Neden herkesin hayatı yolunda?

Kötü kalpli bir insansınız ve zannediyorum sizin için en büyük imtihan bu. Böyle yaşamak kolay olmasa gerek.

Çok sevdiğim insanları kanserden kaybettim ancak hiç böyle bir düşüncem olmadı. Aksine o büyük acı ile yaşamaya çalışırken "Allah kimseye yaşatmasın" dedim. Tanıdığım her kaybı olan insan da bunu dedi. Düşmanımın başına vermesin dileği var mesela, duydunuz mu bilmem. İyi insanların dileğidir.

Annenize Allah hayırlı kapılar açsın. Siz de kararmış kalbinizi düzeltmediğiniz sürece, mutsuz olmaya devam edersiniz.

Herkes hayatı yolunda değil. Maddi zorluklar bir sürü sorun yaşıyorum. Ama şükrediyorum, şükreden insanlarla arkadaşlık kuruyorum daha iyi geliyor inan. Kimsenin hayatı kötü gitsin istemem, siz de istemeyin, gerçekten istemeyin bunu.

Kendi adıma konuşayım sağlıkla sınanmıyorum ama görüyoruz televizonlarda orada burada. Adamın biri bebeği için mama çalmış marketten, işsizlikten kendini yakan var. (Alın işte bugün yine zam gelmiş markete gittiğimde fark ettim. İsyan etmemek elde değil) Gerçekten çaresiz insanlar var, duam bunun ihtiyaç sahiplerinin benden önce iş bulması.

İnsan kaldıramıyor 29 yaşındayım bende babam kendi halinde çok sorumluluk taşıyan biri olmadı hayatı boyunca mesela annem olmasa babama asla güvenip ayrılamam annem arkamdaki dağım simdi ayrılıyorum desem arkamda durur ki arkamda. Ama İşte kasaba gibi yerde yaşıyorum bir mesleğim yok ayrılsam babamın emekli maaşına bakıcam malum emekli aylığı da. Ayrilsam esimin butun sulalesi neredeys eburda hergun seytam suratlariyla karsilasmak zorunda kalicam inanin cok agir bisey ve dehhset sekilde dedikoducu bir yer .Bir mesleğim olsa inaninki kaçıp gidicem mesela bugün eşim olcak köpekten bileziklerimi al senden ayrilicam dedim çünkü benim bileziklerimi benim rıza olmadan babasına vermiş borçlar için. Böyle diyince Kansız oldum

Şimdi şöyle bir durum var. En kötü anne baba bile en iyi eşten iyidir.
Yeri gelir eş dediğimiz kişiler sırt döner ama aileler dönmez.
Zaten eş dediğiniz kişi eş olamamış. O yüzden bence hiç tereddüt etmeyin. Mesleğim yok diye de kenara çekilmeyin . Mutlaka yapacağınız bir iş vardır. Ben de 29 yaşındayım. işten ayrıldım ve yeniden çalışmaya başlayacağım.
Hayatta ki mücadeledeler bitmiyor emin olun.
Üstelik benim evlenme durumum da var... sadece sabır diliyorum hepimize.

Peki ilk boşanmanız nasıl geçti nasıl qtlattiniz. Vallahi mutsuz olmaktansa evlenmeyin sonuçta sizde geçmişiniz. İnanın ki yok iş yaşadığım yeri görseniz ve bilseniz tiksiniyorum

Caninizin acisiyla boyle yazdiginizi dusunuyorum. Allah annenize sifa,sizlere sabir versin. Ulkemiz palu ailesinin durumunu neredeyse tesadufen ogrendi. Hepimiz isimizde gucumuzdeydik. Siz de kendi hayat kosturmacanizdaydiniz. O kadinin ve kucuk kizinin cigliklarini duymadik bile. Su anda bile hangi hanede ne yasaniyor tahmin bile edemezsiniz. Psikolog destegi saglikli bir sekilde yasadiklarinizi atlatmanizi saglayacaktir.

Bazen sıkıntım o kadar artıyor ki kendimi öldürsemde kurtulsam diyorum ...ruh halim bu sizin ruh halinizde benim gibi normal değil size kızmıyorum dayanma gücü diliyorum sizin için rabbimden dualarimdasiniz artık .Birde şu var lütfen kendinizi bırakmayın anneniz için dua edin ona bol bol yaşatacak olan Allah rabbim ona şafi ismiyle şifa versin

Yolunda giden güzel bir hayatım var, acaba arkamdan böyle diyip hasetlenen var mıdır... dedim konuyu okurken. Allah uzak etsin. İçinize biraz iyi niyet tohumları ekin. İnsanı ürpertiyorsunuz.

Herkesin derdi var bu hayatta, küçük büyük. Ayrıca kanserin uğramadığı hane mi var? Büyük küçük, yaşlı, çocuk, herkes kanser adayı.

Benim annemde kanserle mücadele ediyor ölümlerden döndü..Ama hiçbir zaman başkasınında acı çekmesini istemedim, istemedik.
Senelerimiz hastanelerde geçti en ağır ilaç tedavileri ve ağır ameliyatlardan dolayı, hâlâ daha devam ediyoruz..Allah düşmanımın başına vermesin..
Beterin beterini duydunuz mu? Aynı aileden 5 kişi kanser tedavisi gören var..
Kanser hastası olduğu hâlde özürlü kardeşine bakmak zorunda olan var..(Başka kimseleri yok)
Hâlâ gözümün önünde 24 yaşında üç aylık evli, bir evin tek oğlu genç delikanlı durur , kapıya yaslanmış kolunda damar yolu ve yanında refakatçisi daha genç olan eşi, bekleme salonunda anne ve babası..Son evre pankreas kanseriydi, bir hafta içinde öğrendiler(vefat etti Allah rahmet eylesin)
İnsanların ne sıkıntı çektiği alınlarında yazmıyor..Kendiniz için istemediğinizi başkası içinde istemeyin..Anneniz için ve diğer tüm insanlık için hayırlı dua edin..

Peki ilk boşanmanız nasıl geçti nasıl qtlattiniz. Vallahi mutsuz olmaktansa evlenmeyin sonuçta sizde geçmişiniz. İnanın ki yok iş yaşadığım yeri görseniz ve bilseniz tiksiniyorum
Yok nişanlımdan Allah razı olsun maddi , manevi her zaman yanımda.
Şimdi bu sorunun cevabıda nasıl ayrıldığımızla alakalı aslında. Biz son 1 seneyi aynı evde yaşamak zorunda olan 2 kişi olarak geçirdik. Ben tüm beklentimi kesmiştim o da nasılsa kabullendi deyip benimle uğraşmayı. O dönem babam batmıştı bende üzmemek için kalmıştım. Sonrasında artık dayanamadım ve boşadım.
İlk zamanlar da üzülemedim açıkçası. Sadece derin bir boşluk sarmıştı beni. Zaten boşanınca da bir ton şeyle uğraştım. Annem çok ağır bir depresyon geçirdi ki hala daha sağlıklı değil.
Peki şöyle bir şey olabilir mi ? Siz yaşadığınız yere yakın merkezde bir yerde iş baksanız ?

Canım benim şu anda bu şekilde düşünmen normal öncelikle Allahım sabır versin.Herkesin sınavı farklı zamanlarda şimdi senin başında yarın bizim başımızda olacak.Birde kimse dışardan gözüktüğü gibi değil mesela ben dışardan bakınca süper bir hayatım var Allah’a çok şükür yuvamda çok huzurluyum ama aile olarak iki yıldır uğraştığımız çok büyük bir sorun Ve kimse bilmiyor bu durum 2 yılımı çaldı benden resmen hergünüm korku içinde geçiyor.

bilinmeyenin içinde kim nelerle mücadele ediyor bilemessiniz ateş düştüğü yeri yakıyor.herkez acısını kendi içinde yaşıyor.annemde karac8ger yetmezligi ve siroz vardı 1 ay yoğun bakımda ölecek diye bekledik .çünkü umut yok dendi.hic bir zaman niye ben yada biz demedim yaşam kadar ölüm de gerçek ...şuan sapasaglam birden iyi oldu ...allahtan umut hic bi zaman kesilmez

sağlıklı düşünceler içinde değilsiniz şu an psikolojınız çok bozulmus bellı kı.kımsenın ne yasadığını bılemezsınız herkesın farklı bır derdı var. kımın ne yasadığınızı bılemezsınız.

Şuan aci cektigin icin bu sekilde dusunmen normal.
Birincisi gercekten herkesin bir imtihanı vardir. Sizinki buyuk bir hastalik oldugu icin herkes bilir. Ama baskalarinin bilinmeyen ne dertleri vardir kimbilir?
İkincisi hayat devam ediyor sözü.. evet klişe belki.. ben yakinimi kaybetmedim bu aciyi bilemiyorum. Ama insan bu aciya dayanamasa bir yudum su icemez, bir lokma yemek yemezdi. Ama hayat bir şekilde devam ediyor. Oglu sehit olan anneler, kundakta anne babasini kaybeden bebeler.. Allah herkesi turlu turlu sınıyor..
Kayinpederime anne babasi cok cektirdi
Gorumcem 10 yillik evli çocuğu olmuyor..
Kardeşim otizmli( anneminde bizimde sınavımız)
Yani bazi seyleri biz goremeyiz.

Ne güzel benden daha ağır şeyler yaşayıp güçlü durup ayrılmışsınız. O kadar çok istiyorum ki cesaretimi toplayıp bu evden gidip iyiki bütün yuklerimden kurtulabilmeyi. Maalesef merkezde ise bakarsam orda yaşamam gerekir. Bizimde sonumuz yok bugün olmasa bo gün inceldiği yerden kopacak Allahtan hayırlısını istiyorum

Acılıyken insan her şeyi en olur olmadık haliyle de düşünebilir, gayet normal bir süreç, isyan da eder, kıyas da eder, pazarlık da eder kendi kendine, kendine odaklanır kalır kimseyi de görmez, haksızlık olduğunu düşünür, her mutluluk da batar, olabilir; ancak bu düşünceler çoğalıp sizi temelli istila edecek hale gelirse yardım almayı ihmal etmeyin.

"Neden bu benim başıma geldi?" sorgusunu 2 sene boyunca yoğun yaptığım, sağlıkla sınandığım bir yerden geçtim ve bunun tedavisi yok, bununla yaşamayı öğrenmekten başka çare de... Sonra kabullenme başlıyor.
"Herkes acı çeksin, gebersin" gibi bir düşüncem olmadı ama nefrete kaydım benzer bir şekilde, açık açık söyleyeyim. "Neden o değil de ben, neden şu değil de ben?" aralığını kah kıskanarak, kah küçümseyerek yaşadığım da oldu. Kabullenip yatışana kadar yaşanacak bunlar... Şimdi en büyük dert sizin, çünkü sizin başınızda.

Daha geçende, bir şeye takıldı aklım; "Böyle olmasaydım belki de şöyle şöyle olurdu, ya resmen hayatım sekteye uğramış gibi" filan dediğim bir şey oldu, yani bir şey gördüm de işte eski halimi anımsadım yine bi içim cız etti gibi oldu. Sonra kafamı dağıtmak için youtubea vurdum kendimi, "İnanılmaz bedenler" serisini açtım sıradan gitmeye başladım. İçim şişti izlerken. "Böyle yaşanır mı, ölmek için dua edenler var aman Allah'ım" dediğim bir ruh haline girdim, üzüldüm, kendimi tekrar küçümsedim, "Ne hayatlar var, ölümü isteten ne hayatlar, sus otur" dedim içime.

Sonra "İnternetin karanlık yüzü" konulu belgesellere, araştırılara girdim... 7sinde, 8inde kaçırılıp, kolu bacağı ampüte edilip seks oyuncağı olarak satılan canlı çocukların hikayeleri ve daha neler...

Ölümü kimse, sevdiğine yakıştıramaz, zor da, her sağlık sorunu da kendine zor... Anlıyorum. Böylesi durumda, beterine baktığında kendinden utanıyor insan. Bir kayıp, 30 senedir... "Mezar yeri belli olsaydı ah" diyen insanlar var. Sizin ise vedalaşacak zamanınız var...
Çöplüğün içinde yaşamaya çalışan 80-90 yaşında yanları kurt bağlamış nineler dedeler var bir başına Hindistan'ın bilmem neresinde, "Ölsem artık" diyen. Sizin annenizin yatağı başında evlatları var...

Dün izlediğim bir hayat hikayesi var, yabancı bir adam adı aklımda kalmamış şimdi arattım bulamadım; sadece gribe yakalanmış ve hayatı kaymış. Toksik şok geçirmiş, olacak ya olmuş, normalde insanın derisi üzerinde gezinen, çoğu kişide bulunan alelade bir bakterinin, vücudun içine yerleşeceği an gelmiş, en olmaz denilenin olacağı tutmuş griple birleşince adamın kolu bacağı, dudakları her yerini kangrenden kesmek zorunda kalmışlar kısacık bir zaman diliminde. Adam komadan uyandığında kolları bacakları ve yüzü yok... 4 yaşındaki oğlu, öz evladı korkuyor yanına yaklaşamıyor, babam değil bu adam diye ağlıyor... Ne kadar ağır böyle yaşamak.

Neler var bu dünyada "Bizimki mi imtihan?" dedirten, ölümün bile hayırlısı...

Siz hastaneye düşmeden önce başkalarının da dertler hastalıkları olduğunu düşünüyormuydunuz? GeRçekten çok zor allah sabır versin . Halam beyin ameliyatı olmuştu çok kötü haldeydi biz ona üzülürken başka bi hasta geldi adam 19 yaşındaki oğlunu 25 yaşındaki gelinini be eşini trafik kazasında kaybetmişti ve 26 yaşındaki oğlunu bekliyordu o da vefat etti bi tek 6 aylık bebek kurtulmuştu ve bunun gibi daha niceleri vardı yoğun bakıma girince ellerim titremeye başlıyordu allah kimseye dermansız dert vermesin .annenize de çok geçmiş olsun allah şifa versin

Anneannemin çok sevdiğim bir lafi vardır.Karşıdan bakınca evin bacasını tütüyor görürsün ama nasıl tütüyor bi de icerdekilere sormak gerek.Herkesin imtihanı farklı derdi ayrı dışardan bakınca güllük gülistanlık görünen bir çok içi harabe şeyler var.Birazda böyle düşünmeye çalışın.Anneniz içinde Allah yardımcınız olsun.

Allah şifa versin. Nerden biliyorsunuz iyi olduklarını. Ayrıca kalbinizi karartmayın. En kötü gününüzde onlar olacak yanınızda.
Annemde kanser hastası..
Ilk ogrendigimde yıkılmıstık hepimizin psikolojisi bozuldu.
Gercek olduguna inanmak istemedik..
Bazen bende dusundum neden neden neden..
Oysa yeni dogum yapmıstim ona cok ihtiyacim vardi..
Hayallarimiz vardı annemle daha bir suru..
Yani simdi az cok yapmaya calisiyoruz cabuk yoruluyor tabi eskisi gibi degil buna sukur diyorum ama iste cok zor biliyorum anlıyorum hissettiklerini..
Allah yardimciniz olsun cok cektirmesin amanallahtan umut kesilmez.
Lutfen aklına neden bizi sil faydasi olmuyor.
Hayatta her sey bizim icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…