Neden herkesin hayatı yolunda?

Acıları yarıştırmak gibi bir niyetim yok.
Bununla birlikte evvelki gün okuduğum bir haber beni altüst etti.
Hollanda'da 17 yaşındaki bir genç kız ötenazi ile yaşamına son verdi.
Sebebi ne biliyor musunuz?
Çocuk yaşta kaçırılıp defalarca tecavüze ve kötü muameleye maruz kalmış.
Aldığı psikolojik desteğe rağmen yaşadığı travmayı atlatamamış ve 'yaşamak benim için artık bir yük,ölmek istiyorum' demiş.
Bir çocuk için bundan daha kötü bir son olabilir mi?

Bir arkadaş Palu ailesinin katlettiği gencecik bir kadından ve masum yavrusundan bahsetmiş.
O da ayrı bir yara,ayrı bir travma.

Allah hiçbirimize kaldıramayacağımız yük vermesin,sevdiklerimizle imtihan etmesin.
Hiç bir masumu da zalimlerin,
zulmüyle karşılaştırmasın.

Allaha isyan ediyorsun bilmem farkında misin? Nerden biliyorsun insanların nasıl sınavlardan geçtiğini,geçeceğini? Sen bir kayıp vereceksin diye hayatın boyunca hayata küs kalmicaksin ki,sende yeniden gülüp eğleneceksin, ve tamda o zaman senin gibi düşünen biri olursa ne hissedersin? Biraz mantık. Çok geçmiş olsun.

Huzur icinde yatsin yengen , her anlatisinda gozumden bir damla yaş suzuluyor , Allah evlatlarina uzun omur versin

Amiin inşallah mutludur gittiği yerde. Geride iki küçük bebe kalınca acı bitmiyor, bitemiyor. İlk zamanki gibi taze de kalmıyor, bir şekilde devam ediyorsun hayata ama işte böyle konularda tekrar aynı anları yaşıyorum...

Benim de bir sürü derdim var hayatım yolunda değil. Ayrıca anası babası başında olanlara bakıyorum kiminin işi yok kimi boşanmış bazıları hiç evlenmemiş başkası maddi sıkıntı içinde...kiminin çocuğu olmuyor bazısı çocuğundan çekiyor. Bence hiçbirimizin hayatı mükemmel değil. Ayrıca sürekli kendimizi başkasıyla karsılaştırmak çok sağlıksız bir durum.

Allah acil şifa versin
Size kötülük yapan birilerinin acı çekmesini istemenize tamam diyecektim ama mesajı defalarca okudum resmen genel olarak çevrenizdeki insanların acı çekmesini istiyorsunuz
Doğru bulmadım bu davranışı

Sizler kim? Ne sacma bi konu, nasil bi dusunce bu.

Sağolasın gangsta. Bilmiyorum böyle konularda empati yapamıyorum ben. Elbette acıyı karşılama şekli aynı değil herkesin. Ama hiçbir günahı olmayan masum insanların acı çekmesini istemek de, çok zalimce değil mi?

Zalimce de, acıyla diyen-dileyen de oluyor işte, geçer bu evreden de.
Yangın kendi alevlerine bakarken, yaktığı ormanı görür mü? Geçer buradan da inş.

Allah sana sabır annecigine şifa versin.bazen ben de senin gibi düşünüyorum herkes mutlu hayatı yolunda diye düşünüyorum. Evliliğim istediğim gibi olmadı çocuk sahibi olamadım babam hasta bunalıyorum çare bulamıyorum galiba bazı insanların imtihanı daha ağır oluyor ne diyelim

İnançlı bir insan bu dünyaya zevk için gelmediğini bilir ve buna göre davranır, burası imtihan dünyası ve herkes farklı imtihan edilecek. Daha bugün arkadaşımın 30 yaşındaki abisi şehit oldu, geçen senelerde komşumun 3 yaşındaki oğlu camdan düşerek vefat etti. Yürüyemeyen konuşamayan ve hayatını kaybeden öğrencilerim, onlara her gün acı çeke çeke ama seve seve bakan aileleri var. İçinde bulunduğunuz durum elbette çok zor. Ama ne kadar acı çekerse çeksin bir insan, başkalarının acı çekmesini istemez. Bizler öyle yetiştirildik bilmem ki ben hep duydum, ben yaşadım Allah düşmanıma yaşatmasın bu acıyı diye.. siz de Böyle dua edin. Ben annemin acısını gördüm Rabbim bana güç kuvvet herkesin annesine de sağlıklı uzun ömürler ver diye dua edin. Göreceksiniz çektiğiniz acı daha katlanır hale gelecek inşallah

Çok kötü bir düşünce bu..Siz üzüntü yaşıyorsunuz diye insanların mutsuz olmasını istemek nedir ya?
Ben en mutsuz olduğum zamanlarda bile başkalarının mutluluğu ile mutlu olabilen biriyim mesela.En acı çektiğim gün mesela babamı kaybettiğim gündü..hic içimden "keşke herkesin babası ölse"demedim.
Herkesin hayati yolunda öyle mi?
Tecavüz edilip katledilen o minik çocukların anneleri babaları imtihan yaşamıyor mesela?
Yazacak çok ornek var da üşeniyorum..
Ayrıca heran mutlu olsak ne olacak yasak mı başkaları mutsuz diye?
Ne kadar silly bir zihniyet..

İmtihanı sadece sizin verdiğinizi nerden çıkardınız onu anlayamadım. Öncelikle çok geçmiş olsun bu kadar umutsuz olmayın Allah şifa versin
Dünyada tedavisi olup ülkeye ilaç getirilmediği için hayati biten insanlar var , mutlu mesutken bir dk sonra kimsesi olmayan insanlar var, her saniye Allah'ım al canımı diye dua ederek acı çeken insanlar var , tüm acılarına rağmen yaşamaya devam edip kimseye derdini anlatmaya lar var ama herkes derdini anlatacak diye bişey yok . Dert yarıştırmak hayattaki en büyük yanlislardandir yapmayın

Öncelikle annenize Allah şifa versin.

Sizin konunuzu okumadan önce kara kara maddi durumumu düşünüyordum. Hayatımda hiçbir şeyim yoluda değil bir tek annem babam sağ ancak onlarla anlaşamıyorum. İşsizim istediğim işin olmaması icin ailem beni zorluyor benden beklentileri büyük ve ben onların beklentileri altında eziliyorum. Sevdiğim kimse yok tek bir arkadaşım yok derdimi anlatabileceğim kimse yok, gezmiyorum tozmuyorum kılık kıyafet almıyorum.Benim yaşımdaki kızlar evleniyor, ben kendimi çok değersiz hissdiyorum. Kimse beni hayatında istemiyor.

O kdr terapiye egitime okumaya dinen ve manen dahil yine de ayni seyleri dusunuyorum neden zalimler mutlu ???? Bir turlu atamiyorum neden iyiler kaybediyor ??? Bana da dokunuyor icimi kemiriuor cildiriyorim Allah affetsin dusunmeden edemiyorum annenize cok acil sifalar diliyorum ..

Sizin çevrenizde sizin kadar sıkıntı yaşayan olmadığı için böyle düşünüyorsunuz . Kendimden örnek vereyim üniversiteyi eşim için terk ettim 4 tane kuzucuğum var eşimin madde kullandığını şaş kaza öğrendim ve 8 yıl çektim ne yoksulluk ne fakirlik gördüm anlatamam sonra eşim düzeldi 3 yıl şimdide karı kız ayağına başladı netten bir sürü sevgili bulmuş kendine ve her gün her gece onlarla konuşuyor beni yatak odama almıyor onlarla sabaha kadar online oyun oynamak WhatsApp ta konuşmak için. Mesleğim yok 4 tane Yavrum var gidecek bir kapım yok çevremde herkes ailesine düşkün sadece benim eşim böyle kuzenlerimi ve eşimin kuzenlerini görünce diyorum ki benim ki evlilik mi hayat mı ama diyorum ki imtihan eşim bana yapmıyor aslında kendi sonunu hazırlıyor ama yine de içim kahroluyor

İyilerin imtihanı ağır oluyor maalesef

Çok zor şeyler yaşıyorsunuz o yüzden böyle konuşuyorsunuz. Sağlıklı düşünceler değil bunlar ama böyle zamanlarda hangimiz sağlıklı düşünebiliyoruz ki?

Herkesin derdi dışarıdan gözükmez. Kimsenin hayatı yolunda değil ama hayat devam ediyor ve buna bir şekilde dahil oluyoruz işte.

Allah sifa versin dilerim. Kimsenin hayati 4.4luk degil daha once ne ile savas verip vermedklrini bilmiyorsun ki. Kanser hastasi olup kemo alip sosyal medya fenomenleri bile var gulen eglenen ama kndi ile basbasa kalinca ne hissediyor bilebilir misin?
Sevdigim bi soz var ates dustugu yeri yakar sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…