- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
İnsan kaldıramıyor 29 yaşındayım bende babam kendi halinde çok sorumluluk taşıyan biri olmadı hayatı boyunca mesela annem olmasa babama asla güvenip ayrılamam annem arkamdaki dağım simdi ayrılıyorum desem arkamda durur ki arkamda. Ama İşte kasaba gibi yerde yaşıyorum bir mesleğim yok ayrılsam babamın emekli maaşına bakıcam malum emekli aylığı da. Ayrilsam esimin butun sulalesi neredeys eburda hergun seytam suratlariyla karsilasmak zorunda kalicam inanin cok agir bisey ve dehhset sekilde dedikoducu bir yer .Bir mesleğim olsa inaninki kaçıp gidicem mesela bugün eşim olcak köpekten bileziklerimi al senden ayrilicam dedim çünkü benim bileziklerimi benim rıza olmadan babasına vermiş borçlar için. Böyle diyince Kansız oldumAslında kişinin yapısına göre değişir. Ben onların istedikleri gibi davranmıyorum diye sorun oluyor. En büyük sorun eve gelme saatim. Bu sebeple hem annemle hem babamla konuşmuyorum. Eğer çalışıyorsan ve tek başına olmak zor gelmeyecekse kesinlikle kendi evine çık.
Çünkü burada ki hayatta artık sana eski hayatın gibi gelmeyecek. Bir de ailen nasıl insanlar ? Bunu bilmek lazım.
Şimdi şöyle bir durum var. En kötü anne baba bile en iyi eşten iyidir.İnsan kaldıramıyor 29 yaşındayım bende babam kendi halinde çok sorumluluk taşıyan biri olmadı hayatı boyunca mesela annem olmasa babama asla güvenip ayrılamam annem arkamdaki dağım simdi ayrılıyorum desem arkamda durur ki arkamda. Ama İşte kasaba gibi yerde yaşıyorum bir mesleğim yok ayrılsam babamın emekli maaşına bakıcam malum emekli aylığı da. Ayrilsam esimin butun sulalesi neredeys eburda hergun seytam suratlariyla karsilasmak zorunda kalicam inanin cok agir bisey ve dehhset sekilde dedikoducu bir yer .Bir mesleğim olsa inaninki kaçıp gidicem mesela bugün eşim olcak köpekten bileziklerimi al senden ayrilicam dedim çünkü benim bileziklerimi benim rıza olmadan babasına vermiş borçlar için. Böyle diyince Kansız oldum
Peki ilk boşanmanız nasıl geçti nasıl qtlattiniz. Vallahi mutsuz olmaktansa evlenmeyin sonuçta sizde geçmişiniz. İnanın ki yok iş yaşadığım yeri görseniz ve bilseniz tiksiniyorumŞimdi şöyle bir durum var. En kötü anne baba bile en iyi eşten iyidir.
Yeri gelir eş dediğimiz kişiler sırt döner ama aileler dönmez.
Zaten eş dediğiniz kişi eş olamamış. O yüzden bence hiç tereddüt etmeyin. Mesleğim yok diye de kenara çekilmeyin . Mutlaka yapacağınız bir iş vardır. Ben de 29 yaşındayım. işten ayrıldım ve yeniden çalışmaya başlayacağım.
Hayatta ki mücadeledeler bitmiyor emin olun.
Üstelik benim evlenme durumum da var... sadece sabır diliyorum hepimize.
Bazen sıkıntım o kadar artıyor ki kendimi öldürsemde kurtulsam diyorum ...ruh halim bu sizin ruh halinizde benim gibi normal değil size kızmıyorum dayanma gücü diliyorum sizin için rabbimden dualarimdasiniz artık .Birde şu var lütfen kendinizi bırakmayın anneniz için dua edin ona bol bol yaşatacak olan Allah rabbim ona şafi ismiyle şifa versinBir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
Benim annemde kanserle mücadele ediyor ölümlerden döndü..Ama hiçbir zaman başkasınında acı çekmesini istemedim, istemedik.Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum
Yok nişanlımdan Allah razı olsun maddi , manevi her zaman yanımda.Peki ilk boşanmanız nasıl geçti nasıl qtlattiniz. Vallahi mutsuz olmaktansa evlenmeyin sonuçta sizde geçmişiniz. İnanın ki yok iş yaşadığım yeri görseniz ve bilseniz tiksiniyorum
Canım benim şu anda bu şekilde düşünmen normal öncelikle Allahım sabır versin.Herkesin sınavı farklı zamanlarda şimdi senin başında yarın bizim başımızda olacak.Birde kimse dışardan gözüktüğü gibi değil mesela ben dışardan bakınca süper bir hayatım var Allah’a çok şükür yuvamda çok huzurluyum ama aile olarak iki yıldır uğraştığımız çok büyük bir sorun Ve kimse bilmiyor bu durum 2 yılımı çaldı benden resmen hergünüm korku içinde geçiyor.Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum
bilinmeyenin içinde kim nelerle mücadele ediyor bilemessiniz ateş düştüğü yeri yakıyor.herkez acısını kendi içinde yaşıyor.annemde karac8ger yetmezligi ve siroz vardı 1 ay yoğun bakımda ölecek diye bekledik .çünkü umut yok dendi.hic bir zaman niye ben yada biz demedim yaşam kadar ölüm de gerçek ...şuan sapasaglam birden iyi oldu ...allahtan umut hic bi zaman kesilmezBir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum
Ne güzel benden daha ağır şeyler yaşayıp güçlü durup ayrılmışsınız. O kadar çok istiyorum ki cesaretimi toplayıp bu evden gidip iyiki bütün yuklerimden kurtulabilmeyi. Maalesef merkezde ise bakarsam orda yaşamam gerekir. Bizimde sonumuz yok bugün olmasa bo gün inceldiği yerden kopacak Allahtan hayırlısını istiyorumYok nişanlımdan Allah razı olsun maddi , manevi her zaman yanımda.
Şimdi bu sorunun cevabıda nasıl ayrıldığımızla alakalı aslında. Biz son 1 seneyi aynı evde yaşamak zorunda olan 2 kişi olarak geçirdik. Ben tüm beklentimi kesmiştim o da nasılsa kabullendi deyip benimle uğraşmayı. O dönem babam batmıştı bende üzmemek için kalmıştım. Sonrasında artık dayanamadım ve boşadım.
İlk zamanlar da üzülemedim açıkçası. Sadece derin bir boşluk sarmıştı beni. Zaten boşanınca da bir ton şeyle uğraştım. Annem çok ağır bir depresyon geçirdi ki hala daha sağlıklı değil.
Peki şöyle bir şey olabilir mi ? Siz yaşadığınız yere yakın merkezde bir yerde iş baksanız ?
Annemde kanser hastası..Allah şifa versin. Nerden biliyorsunuz iyi olduklarını. Ayrıca kalbinizi karartmayın. En kötü gününüzde onlar olacak yanınızda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?