- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
- Konu Sahibi Umayumay35
-
Cesaret edemiyorum ya...çocuk olursa hem bakıcı parası hem kira çok zorlanirizor sankiYahu işiniz gücünüz var geliriniz sabit. Siz çocuk yapmayacaksanız kimse yapmasın.
Şu an kredi ödememiz 800 .kiraya 1000 TL gibi bir rakama vercez inşallah cebe artı 200 kalabilir.tabi kirayı kesintisiz alabilirsek800 lira odemeden kurtuldugunuz gibi kiraya verip ek gelirde elde ediceksiniz.
Kiraniz nekadar yatirimlik evi kaca kiraya verebilirsiniz?
800 odemeden kurtulup 800de kiraya verseniz cebinize 1600 daha kalicak bakici parasini karsilar
Çok sagolun o ev 1+1 yani oraya sigmayiz. Az borc olsun diye o evi tercih ettik çünkü borclu iken kesinlikle huzurlu olamam. Isimden doğum izni alabilirim ama ucretsiz izin birkaç aydan fazla alabileceğimi düşünmüyorum. Bu arada anne olamayan yaşıtım arkadaşlarım var onlara bakıp yaşım geçiyor mu diye düşünüyorum. ..Yaşınız ilerlemeden çocuk sahibi olun tabiki ama planlarınız ve endişeleriniz çok yerinde ve haklısınız. Yeni evinizin teslimatını bekleyip oraya geçme durumunuz yokmu kiradan kurtulmak adına? Çocuk oluncada izne ayrılma durumunuz olur illaki ve bakıcı konusunu ayarlayabilirsiniz makul fiyata. Ve Bence pişman olmazsınız anne olmuş olursunuz ♡
Hakkınızda hayırlısı..
Haklısınız işte ilerde pişman olur muyum olmaz miyim onu bilemiyorum. Anne olan arkadaşlarıma bakıyorum bir kısmı çok mutlu bir kısmı çok mutsuz.yani olmasaydı olurdu ne gerek vardı diyeni duydum. Çok yakın bir arkadaşım. ..bence bu bir itirafti yani ben öyle değerlendirdim.Yani dusuncelerinde haklisin ama cocuk sahibi olmakda zorlasti istisnalar haric herkes bir tedavi surecinden gecer oldu soyle dusun yas ilerlediginde birde cocuk sahibi olabilme masrafi giderin olacak zaten hop deyip hamile kamiyor kimse sonra zorlaninca 3,5 kurus birikim icin niye bekledim diye pisman olma
Anlıyorum. ..inşallah en kısa zamanda nasip olur.Valla ben calismiyorum esimde 2000tl maas aliyor.Evimiz kira degil.2senelik evliyiz ve bazi sebeplerden cocugumuz olamiyor.
Ve tup bebek yapabilmek icin 6aydir para biriktiriyoruz.Umarim anlatabilmisimdir.
Dogduktan sonrasini henuz dusunmedim.O asamaya gelemedim.
Bebeğin tüm masrafları karsilanmazsa üzülmem yani...başımı sokacak evim bile yok.annem babam başımda değil. ...bunlar nasıl sorun olmaz.iyi bir kreş fiyatı aylık 1000 TL bunun için kaynak ayırmak gerekmez mi.bilemiyorum bence bunlar hep sorunÇocuk olması için aylık 10 bin gelir ev araba sahibi olmanız gerekmiyor
Size iyi bı haberim var
Gelirinizle eksiği olmadan rahat bı şekilde bebek büyütebilirsiniz.
iyide her gecen yilla bedenin dogurganligini gectim enerjiniz psikolojik dolulugunuzda degisecek yani 32 de anne olmakla 35 de olmak arasi da fark bence herkesin soyledigine kulaginizi acarsaniz isiniz is her kadin farkli her cocuk farkli her anne farkli kendi duygunuz onlarla kiyaslayamazsiniz Kimi kadin lahusaligin getirilerini 4yil atamiyor (bana gore istisnalar haric kullananda cok) kimi 5ayda normale donuyor kurali kaidesi yokki annelikte cocukla birlikte ogrenme buyume evresi bence okulu kurali kaidesi kitabi yokHaklısınız işte ilerde pişman olur muyum olmaz miyim onu bilemiyorum. Anne olan arkadaşlarıma bakıyorum bir kısmı çok mutlu bir kısmı çok mutsuz.yani olmasaydı olurdu ne gerek vardı diyeni duydum. Çok yakın bir arkadaşım. ..bence bu bir itirafti yani ben öyle değerlendirdim.
Siz de haklısınız bir şey diyemiyorum. Çocuk isteyip istemedigime karar veremiyorum. Eşime soruyorum o da aynı şekilde bakabilir miyiz yapabilir miyiz fln.işte burdan belki farklı bir bakış açısı kazanırım diye yazdım. İlginiz için teşekkür ederimiyide her gecen yilla bedenin dogurganligini gectim enerjiniz psikolojik dolulugunuzda degisecek yani 32 de anne olmakla 35 de olmak arasi da fark bence herkesin soyledigine kulaginizi acarsaniz isiniz is her kadin farkli her cocuk farkli her anne farkli kendi duygunuz onlarla kiyaslayamazsiniz Kimi kadin lahusaligin getirilerini 4yil atamiyor (bana gore istisnalar haric kullananda cok) kimi 5ayda normale donuyor kurali kaidesi yokki annelikte cocukla birlikte ogrenme buyume evresi bence okulu kurali kaidesi kitabi yok
Ha ben hazir hissetmiyorum istemiyoruM dersiniz saygim sonsuz
Cocugu yapmadin misal Allah korusun isten cikarildin 2 yil bulamadin yine yapamadin veya bebek oldu isler yolunda gitmedi bunlar olan seyler hayatta herseyi planlayamazsin o olurmu bu olurmu. sartlar uygunsa ana oluruna birakmak lazim bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?