- 27 Nisan 2019
- 5.130
- 13.300
- 198
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Kadınlar bunun imkansız olduğunu düşünüyor. Hiç denemeden çaba göstermeden yaşamak istiyor. Neye mal olursa olsun. Halbuki bir insan olarak, bir birey olarak varolmak insanın kendine yapabileceği en büyük olaylardan biri. Başta çok zor imkansız gibi görünse de sadece bir iş bulmaya bakar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kazandıktan sonra sonrası çok kolaybiraz cevval olmayı deneseniz mesela? hayatta başarıyı, huzuru hedefleyen, zorluklarla yalnız başa çıkmayı göze alabilen, ömrünü bir öküzün boyundurluğu altında dayakla kötekle sürdüren değil, kendi ayakları üstünde duran sağlam karakterli bir KADIN olarak sürdürmeye çalışsanız? Çok mu zor?
En son ben de kabul ettim ama sert yapmadim, üzüldüm ama sen bilirsin gibi bisey söyleyip sustum. Kararlı görünüyor, bir de dönmek isteyerek egosunu sisirdim, bak ben haklıydım moduna girdi. Artık ne olur bilemiyorumAh canim yaa keske sen adim atmasaydin defalarca dagilma durumunda olan yuvami ben her seye tamam diye toparladim.Bunu cocuklarim kadar ona olam sevgimden yaptim noldu adam simardi simardi ne olduysa son cumle o zaman bosanalima geldi.Aldim cocuklarimi yanima ciktim o evden arkama bir daha bakmamak sartiyla delirdi bosanma davasi acti hic tereddut etmedim kabul ettim telde bana gene bosanacam senden diye bagirirken yoook uzun bi dava olmayacak cekismeli acmissin anlasmaliya donecek ve hemen bosanacaz dedim duraksadi hayirdir niye hemen demeye basladiCunku senden hemen bosanmak istiyorum dedim kapattim ardindan adresimi yolladim bosanma adresin yanlis yolla buraya diye beni whatsaptan engelleyen adam engelleri acti asla tel kelime yazmadim kim aradiysa dön diye asla dedim noldu bi gece salya sumuk aradi 5 saat sonra arabasina atladi 27 saat yolu geldi adam oldu anam babam kardesim demeyi kesti basima koca cocuklarima baba oldu.Simdi sana diyecegim gitmek mi istiyor poposuna bir tekme at kapiyi da sonuna kadar ac seni seven adam ne gider ne seni bosar.Ama sen aciz olursan egosunu tatmin eder seni tehdit eder kendince terbiye eder sen bilirsin dene bunu kaybedecek neyin var?
O kadar ısrar ettim ki naz yapsa şimdiye ikna olmaz mıydıBence teklifi kabul edecek naz yapiyo
Daha boşanmadan yeni koca bulmanın derdine mi düşmüşüm? Öncelikle bol bol kitap okumanızı, okuduğunu anlama becerinizi geliştirmenizi tavsiye eder; allahın nasip ettiği, nefes verdiği evlatların, bireylerin dünyaya geliş sebebini çok da kurcalamamanızı öneririm. Böyle bir cevap vermek istemezdim ama kırıcı olmuşsunuzÇocuk yapmanın ehliyeti olsun diye boşuna demiyoruz. Hadi siz kendi hayatınızda başınızda koca, erkek olmadan idare edemeyecek kadar zayıf karakterde bir insansınız onu anladık ama artık anne olduğunuzun yani sorumluluğunuzda bir çocuk olduğunun farkında mısınız? Çocuğunuzu annesinin babasından dayak yediğini görsün, öyle büyüsün mü istiyorsunuz?
Bir daha evlenmem diyerek çok büyük konuşuyorsunuz. Hayatın karşınıza neleri, kimleri çıkartacağı belli olmaz. Ayrıca evlenmeseniz ne olur? Dünyanın sonu mu? Daha boşanmadan yeni koca bulamamanın derdine düşmüşsünüz. Keşke hiç çocuk sahibi olmasaydınız.
Krallığı onun eline teslim etmişsiniz.sizin kraliçe olduğunun farkında değil.Olumlu düşünce konusunda eşim ‘ bu bardak niye burda? Birdaha burada görmeyim’ ben ‘ bardak dusebilir ne olmuş hemen toplayayım, üzerine bile düşünmem’.
Evlilikte bilinmesi gereken maddelerde eşim ne sever ne ister neye kızar hepsini bilirim ona göre davranırım ama o bana bunu yapmaz kral ya o yuzden.
Eğer bana karşı merhamet hissederse veya gözüne sevimli bir kız cocugu gibi görünürsem isteklerimi yapar ve yumusak davranır.
Şu an beni istemiyor. Verdiğiniz önerileri yaptım ve ne ile karşılaştım dersiniz? Ömür boyu hapis yatsam da benden bişey alamazsın. Cocuguna bile bakmıyor. Böyle değişik bir insan var karşımda. Başka öneri söyleyebilir misiniz merak ettim
Bazı insanlar dayaktan anlar derken ne demek istediniz ?Krallığı onun eline teslim etmişsiniz.sizin kraliçe olduğunun farkında değil.
bazı insanlar konuşur lakin söylediklerini yazpmazlar.
her insanın zayıf noktası vardır.
Erkeğin bakış açısından bakmak önemli eşinden veya beklentileri nelerdir.
Her insanın içinde allah korkusu vardır.
Bu çocuk babasız büyürse nasıl hesap vereceksin allaha
Her ne olursa olsun çocuk yapmadan önce düşünecektin
ben kendimden geçtim çocuğumun hiç bir değeri yok.
allahtan korkunda mı yok..
nasıl hesap vereceksin...
Bırak kinini gel yuvamıza tut elinden hadi de uzatma bitirelim kapatalım.
ben sensiz yapamam sende bensiz yapamazsın bu çocuk ne yapsın yetim mi büyüsün.
Bu çocuk babasız büyürse eğer sen şuan elini ateşe koyup 2 dakka tutamıyorsan
ahirette nasıl hesap vereceksin
cehennem ateşinde yanarsın
Karşına alıp konuştunuz mu beklentisi ne sizden evliliği
korkusu var mı .bazen insanlar dayaktan anlar
bende ilk zamanlar bir kaç kere evi terk edip gittim.
Eşim bana çok kızdı lakin ben evime geri döndüm
Eşim bana her zaman şunu der bana her ne olursa olsun
ev terkedilmez ...
Bir daha evlenemem derken kimse beni istemez anlamında değil, bir insana eşim hayat arkadaşım demişken ve yürütememişken artık kimseye yaklaşmam anlamında söyledimBir daha evlenenem düşüncesi ile mi adama katlanmayı göze aldınız? Evlenmeden de hayat geçiyor. Şiddeti olan birine de çocuğu bahane edip katlanmayın. Zaten bence çocuğunuz bahane eşinizden ayrılmak istemiyorsunuz gibi geldi.
Destek almanız gerek. Şiddeti olan birinden ayrılamıyorsanız ciddi sorunlarınız var.
Daha boşanmadan yeni koca bulmanın derdine mi düşmüşüm? Öncelikle bol bol kitap okumanızı, okuduğunu anlama becerinizi geliştirmenizi tavsiye eder; allahın nasip ettiği, nefes verdiği evlatların, bireylerin dünyaya geliş sebebini çok da kurcalamamanızı öneririm. Böyle bir cevap vermek istemezdim ama kırıcı olmuşsunuz
Yok o zaman da yaratsın bari.O yumusak huylu değil karsısındaki uysal olursa problem yaratmıyor
+1Kırıcı olan insanları siz seversiniz halbuki sizi döven eşinizden daha mı kırıcı oldum size karşı? Onunla barışmayı düşünüyorsunuz ama hatta düşünmekle kalmayıp ne istersen yaparım, her şey istediğin gibi olsun diyerek bir yalvarmadığınız kalmış hatta belki o bile kalmamıştır.
Yok kendinde kusur görse keske belki beni anlardı, bana göre de sizin dusunceleriniz doğru ama konustugum kim varsa (40 yas ve sonrası), erkeklere nasıl davranırsan öyle karsılık alırsın, erkekler böyledir, çocuk gibidir, daha beterleri var, bundan sonrası iyi mi olacak sanıyorsun, öbürünün de baska huyu olacak vb genel olarak bu şekilde.
Şimdi, sevgili arkadaşım, yeni koca konusunda yine ve yeniden yanlış anlamışsın ve bunda ısrar ediyorsun. Bir insanla onca hayal ve emek ile kurduğum yuva dağılmışken, hayat arkadaşım dediğim adamla yollarımı ayırmışken, bir daha asla ve asla kimseye yaklaşmam demek istedim. Kocasız duramam veya yeni koca nasıl bulurum gibi bir endişe değil bu. Umarım anlatabilmişimdir.Şöyle düzeltelim ‘yeni koca bulamayacak olmanın’ derdine düşmüşsünüz. Bu durumda kapı yine koca bulmak noktasında benim söylediğim yere çıkıyor. Kocasız yaşayamamak hastalığına yakalandınız sanırım. Daha evliliğiniz bitmeden gelecek pardon gelmeyecek kocayı düşündüğünüze ve sırf kocasız kalmamak uğruna sizi döven eşinizle barışmak istediğinize göre. Tekrar evlilik düşünmediğiniz için eski kocaya dönmekten bu anlam çıkıyor. Bekar yaşayamıyor musunuz?
Ben bol bol kitap okuyan bir insanım zaten merak etmeyin. Anlama becerisi konusuna ise bence hiç girmeyelim zira anlamamakta ısrarcı olduğunuz bir sürü konu varken siz bunu kaldıramazsınız.
Çocuk doğurmak anne babanın ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluktan bihaber olduğunu için yorumunuza şaşırmadım. Allah’ın nasip ettiği, nefes verdiği şeklinde sanki Allah hop diye karnınıza koymuş sizin ve eşinizin bu noktada hiçbir çabası olmamış gibi davranmanız gülünç.
Kırıcı olan insanları siz seversiniz halbuki sizi döven eşinizden daha mı kırıcı oldum size karşı? Onunla barışmayı düşünüyorsunuz ama hatta düşünmekle kalmayıp ne istersen yaparım, her şey istediğin gibi olsun diyerek bir yalvarmadığınız kalmış hatta belki o bile kalmamıştır.
Ben bu söylediklerinize katılamadım, teşekkür ederimen son nokta olarak hastalıkla korkutun birisiyle haber yollattırırsın .(Blöf yapın )
Eşim benimle evlenebilmek için aileler arasında tartışma olmuştu .başlamadan bitiyordu.
Eşim çok kızmıştı ailesine o anlık elini duvara vurarak kanatmış bağırmış çağırmış sonrada bayılmış.(numaradan bayılmış)
Başına dikilmişler nefes almıyor ölü numarası yapmış nefesini tutmuş
başında ağlamışlar tamam alacağız demişler
yüzünü elini yıkamışlar hiç tepki vermiyormuş
sonra bir den nefes almış baygınlık numarasına sabaha kadar devam etmiş.
hiç kımıldamıyormuş.
Demek istediğim hasta numarası yapın hem ciddi olarak yuvanızı kurtarmak istiyorsanız
diyelim ki
eşinizle konuşuyorsunuz ters gidiyor durum
sinir krizi geçirir gibi elinizi duvara falan filan vurarak yere düşün onun yanında bayılma numarası yapın
bakalım ne olacak vicdanı varsa ağlar hastaneye götürür.
Evliliği kurtarmış oluruz.
Sizin işiçin bu yöntemden başka çare yok bence.
Sen hep uysal olacağına inanıyor musun peki.. mümkün mü böyle birseyO yumusak huylu değil karsısındaki uysal olursa problem yaratmıyor
Neyi özlüyorsun ki hesap vermeyi sırtındaki kamburu sürekli mecburi yemek temizlik.. al çocuğunu çık gez eğlen günlerini dolu geçir bakam özlüyor musunEvet sadece eski duzenimi, evimi özledim bir de bosanmıs olarak dikkat çekmekten nefret ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?