- 12 Ocak 2021
- 5.051
- 21.845
- 298
- 31
- Konu Sahibi kelebekimsi
-
Adam evlenecek cebindeki parasını biriktiremiyor dışarda yiyor içiyor borçlanıp altın alıyor nede olsa düğünde para gelcek ordan öderim kafasında. Gelin hanımsa evleneceği adamın cebindeki parasına sahip çıkamamasına hiç takılmıyor. Evlenincede artık kredi çeke çeke geçinirler adam savurmayı seviyor nede olsaO zman parası yok … parası olan insan kredi çekip borçlanmaz siz anlamak istemiyorsunuz
Teşekkür ederim bana bilezik tak demem zaten sadece almış kenarda duracağına neden tkamadığını merak ettim fikir almak amaçlı konu açtım.Bizde de 4 bilezik takılmıştı nişanda da hepsini taktılar. Sonuçta emanet diye annem geri gönderdi düğünde taktılar. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Yani çok yakın değiliz mesleklerinden dolayı da çok uzakta bir.şehirdeler sadece arada telefonda konuşuruz o kadar. İki bilezik için de yüz göz olmak istemiyorum kendileri bilirYani şöyle; size yada ailenize mi güvenmiyor eşinizin ailesi? Benim ablamın kayınvalidesi afyonlular onlarda da bi kıza yüzük takıldı mı altınını her yerde takması gerekir diye hemen gidip almışlardı işte. Biz kınada altın takmaz diye beklerken kadın aldığı tüm altınları ablama verdi taksın diye. İşte köye gittiler orda da ablama altınları verdi taksın diye. Baya gelinim gelinim diye çıldırdı kadın hani. Şimdi sizin kayınvalidede yok bizde kıza takılmaz düğünden önce diyip kestirip atmış. Adetlerine gerçekten çok aşırı önem veren bir kadın ya da farklı bir sorun var
Bizim insanımız kredi çekmek ve kredi kartı kullanmayı cidden bilmiyor ve bunun yükünü de canı gönülden çekiyor …Ben insanları anlamıyorumAdam evlenecek cebindeki parasını biriktiremiyor dışarda yiyor içiyor borçlanıp altın alıyor nede olsa düğünde para gelcek ordan öderim kafasında. Gelin hanımsa evleneceği adamın cebindeki parasına sahip çıkamamasına hiç takılmıyor. Evlenincede artık kredi çeke çeke geçinirler adam savurmayı seviyor nede olsa
İkimiz de memuruz maaşlarımız iyi çok şükür yılda 2 kez zam alıyoruz onu düşünerek kredi çekmesine karışmadım zaten mevcut borçlarımız dışında borçla evlenmeyeceğimi kesin şekilde belirttim zaten ona eşyaları aileler alacak. İnşallah dediğiniz gibi olur teşekkür ederimAilesinin durumu varsa oğullarına almaları lazım zaten ama yoksa da eşyalarına ufak tefek destek çıkabilirler. Zaten şimdi o altınları aldılar ama düğünden Max 2 3 ay sonra sıkışıp altın için çektikleri krediyi kapamaya da kullanabilirler.. inşallah birikimlerine birikim katarlar
Yedi yıl oldu evleneli. Kimin ne taktıgını ne bildim ne sordum ne hesap yapıp takip ettim. Allah herkese nasip etsinMerhaba bir konuda fikrinize ihtiyacım var. Erkek arkadaşım kredi çekip 2 tane bilezik aldı taksitle olduğu için birazını evlendikten sonra ödeyeceğiz. Diğer ay nişanım var ve set takacaklarını söylemişlerdi. Ben de setin fiyatına kelepçe ve kolye istedim setin fiyatını geçerse de kendim ödeyeceğimi söyledim. Ayrıca nişanda aldığı boşta duran bilezikleri de takmasını istedim. İlk kez nişanlanıyorum sonuçta ve takıp takıştırayım diye heves ediyorum. O ise bizde nişanda bilezik takılmaz diyor.
Kendi abimden biliyorum sürekli dışardan yiyip içince ne kadar harcadığını köy gibi bir ilçede yaşıyor zaten kendine alışveriş yapmaz sadece yemeğe vs çok harcıyor evlenince de dışarda yemek yemeyeceğine göre sıkıntı yapmadım.Adam evlenecek cebindeki parasını biriktiremiyor dışarda yiyor içiyor borçlanıp altın alıyor nede olsa düğünde para gelcek ordan öderim kafasında. Gelin hanımsa evleneceği adamın cebindeki parasına sahip çıkamamasına hiç takılmıyor. Evlenincede artık kredi çeke çeke geçinirler adam savurmayı seviyor nede olsa
Onların bilezik yapacağına da bazen ihtimal vermiyorum gibi bana ve oğullarına çok farklı konuşuyorlar o yüzden bilezik konusunda ğstelemedim adetlerine göre yapsınlar.kv'm eline para geçtikçe yapmıştı bilezik. Hepsinide bana getiriyordu. Gezmelerde takarım diye. Düğünde hepsini geri toplayıp tekrar taktılar
Adetine de töresinede tükükeyim. Evlilik böyle bişey olmamalı
Valla ben de anlamadım almamış olsa durumu yok takmaz derim istemem lafını da etmem asla ama alıp kenarıya koymak bana da saçma geldiBana 1 tane bilezik bide set takilmisti.ben bisi talep etmedim.dugundede ayni seyler takildi.bilezigi taksin gostermelik. dugunde de takar tekrar ne varmis ki bunda niye takmak istemiyo
O kadar maaşı var diyorsunuz yiyip içmeyle bitiyor adam bilezik alamıyor kredi çekiyor … siz bunu yediniz mi cidden ??? O kadar maaş yeme içmeyle nasıl bitiyor ? Size kaşıkçı elması mı aldı ?Kendi abimden biliyorum sürekli dışardan yiyip içince ne kadar harcadığını köy gibi bir ilçede yaşıyor zaten kendine alışveriş yapmaz sadece yemeğe vs çok harcıyor evlenince de dışarda yemek yemeyeceğine göre sıkıntı yapmadım.
Amin kimseye bana şunu tak demedim zaten ben de. Erkek arkadaşım kredi çekip aldığı şeyi neden takmak istemediğini anlamadımYedi yıl oldu evleneli. Kimin ne taktıgını ne bildim ne sordum ne hesap yapıp takip ettim. Allah herkese nasip etsin
Evet asıl mesele kafaya takılması gereken bu yani. 2 bilezik takılacaksada ya hakkıyla cebinden tak yada takma düğün sonrasına taksitler bırakıp.Bizim insanımız kredi çekmek ve kredi kartı kullanmayı cidden bilmiyor ve bunun yükünü de canı gönülden çekiyor …Ben insanları anlamıyorumulen 5 kuruşluk bilezik 7 kuruş oluyor krediyle. Boğazını tut daha iyi
Ne yapılırsa yapılsın. Bütün borçlar evlilikten sonraya bırakılcaksa isteme hiç bişey.Onların bilezik yapacağına da bazen ihtimal vermiyorum gibi bana ve oğullarına çok farklı konuşuyorlar o yüzden bilezik konusunda ğstelemedim adetlerine göre yapsınlar.
Alip körümemi goturcem nisan cikisi yine vericem sana korkma de:)Valla ben de anlamadım almamış olsa durumu yok takmaz derim istemem lafını da etmem asla ama alıp kenarıya koymak bana da saçma geldi
Ben anlamadım arkadaşım maaşıniyi olan memur adam iki bilezik alamıyor sebebi boğazına çok gidiyormuşEvet asıl mesele kafaya takılması gereken bu yani. 2 bilezik takılacaksada ya hakkıyla cebinden tak yada takma düğün sonrasına taksitler bırakıp.
Asgari ücretle çalıştışım dönemde arabamın taksidini,kahvaltımı,öğlen yemeğimi,sigaramı,benzinimi ekstra gezdiklermi karşılıyordum. Yani siz biraz bu konunun üzerine düşün ilerde siz üzülürsünüz bu konuda.Kendi abimden biliyorum sürekli dışardan yiyip içince ne kadar harcadığını köy gibi bir ilçede yaşıyor zaten kendine alışveriş yapmaz sadece yemeğe vs çok harcıyor evlenince de dışarda yemek yemeyeceğine göre sıkıntı yapmadım.
Ailesinin durumu varsa oğullarına almaları lazım zaten ama yoksa da eşyalarına ufak tefek destek çıkabilirler. Zaten şimdi o altınları aldılar ama düğünden Max 2 3 ay sonra sıkışıp altın için çektikleri krediyi kapamaya da kullanabilirler.. inşallah birikimlerine birikim katarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?