Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonuna kadar haklısın. O abla çalışacak olsa şimdi çalışırdı ve zehir yutar yine de katdeşinin mutluluğuna engel olmazdı. Hadi velev ki bu boşanma siz evlendikten 1 ay sonra olsaydı nr yapacaktı abla o zaman da anamların eve sığamıyoruz diyip size mi taşınacaktı.

Anlamadığım şu ev çok kalabalık diyip 3 çocuk bir anne bir de kardeş aynı evde yaşayabiliyorsa bir kaç ay dişlerini sıkıp sizin düğününüzü bekleyerek nişanlınız o evden ayrıldıktan sonra sadece 1 kişi fazla olacak olan o evde yaşayabilirler. Yani nişanlanız evden ayrılınca nüfus 6 olacak, nişanlınız ve ablası ayrı bi eve çıksa nüfus 5. Bir kişi yüzünden mi ev çok kalabalık oluyormuş. Hem annesi çocuklara bakar ablası da çalışabilir böylece. Nişanlınızın ekonomik durumu çok iyi olur anlarım. Eğer sizin evliliğinizi sıkıntıya sokmayacaksa ablasının giderlerini karşılaması ben her zaman kardeş dayanışmasını desteklerim. Ama böyle bir durumu yoksa yine atmasınlar ablasını ailesiyle birlikte yaşasın ablası bir müddet. Bu süreçte belki iş güç oturur ayrılmak isterse kendisi ayrılır. Ama siz ne deseniz fesat olacaksınız bu işin sonu hep böyledir.

Peki siz evlendikten sonra ablası boşansaydı ne olacaktı? Yanınıza mı alacaktınız yine?

Şu kısmı anlamadım. Siz hemen evlenelim mi diyorsunuz hemde bu şartlarda? Ne diyeyim bilemedim şimdi.

görümcenizin 32 yaşında olduğuna emin misiniz? bence 12dir o bu kadar acizlik o yaşlarda olur çünkü.
insan çalışırken kafasını dağıtır düşünmeye fırsatı olmaz dolayısıyla daha hızlı toparlanıp hayata adapte olur.

Annesi bakamazmi? Zaten okul yaşindalar.

Millet ne işlerde çalişiyor ekmek parasi için. Bu şekilde ömür geçmez. Yerinde olsam ayrilirdim. Yaptiği yardim felan değil. Bu ablasinin leyhine değil, kadin kendi ayaklarin üzerine durmali.

Ekonomik durumu baya baya iyi olsa anlarım ama direk neden nısanlın üstleniyor en büyük sorumlulugu? Sizin dügünü erteleyecek kadar hemde. Çok üzülürdüm ve ciddi anlamda nisan atma sebebi bu. En azından siz evlenene kadar ablaya baska bir hayat kurulması yerıne sizin evlendirme işini yoluna koysalardı.. bilmıyorum cok zor..

Eee anasının evinde beklesinler toparlanmasını. Ne diye ayrı ev açıyorlar?

Ay konunun detaylarını okudukça sinirlerim bozuluyor

Yani benimde erkek kardeşim var ve boşanacak olsam ona güvenmezdim ablası biraz acitasyon yapıyor olabilir mi sürekli ağlayıp sızlayıp kardeşininde bu konuda hassas olduğunu bildiği halde..
Ev kalabalık diye birşey yok onu göze alarak boşanmadı mı anlamıyorum yaa bu insanları valla..

sigortalı işi olduğu sürece mecbur ödeyecek.birikir icrayla alır kadın o paraları.ödemezse hapis cezası var.bir kere değil hapis cezası.ödemediği müddetçe tekrar tekrar içeri girecek

Çocuklara nafaka bağlanmadımı? Daha yaşları küçük, kadın nafaka için dava aça bilir bildiğim kadarıyla. Sizin için üzüldüm doğrusu, nişanlınız ablasını düşünüyor haliyle ama bu haksızlık size karşı.
Ben tek çocukla baba evine döndüm kardeşlerim yakın oturduğu için 2.3. 5 yaş çocuklar sürekli burdalar. Bende sıkılıyorum annem tahammülsüz yaşlı ve hasta babam da öyle ama yapacak birşey yok ayrı çıkacak durumum yok dişimi sıkıp oturuyorum. İş bulamadım daha. Bu arada erkek kardeşim bekar ne zamana evlenecek belli değil başka yerden sıfırdan ev yaptırıyorlar, ben eylülden beri baba evindeyim çamaşırları koymaya dolab bile yok valizlerime koyuyorum çalışmadığım için annemgilin elinde avucunda ne varsa kardeşimin evine gidiyor. Asla gücenmiyorum. Çünkü boşanmaya karar verirken sadece Rabbime güvendim, ondan dilemeye istemeye devam ediyorum. Rahat değilim, ama kendi rahatım için ne babamı ne kardeşlerimi zora sokarak başka eve çıkmayı düşünmüyorum. Uzun yazdım kusura bakmayın ama görümceniz çok düşüncesiz, adam kötüydüse 3 çocuk yapmasaydı aralarında çok yaş bile yok, 3çocukla ayrıldıysa en azından nafaka isteseydi.nişanlınızı vicdanen sömürüyor. Ha destek çıkarsın ama bu kadarı fazla. Allah yardımcınız olsun üzüldüm.

Bu adamdan bir yol olmaz. O abla da asla kendini toparlayıp çalışmayacak onu da aklınızdan çıkarın. Kendinizi yakmayın yol yakınken dönün, evlilik arifesinde bunu yapan adam yarın öbür gün ablamla beraber yaşayacağız der. Sizin çocuğunuzun bir ihtiyacı olduğunda olmaz yeğenlerimin ihtiyacı var der. Der de der. Abla da maşallah kötü giden evliliğe rağmen arka arkaya doğurmuş. Salak bi kardeşim var onu kandırırım nasıl olsa demiş belli ki. Dediği doğru da çıkmış. Cidden bu işin hiç oluru yok

Simdi bende uzuluyorum bu duruma der evlenince benim ablam zor durumda tabi yardim edicem karisamazsin der. Abla sırtınızda kambur olucak iyice dusunup tasinin
Nereye gitseniz gezmeye tatile dur ablamda gelsin çocuklarıda alalim.. bunlara hazirlikli olun devam ederseniz

Son düzenleme:
Kötü giden evliliğe rağmen 3 çocuk yap, boşan gel ama anne baba evini beğenme. Ayrı ev iste ama çalışmak isteme. Aile kuracak olan kardeşinden yeni ev, yeni eşya, kendinin ve çocuklarının tüm ihtiyaçlarını talep et. Tamamen bencillik.

Hani dese ki en küçüğün kreş masrafını karşılayacağım, ablamda çalışıp geçimini sağlayacak. Bence de yapmalı derdim. Ama bu şekliyle o nişanlıya güvenip evlenmem.

Çocuklar küçük değil ki öz bakım yaşlarını geçmişler. En küçüğü bir sene anaokuluna gidecek sonra oda okul çağı çocuğu olacak.
Abla çok rahat çalışabilir.

Benim merak ettiğim bir evde 8 kişi yaşamak zor ise neden ablasının ailesi evini büyütüp ablasını işe koyup güzel güzel geçinmiyorda kardeşinin peşinden sürüklüyorlar ablayı. Birde ablası çok ince birisi olsaydı sen evleneceksin ben seninle kalamam da diyebilirdi. Birisi ablam derdinde öteki çoçuklarım ohh seni kim düşünüyor peki.?

8
Ben bu erkekleri Ekşi Sözlükte görüyorum .Kadını öldüreceğini kastetmiş bence .

Dört kişilik ailenin (kardeş artı üç çocuk gibi varsayalım) açlık sınırı 2500 tl, yoksulluk sınırı ise 8400 tl.

İki kişilik ailede ise yine kira yüzünden açlık sınırı çok da düşmez. Yukarıya ekleyin.

Burada evi siz geçindireceksiniz derken bahsettiğim bu. Nişanlınızın maaşı tek başına kendini beslemeye yetmiyor, hele ki yoksulluk sınırı hedefine bile yaklaşmak için iki kişinin maaşı birleşecek de ancak o da ucu ucuna.

Hazır evi beğenmeme, çalışmayacak kadar rahat olma gibi faktörler zaten sizi aynı evde yaşatmak için önceden plan yapıldığının açık delili, gözünüzü açık tutun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…