- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
- Konu Sahibi redsonja87
-
Kesinlikle katılıyorum
Biz burda bekarız diyince bizi hiçbir yaşamsal aktivitesi olmayan biri sanıyorlar
Çalışıyoruz eğitimimiz mesleğimiz sosyal hayatımız var arkadaşımız da var herkes ilgi duyduğu bir şeyin eğitimine kursuna da katılıyor eminim ama olmayınca olmuyor bu gerçekten çabaya bağlı değil anladım artık
İnanın cevap verseniz de olmuyor, sussanız da böylelerine. Çünkü ne yazık ki toplumumuz bütün mutluluk kriterlerini evlilik üzerine kurmamış kadınlara hazır değil. Hayatımın dörtte üçünü yurtdışında geçirmiş, orda üniversite bitirmiş ve ordaki rahatlığa alışmış biri olarak Türkiye’ye döndükten sonra hiçbir mahalle baskısına boyun eğmedim inanın. Ama bunu afedersiniz totomun kenarı ile gülerek yaptım. Tınlamadım. Cevap bile vermedim, hayatıma baktım.Günümüz şartlarında 30 yaşına gelmeden evlenmek garip geliyor bana aslında. Bunu 23 yaşında evlenen, 3 ay sonra hamile kalan, çocuğu doğuran ve 2 sene geçmeden boşanma kararı alan bir insan olarak söylüyorum.
Bir kadın eğitimini tamamlamadan, iyi bir kariyer edinmeden, hayatıyla ilgili güzel şeyler yapmadan evlenmemeli bana kalırsa. Bunlar zaten 27-28 yaşına denk gelir hemen hemen. Şanslı olursun, sevebileceğin evlenme isteği duyabileceğin biriyle hemen karşılaşır evlenirsin ne ala. Ama belki 5 sene sürer, belki 10 sene bilemeyiz ki.
İnsanlar o kadar cahil ve fikirsiz ki. Böyle ruh hastalarının mahalle baskısıyla kim bilir kaç kadın hayallerini yaşamadan, istediklerini yapmadan, iyi düşünmeden evlilik kararı verdi. Çünkü baskı altında kadınlar. Çünkü bu saçma salak insanlara göre herkes hemen evlenmeli, hemen üremeli. Bir tane de yetmez üstelik, tek çocuğu olana kardeş yap diye baskı yapmaya başlarlar. Birkaç defa üre, hemen doğur, en az 3 çocuk yap diye boş boğazlarından kelimeleri akıtırlar.
Ben niye evlendim diye soruyorum kendime çok, evlendiğimden beri soruyorum. 23 yaşında evlenip hemen çocuk yapmak için nasıl bir motivasyonum vardı onu düşünüyorum. Muhtemelen ben de başkalarının doğrularını kendi doğrum zannedip böyle salakça bir karar aldım. Ya da şanssızlık diyelim, geçelim. Benim tek yaptığım doğru bu süreçte, sınavlara asılıp devlet memuru olup, bir meslek sahibi olabilmek oldu. Oysa benim hayalimdeki basari bu degildi, farklı iyi bir meslegim güzel bir kariyerim olsun isterdim. Ama iste insanların farketmeden beynimizin içine dikte ettigi doğru bu, devlet memuru ol, kendini garantiye al.
Konu sahibi size ve sizin gibi düşünenlere ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu bahsettiğiniz şey çok büyük bir sorun aslında. Ülkemizin cehaletini gözler önüne seren bir sorun. Ama bunu değiştirebilmek için koskoca ömürler gerekiyor, yıllar sürecek eğitim ve kültür değişimi gerekiyor. İlerleme gerekiyor. Ben insanların öyle düşünmeyeceği günler göreceğimizi zannetmiyorum. Omrumuz vefa etmeyecek. O yüzden gerektiği takdirde çat çat cevap vermenizi tavsiye ediyorum size. En azindan tekrarlamazlar belki.
Yani 4 cocuklu okumamis bosanma arefesindede olabilirdin:) tabiiki en kotulerini dusunmek mumkun.. dedim ya nasipÇok güzel yazmışsınız..
Evet beterin beteri var. Sorunların da dereceleri var.
Belki evli olsam çok daha ciddi sorunlarım olacaktı..
Bende bu anlayışı kendime yerleştirmeye çalışıyorum..
Umarım bir an önce bu anlayışa geçebilirim..
Kesinlikle katılıyorum
Biz burda bekarız diyince bizi hiçbir yaşamsal aktivitesi olmayan biri sanıyorlar
Çalışıyoruz eğitimimiz mesleğimiz sosyal hayatımız var arkadaşımız da var herkes ilgi duyduğu bir şeyin eğitimine kursuna da katılıyor eminim ama olmayınca olmuyor bu gerçekten çabaya bağlı değil anladım artık
Söylenecek her şeyi söylemiş, bana bir şey bırakmamışsınızBu sözlere 32 yıllık hayat deneyimimle harfi harfine katılıyorum..
redsonja87 sen ne düşünüyorsun?
İnanın cevap verseniz de olmuyor, sussanız da böylelerine. Çünkü ne yazık ki toplumumuz bütün mutluluk kriterlerini evlilik üzerine kurmamış kadınlara hazır değil. Hayatımın dörtte üçünü yurtdışında geçirmiş, orda üniversite bitirmiş ve ordaki rahatlığa alışmış biri olarak Türkiye’ye döndükten sonra hiçbir mahalle baskısına boyun eğmedim inanın. Ama bunu afedersiniz totomun kenarı ile gülerek yaptım. Tınlamadım. Cevap bile vermedim, hayatıma baktım.
Ama bu başka bir şey,.. sanırım bu sefer kendim de mutlu ve aşkla dolu bir evlilik yapmak istediğim için çıkmaza girdim ve bu baskı beni ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Yani zaten sevdiğim kişi karşıma çıkmamış, karşıma çıkanlar ya aldatmış, ya yalan söylemiş, ya değer vermemiş.. bir de bunu başkalarının sorup sorup durması... herkesin karşısına doğru insan öyle kolay çıkmıyor işte, napalım.. herkesin hayatı farklı, herkesin farklı bir senaryosu farklı bir yazgısı var. Bir de sorup sorup niye üzüyorsunuz bizi dimi :))
Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, Amin.Haklısınız tabi ki. Dilerim mutlu olacağınız, sevip sevildiğiniz, huzurlu güzel bir evliliğiniz olur. İsteyen herkes güzel mutlu bir yuvaya sahip olur umarım.
Çıkartabiliyorsanız modunuzu düşüren insanları hayatınızdan çıkartın, çıkartamıyorsanız uzaklaşın.
YaaaaÇok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, Amin.
Bu vesileyle ben deKahlofrida 0 000 Summer-girl e ve kendime bir çift temenni de bulunayım. Sevgili hanımlar, tüm bu baskılara inat “şayet sen karşıma çıkmasaydın evlenmezdim” diyeceğimiz kişiler ile aşk dolu uzun ömürlerimiz olsun dilerim:)
Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, Amin.
Bu vesileyle ben deKahlofrida 0 000 Summer-girl e ve kendime bir çift temenni de bulunayım. Sevgili hanımlar, tüm bu baskılara inat “şayet sen karşıma çıkmasaydın evlenmezdim” diyeceğimiz kişiler ile aşk dolu uzun ömürlerimiz olsun dilerim:)
Ben o yazıları söylemedim, sadece alıntıladım..Söylenecek her şeyi söylemiş, bana bir şey bırakmamışsınız
Ben o yazıları söylemedim, sadece alıntıladım..
Bu evlilik işleri öyle sırf bireysel çaba ile olmuyor. En azından bende olmadı, itiraf edeyim baya çabaladım. Sosyalleştim, insanlara şans verdim, anlayışlı oldum, tripli davranmadım. Olmayınca olmuyor. Kuzenlerim triplerden trip beğendi, adamları sık boğaz etti, küsüp küsüp durdular. Şimdi hepsi evli. Demek ki nasipmiş..
Yani kısaca, alıntıladığım o iki yazı haklı.. Bu gönül işlerinde başka bir durum var.
Buna kanaat getirdim.
Alıntıladığınızı farkettim ama ben alıntı yaparken sadece sizin mesajınızı alıntılamışım, KK’yı dönem dönem takip edince, teknik kısmına da Fransız kalıyorum böyle :) hala çözemedim o kısmı..Ben o yazıları söylemedim, sadece alıntıladım..
Bu evlilik işleri öyle sırf bireysel çaba ile olmuyor. En azından bende olmadı, itiraf edeyim baya çabaladım. Sosyalleştim, insanlara şans verdim, anlayışlı oldum, tripli davranmadım. Olmayınca olmuyor. Kuzenlerim triplerden trip beğendi, adamları sık boğaz etti, küsüp küsüp durdular. Şimdi hepsi evli. Demek ki nasipmiş..
Yani kısaca, alıntıladığım o iki yazı haklı.. Bu gönül işlerinde başka bir durum var.
Buna kanaat getirdim.
Amin..Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için, Amin.
Amin..
Çok güzel bir temenni, çok teşekkür ederim canım..
Umarımredsonja87 Kahlofrida Summer-girl hepimiz için bu dua kabul olur..
Ben normalde de tripli değilim ki:) kendim de özgürlüğüme ve keyfime düşkün olduğum ve bana müdahale edilmesinden hoşlanmadığım için hayatımdaki kişiye de bunu yapmam mesela. Bana trip atılmasından sık boğaz edilmesinden de hoşlanmadığım için trip de atmıyorum. En son ayrıldığım erkek arkadaşım bu huyumu bilir hatta takdir ederdi ama, sadece sözleriyle:) O da arasıra. Eh her ne kadar gamsız baykuş mode on takılsam da ben de bir noktada çıldırdım, yaktım gemileri.. ondan sonra bir afalladı gerçekten ama, bir iki yoklama vs oldu o kadar. Acaba diyorum bazen gerçekten erkeklere kötü mü davranmak gerekiyor. Bu dilden mi anlıyorlar diyorum ancak bu da ben değilim. Olmadığım biri gibi ne kadar davranabilirim ki. Kendisi bilir:) yolu açık olsun..Cilve naz trip yapılmamış aşk aşk değildir
Kadının biraz erkeği süründürmesi lazım adil yıldırımı dinleyin bak o da hemen hemen bu tarz şeyler söylüyor
Ben normalde de tripli değilim ki:) kendim de özgürlüğüme ve keyfime düşkün olduğum ve bana müdahale edilmesinden hoşlanmadığım için hayatımdaki kişiye de bunu yapmam mesela. Bana trip atılmasından sık boğaz edilmesinden de hoşlanmadığım için trip de atmıyorum. En son ayrıldığım erkek arkadaşım bu huyumu bilir hatta takdir ederdi ama, sadece sözleriyle:) O da arasıra. Eh her ne kadar gamsız baykuş mode on takılsam da ben de bir noktada çıldırdım, yaktım gemileri.. ondan sonra bir afalladı gerçekten ama, bir iki yoklama vs oldu o kadar. Acaba diyorum bazen gerçekten erkeklere kötü mü davranmak gerekiyor. Bu dilden mi anlıyorlar diyorum ancak bu da ben değilim. Olmadığım biri gibi ne kadar davranabilirim ki. Kendisi bilir:) yolu açık olsun..
Ben Adil Yıldırım'ın kanalını biliyorum. O adamın dedikleri işe yarıyor mu?Cilve naz trip yapılmamış aşk aşk değildir
Kadının biraz erkeği süründürmesi lazım adil yıldırımı dinleyin bak o da hemen hemen bu tarz şeyler söylüyor
Umarım dilediğiniz gibi biri olur.Alıntıladığınızı farkettim ama ben alıntı yaparken sadece sizin mesajınızı alıntılamışım, KK’yı dönem dönem takip edince, teknik kısmına da Fransız kalıyorum böyle :) hala çözemedim o kısmı..
Aynı durum bende de mevcut, bir şey olacağı varsa oluyor gerçekten, ya bir şey vesile oluyor, ya Allah kalbine düşürüyor, yani tamamen kontrolümüz dışında oluyor. Asla olmaz dediğim kişilere kör kütük aşık olmam başka şekilde açıklanamaz herhalde:) O yüzden yapılabilecek en mantıklı şey akışına bırakmak, bizim üzülmemiz, sitemimiz vs değiştirmiyor çünkü olacak olanı. Tek temennim kaderim de bir kişi varsa -ki umarım vardır- o kişi aşkı birlikte doya doya yaşayabileceğim, değer verdiğim kadar değer gördüğüm biridir.
Ya ne güzel psikolog biri var aramızdaUmarım dilediğiniz gibi biri olur.
Zaten değer görmediğiniz bir ilişki olacağına olmasın. Burada sırf evlenmek için evlenmiş olanların konularını okuyoruz. Üzücü gerçekten.. Hepimizin katıldığı gibi, bu evlilik konusu sadece bizim çabamıza bağlı değil..Başka etmenler de var.
Umarım bizi hak eden birileri de vardır. Beklentiyi düşürdüm ben..Bakalım ne olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?