- 24 Temmuz 2019
- 6.808
- 10.057
- 198
- Konu Sahibi redsonja87
-
Amin, çok teşekkür ederim. Çok güzel bir temenni..
Ben evliliği 30 yaşından beri düşünüyorum. 2 yıldır baya bir dua ettim, ediyorum. Daha bir sonucunu görmedim ama tabi bu olmayacak demek değil..
Bazı şeyler elimizde değil bunu kabul ettim. Mesela kariyer için, eğitim için, bir hobi için çalışırsın, çabalarsın. Büyük ihtimal emek verirsen sonucunu alırsın. Ama bu konu öyle değil. Hatta çabaladıkça olmuyor gibi hissetmeye başladım.
Başkasının kalbine hükmedemiyorsun. Olmazsa olmuyor. Ama işte insan neden ben hayırlı bir şey istedikçe,dualar ettikçe, çabaladıkça neden olmuyor diye sorguluyor. Tüm kariyer için ölen arkadaşlarım 26 yaşında hop diye evlendi. Çabalamadılar bile. Hemen oldu.Fakat ben çabaladıkça olmadı. Bir konuda emek verdikçe sonuç almak istiyorsun. Bu olmayınca neden diye sorgulamalar başlıyor.
Hikayeniz çok güzel, demek ki olacağı varmış. Umarım bizim içinde iyi şeyler olur. Daha doğrusu evlilik isteyenler için.. Herkes evlenmek zorunda değil ama biz isteyenler evlensek güzel olurdu..
Ben 37 yaşımda evlendim, o yaşa kadar neler duydum yaşadım, şimdi de çocuğum olmuyor normal olarak, çocuk imalarına katlanmaya çalışarak üzülerek gece gündüz ağlayarak hayatım devam ediyor, ne yapabilirim, evde kaldın imalarına diyordum ki benim beğenmediğim geri çevirdiğim adamlara siz yapıştınız da evlendiniz. Şimdi de çocuğun neden olmuyor diyenlere diyorum ki, peki sen neden ölmüyorsun.Susup oturuyorlar.Evet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
insanlar çok acımasız bence. Rabbim en kısa sürede evlat nasip etsin hayırlısıyla.Ben 37 yaşımda evlendim, o yaşa kadar neler duydum yaşadım, şimdi de çocuğum olmuyor normal olarak, çocuk imalarına katlanmaya çalışarak üzülerek gece gündüz ağlayarak hayatım devam ediyor, ne yapabilirim, evde kaldın imalarına diyordum ki benim beğenmediğim geri çevirdiğim adamlara siz yapıştınız da evlendiniz. Şimdi de çocuğun neden olmuyor diyenlere diyorum ki, peki sen neden ölmüyorsun.Susup oturuyorlar.
Kuzenim 39 yaşında evlendi ve şu an bebek bekliyor, umudunuzu kaybetmeyin lütfen, inşallah Allah size de hayırlısı ile bir evlat nasip etsin. Ama maalesef işte insanlar acımasız. Takmamayı öğrenmek lazım..Ben 37 yaşımda evlendim, o yaşa kadar neler duydum yaşadım, şimdi de çocuğum olmuyor normal olarak, çocuk imalarına katlanmaya çalışarak üzülerek gece gündüz ağlayarak hayatım devam ediyor, ne yapabilirim, evde kaldın imalarına diyordum ki benim beğenmediğim geri çevirdiğim adamlara siz yapıştınız da evlendiniz. Şimdi de çocuğun neden olmuyor diyenlere diyorum ki, peki sen neden ölmüyorsun.Susup oturuyorlar.
Hayırlısı olsun diyorum zaten, ama bu dünyada bu insanların arasında yaşıyoruz işte,öbür tarafta burada yaşadığımız acıların mükafatını görürüz inşallahKuzenim 39 yaşında evlendi ve şu an bebek bekliyor, umudunuzu kaybetmeyin lütfen, inşallah Allah size de hayırlısı ile bir evlat nasip etsin. Ama maalesef işte insanlar acımasız. Takmamayı öğrenmek lazım..
Evet, başlıkta bahsedilen şanslı kadın benim. Evet evlenmedim ve evet 31 yaşındayım. Tanıştığım, görüştüğüm, hoşlandığım kişiler olmadı mı oldu.. Hayal kırıklıklarım da oldu, dolu dolu güzel anılarım da.. Ama hiçbiri ile evlilik yoluna girecek aşamaya gelmedim, hemen hemen hepsinde evlilik konusunu karşı taraf açmış olsa dahi, bir yerde koptu ipler. Benim de hatalarım olmuştur elbette ama ekseriyetle ya aldatıldım, ya affedilemez yalanlar söylendi, ya da haa tamam işte kalbimi heyecanlandırabilen o adamı buldum derken aslında evli olduğunu öğrendim.
Velhasıl kelam, bu ve benzeri sebeplerle evlenmedim. Evlenmeyi istiyor muyum? Evet çok istiyorum. Ama en azından sevdiğim kadar sevildiğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm, bıkmadan usanmadan konuşabileceğim, güvenebileceğim biri ile olsun istiyorum. Çok şey de istemiyorum aslında ama ne yazık ki bu konuda ne istediysem hep tersi kişilik özelliklerine sahip kişiler girdi hayatıma.. sınavım oldu.
Bunlar işin kendi içimde yaşadığım kısımları, bir de çevrenin sağolsun bana yaşattıkları var ki işin en zor kısımlarından biri de o. Daha bugün bir akrabamız kalabalık bir ortamda kuzenime “eee sen ne zaman evleniyorsun, redsonjaya sormuyorum zaten o sırada değil artık” gibi bir laf etti. Kuzenimle aramda da sadece 2 yaş var :) ama ben artık evlenemem onların gözünde çünkü 30 yaşımı geçtim artık. O kadar insanın içinde -ki annem babam da ordaydı ve evlenmemi, mutlu bir yuva kurmamı çok istiyorlar- bunu söyleyerek ve sonra yüzüme bakarak nasıl bir cevap bekledi benden inanın hiç bilmiyorum. Evlenmemiş olmak bir eksiklik mi, ayıp mı, kusur mu? Belki kısmetimde yok ben ömrü hayatım boyunca bu iğnelemelere hep mi maruz kalacağım. Yukarıda anlattığım sadece bir örnekti. Bu ve buna benzer ifadelerle karşılaşıyoruz ne yazık ki. İnsan ister istemez üzülüyor.
Sevgili hanımlar, çok fazla bu ve benzeri konular açılıyor, biliyorum.. ama insan bazen içinde tuttuklarını birileri ile paylaşmak istiyor.. ben de içimi size dökmek istedim..
Ya şimdi ortamda böyle söyleyen ne kadar insan varsa boz oturt aşağı diyeceğm ama onu da bekar olmana bağlayıp sinirleri bozuk derler diye tavsiye etmiyorum.
Evliliği odak noktan olmasından çıkarttığında evleniyorsun yani çok istemeyi bırakıp aman napim be şu an durumlar böyle öf deyip düşünmeyi bıraktığında prens görünümlü hayatının odunuyla karşılaşıyorsun
Ben de öyle oldu
Aslında mecburen içime atıyorum diyelim.. Hem tatsızlık çıkmasın diye hem de ağızlarına daha fazla laf vermemek için. çünkü o kadar eminim ki cevap verip bozunca da bu sefer bak bak evlenmek istiyor ama evlenemiyor, vah vah tüh tüh diyecekler biliyorum. Hayır insanlar da sanıyor ki, bizim çevremizde bizimle ilgilenen, görüşmek tanışmak isteyen kimse yok.. en son bir pilot ile görüştüm mesela, bana ilgi ve alakasını da belli ediyordu fakat ben ısınamadım ve görüşmeyi devam ettirmedim. Olmayınca olmuyor yani. Yoksa kim istemez mutlu bir yuvası olsun, sevip sevilmeyi hissetsin ama mantık evliliği de bana göre değil maalesef.Böyle hadsiz insanlara anında ağzının payı verilmeli. Söylediği lafa bakar mısınız? Böyle hadsizlere hadlerini bildirecek cevabı verirseniz bir daha konuşamazlar. Ama siz kıvrım kıvrım kıvrılır, öyle içinize atıp oturursanız bir gün bir yerde aynı muameleye maruz kalırsınız.
Böyle yaşamdan hikayeler duyunca biraz umutlanır gibi oluyorum sonra hemen geçiyorBence hic takilmayin gec olsun hayirli bi evlilik olsun. Arkadasim 33 yasinda hic ummadigi zamanda hayatinin askini buldu evlendicok mutlu. Dayımın kızı 40 yasinda 32 yasinda eşi aşk evliliği damat ikna etmek için çok uğraştı 2 yıl oldu evleneli çok mutlu çevremde böyle örnek çok var vakit gelince herşey hemen oluyor hayirli iyi insan çıkarsın mevlam yaş takilmayin
Gerçekten böyle oldu vakti gelince kismetin önüne çikiyor hayirlisiyla.Böyle yaşamdan hikayeler duyunca biraz umutlanır gibi oluyorum sonra hemen geçiyorşaka bir yana herkes kaderini yaşıyor. Nasip . Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, saolun
Sevgiler..öfff.. bir şey çektiğimiz yok ama siz gibi kişiler böyle başlıklar aça aça çektiriyor asıl! yani evlenememişsindir, içinde kalmıştır, aşkı bulamıyorsundur vs.vs anlarım da, bunu "30 yaş üstü kadınlar" diye etiketlemek dünyanın en saçma sapan hareketi..vebalı mı bu 30 yaşı geçen kadınlar? senin biyolojik saatin seni sıkıştırıyor diye herkesi öyle mi zannediyorsun?
yapmayın şunu, ne kendinize ne de yaş grubunuzdaki kadınlara.
öfff.. bir şey çektiğimiz yok ama siz gibi kişiler böyle başlıklar aça aça çektiriyor asıl! yani evlenememişsindir, içinde kalmıştır, aşkı bulamıyorsundur vs.vs anlarım da, bunu "30 yaş üstü kadınlar" diye etiketlemek dünyanın en saçma sapan hareketi..vebalı mı bu 30 yaşı geçen kadınlar? senin biyolojik saatin seni sıkıştırıyor diye herkesi öyle mi zannediyorsun?
yapmayın şunu, ne kendinize ne de yaş grubunuzdaki kadınlara.
Kendi fikrimi yazdım siz kimsiniz,polemik mi arıyorsunuz?Illa cikinti olacagim diyorsunuz.
Kendi fikrimi yazdım siz kimsiniz,polemik mi arıyorsunuz?
Uslubunuzu rahatsiz edici buldum ve yazdim.
Neyse, iyi forumlar diliyorum. Vakit degerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?