- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
- 123
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
-
Yumusak karakterli demedim karşısında uysal biri olursa iyi davranıyor dedim. Adamı da ben terk ettim, aylardır ayrıyız cok zorlandığım için dönmek istedimYumuşak karakterli yani fiske olarak mı dövüyor ?!! Gülmedim açıkçası, adamı senin terketmen gerekirken ve adamın yalvarması gerekirken tam tersi oluyor, ne desem bilemedim taş olsa çatlar, Rabbim akıl fikir versin bacım
Kendime saygı, değerlilik duygusu gibi kavramlarım alt üst olmuş durumda, tekrar toparlayamadığım ve nasıl yapmam gerektiğini bilmediğim için buraya yazdımHer zaman derim hayatta insana onur lazım, gurur lazım ne demek gidip yalvarmak
Şiddetin olduğu yerde evlilik olmaz, sevgi olmaz
Biraz kendinize saygınız olsun
Toplum senin beyinsiz kocandan mı ibaret kardeş sen neden bahsediyorsun yaa gerçekten akıl tutulması denilen şey bu heraldeBenim ablam da bosanmış biri. Esim ablamı arkasından asagılıyordu, bosanmıs kadına hos bir bakıs acısına sahip değil. Ben ayrılık kararı alınca da ablana uydun, onun yolundan gittin dedi. Onun yolundan gitmek değil de ben komple ülkeden gitmek istiyorum ya bu baskı cok kötü
aman bırak yaa konu sahibi kafasındaki bi insan isterse proff olsun yine bu öküze yalvarır yakarır çünkü karakteri bu. Zaten boşanan kendisi de değil adam, bunu koymuş kapıya yalvarta yalvarta ego tatmini yapıyo. Sinirlerim bozuldu yaa gerçekten çok yazık. Ne gurur ne onur hakgetire.Kadınlar bunun imkansız olduğunu düşünüyor. Hiç denemeden çaba göstermeden yaşamak istiyor. Neye mal olursa olsun. Halbuki bir insan olarak, bir birey olarak varolmak insanın kendine yapabileceği en büyük olaylardan biri. Başta çok zor imkansız gibi görünse de sadece bir iş bulmaya bakar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kazandıktan sonra sonrası çok kolay
Başta ayrılan ben olduğum için üzerinden o sorumluluğu atmış, sen bıraktın sen yuvayı dağıttın deyip kenara çekiliyor. Bu durumda zamanla kıymet bilir mi bilmiyorum. Artık ben de bıraktım üzerine gitmiyorum yapacagım bir sey kalmadıKaldıramayacak birşey yok, çünkü siz zaten boşanıyorsunuz.
Hayatım bitti asla sevmeyeceğim sevilmeyeceğim düşünceleriniz size hata üstüne hata yaptırıyor.
Kimse kaderini bilemez.durun bakalım hayatta neleeer var neler...
Eliniz ayağınız sabit dursun bi artık.bu olay burda kalsın elleşmeyin olan olsun biten bitsin..birşeyler bitmeli ki yeni şeyler olabilsin.bitmesin diye direterek hayatınızdan çaliyorsunuz.
Çok değil 1-1,5 yıl sonra falan kim uğruna nelerin uğruna yuvasını dağıttığını anlayacak o zaten..hiç kurcalamayın siz.
Yeni tertemiz bi düzen kurun.bakarsiniz hakettiğimiz değeri veren iyi bi adam çıkar karşınıza,şu yaptığınız cahilliklere kızarsınız.hayat bu....
Ayrılık kararı alıp giden ben olduğum için yine sen beni bırakırsın diyor anlatamadım galibaaman bırak yaa konu sahibi kafasındaki bi insan isterse proff olsun yine bu öküze yalvarır yakarır çünkü karakteri bu. Zaten boşanan kendisi de değil adam, bunu koymuş kapıya yalvarta yalvarta ego tatmini yapıyo. Sinirlerim bozuldu yaa gerçekten çok yazık. Ne gurur ne onur hakgetire.
yaa aynı konuyu dha kaç kere konuşacağız belli değil.Çıkın şu elalem ne der kafasından.Sizi döven bi adama geri dönmek istiyorsunuz bunu çocuğu bahane edip söylemişsiniz ama inandıırıcı değil,düzenim bozulmasın ben çalışmayayım evde oturayım karnımı doyuran birisi olsun düşüncesi ile istiyordunuz.Bu adam çocuğunuda döver belki dövüyordur.Alttan alırım ne demek nereye kadar alttan alacaksın.Bigün seni döverken ölürsen çocuğuna ne olacak düşündün mü? o zaman elalem ne der acaba? Çok başarılı öldü bravo mu? Açın biraz gözünüzü kulağınızı hanımlar.Hergün gazetede tvde gördüğümüz mağdur kadınlar bizlerden birileriŞu an destek alamıyorum. Bir de şöyle bir algı var yuvasını devam ettiremeyenlere basarısız gözüyle bakılıyor ve erkek üstünlüğü toplumda kabul edilmiş durumda. Ben de ‘yuvan, kocan, sahip ol’ gibi cümleleri duydukça ne yaptım demeye başladım. Pişmanım da dedim istemedi
evet anlatamadın, anlatamazsın da bence, çünkü karar demek istikrar demektir. Karar veren sensen niye yalvaran sensin? Kararı veren eşin çünkü istikrarlı olan o. Ayrılmak isteyen o çünkü yalvaran sensinAyrılık kararı alıp giden ben olduğum için yine sen beni bırakırsın diyor anlatamadım galiba
Evet kararlı duramadım o da şimdi terk edilmenin acısını çıkardı. Kabul de etmedi ısrar etmemle kaldım. Eleştirilerinizde haklısınz degerim olmayan bir eve geri dönmeye calıstımevet anlatamadın, anlatamazsın da bence, çünkü karar demek istikrar demektir. Karar veren sensen niye yalvaran sensin? Kararı veren eşin çünkü istikrarlı olan. Ayrılmak isteyen o çünkü yalvaran sensinBu matematiğin nesini çözemiyosun ki hala?
Bizim meselemizde durum şöyle atıyorum tvde çıkan adamlar, ‘bu yemek niye tuzsuz’ diye kalkıp kadını döven tipler olabilir. Benm eşim de ‘yemek tuzsuz olmuş’ der, cevap olarak ‘hiçbir şeyi beğenmiyorsun, kalk sen al’ vs denirse kalkar üzerine yürür. Veya aa öyle mi hemen getiriyorum gibi kibar davranılırsa kendisi de kibar olmaya devam eder. Ben bu sebeple dönmek istedim, arada çok gıcık olup kavga ediyordum, onu da yapmayım diye düşündüm ama çok zor tabi ki taş olsa çatlar hep uysal davranamaz insanyaa aynı konuyu dha kaç kere konuşacağız belli değil.Çıkın şu elalem ne der kafasından.Sizi döven bi adama geri dönmek istiyorsunuz bunu çocuğu bahane edip söylemişsiniz ama inandıırıcı değil,düzenim bozulmasın ben çalışmayayım evde oturayım karnımı doyuran birisi olsun düşüncesi ile istiyordunuz.Bu adam çocuğunuda döver belki dövüyordur.Alttan alırım ne demek nereye kadar alttan alacaksın.Bigün seni döverken ölürsen çocuğuna ne olacak düşündün mü? o zaman elalem ne der acaba? Çok başarılı öldü bravo mu? Açın biraz gözünüzü kulağınızı hanımlar.Hergün gazetede tvde gördüğümüz mağdur kadınlar bizlerden birileri
Yuva bayılarak, sinir krizi geçirilerek kurtarılmaz. Uzatmaları oynarsınız sadece o raddeye gelmiş bir evlilikte. Ayrıca oldukça varoş bir davranış, sanırım varoş biri olmadığım için o konuda zeka seviyem düşük olabilir evet.ben en son çare olarak yuvayı kurtarırız düşüncesiyle yazıyorum.Ya siz anlamakta zorluk çekiyorsunuz yada biraz zeka seviyeniz düşük
sizler burda neyi uzatıyorsunuz.Bir kişi fikrini paylaşır aklına yatarsa yaparsın aklına yatmazsa yapmazsın.Ben burda ilerlemiş bir evlilik hakkında doğru yada yanlış size göreYuva bayılarak, sinir krizi geçirilerek kurtarılmaz. Uzatmaları oynarsınız sadece o raddeye gelmiş bir evlilikte. Ayrıca oldukça varoş bir davranış, sanırım varoş biri olmadığım için o konuda zeka seviyem düşük olabilir evet.
Ayrılık kararını ben aldım, aile içinde davranışları baskın bana karşı. Onun işine gelmeyen bir seyi yapamam veya arkadasımla dolasmaya bile çıksam aklımda eşim olur, tam anlamıyla rahat edemem öyle baskın bir karakter. Otoritesini sarsacak, özguvenini zedeleyecek bir söz veya davranısta da şiddet eğilimli oluyorSon cümlenizde "sen dayanamaz yine bırakır" dedi yazmışsınız. Boşanmayi isteyen siz miydiniz?
Aile içinde size karşı davranışları nasıl? Şiddet varmis anladığım kadarı ile. Öncelikle düşünün iyi ve kötü yönlerini, kendinizin de öyle.. Ve ne yapacağınıza karar verin iyice düşündükten sonra..
Evet bunların hepsini ben yaşadım, ama insanlardan nefret ettim beni kimse anlamadı ve yavas yavas kendimi suçlu görmeye başladım. Eşime göre de suçluyum mesela, bir kadın evini asla bırakmamalıymış ve alkolü, kumarı, aldatması yokmuş, evine bakıyormuş, izin vermese de kendisi dışarı çıkarıyormuş daha ne istiyormuşum. Sizler dışında kimse bana hak vermedi ben tekrar başa döndüm. Çocuğu kullanmıyorum ama çocuğun günahına girmişim gibi muamele görünce, ya bu cocuk için gidiyim susuyum yeter lanet olsun dedim artık. Kayınvalidem bile beni çocuğa kötülük yapmakla suçladıTam olarak neyi özlüyorsunuz? Dayak, baskılanma, yasaklar, kurallar... Ne ararsan var adına evlilik dediğiniz bu saçmalığın içinde.
Eski konularınıza bakayım dedim, kalbim sıkıştı.
Kendinize neyi reva görüyorsunuz, kızınıza neler yaşatıyorsunuz farkında mısınız?
"Döverken şahit oldu, çok ağladı" diyorsunuz, şimdi "çocuğum için dönmek istiyorum" demenize inanalım mı?
Kendi güçsüzlüğünüze çocuğunuzu bahane etmeyin.
Kocanız olacak oluşum için eğitiminizi bırakmışsınız. Bol ve uzun şeyler giymeniz zorunlu, makyaj yapmanız yasak, bir arkadaşla buluştuysanız (tabii izin alarak) aynı hafta ikinci kez dışarı çıkıp markete gitmeniz bile yasak.
Sizi dövdüğü bir olayın ardından "tahrik mi ettim naptım bilmiyorum, 4-5 defa vurdu" falan yazmışsınız. Dayağı hak ettiğinizi düşünecek duruma gelmişsiniz artık.
"Birgün arkadasımla sözlestik perde alacaktık. Eşimden izin aldım tamam dedi. ( izinsiz bir yere göndermiyor kendi kararım ile)."
Bunlar da sizin cümleleriniz.
Ne dediniz, "beni izinsiz bir yere göndermemene karar verdim" mi dediniz?
Şu cümlenin anlamı: Kendi isteğimle köle olmayı seçtim.
Bir tek köle olup olmamayı seçme özgürlüğünüz var farkında mısınız?
Bu yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun. Size "bir yuva kolay mı kuruluyor" diye akıl verenler de okusun hatta.
Ortada yuva falan yok, hiç olmamış. Hata üstüne hata yapmışsınız, artık bir dur deyin kendinize.
Korkularınız yüzünden kendi hayatınızı geçtim kızınızın hayatını da mahvedeceksiniz.
Evde erkek bir kraldır , Bir devlettir o ne isterse o olur.Erkeklerde böyle bir düşünce vardır.
Bir bayan olarak bu kralı tahtından edemezsin , o devleti yıkamazsın.
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.Sözünü hatırlatmak isterim.
Bu kralı taht sahibi yapan biziz .Kralıda yönlendirmek bizim elimizde istediğimizi yaptırmak bizim elimizde …
Krala öyle bir korku vermek lazım ki o tahta benim sayemde oturduğunu bilmesi lazım.
O tahtan indiğinde neler olabileceğini düşünmesi lazım.
Evlilikte şöyle bir durum var.
Artık bir kere evlilik oldumu geri dönüşümü yok .
Evet bunların hepsini ben yaşadım, ama insanlardan nefret ettim beni kimse anlamadı ve yavas yavas kendimi suçlu görmeye başladım. Eşime göre de suçluyum mesela, bir kadın evini asla bırakmamalıymış ve alkolü, kumarı, aldatması yokmuş, evine bakıyormuş, izin vermese de kendisi dışarı çıkarıyormuş daha ne istiyormuşum. Sizler dışında kimse bana hak vermedi ben tekrar başa döndüm. Çocuğu kullanmıyorum ama çocuğun günahına girmişim gibi muamele görünce, ya bu cocuk için gidiyim susuyum yeter lanet olsun dedim artık. Kayınvalidem bile beni çocuğa kötülük yapmakla suçladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?