Nişanlım ailesi

Karşı taraf gelin kabul ettiği kızı bilmiyor mu? Takmışlar yüzüğü. Nişanlı kız artık gelindir ve gelin denir. Kıza anlatsalar kızım biz şöyleyiz, konu komşu böyle. Onun yerine, baban nasıl izin veriyor, rahmetli oldu gerçi diyen bir k.p den herhangi bir ders alınmaz ya neyse...

Tespitininiz doğru. Beğenmemişler zorla kabul etmeye çalışmışlar, kızları ağlayınca patlamış olay. K.v yi bilemiyorum.

siz evde farklı birşey yaşadınız da görümceniz mi gördü ondan mı bunlar anlamadım ?

Ailenizde o şehirde yaşıyor ama nişanlınız gecenin o saatinde izmire gidelim, burası bize dar diyor falan.. Sen anlat karadeniz geldi gözümün önüne Gerçekten yaşandıysa böyle bişey karar size ait devam mı ? Tamam mı ?

tipik karadeniz davranisi. allahtan adamin elinde tüfek yokmus bende karadenizliyim cok ciddiye alma onlar bugün herseyi unutmuslardir bile. hamsi gibiyiz tötümüz basimiz ayri oynio

iyi de anneniz aynı şehirdeymiş..,
izmire niye gidecekmişsiniz orasını anlayamadım

Bir kadın olmanıza rağmen bu zihniyete sahip olmanıza acıdım. Aile önünde eve girip çıkmalara bence de gerek yok, lakaytlık olarak değerlendiriyorum. Ama ben böyle değerlendiriyorum diye herkes bu fikirde olmak zorunda değil. Sizin beyanınızdaki sıkıntılı bölüm ise: kızınız eve erkek arkadaşını getirse kızınızın hatrına susar mıydınız? Bu yetiştirdiğiniz "oğluşum"lar kadınların hayatını zehir ediyor. Siz de olayları sanki tek taraflıymış gibi kızların ağırlığına, hafifliğine, karakterine, bilmem nesine bağlıyorsunuz. Başkasından beklediğiniz ağırlık aslen oğlunuzda yok diye neden sanki tüm suç (!) sadece kadın olduğu için başkasında gibi fikirler içine giriyorsunuz?

Sizinkide sürekli reddetsin o zaman. Herkes kendi çocuğunun ipini tutacak.

Ne guzel demişsiniz. Benim ailem evde birini gormek istemesin veya ben goturmek istemeyeyim, ne yapacak, nasıl gelecek basıma silah mı dayayacak? Böyle saçmalık duymadım. 25 yıllık cocuguna iki kelime edip sahip çıkama. Başkasının cocuguna ... at. Ne güzel.

kızımda olsa aynı şeyleri söylerdim, çok hevesli görünmemesini, ağırlığını korumasını söylerdim...1 yıl nişanlılık geçirdim,
oğlan evine sadece yemeğe davet ettiklerinde 1-2 defa gitmişimdir....zırt pırt eve giren çıkan kişilere malesefki saygı duyulmuyor...bunlar bizim örf ve adetlerimiz olduğu içindir....ama bakıyorum bir grup insan örf ve adetlerimize aşırı karşı...

Nisanliniz mukemme bir insansa devam edin ama bana kalirsa bu evlilik hata olur.

Zaten kendi çocuğuna söz geçiremedigi için başkasının çocuğuna salça olarak kendi başarısızlığını görmezden gelmelerinin cırpınışları bunlar

Cok garip durum nişanliniz annenizin olduğu şehirden hadi izmire gidelim sen akrabalarinda kal diyor ee sizin anneniz var gideckse kendi gitsin sizi neden sürüklüyor. Nisanliniz cok fevri geldi babasina sozel olarakta ifade edebilirdi diyeceklerini ortalığı yikma dökme nedir. Nişanlsiniz ama sanki nişanlı değilmiş gibi konuşmuş babanizin vefat ettigini bildiği halde sanki aileyi tanımıyor ama duymuş gibi ifadeler kullaniyor. Siz sakin eş adayınin aklina uyup gitmeyin izmire annenize anlatin hatta sizde nişanlinizin davranışlarını gözden geçirin

Kimseyi tanımadan yargı da bulunmam ama kayınpederinizin sizin nişanlı olduğunuzu bilmiyor mu da bunyarz laflar ediyor? Kaldı ki sizin yanınızda nişanlınızla yumruk yumruğa gelicek sebep bedir? Ben ce başka bir olay oldu sizden önce ablası da böyle davranınca bu olaya tuzu biberi oldu

Önceden bir gerginlik veya başka olumsuz birşey oldu mu?
Çünkü bazen başka sebepler vardır, bu sebepler dile getirilmez, en ufak bir sorun bahane edilip abartılarak konu haline getirilir.
Arkasında başka birşey var gibi geldi bana.

gerçekten çok güzel özetlemişsiniz o kadar haklisiniz ki ben digerleri gibi olmam diye dusunurdum.basima geldi

ablasiyla hep gergindi aramiz

geri kafali oldugu icin nisanlilik nasil olur bilmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…