak yaklaşmaya başlıyor.
Bir de daha birlikteliğin ilk zamanlarında evlilikten söz açan erkekleri hiç sevmem, geneli güvenilmez olur.
gerçekten mi üzüldüm peki simdi nasıl?
Esimle tanistigimda, ve 2 senelik bir birlikteligimiz oldu .
Söyle soyliyeyim , Cuma cumartesi Discodan cikmazdi , arkadaslariyla sehir sehir gezerdi ..
Tam bir tehlike aslinda ..
Herkes bana dikkat et bundan es olmaz derdi ..
Bende aslinda biraz korkuyordum ama madem evlilik kumardi ben oynayacaktim.
Neyse evlendik .
O adam gitti baskasi geldi evden ise , isten eve gelir.
Asla disari cikmaz mukemmel bir es ..
Asla boyle bir es bulamam diyorum :)
Ve herkes suan imrenerek bahs eder..
Yani sans isi aslinda .
Asla onceden bilemezsin..
Çocuk olduğu için üç sene daha evli kaldım bir şekilde, sonra da boşandım zaten. Üzerinden 14 yıl geçmiş şu an hatırladığımda bile gülüp geçmek yerine hala aptallığıma hayret ediyorum. Normalde bu kadar salak değilim halbuki.
Bir de daha birlikteliğin ilk zamanlarında evlilikten söz açan erkekleri hiç sevmem, geneli güvenilmez olur.
Güzin Abla mode on.
hiç öyle deme canım hiçç. sen salaklık yapmamışsın ki. hayat bu belli olmuyor ne olacağı ve şans. elbette vardır herşeyde bir hayır..
vayy seninki gerçekten tam kumar olmuş. eşin nasıl değişti? birde neyse o dur kişi değişmez derlerdi..
23 yaş da çok erken değil sanki karar verebilmek adına.23 yaşında evlendim. O zamanlar emin olmak gibi bir derdim yoktu ama aşık olduğuma emindim ve bastım nikahı. İlk iki sene şöyle böyle geçti. İkinci seneden sonra ne muhteşem bir hata yaptığımı anladım. Biraz büyüyüp öyle evlenmek lazım.
Sana mı sordular?"Hangi yemekleri yapmayı biliyorsun?", "Temizlikle aran nasıl?" , "Maaşın ne kadardı?" gibi sorular da tehlikeli, bir işe başvurma durumu hariç, ancak o zaman cevaplanabilir.
* bu soruların ilk buluşmada sorulduğunu biliyorum.*
Sana mı sordular?
Aynen yaaa. Böyle erkeklerin genelinin 3 amacı oluyor.
1)Kızın ağzına tabiri caizse evlenme vaadiyle bir parmak bal sürüp istediklerini yaptırmak. Canım zaten evleneceğiz sevişelim mi? Aşkım ya benim bir yere 5.000 lira borcum var da benim için kredi çeksen diyorum. soruları geliyor devamında.
2)Defoları oluyor ve bu defoları evlilik teklifinin arkasına saklama çabası. Yaptığı her öküzlükten sonra evlilik teklifini ısıtıp ısıtıp kızın önüne sürerek ilişkiyi sürdürme çabası. Çapkınlık, küfür, hakaret...
3)Kendine hayat arkadaşı değil hizmetçi arayan grup. ''Yaşım geldi, ben dışarıda sürterken evde gömleklerimi ütüleyecek biri lazım. Şu kız da öğretmen, eli ayağı da düzgün. Evlenilecek kız tam.''
23 yaş da çok erken değil sanki karar verebilmek adına.
Başlarda nasıldı da sonra ne oldu ?
hep merak etmişimdir aşk evliliği yapanların karşılarındakini ulaşılmaz görenlerin hepsi "elimin altında" "çok da bi esprisi yokmuş" "bu muydu inanılmaz çekici bulduğum dibine düştüğüm hatun/er kişisi " gibi düşüncelere sahip oluyo mu bi zaman sonra?
bu aşk evliliği kaç ay / yıl sürüyo ?
o hep her allah ın günü mıç mıç selfie çekip koyan eşler gerçekten mutlu mu mutsuzluklarını mı maskeliyolar ?
bunu bütün kk kadınlarına soruyorum :)
valla acele bir karar verdim amma iyi verdim , Allahın sevgili kuluymuşum evlendikten sonra eşim hiç değişmedi hatta hergün bir inceliği ortaya çıkıyor ben şaşırıyorum vay be süper bir adamla evlenmişim diye , pantolonunu ütülemeye kalkarım elim den alır gerek yok yorulma diye , çamaşır atarken makineye gelir mahçup bir sesle benimkileri renkli beyaz diye ayırmasan da olur hepsini atıver gitsin ayırmakla uğraşma der daha çok var aslında sadece ev işleriyle alakalı değil.
flört döneminde hergün arardı mutlaka , bütün özel günlerimde hediye alırdı , tartışmalarda hep alttan alır asla küsüp darılmazdı ben haksız olsam bile aramasam bile nolursa olsun arardı ilk adımı hep o atardı. arabayı ayağıma kadar getirirdi hiç yürütmezdi felan bunlar hoşuma giden davranışları idi , ve de evlendim Allah bozmasın hem şanslıyım hem mutlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?