- 14 Kasım 2015
- 1.470
- 2.568
- 133
- Konu Sahibi yukselay57
-
Canımsın yaa beni anlayan insanları gördükçe mutlu oluyorum :)
Tabiki hiç kimse bekarlık günlerini özlemek için yada şuanki hayatımızdan daha kötü bir hayat için evlensin.
Mutlu bir hayat için evleniyoruz.
Tamda bahsettiğim kısım bu " insan hayatı paylaşacağı sevincini kederini paylaşacağı birini istiyor belli bir yaştan sonra. "
İyi bir noktaya değinmişsin.
Evlenemiyorum dediğimdeki neden bu.
Haftaiçi iş güç bir koşuşturmaca geçiyor.
Lakin haftasonu olunca dünyadaki herkes kendine bir eş bulmuş.
Sanki bir ben seveceğim insanı bulamamışım gibi hissediyorum :)
İnşallah tüm bekarlar olarak gönlümüze göre bir eş buluruz.
Evette evlilik kötü.)
Zaman zaman zor. İnişli çıkışlıda diyebilirim ilk 1yıl çok güzel anlaşıyorduk sonraki 3 yıl tam bir kabustu. Erkek eve gelir eline telefonu alir tv karşisina geçer asla sohbet sevmez gezmek istemez moduyla geçti sonra değişti biraz ve şu anda ara ara çıkardığı kavgalar hariç güzel gidiyor. Yani inişli çıkışlı ve bu erkekler neden evlenince tv telefon bagimlisi oluyor çözemiyorumzor bir evliliğiniz mi var ?
Ya erkekler niye değişiyor evlendikten sonra ? Arkadaşlarda diyor açıkçası korkuyorum...Zaman zaman zor. İnişli çıkışlıda diyebilirim ilk 1yıl çok güzel anlaşıyorduk sonraki 3 yıl tam bir kabustu. Erkek eve gelir eline telefonu alir tv karşisina geçer asla sohbet sevmez gezmek istemez moduyla geçti sonra değişti biraz ve şu anda ara ara çıkardığı kavgalar hariç güzel gidiyor. Yani inişli çıkışlı ve bu erkekler neden evlenince tv telefon bagimlisi oluyor çözemiyorum
Evlilik konusunu kafaya taktikca gozunde büyüyüp imkansız hale geliyor. 25 gencecik bir yas, gez toz kendini geliştir para kazan. Yatirimini kendine yap. Elbet karsina sana deger verecek biri cikacaktir. Adam gibi adam olmadiktan sonra evlensen kac yazar
. Yasim geldi artik.evlenmeliyim.diye düşünüp yanlis kisileri hayatina alan veya sirf evlilik.niyetiyle birileriyle tanisan kisilerin yasadigi hep husran oluyor. 29 yaşında bi arkadasim var kizin isi gucu var cok da guzel bir kiz ama evliligi takinti haline getirdigi ve her tanistigi adama potansiyel koca muamelesi yaptigi icin hep mutsuzluk yasiyor. Basiretim bagli diyor. Ama bu kdr kasmasa daha rahat daha ozguvenli gozukecek her seyvdaha guzel olacak kesin. Akışına birak. Daha senin icin zamani gelmemistir evliligin bu kdt basit.
Ben gerçekten en güzel yaşlarımı ailemle geçirmek isterdim 25 yen sonra evlilik beni bulsaydı diyorum. Ama geç olsun en güzeli olsun. Allah önünüze sizi asla sevmekten vazgeçmeyen bir eş nasip etsin
Evlilik bir amaç olmamalı, olsa olsa sevdiğiniz insanla ilişkinizi pekiştirecek bir araç olabilir. Yani daha karşınıza "o" insan çıkmamışken, amacım evlenmek diye düşünmek, yanlış bir bakış açısı.
Dört dörtlük diye düşündüğünüz her insanla evlilik olmaz ki. Önce aşk lazım, elektrik lazım, çekim lazım. Ama bunlar da yetmiyor. Karşınızdaki insanın ahlaklı, adil, dürüst, kendi ayakları üstünde durabilen, sevgisini gösterebilen, ben merkezci olmayan, empati yapabilen biri olması da önemli. Bunları az çok anlamak için de uzun bir flört dönemi gerekiyor bence. Kısaca zaten ilk tanıştığınız insanla evlilik amacıyla tanışamazsınız, kimdir necidir bilmiyorsunuz ki, ne alaka?
Ayrıca çok gençsiniz, neden evlenemiyorum diye isyan etmek için fazla aceleci davranmışsınız.
Hayatınızın monotonluğundan sıyrılmayı hiç denediniz mi?
Yeni fikirlerle belki yeni insanlar da çıkar karşınıza
Gezi programları, spor, hobi kursları, dil kursları yeni insanlarla tanışmak için ideal
25 yaşında evlenmeyin zaten
evlenecek insanda ne aramalıyım derseniz
öncelikle dürüstlük, temizlik, ahlak, içinde Allah korkusu
iyi bir meslek, size karşı sevgi ve saygısı olsun
siz de onu severseniz iş evliliğe kendi gider..
Evlilik öyle seçmece bi şey değil ki. Doğru adamı bulduğunda olay kendiliğinden ilerliyor zaten
Bu konuda cok karisigim, kimi diyorki iyi olsan zaten evlenirdin, Kimi kismet diyor kimi kader diyor .... Ya artik gercekten takilmiyirum umrumda degil olmazsa olmazki ben aile isleri baya karisik ama napim
Ben samimi davranip anlatanlardan size aktariyim kimi insan memnun olmasa bile evliligin verdigi duzen veya gucluluk duygusundan ayrilmak istemiyor dul damgasiyla hayati daha zor goruyor hem de daha gucsuz goruyor.
Evladım 2 tane talibin var zaten odi bodi yapıp biriyle evlen kurtulalım artık
O zaman ruh öküzlerini değerlendirmeye alRuh ikizimi bulup nikah masasına götüremedim :)
Neye takılıyorsunuz mesela? Bazen ufak deniler şeyler sonradan çok büyük sorunlar yaratabiliyor. Bir örnek verebilir misiniz?
Bir de ben 25 imde evlendim ama keşke acele etmeseymişim diyorum eşimi seviyorum ama ailesi yüzünden sorun yaşadığımızda hep acaba mı diyorum yalan yok.
Bende şu ana dek şöyle bir problem oldu adamlar bana ilgi gösterdiler , hoşlandıklarını başkalarına söylediler sonra gidip başka kadınlarla oldular nedeni nedir ?Ruh ikizimi bulup nikah masasına götüremedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?