Nişanda takı

O zman parası yok … parası olan insan kredi çekip borçlanmaz siz anlamak istemiyorsunuz
Adam evlenecek cebindeki parasını biriktiremiyor dışarda yiyor içiyor borçlanıp altın alıyor nede olsa düğünde para gelcek ordan öderim kafasında. Gelin hanımsa evleneceği adamın cebindeki parasına sahip çıkamamasına hiç takılmıyor. Evlenincede artık kredi çeke çeke geçinirler adam savurmayı seviyor nede olsa

Bizde de 4 bilezik takılmıştı nişanda da hepsini taktılar. Sonuçta emanet diye annem geri gönderdi düğünde taktılar. Sizde öyle yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim bana bilezik tak demem zaten sadece almış kenarda duracağına neden tkamadığını merak ettim fikir almak amaçlı konu açtım.

Yani çok yakın değiliz mesleklerinden dolayı da çok uzakta bir.şehirdeler sadece arada telefonda konuşuruz o kadar. İki bilezik için de yüz göz olmak istemiyorum kendileri bilir

Bizim insanımız kredi çekmek ve kredi kartı kullanmayı cidden bilmiyor ve bunun yükünü de canı gönülden çekiyor …Ben insanları anlamıyorum ulen 5 kuruşluk bilezik 7 kuruş oluyor krediyle. Boğazını tut daha iyi

kv'm eline para geçtikçe yapmıştı bilezik. Hepsinide bana getiriyordu. Gezmelerde takarım diye. Düğünde hepsini geri toplayıp tekrar taktılar
Adetine de töresinede tükükeyim. Evlilik böyle bişey olmamalı

Bana 1 tane bilezik bide set takilmisti.ben bisi talep etmedim.dugundede ayni seyler takildi.bilezigi taksin gostermelik. dugunde de takar tekrar ne varmis ki bunda niye takmak istemiyo

İkimiz de memuruz maaşlarımız iyi çok şükür yılda 2 kez zam alıyoruz onu düşünerek kredi çekmesine karışmadım zaten mevcut borçlarımız dışında borçla evlenmeyeceğimi kesin şekilde belirttim zaten ona eşyaları aileler alacak. İnşallah dediğiniz gibi olur teşekkür ederim

Yedi yıl oldu evleneli. Kimin ne taktıgını ne bildim ne sordum ne hesap yapıp takip ettim. Allah herkese nasip etsin

Kendi abimden biliyorum sürekli dışardan yiyip içince ne kadar harcadığını köy gibi bir ilçede yaşıyor zaten kendine alışveriş yapmaz sadece yemeğe vs çok harcıyor evlenince de dışarda yemek yemeyeceğine göre sıkıntı yapmadım.

Onların bilezik yapacağına da bazen ihtimal vermiyorum gibi bana ve oğullarına çok farklı konuşuyorlar o yüzden bilezik konusunda ğstelemedim adetlerine göre yapsınlar.

Bana 1 tane bilezik bide set takilmisti.ben bisi talep etmedim.dugundede ayni seyler takildi.bilezigi taksin gostermelik. dugunde de takar tekrar ne varmis ki bunda niye takmak istemiyo
Valla ben de anlamadım almamış olsa durumu yok takmaz derim istemem lafını da etmem asla ama alıp kenarıya koymak bana da saçma geldi

O kadar maaşı var diyorsunuz yiyip içmeyle bitiyor adam bilezik alamıyor kredi çekiyor … siz bunu yediniz mi cidden ??? O kadar maaş yeme içmeyle nasıl bitiyor ? Size kaşıkçı elması mı aldı ?

Evet asıl mesele kafaya takılması gereken bu yani. 2 bilezik takılacaksada ya hakkıyla cebinden tak yada takma düğün sonrasına taksitler bırakıp.

Onların bilezik yapacağına da bazen ihtimal vermiyorum gibi bana ve oğullarına çok farklı konuşuyorlar o yüzden bilezik konusunda ğstelemedim adetlerine göre yapsınlar.
Ne yapılırsa yapılsın. Bütün borçlar evlilikten sonraya bırakılcaksa isteme hiç bişey.
Sonra çeken sen oluyorsun. O bileziklerde tekrar borç için bozduruluyor. Hiç bi halta yaramıyor

Evet asıl mesele kafaya takılması gereken bu yani. 2 bilezik takılacaksada ya hakkıyla cebinden tak yada takma düğün sonrasına taksitler bırakıp.
Ben anlamadım arkadaşım maaşıniyi olan memur adam iki bilezik alamıyor sebebi boğazına çok gidiyormuş

A
Asgari ücretle çalıştışım dönemde arabamın taksidini,kahvaltımı,öğlen yemeğimi,sigaramı,benzinimi ekstra gezdiklermi karşılıyordum. Yani siz biraz bu konunun üzerine düşün ilerde siz üzülürsünüz bu konuda.

İnşallah öyle olur ama sanmıyorum.
Allah aşkına iki bilezik için kredi çekilmiş. Kız başka şeyler istiyor. Ailesinin zaten durumu yok belli ki. Mesajlara bakın. Altın için kredi ile borçlanıp sonra takılan altınları tekrar krediye vermek için bozdurmanın hiç bir anlamı yok.

Evlenmek sadece düğün, resim, pastası, evi, taşıması, halısı, mutfak doğalgaz, hadi balayı vs bitmez ki. Bir de bunu iki kez yapacaklar. Adamın parası olsa zaten kredi ile uğraşmaz.

Siz iyi niyetli bir şeyler söylüyorsunuz ama mantıklı değil.
Yıllar önce çeyrek altın alacakken altın fşyatleri fırlamıştı Urfalı biri ile evlenen polis memuru gelmiş düğün altınlarını bozdurmaya çocuğun aldığı para ile satarkenki arasında 40.000 fark vardı. Alın satış fiyat farkı olur. Çocuk altını kredi ile almıştı. O an hiç bir yerde altın bozmadılar ve sadece yardım etmek için annemle düşündük en azından çeyrek altınları biz alalım dedik ve kuyumcu ortak fiyat verdi biz de o da kar etti. Ama içim cız etti. Çocuğun sıkıntısını görünce çok üzüldüm.

Kadınlar akıllı davranmalı gösteriş yerine sade olmalı, kadın kendi borç ödeyecekse gereksiz borca sokmamalı. Erkeğin ailesi de kıza güvenip komşuya hava atmak için kızı borçlandırmamalı. Eşyanın bile azı iyi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…