Nişanlım, ailesi ve ailem

Aklına geleni yap ve ayrıl.Balık baştan kokar.Ailen de haklı ayrıca.Bahane üretmeye gerek var mı?Açık açık söyle.Nişan bile istediğim gibi olmadı.Ben sizinle yapamam de.

9 aydır tanışıyorsun, 6 aydır nişanlısın. 3-4 ayda mı nişanlandın? Allah akıl fikir versin. Kadın olmanın zorluğu nerde, saçma sapan işler yapıyorsunuz sonra edebiyat yapıyorsunuz. Sanırsın ailen zorla evlendiriyor, kardelen Ayşe. Daha çok sosyal zeka eksikliğinin zorluğu olabilir bu konu. 9 aydır tanıdığın adamla evlenmek istiyorsun, ne konuşmasını muhabbetini beğenmişsin ne tipini beğenmişsin. Adamda para yok, maşallah hiç biz böyle zorlanırız, hem ben paramı kazanmadan, kendi ayaklarım üstünde durmadan neden 9 aydır tanıdığım adamla evlenmek istiyorum demek yok. Bu yılda, bu yaşta üç kuruş kazanan bir adamın eline bakmak istemiyorsan evet sen de ev geçindirmek zorundasın

Konu ev geçindirmek veya geçindirmemek değil zaten. En başında tanıştığımızda bende çalışacağımı ifade etmiştim. Ancak sadece atandığımda çalışırım, özel sektör istemiyorum dedim. Kabul etti. Zaten bölümüm devamlı atama yapan bir bölüm. Ancak şuan bir belirsizlikle savaşıyorum. O yüzden hallolur diye düşündüm. Konuysa ailesinin nişandan sonraki duyarsızlığı. Beni gerçekten bir geçim kapısı gibi görmeleri ve bunu da bu şekilde hiçbir eylem, hiçbir iletişim olmadan yansıtmaları gelip seneye erteleyelim deseler çok mu zor ya da anlayışsızcca mı karşılayacağım. İnsan üzülüyor elbette. Evet ailemin zoruyla evlenmiyorum, kendi isteğimle bu yola girdim. Ve evet onun tipini ve konuşma yeteneğini beğenmesem dahi karakterini, bana olan saygı ve ilgisini beğendim bu benim için "o zaman ve o ânlar için yeterliydi." Ayrıca bu kararları verirken mental sağlığımın çok da yerinde olmadığını belirtmiştim ve bu durumun farkında değildim ayrıca bana kendini tanıtırken gayet iyi kazandığını ve maddi durumunun iyi olduğunu söyledi. Hiç mi anlamadın o süreçte diyebilirsin, anlamadım çünkü her istediğim de bir şeyler alıyordu, hediyeler, özel hissettirmeler vs. Yani bu maddi konu o süreçte düşündürmedi.. nişandan sonra ben bazı durumları anladım, ailesi ifade etti. Yani bana prangayı taktılar bir şeyleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkarıyorlar..

Siz bi yere atanacaksınız ve bu beyefendi ofisini bırakıp 4 sene gelemeyecek.

Ne yapmayı düşünüyor ?

muzige bile karsi asiri muhafazakar insanlar ama gelinlerini çalıştırmadan almak istemiyorlar
adamda desen tip yok, aura yok, para yok, duzgun aile yok, karakter yok
su yaşında ille de evleneyim, sinek kadar kocam olsun basimda dursun demissin olmayani oldurmussun
"daha erken hemen evlenmeyeyim, taniyayim" demissin. tanımışsin görmüşsün bkk gibi insanlar. hala daha bugun gün alsa evlenirsin, adamdan atak bekliyorsun.
senin bu kafayla mutlu bir evlilik yapman zor

Sana olan saygısı nerde?
Bir kandil oluyor, ölüm oluyor beni almaya geliyor aileme uğramıyor demişsin aramıyor demişsin bak bunlar ciddi ayrıntılar ilerde evlenince de ailemi ara diyeceksin yok diyecek.
Hatta böyle tipler kendi ailesini daha üstün tutar..

Maaşlı gelin istiyorlar.Kontenjanlar belli olsun modundalar atanacak mısınız , atanamayacak mısınız? Muhtelemen nişanlınızda bu kafada.Bence siz de düğün konusunu hiç açmayın.Kendinizi hazır hissettiğinizde ayrılın.Yapamazsınız bu insanlarla eşiniz pasif kalacak biri belli.Aman annemlerde şöyle konuşma böyle giyinme sunu sürme diyecek.Ayrılmak için sebebiniz belli değil mi ?Artık istmediğinizi belirtmeniz bile yeterli.Ailenizde size destek çıkar .Boşverin hayatınızı kendinize eziyet etmeyin.

Sonuna kadar okudum ve en son o vurucu cümle “nişan atmak istiyorum ama neyi ne sebep göstereceğim” birçok neden yazdığınız satırlar içinde bağırıyor eminim aklınıza gelmeyen başka şeylerde vardır… kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz hayat sizin hayatınız seninle bir gelecek göremiyorum evlenip ayrılmaktansa nişan atmak çok daha sağlıklı emin olun. Hiçbir şey için değişe bile o kv için insan kendine kıyamaz ya.

Acelen ne? Muhafazakar dıye zaman dayatmasını nıye kabul edıyorsun? Yaşın daha genç, ogulları yaşlanacak dıye erkenden bırıne kakalıyorlar.
daha kendı soru isaretlerınızı gıdermeden ışın ıcıne aılelerı katmışsınız.
Atanmanı bekle, paranı kocana yedırmeden kendın ye aılene yedır. Ne bu acele ?
Boyle iletişimsiz insanları çok mu aradın. Ayıp olmasın diye nişanlamışsın ayıp olmasın dıye evleneceksın.

O tutunduğunuz dal kırık zaten evlenince elinizde kalacak.Aşk yok,sevgi yok,saygı yok,sorunları direk konuşmak yok .Herkes şikayet ediyor ama yine herkes halının altına süpürüyor.Bu bir yerde patlayacak sizde el ne der diye evlenip evde mutsuz umutsuz geleceğini çöpe atmış.Kendi yaşıtları hayatını yaşarken kaynana koca dırdırı çeken biri olarak yaşayacaksınız elin umrunda bile olmayacak .Sakın kaderi suçlamayın bu evliliğin doğru olmadığını bilmek bile evrenin size işareti daha ne olsun istersiniz????

Öncelikle şunu söyleyeyim, fiziksel olarak beğenmediğiniz hiç bir erkekle görüşmeyin. Kadınlar olarak şöyle bir inancımız var: Fiziksel olarak orta halli bir erkek beni daha çok sever, aldatmaz, el üstünde tutar vs. Erkekler ve toplumda kadınları çok manipüle eder, işte çirkin/kısa/fakir/işsiz erkegi tercih etseydin çok sevilirdin gibi. Bu asla doğru değildir. Düşününce hayatımda yediğim en büyük kazığı bu tip bir erkekten yedim. Ne demişler çirkin erkeğe iyi davranirsan bir bakmışsın o sana cirkinmis gibi davranmaya başlamis. Burada çirkinliğin yerine herhangi bir negatif özelliği koyabilirsin. O seni fiziksel olarak begenmese asla şans vermezdi. Kadın olarak standartlarını her düşürdüğünde bunun karşılığı bir nankörlük görürsün. (Bu arada tam tersi olan erkeklerde nadir olsa da var. Kimsenin fiziksel özelligiyle dalga geçmek gibi bir niyetim kesinlikle yok ama erkeklerin bir yerlerinin kalkması için basit şeyler yeterli oluyor.)

Valla nisanda oynamayacak kadar muhafazakar bir ailenin gelinimiz illa çalışacak kafası ayrı bir degisikmis. Benim bildigim muhafazakar aileler çalışan gelinlerine bile biz sana bakarız kendini yorma kafasında olurlar. Sizin müstakbel kayin aileniz muhafazakar olabilir ama para konusunda. Kandilde bile aramayan muhafazakar ilk defa görüyorum bu arada. Aşırı paragöz insanlar ve kendi oğullarının işi gereği üstte görüyorlar sanki.

Bu arada yazmayi unutmuşum. Yaşın daha 25. Çok daha iyileri çıkar, bu tür kaygılara kapılmak için çok genç bir yaş. Karşı taraf avukatmis ki çok dikkatli olmalısın. (Bunu avukat yoğunlukta bir ailede yetişmiş biri olarak söylüyorum.) Kanunları ve sistemin açıklarını çok iyi bildiklerinden sizi çok kolay ve hızlıca ekarte edebilirler. Kendinizde avukat değilseniz hiç önermem avukat bir kocayı. Bir anda bosanirken çok tehlikeli bir düşman bulursunuz karşınızda.

Küçük bir oğlan çocuğunu büyütmek istiyorsanız evlenin. Nişanlınızda iş yok ailesi desen düzgün değil kaç kurtar kendini

Aynısini yazacaktim, kadının sesi haram ama parası helal yvsaklık yazıcam ayıp olacak simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…