Nerelisin diyenlere uzaylıyım demek istiyorum artık

Hmm olsun ne ya,kaderine razı ol der gibi,Türk oğlu Türk'üm derdi canım dedem... Biz de Edirne-Keşan'lıyız,Roman mısın?,Yok Göçmenim,kaç yılından? Eh yeter,insanım nihayetinde.

Bana nerelisin derlerse annenim annesi şurali, babasi burali, babamin babasi bilmemnereli annesi burali, ben x de dogdum y de buyudum z de yasiyorum diyorum devreleri yaniyor

ben de bizim karışık diyorum herkes söylemek istemediğim kanaati ile konuyu kapatıyor zira hiç gidip görmediğim bir çok il adı zikrediyoruz ki esasen annem babam da o illerden değil onların ilçelerinden

Nereli olduğuna göre de mi insanları hor görüyorlar? Değişik bir psikoloji, bir felsefe, idiotloji. Valla ben küçük bir ilçedenim. Direkt orayı söylüyorum, il de söylemem.

Son düzenleme:
Sahi nerelisiniz cok merak ettim

bana sorduklarinda söylüyorum bu seferde neresinden diye soruyorlar.ben erzincanliyim.Erzincanìn alevi ve sünni köyleri vardir.Tipki alevi ve sünni yogunluklu ilceleri oldugu gibi.Aleviler onlardan olup olmadigimi ögrenmek icin sünniler de alevi miyim onu merak ediyorlar:).bu soru beni de bazen tedirgin ediyor.Alevi oldugumu söylemekten cekinmiyorum ama bazi önyargilar gercekten cok kirici olabiliyor.

Su anda yasadigim ülkede de insanlarin kimi ispanyol, kimi yunan, kimi italyan, bazisi da güney afrikali oldugumu sandilar.sadece türkler türk oldugumu anlayabiliyorlar.

Tanistigim insanlar genellikle burnumdan dolayi laz olabilecegimi soylerler. Fakat gurcu oldugumu ogrenince ara yakin iste seklinde ilginc bir tepki verirler.Fakat bir bayan olarak fiziksel ozelligim on plana alinarak boyle bir tahminde bulunmalarini sorun etmem. Onemli olan nereli oldugum degil nasil bir insan oldugumdur. Sizde onemsemeyin.

Çok da takılmamak lazım aslında siz neden bu kadar üzülüyorsunuz ki.
Benim annem Eskişehirli babam Egeli eşim Karadenizli. Eşimin memleketinde kim sorsa bu soruyu olsun kızım diye üzüldüler bana ciddi ciddi. En son bir teyze sizin oralarda ne arar bu yeşillik bu doğa dedi. Meğer bana üzülmelerinin nedeni buymuş
İşin tuhafı başka ortamlarda da eşimin Karadenizli olmasına" olsun" diyorlar benim Egeli olmam sükse yapıyor. Egede de eşime olsun diyorlar.
Herkesin kendi memleketi güzel geliyor boş boğazlıktan olsun diye yapıştırıyorlar.
Hiç takılmıyorum ben gülüp geçiyorum bu memleket meselesine.

ben de bizim karışık diyorum herkes söylemek istemediğim kanaati ile konuyu kapatıyor zira hiç gidip görmediğim bir çok il adı zikrediyoruz ki esasen annem babam da o illerden değil onların ilçelerinden

Aynen oyle ama, zaten annem de babam da aslen orali olduklari yerde bile dogmamislar. Dolayisiyla benim degil ebeveynelerimin bile gormedigi birtakim memleketlerin mahsuluyum.
Ne kulturlerini iyi bilirim ne yasam tarzlarina asinayim simdi kalkip suraliyiz desek muhabbet de uzayacak en iyisi bastan kesmek.

ben yabancı ulkede turklerle konusurken onu cok yasıyorum, konusuyoruz konusuyoruz nerelisin diyorlar memleket nere, e turkiye diyorum, yok neredensin diyor, ya turkiye diyorum hala jeton dusmuyor benim

Benim çocuklarım da renkli gözlü beni gören babası mi renkli gözlü, babayı goren anası mi renkli gözlü? Yok değiliz demekten ailedeki renkli gozluleri saymaktan yoruldum. Nasil böyle olmuş o zaman ya hu? Zorla kendimden şüphe ettirecekler.

Memleket meselesine hiç gelmiyim. Sorduklarında:
- Hee ahçisi bol olar.
- Hee boldur.
- Hem yemeklerin de güzeldir senin.
- Yok değildir.
- Güzeldir güzeldir.
Hanim ablam acikmis da zorla davet ettiriyormus gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…