- 14 Aralık 2016
- 1.519
- 3.443
- 133
- 31
- Konu Sahibi Umayumay35
-
Şu an maddi durumlardan dolayı erteledim açıkçası. Eşim inanılmaz enerjisi yüksek bir insandır hem çocukları sever hem de bizim ailenin çocukları tarafından çok sevilir hepsi önce enistesini sorar bana.Kaliteli eğitim ve gelecek vermek istemenizi anlayabiliyorum.
Zaman,çıtayı her geçen gün yükseltiyor.
Ama sırf güzel bir hayat bırakamayacak olmayı düşünüp çocuk isteyip istemediğinize karar vermemeniz biraz şaşırtıcı.
Bence önemli olan eşinizle beraber ne istediğiniz.
Sırf maddi sebeplerden mi çocuk istemiyorsunuz?
Yoksa çocuk edinmek sizin planlarınız da yok mu?
Bunları kendinize sorun.
Rabbim sağlık, sıhhat versin öncelikle. Gerisi olur gider.
Belki çocuğunuza güzel bir hayat bırakamazsınız.
Ama hayata güzel bir insan bırakabilirsiniz.
Çok teşekkürler ederim. Toplumun genel sorunu bu rahatlık bence.tabiri caizse sülalemiz rahat :)Kaliteli eğitim ve gelecek vermek istemenizi anlayabiliyorum.
Zaman,çıtayı her geçen gün yükseltiyor.
Ama sırf güzel bir hayat bırakamayacak olmayı düşünüp çocuk isteyip istemediğinize karar vermemeniz biraz şaşırtıcı.
Bence önemli olan eşinizle beraber ne istediğiniz.
Sırf maddi sebeplerden mi çocuk istemiyorsunuz?
Yoksa çocuk edinmek sizin planlarınız da yok mu?
Bunları kendinize sorun.
Rabbim sağlık, sıhhat versin öncelikle. Gerisi olur gider.
Belki çocuğunuza güzel bir hayat bırakamazsınız.
Ama hayata güzel bir insan bırakabilirsiniz.
tek maas, kıradayız, cocuguma kendım bakıyorum, tatılımden gıyımımden kusamımdan hıc eksık kalmamBebeğin tüm masrafları karsilanmazsa üzülmem yani...başımı sokacak evim bile yok.annem babam başımda değil. ...bunlar nasıl sorun olmaz.iyi bir kreş fiyatı aylık 1000 TL bunun için kaynak ayırmak gerekmez mi.bilemiyorum bence bunlar hep sorun
Yahu tabiki ki idare ediyoruz bir yandan kredi ödüyoruz 50000 TL kredi ödememiz var.Yoksa borç olmasa ben de düşünmem. Bu arada maşallah paranız ne kadar bereketliymistek maas, kıradayız, cocuguma kendım bakıyorum, tatılımden gıyımımden kusamımdan hıc eksık kalmam
kızımın eksık hıc bırseyı yok . ılerde de ozel okulda okutacagım yurt dısı egıtımıne gonderecegım
kızım ıcın ayrı bı hesap olusturduk
sız aylık 5 bın tl yı ıdare edemıyorsanız gercekden bebıs dusunmeyın :)
bunun mantıkla oğlak olmanızla alakası yo bende oğlak burcuyum herseyım planlıdır ama bazen planlansız yasamak gerektgınede ınanırım..Arkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?
artık çocuk olayına geçebilirsin . hesap kitap ile çocuk sahibi olmaktan korkma. çünkü çocuk öyle çok masraflı bi şey değil . kesinlikle. ve onun eğitimi olsun üni olsun eğitimine 50 değil nasip olursa 70 ime kadar ödeme yaparım. anne baba olunca ödemelerden korkulmuyor .ne gerekirse yaparım diyorsun . anne olunca anlayacaksınArkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?
Doğum sonrası işime geri döneceğim. Çalıştığım kurumdan hiç atılan yok sadece istifa edenler gitti onlara da tazminat vs ödemeleri yapıldı. Annemler bakacak olsa hiç düşünmem ztn ama bakıcı parası ödemekte zorlanabilirim.bu arada kendi ailemin mal varlığı var ama bu güne kadar onlardan yardım istemedim. İleriki yıllarda bu mal varlığından bana da kalır ama ne kalır bunu bilemem tabi ki...bence bu kadar ayrıntı ilk çocuk için doğru değil. herkes özel okula gidecek diye bir şey yok. ben çok tanıyorum 4 fabrika sahibi devlet okuluna yolluyor. okuma yazmayı öğrenmesi için binlerce liraya gerek yok. kaldı ki bir arkadaşım devlet okuluna giden çocuğunu özele yolladı bin pişman. okulun başında 700 üzerinden 670 alan çocuk şimdilerde 500 alıyormuş. kafayı oraya vermeyin hiç.
yalnızzzz çocuk olunca işsiz kalma durumunuz var mı?? bakıcı kreş için bir bütçe çıkarabilecek misiniz? çocuk hastalanınca falan izin kullanabilecek misiniz? bunlar önemli. ben ikinciyi düşünüyorum. izinden dönünce kesin birimim değişir. o zaman müdürüm nasıl olur idare eder mi diye kara kara düşünüyorum yani.
Doğum sonrası işime geri döneceğim. Çalıştığım kurumdan hiç atılan yok sadece istifa edenler gitti onlara da tazminat vs ödemeleri yapıldı. Annemler bakacak olsa hiç düşünmem ztn ama bakıcı parası ödemekte zorlanabilirim.bu arada kendi ailemin mal varlığı var ama bu güne kadar onlardan yardım istemedim. İleriki yıllarda bu mal varlığından bana da kalır ama ne kalır bunu bilemem tabi ki...
Arkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?