• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayim

Umayumay35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
4.087
6.393
158
39
Arkadaşlar merhaba.beni bilen bilir forumda pek aktifimdir. Sorunum şu ki çocuk olayına bir türlü karar veremiyorum. 2 yıllık evliyim eşim banka çalışanı 5 yıllık ben de kurumsal bir yerde çalışıyorum 4.yılım. yaş geldi 31 e. Aylık gelir 5000.bunun dışında 3 ayda bir ikramiye alıyoruz ikimizde. Aylık ödememiz 2000 TL. Kira +bir ev aldık yatirimlik aralıkta teslim edilecek.800 TL bu ev için ödüyoruz her ay.Aralıktan sonra evi alıp kiraya verebilirsek önümüzdeki yılın ilk yarısında bu 800 TL den kurtulmuş olabiliriz.bu arada çocuk olursa anneler bakmayacak. Evimiz de kira olduğu için hem bakıcı parası hem kira ödeyebilir miyiz bilmiyorum. Bir de işim yokken çok maddi sıkıntı çektim çocuk olunca o sıkıntılı günlere mi doncem diye kafamda soru işaretleri var.bir de artık devir değişti sağlık +eğitimi düzgün almak isterseniz bunlar hep para.çocuk olursa 50 yaşımda bile eğitim masrafı ödüyor olabilirim. İşte çok mantıklı bir Oğlak olarak bu çocuk işlerine giremiyorum ilerde pişman olur muyum sizce?

Yaşınız ilerlemeden çocuk sahibi olun tabiki ama planlarınız ve endişeleriniz çok yerinde ve haklısınız. Yeni evinizin teslimatını bekleyip oraya geçme durumunuz yokmu kiradan kurtulmak adına? Çocuk oluncada izne ayrılma durumunuz olur illaki ve bakıcı konusunu ayarlayabilirsiniz makul fiyata. Ve Bence pişman olmazsınız anne olmuş olursunuz ♡
Hakkınızda hayırlısı..

Bizim anne babalarımız çok sansli imiş bence. Benim cevremdeki herkes devlet okullarından mezun ama şu an orta halli her aile çocuğu ortalamanın bir tık üstü eğitim alsın diye özel okula göndermek zorunda. Güzel bir devlet okulu bulmak zor değil mi.bilemiyorum benim iyi bir isim var ilerde çocuğuma aynı imkanları saglayabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Evim olsa ya da annem babam destek olsaydı farklı düşünebilirim. Herkes bunları sorgulamadan mi çocuk işine giriyor. ..bilemiyorum çok büyük sorumluluk bence

800 lira odemeden kurtuldugunuz gibi kiraya verip ek gelirde elde ediceksiniz.
Kiraniz nekadar yatirimlik evi kaca kiraya verebilirsiniz?
800 odemeden kurtulup 800de kiraya verseniz cebinize 1600 daha kalicak bakici parasini karsilar

Yani dusuncelerinde haklisin ama cocuk sahibi olmakda zorlasti istisnalar haric herkes bir tedavi surecinden gecer oldu soyle dusun yas ilerlediginde birde cocuk sahibi olabilme masrafi giderin olacak zaten hop deyip hamile kamiyor kimse sonra zorlaninca 3,5 kurus birikim icin niye bekledim diye pisman olma

800 lira odemeden kurtuldugunuz gibi kiraya verip ek gelirde elde ediceksiniz.
Kiraniz nekadar yatirimlik evi kaca kiraya verebilirsiniz?
800 odemeden kurtulup 800de kiraya verseniz cebinize 1600 daha kalicak bakici parasini karsilar
Şu an kredi ödememiz 800 .kiraya 1000 TL gibi bir rakama vercez inşallah cebe artı 200 kalabilir.tabi kirayı kesintisiz alabilirsek

Yaşınız ilerlemeden çocuk sahibi olun tabiki ama planlarınız ve endişeleriniz çok yerinde ve haklısınız. Yeni evinizin teslimatını bekleyip oraya geçme durumunuz yokmu kiradan kurtulmak adına? Çocuk oluncada izne ayrılma durumunuz olur illaki ve bakıcı konusunu ayarlayabilirsiniz makul fiyata. Ve Bence pişman olmazsınız anne olmuş olursunuz ♡
Hakkınızda hayırlısı..
Çok sagolun o ev 1+1 yani oraya sigmayiz. Az borc olsun diye o evi tercih ettik çünkü borclu iken kesinlikle huzurlu olamam. Isimden doğum izni alabilirim ama ucretsiz izin birkaç aydan fazla alabileceğimi düşünmüyorum. Bu arada anne olamayan yaşıtım arkadaşlarım var onlara bakıp yaşım geçiyor mu diye düşünüyorum. ..

Yani dusuncelerinde haklisin ama cocuk sahibi olmakda zorlasti istisnalar haric herkes bir tedavi surecinden gecer oldu soyle dusun yas ilerlediginde birde cocuk sahibi olabilme masrafi giderin olacak zaten hop deyip hamile kamiyor kimse sonra zorlaninca 3,5 kurus birikim icin niye bekledim diye pisman olma
Haklısınız işte ilerde pişman olur muyum olmaz miyim onu bilemiyorum. Anne olan arkadaşlarıma bakıyorum bir kısmı çok mutlu bir kısmı çok mutsuz.yani olmasaydı olurdu ne gerek vardı diyeni duydum. Çok yakın bir arkadaşım. ..bence bu bir itirafti yani ben öyle değerlendirdim.

Çocuk olması için aylık 10 bin gelir ev araba sahibi olmanız gerekmiyor

Size iyi bı haberim var

Gelirinizle eksiği olmadan rahat bı şekilde bebek büyütebilirsiniz.

Valla ben calismiyorum esimde 2000tl maas aliyor.Evimiz kira degil.2senelik evliyiz ve bazi sebeplerden cocugumuz olamiyor.
Ve tup bebek yapabilmek icin 6aydir para biriktiriyoruz.Umarim anlatabilmisimdir.
Dogduktan sonrasini henuz dusunmedim.O asamaya gelemedim.
Anlıyorum. ..inşallah en kısa zamanda nasip olur.

Çocuk olması için aylık 10 bin gelir ev araba sahibi olmanız gerekmiyor

Size iyi bı haberim var

Gelirinizle eksiği olmadan rahat bı şekilde bebek büyütebilirsiniz.
Bebeğin tüm masrafları karsilanmazsa üzülmem yani...başımı sokacak evim bile yok.annem babam başımda değil. ...bunlar nasıl sorun olmaz.iyi bir kreş fiyatı aylık 1000 TL bunun için kaynak ayırmak gerekmez mi.bilemiyorum bence bunlar hep sorun

Haklısınız işte ilerde pişman olur muyum olmaz miyim onu bilemiyorum. Anne olan arkadaşlarıma bakıyorum bir kısmı çok mutlu bir kısmı çok mutsuz.yani olmasaydı olurdu ne gerek vardı diyeni duydum. Çok yakın bir arkadaşım. ..bence bu bir itirafti yani ben öyle değerlendirdim.
iyide her gecen yilla bedenin dogurganligini gectim enerjiniz psikolojik dolulugunuzda degisecek yani 32 de anne olmakla 35 de olmak arasi da fark bence herkesin soyledigine kulaginizi acarsaniz isiniz is her kadin farkli her cocuk farkli her anne farkli kendi duygunuz onlarla kiyaslayamazsiniz Kimi kadin lahusaligin getirilerini 4yil atamiyor (bana gore istisnalar haric kullananda cok) kimi 5ayda normale donuyor kurali kaidesi yokki annelikte cocukla birlikte ogrenme buyume evresi bence okulu kurali kaidesi kitabi yok
Ha ben hazir hissetmiyorum istemiyoruM dersiniz saygim sonsuz
Cocugu yapmadin misal Allah korusun isten cikarildin 2 yil bulamadin yine yapamadin veya bebek oldu isler yolunda gitmedi bunlar olan seyler hayatta herseyi planlayamazsin o olurmu bu olurmu. sartlar uygunsa ana oluruna birakmak lazim bence

iyide her gecen yilla bedenin dogurganligini gectim enerjiniz psikolojik dolulugunuzda degisecek yani 32 de anne olmakla 35 de olmak arasi da fark bence herkesin soyledigine kulaginizi acarsaniz isiniz is her kadin farkli her cocuk farkli her anne farkli kendi duygunuz onlarla kiyaslayamazsiniz Kimi kadin lahusaligin getirilerini 4yil atamiyor (bana gore istisnalar haric kullananda cok) kimi 5ayda normale donuyor kurali kaidesi yokki annelikte cocukla birlikte ogrenme buyume evresi bence okulu kurali kaidesi kitabi yok
Ha ben hazir hissetmiyorum istemiyoruM dersiniz saygim sonsuz
Cocugu yapmadin misal Allah korusun isten cikarildin 2 yil bulamadin yine yapamadin veya bebek oldu isler yolunda gitmedi bunlar olan seyler hayatta herseyi planlayamazsin o olurmu bu olurmu. sartlar uygunsa ana oluruna birakmak lazim bence
Siz de haklısınız bir şey diyemiyorum. Çocuk isteyip istemedigime karar veremiyorum. Eşime soruyorum o da aynı şekilde bakabilir miyiz yapabilir miyiz fln.işte burdan belki farklı bir bakış açısı kazanırım diye yazdım. İlginiz için teşekkür ederim

Back
X