Neden bosanmayı kabul edemiyorum

Kadınlar bunun imkansız olduğunu düşünüyor. Hiç denemeden çaba göstermeden yaşamak istiyor. Neye mal olursa olsun. Halbuki bir insan olarak, bir birey olarak varolmak insanın kendine yapabileceği en büyük olaylardan biri. Başta çok zor imkansız gibi görünse de sadece bir iş bulmaya bakar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kazandıktan sonra sonrası çok kolay

En son ben de kabul ettim ama sert yapmadim, üzüldüm ama sen bilirsin gibi bisey söyleyip sustum. Kararlı görünüyor, bir de dönmek isteyerek egosunu sisirdim, bak ben haklıydım moduna girdi. Artık ne olur bilemiyorum

Daha boşanmadan yeni koca bulmanın derdine mi düşmüşüm? Öncelikle bol bol kitap okumanızı, okuduğunu anlama becerinizi geliştirmenizi tavsiye eder; allahın nasip ettiği, nefes verdiği evlatların, bireylerin dünyaya geliş sebebini çok da kurcalamamanızı öneririm. Böyle bir cevap vermek istemezdim ama kırıcı olmuşsunuz

Krallığı onun eline teslim etmişsiniz.sizin kraliçe olduğunun farkında değil.
bazı insanlar konuşur lakin söylediklerini yazpmazlar.
her insanın zayıf noktası vardır.
Erkeğin bakış açısından bakmak önemli eşinden veya beklentileri nelerdir.
Her insanın içinde allah korkusu vardır.
Bu çocuk babasız büyürse nasıl hesap vereceksin allaha
Her ne olursa olsun çocuk yapmadan önce düşünecektin
ben kendimden geçtim çocuğumun hiç bir değeri yok.
allahtan korkunda mı yok..
nasıl hesap vereceksin...
Bırak kinini gel yuvamıza tut elinden hadi de uzatma bitirelim kapatalım.
ben sensiz yapamam sende bensiz yapamazsın bu çocuk ne yapsın yetim mi büyüsün.
Bu çocuk babasız büyürse eğer sen şuan elini ateşe koyup 2 dakka tutamıyorsan
ahirette nasıl hesap vereceksin
cehennem ateşinde yanarsın
Karşına alıp konuştunuz mu beklentisi ne sizden evliliği
korkusu var mı .bazen insanlar dayaktan anlar
bende ilk zamanlar bir kaç kere evi terk edip gittim.
Eşim bana çok kızdı lakin ben evime geri döndüm
Eşim bana her zaman şunu der bana her ne olursa olsun
ev terkedilmez ...

Bir daha evlenenem düşüncesi ile mi adama katlanmayı göze aldınız? Evlenmeden de hayat geçiyor. Şiddeti olan birine de çocuğu bahane edip katlanmayın. Zaten bence çocuğunuz bahane eşinizden ayrılmak istemiyorsunuz gibi geldi.
Destek almanız gerek. Şiddeti olan birinden ayrılamıyorsanız ciddi sorunlarınız var.

Bazı insanlar dayaktan anlar derken ne demek istediniz ? bu söylediğiniz şeyleri söyledim, guzel guzel açıkladım olmadı, tersledim olmadı, duygu sömürüsü yaptım olmadı. Adam yemiyor hicbir seyi yani.

O da evi bırakıp gitme konusunu kabul etmiyor, biz anlasamayız yine yaparsın diyor

Bir daha evlenemem derken kimse beni istemez anlamında değil, bir insana eşim hayat arkadaşım demişken ve yürütememişken artık kimseye yaklaşmam anlamında söyledim

Adam sizi böyle kul köle modunda görünce biraz daha naz yapıyor ama sonunda barışacaktır.
Yalvarıp dönen siz olacağınız için burnunuzdan getireceğine emin olun.

Şöyle düzeltelim ‘yeni koca bulamayacak olmanın’ derdine düşmüşsünüz. Bu durumda kapı yine koca bulmak noktasında benim söylediğim yere çıkıyor. Kocasız yaşayamamak hastalığına yakalandınız sanırım. Daha evliliğiniz bitmeden gelecek pardon gelmeyecek kocayı düşündüğünüze ve sırf kocasız kalmamak uğruna sizi döven eşinizle barışmak istediğinize göre. Tekrar evlilik düşünmediğiniz için eski kocaya dönmekten bu anlam çıkıyor. Bekar yaşayamıyor musunuz?
Ben bol bol kitap okuyan bir insanım zaten merak etmeyin. Anlama becerisi konusuna ise bence hiç girmeyelim zira anlamamakta ısrarcı olduğunuz bir sürü konu varken siz bunu kaldıramazsınız.
Çocuk doğurmak anne babanın ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluktan bihaber olduğunu için yorumunuza şaşırmadım. Allah’ın nasip ettiği, nefes verdiği şeklinde sanki Allah hop diye karnınıza koymuş sizin ve eşinizin bu noktada hiçbir çabası olmamış gibi davranmanız gülünç.
Kırıcı olan insanları siz seversiniz halbuki sizi döven eşinizden daha mı kırıcı oldum size karşı? Onunla barışmayı düşünüyorsunuz ama hatta düşünmekle kalmayıp ne istersen yaparım, her şey istediğin gibi olsun diyerek bir yalvarmadığınız kalmış hatta belki o bile kalmamıştır.

Son düzenleme:
en son nokta olarak hastalıkla korkutun birisiyle haber yollattırırsın .(Blöf yapın )
Eşim benimle evlenebilmek için aileler arasında tartışma olmuştu .başlamadan bitiyordu.
Eşim çok kızmıştı ailesine o anlık elini duvara vurarak kanatmış bağırmış çağırmış sonrada bayılmış.(numaradan bayılmış)
Başına dikilmişler nefes almıyor ölü numarası yapmış nefesini tutmuş
başında ağlamışlar tamam alacağız demişler
yüzünü elini yıkamışlar hiç tepki vermiyormuş
sonra bir den nefes almış baygınlık numarasına sabaha kadar devam etmiş.
hiç kımıldamıyormuş.
Demek istediğim hasta numarası yapın hem ciddi olarak yuvanızı kurtarmak istiyorsanız
diyelim ki
eşinizle konuşuyorsunuz ters gidiyor durum
sinir krizi geçirir gibi elinizi duvara falan filan vurarak yere düşün onun yanında bayılma numarası yapın
bakalım ne olacak vicdanı varsa ağlar hastaneye götürür.
Evliliği kurtarmış oluruz.
Sizin işiçin bu yöntemden başka çare yok bence.

+1

Ayy o cahilleri çok mu arıyorsunuz konuşmak için, yoksa siz mi şansızsiniz. Eşler birbirini idare eder.mesela benim küsme huyum vardı. Esimin canı sıkılsa bile beni o konuda kırmadan idare etti, ben o huyu atana kadar. Hiçbirimiz 4/4 değiliz. Ama erkekler şöyle böyle diye diye en abnormal hareketleri bile normalmiş gibi göstermeye merakli bir kitle var. Bizim toplumda kendini geliştirmek adet değil ki. Adam şöyle böyle kabul edip sus diye bir dünya var mı? Yok. Her insan kendini geliştirmek zorunda hayatda. Esiniz kendini 4/4 zannedebilir, ama burdan gibi görünüyor işte. Çevrenizi de değiştirmeye ihmal etmeyin.

Şimdi, sevgili arkadaşım, yeni koca konusunda yine ve yeniden yanlış anlamışsın ve bunda ısrar ediyorsun. Bir insanla onca hayal ve emek ile kurduğum yuva dağılmışken, hayat arkadaşım dediğim adamla yollarımı ayırmışken, bir daha asla ve asla kimseye yaklaşmam demek istedim. Kocasız duramam veya yeni koca nasıl bulurum gibi bir endişe değil bu. Umarım anlatabilmişimdir.

Eşim konusunda sağlıklı düşünemediğimin farkındayım ve sözlerini aynen kabul ediyorum, anlama yetinin eksikliğinin ortaya çıkmasını, benim kendi tercihimle buraya yazdığım eksikliğim ile bastırmaya çalışmana da saygı duyuyorum, çünkü dayanacak başka bir şeyin yok

Ben bu söylediklerinize katılamadım, teşekkür ederim

Valla kusura bakmayın da kırıcı yorum ıstemıyorum demıssınız sızın kendınıze saygınız yok kı baska bırı sıze saygı duysun. Yuva dagılması zor demıssınız. Hangi yuva? Ben yuva göremedim ortada. Kuşun çer çöpten agaç dalına yaptıgı yuva bıle sızınkınden kat be kat daha huzurlu daha bir yuva..
Sizde ki olayım tıp dilinde bir adı bile var stockholm sendromu. Yani celladına aşık ve bağımlı olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…