Ne yapmalıyım fikrinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi XeNaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

XeNaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
213
213
18
29
Herkese merhaba. Biz eşimle 12 yıldır beraberiz. 6 yılı sevgililik, 6 yılı evlilik. 17-18 yaşından beri birlikteyiz anlayacağınız. Bu zamana kadar her şeyi birlikte yaptık. Hesap kitap asla ayırmazdık. Ben hep çalıştım (pandemide 6 ay kadar çalışmadım sadece) kazandığım parayıda hep eve ortak ettim. Yani bizde hiç senin paran benim param muhabbeti olmadı bence olmamalı da. Eşimin yıllarca mahkemesi yüzünden bankada hesabı olmadı. Üzerine icrası vardı. Evlendiğimizde çok sorun yaşadık. Eve icra mı gelmedi borçlar mı ödenmedi neler neler. Düğün takılarımızı ailesi aldı vermedi, icradan eşime ödeme çıktı sıfır aldığımız aracı satıp ödedik vs derken düzlüğe çıkamadık bir türlü. Bu süreçte üst üste krediler çektik birlikte ödedik. Eşimin dava dosyası kapandı ve banka hesapları açıldı. Bu süreçte düşük limitli bir kredi kartı da çıkardı bunu da ben önermiştim kredi puanı yavaş yavaş yükselsin diye. limiti 2000 tl idi. Sonralarda eşimi kumar oynarken yakaladım ilk yakaladığımda bidaha oynamıcam dedi tekrar yakaladım bu kez ciddi konuştum ayrılmaya getirdim konuyu çok ağladı çok yeminler etti oynamayacağım diye tamam dedim o günden beri de yakalamadım açıkçası. Şimdi bugüne kadar hep benim kredi kartlarımı kullandığımız için limitlerim yüksek. Eşiminde uzun süredir banka hesapları vs açık. Ben eşime sormadan başka bankadan kart bile almam. Bütün limitlerimi ödemelerimizi söylerim ama ona dün banka hesabına bi girer misin dedim girmem dedi. Neden dedim istemiyorum göstermek dedi. Şok oldum. Ama üstelemedim çünkü sebebini bulacağımdan çok eminim.Tamam kendin bilirsin dedim hiç bişey demeden gittim yattım. Bana banka hesabını göstermemesi altında bir sebep var ama o sebebi söylemedi. Kavga çıkarsa söylemek zorunda olacağını bildiğinden de uzak duruyor benden kaçıyor yani dün salonda yatmış o derece. Sizce ne yapmalıyım üzerine gidip öğrenmeli miyim, kendi haline bırakıp söylemesini mi sağlamalıyım? Bu zamana kadar asla para mevzusu geçmezken banka hesabı açtıktan sonra bu hareketleri yapması beni çok üzüyor kendimi keriz gibi hissediyorum açıkçası ne yapayım kızlar çok çaresiz kaldım

Tabii ki öğren findeks raporuna bak hatta
E devlet şifresi vs hiçbirini bilmiyorum ki değiştirmiş hepsini öğrenmemin de başka yolu yok sanırım anca kendisi çıkaracak değil mi

Bu adam kumarı yeni oynamiyor bence. Yıllardır neyin borcunu ödediniz bu kadar icralık oldunuz? Noktaları birleştirme vakti geldi de geçiyor. Bu adam para mevzusu tabii yapmaz sen çalışıp eve getiriyorsun çünkü. Gitsin tedavi olmayı denesin birakmiyorsa yol ver kendini kandırma artık

E devlet şifresi vs hiçbirini bilmiyorum ki değiştirmiş hepsini öğrenmemin de başka yolu yok sanırım anca kendisi çıkaracak değil mi
Adam uyurken al telefonu şifremi unuttum'a bas. Kimlik kartı lazım sadece

Borcunu ödediğimiz şey trafik kazası davasıydı. Karşı taraf tazminat davası açmıştı süreç uzadı vs vs. Kumar olayından olan bir borç değildi yani. Dava sürecine hakimim tüm dosyalarını bendeydi. Şuanda ne halt yedide göstermiyor onu çözmeye çalışıyorum ya kumar, ya kredi falan çekti ailesi için o tarz birşeylerden şüpheleniyorum

Kumar bir kerelik bir şey değil. Sen bilirsin.

Ailesi kötü kendi kumarbaz.Böyle bir adama 12 yıl çok fazla değil mi? Bütün yükü siz çekmiş,her çilenin başrolu olmuşsunuz... Adamın size gram saygısı yok,arkanızdan ha bire iş çeviriyor ama biliyor ki ne yaparsa yapsın siz yine yanında olup arkasını toplayacaksınız.Bu size aşık olduğundan değil yani ,sizin onu bırakmayacağını dan o kadar emin ki istediği gibi at koşturuyor.Bu hayatı böyle harcamaya değdi mi???

Siz çalışıp bu kadar borcu ödemeseniz ne olacaktı durumunuz birde böyle düşünün.

Eve bakılıyor, borçları ödeniyor, altınlarınızı ailesi alıyor geri almak gibi çabası da olmuyor, kumar oynamaya devam ediyor, yetmiyor sizden hesabını gizleyip gizli saklı işler çeviriyor. Ne kadar sabırlısınız..

Evi geçindiriyor mu ne kadar kazanıyor? Senden para alıyor mu ya da geçimi sen mi sağlıyorsun? Birikim yapabiliyor muydu mesela borçlar bittikten sonra

Evlilikte çiftler kazançlarını ve harcamalarını birbirlerine göstermek zorundalar.

10 harcayan 5 harcadım diyemez beyan etmek zorunda benim için boşanma sebebi

Nie para konu olsun ki zaten yıllardır çalıştığınızı adamın borçlarına eve ortak etmişsiniz. Bundan sonra vermeyin paranızı kendınıze saklayın . hesabını göstermeme sebebı kumar da olsa ailesine para çekme de olsa kabul edilemez siz yıllardır onun borcunu öderken onun aklına ilk kumar yada ailesine kredi çekmek geliyorsa zaten emekleriniz boşa gitmiş

Söylediklerinizde haklı olduğunuz yanlar çok fazla evet. Ama burada konuyu uzatmamak adına yazmadığımda çok şey var. Bilmiyorum işte belki burada yazdıklarınızdan ders çıkarır yoluma öyle devam edebilirim

Ailesi ile ortak iş yerleri var. Evet benden fazla kazanıyor ama ne kadar kazandığını ben net bilmem çünkü ticaret yapıyor para lazım dediğimde ne kadarsa veriyor. Ama genel sorumluluk hep bende birikimide ondan alıp ben altın falan yapıyordum

Ya gerçekten yaşadığınız duruma çok üzüldüm. Ben sizin yerinizde olsam sordum cevap vermedi mi? Ertesi gün boşanma davası için evrakları koyardım önüne. Net.
Bugün son kez konuşacağım sanırım bu konuyu artık. Gerçekten keriz oldum her şeyde benden gidiyor gibi hissediyorum ki öyle zaten

Bugün son kez konuşacağım sanırım bu konuyu artık. Gerçekten keriz oldum her şeyde benden gidiyor gibi hissediyorum ki öyle zaten
Buna daha fazla para kaptırma kenarda kendi birikimin olsun. Biraz gözünü ac lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…