- 14 Temmuz 2023
- 4.802
- 6.192
- 88
- 23
- Konu Sahibi Evrimnecla
-
The end
Birkaç saat önce nişan bozuldu
Düğünde hiçbir şey istemedim zorlanacaksan altın da istemiyorum dedim (ailesi almıyor çünkü kendisi alacaktı) balayından da vazgeçtim bi şekilde.
Hiçbir şey istemedikçe bugün adam durduk yere bana YETER ARTIK SÇTN HAYATIMIN İÇİNE, AİLEMLE ARAM SENİN YÜZÜNDEN BOZULUYOR SÜREKLİ İSTEMİYORUM EVLENMEK dedi. Ben şok. Yürüyüşe çıkıyorum geliyor musun dedi gittim terk edildim geldim...
Napayım ben şimdi yıkılan hayallerimin üstüne bi buzlu su mu içeyim ne yapayım bilmiyorum ki ne yapılır...... Geri ver ulan 2 senemia
Altin istemeyen kizi bulmus Bide istemiyorum hah. Uzulme kuzum daha iyileri bulur seniThe end
Düğünde hiçbir şey istemedim zorlanacaksan altın da istemiyorum dedim (ailesi almıyor çünkü kendisi alacaktı) balayından da vazgeçtim bi şekilde.
Hiçbir şey istemedikçe bugün adam durduk yere bana YETER ARTIK SÇTN HAYATIMIN İÇİNE, AİLEMLE ARAM SENİN YÜZÜNDEN BOZULUYOR SÜREKLİ İSTEMİYORUM EVLENMEK dedi. Ben şok. Yürüyüşe çıkıyorum geliyor musun dedi gittim terk edildim geldim...
Napayım ben şimdi yıkılan hayallerimin üstüne bi buzlu su mu içeyim ne yapayım bilmiyorum ki ne yapılır...... Geri ver ulan 2 senemi
Düğünü sizin ailenizin üstüne yıkıp, babasının takacağı altını sizinle borca girerek alacak.siz taraftan gelen altınlarla da kendisine araba alırdı artık. O dönmeye çalışır Büyük ihtimal, size ders vermek istemiştir. Ama siz barışırsanız hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.Başlarda böyle değildi ya. sonra bir şey istediğim zaman(şu düğün salonunu beğendim dediğimde) paran varsa yap o zaman, çalışıyosun işte ailemden bir şey isteme dedi. Ki param da var ben çok iyi bir kolejde okul öncesi öğretmeniyim ama niye yapayım? ne bileyim büyü mü yaptı nedir akıllı da bir insanım aslında..
Neyse zararin neresinden donsen kardir. Kayip gibi gorme bu zamani, sana bir tecrube olarak gor. Insan tanimis oldun.Başlarda böyle değildi ya. sonra bir şey istediğim zaman(şu düğün salonunu beğendim dediğimde) paran varsa yap o zaman, çalışıyosun işte ailemden bir şey isteme dedi. Ki param da var ben çok iyi bir kolejde okul öncesi öğretmeniyim ama niye yapayım? ne bileyim büyü mü yaptı nedir akıllı da bir insanım aslında..
Evlenmeden önce eşitlikçi olmaya çalışan kızları anlamıyorum. Evlenseydiniz, eski nişanlısı en az sizin kadar ev işi yapacak mıydı? Akşam yemeğinde biriniz fasulye pişirirken diğeri pilav yapacak mıydı? Hayır.Ay yok bitti bu sefer. Valla altın istemedim babam kızım istemiyorsa bana düşmez kararı o verir dedi. Balayına gitmiyoruz dedim yine siz mutlu olun da seneye gidersiniz tatile nolcak falan dediler hiçbir şey istemedik hiçbir şey. Onun ailesi 1 kuruş vermedi diye ben de bizimkilere siz de yapmıyorsunuz dedim şimdi diyor ki SENİN AİLEN O KADAR ZENGİN HANİ NE GÖRDÜK ya ne zengini benim babam emekli fen bilgisi öğretmeni..
Herkesle kavgalılarmış, yalnız kalmışlar, boşuna değil demek ki, elin Edirnelisine yıkılmaya çalışan kendi akrabasına hemşerisine neler yapmıştır.Benim iki Erzurumlu arkadaş evlendi. Kız dedi ki bizde adettir hamam takımı alınacak dedim bu zamanda hamam takımı mı kaldı tabi ben hamam takımı denilince aklıma havlu, peştemal, hamam tası falan geldi meğerse hamam takımı dedikleri a-z ye tüm kıyafetleri, çanta, ayakkabı, iç çamaşırı, vitrin süsü (bakır oluyor galiba) filanmış bayağı detaylı bir alışveriş yani ve bundan 3 sene önce 20-25 bin den başlıyordu ve erkek tarafı muhakkak alırmış. İsteme, söz,nişan ve düğün de çerez götürme adetleri var. Kurban bayramında kız tutturdu koç alacaksın diye erkek tarafı koç aldı boynuna tam altından kolye taktı kız tarafına getirdi. Yılbaşında, bayramlarda erkek tarafı toplanıp kızın ailesine ziyarete gider yanlarında hediye götürürler (altın bilezik yada tuğralı kolye filan). Erkek tarafı nişan bohçası götürdükten sonra erkeğin akrabaları bohça görmek için toplanıp gidiyorlar bir de onlar kıza para veriyorlar. Muhtemelen siz Edirnelisiniz diye bu adetlerin hiçbirini yapmadılar bir de size yıkılmaya çalıştılar. Ex nişanlınız kendi yöresinden biriyle evlenseydi paşa paşa hepsini yapacaktı.
Aynen. Bütün herkes sorunlu bir tek bunlar mı iyiHerkesle kavgalılarmış, yalnız kalmışlar, boşuna değil demek ki, elin Edirnelisine yıkılmaya çalışan kendi akrabasına hemşerisine neler yapmıştır.
Kendileri alıyor muymuş?Geçende Ekşi Sözlük'te başlık gördüm, neden kadınlar bekarken ev araba almıyor diye söylenmişler. Bu devirde erkekler açgözlü olmuş.
:)Kendileri alıyor muymuş?
E bu almış? Alanını bulsun o zaman ne ağlıyor ya?
Bence dedikleri yalan yoksa ne diye ev araba bekliyor ki kızdan? Kız alacak o da rahatça yaşayacak.E bu almış? Alanını bulsun o zaman ne ağlıyor ya?
Emin ol evlenmemen daha hayırlı...The end
Napayım ben şimdi yıkılan hayallerimin üstüne bi buzlu su mu içeyim ne yapayım bilmiyorum ki ne yapılır...... Geri ver ulan 2 senemi
Tek sorunum Erzurumlu olmamak ahaahaaBenim iki Erzurumlu arkadaş evlendi. Kız dedi ki bizde adettir hamam takımı alınacak dedim bu zamanda hamam takımı mı kaldı tabi ben hamam takımı denilince aklıma havlu, peştemal, hamam tası falan geldi meğerse hamam takımı dedikleri a-z ye tüm kıyafetleri, çanta, ayakkabı, iç çamaşırı, vitrin süsü (bakır oluyor galiba) filanmış bayağı detaylı bir alışveriş yani ve bundan 3 sene önce 20-25 bin den başlıyordu ve erkek tarafı muhakkak alırmış. İsteme, söz,nişan ve düğün de çerez götürme adetleri var. Kurban bayramında kız tutturdu koç alacaksın diye erkek tarafı koç aldı boynuna tam altından kolye taktı kız tarafına getirdi. Yılbaşında, bayramlarda erkek tarafı toplanıp kızın ailesine ziyarete gider yanlarında hediye götürürler (altın bilezik yada tuğralı kolye filan). Erkek tarafı nişan bohçası götürdükten sonra erkeğin akrabaları bohça görmek için toplanıp gidiyorlar bir de onlar kıza para veriyorlar. Muhtemelen siz Edirnelisiniz diye bu adetlerin hiçbirini yapmadılar bir de size yıkılmaya çalıştılar. Ex nişanlınız kendi yöresinden biriyle evlenseydi paşa paşa hepsini yapacaktı.
Vay anasini Aziz Sancar soyle deger gormedi bu ulkede. Ama iyi olmus bizim konu sahibinin ex nisanlisina da boylesi lazim felegini sasirtsin. Bulmus mis gibi saf ogretmen kizini etmedigi adilik kalmamis.Benim iki Erzurumlu arkadaş evlendi. Kız dedi ki bizde adettir hamam takımı alınacak dedim bu zamanda hamam takımı mı kaldı tabi ben hamam takımı denilince aklıma havlu, peştemal, hamam tası falan geldi meğerse hamam takımı dedikleri a-z ye tüm kıyafetleri, çanta, ayakkabı, iç çamaşırı, vitrin süsü (bakır oluyor galiba) filanmış bayağı detaylı bir alışveriş yani ve bundan 3 sene önce 20-25 bin den başlıyordu ve erkek tarafı muhakkak alırmış. İsteme, söz,nişan ve düğün de çerez götürme adetleri var. Kurban bayramında kız tutturdu koç alacaksın diye erkek tarafı koç aldı boynuna tam altından kolye taktı kız tarafına getirdi. Yılbaşında, bayramlarda erkek tarafı toplanıp kızın ailesine ziyarete gider yanlarında hediye götürürler (altın bilezik yada tuğralı kolye filan). Erkek tarafı nişan bohçası götürdükten sonra erkeğin akrabaları bohça görmek için toplanıp gidiyorlar bir de onlar kıza para veriyorlar. Muhtemelen siz Edirnelisiniz diye bu adetlerin hiçbirini yapmadılar bir de size yıkılmaya çalıştılar. Ex nişanlınız kendi yöresinden biriyle evlenseydi paşa paşa hepsini yapacaktı.
Benim gözlemlediğim insanlar kendi memleketinden biriyle evleniyorsa ne gerekiyorsa yapıyor zoruna da gitmiyor ama başka bir şehirden evlilik yapıyorsa biz adet filan bilmiyoruz deyip işin içinden çıkıyor.Vay anasini Aziz Sancar soyle deger gormedi bu ulkede. Ama iyi olmus bizim konu sahibinin ex nisanlisina da boylesi lazim felegini sasirtsin. Bulmus mis gibi saf ogretmen kizini etmedigi adilik kalmamis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?