Nişanlım ailesi

C canimkocam1 Bu cevabin neresini beğenmedin? Hani beğenmek zorunda değilsin tabiki fakat bu cevapta dediklerimin tam neyi yanliş?

Hahaha o bağlantiyi kendimce kurmuştum fakat onun söylemesini istedim. Yani cidden sirf koca/nişanli sevdaciliktan dolayi, şiddet eğilimli biri tercih ve tolere edilmelimi?
Kimi kadın şiddet aşığı, yanlış falan yazmadım tam olarak böyle ama ne yapabiliriz ki?
Bir kaç gün önce haberlerde rastlamıştım. Eşinden şiddet gören kadını kurtarmak amacıyla, polis çağıran komşularını dava edeceğini ve kocasını çok sevdiğini söyleyen bir kadına denk geldim.

Canim ne yaptin seni merak ettim. Durumda gelisme varmi ?

Nişanlı mısınız yüzüklü falan? Çok garip değiller mi ya? Hani tutucular belli de...siz nişanlısısınız. Bu ne ya?! Yalnız babayla dövüşme de bi garip sizi sahiplenmiş olsa da.

Kayinpederin yaptigi hiç hoş olmamış. Benim anladığım zaten bu eve girme cikma konularinda ya da geç saate kadar durma konularinda çok önceden rahatsız olduğu. Ğörümce de arayip abuk sabuk konustu sanirim , adam patladı. Simdiye kadar bu konulardan rahatsız olduklarini anlamadınız mı yoksa hep kendileri de çağırırlar mıydı? Ses etmiyorlardi sanirim. Bazı aileler de bu tür şeylere cok dikkat ediyorlar. Ne olursa olsun tabi ki bu şekilde dile getirlimiş olmasi hiç hoş değil o ayrı. Gorumce de ilginç geldi. Durduk yere bulaşiklari yikayin demesi... eve girip cıkıp dağitıp gidiyorsanız o zaman derim ki haklı ben de gıcık olurum. Ama boyle birsey yoksa uzak durulası bir insan kendisi. Burda asıl konu nişanliniz . Fazla fevri. Babasi ayip etmis evet ama ne olursa olsun babası. Oturup konusabilirdi. Bugun ona yapan yarın size yapar .hakli haksiz olmakta onemli değil. Sorunlara göstermiş olduğu yaklaşım evliliğinizde sizinle yaşayacağı sorunlarda da yaklâşımını belirler.

C canimkocam1 Bu cevabin neresini beğenmedin? Hani beğenmek zorunda değilsin tabiki fakat bu cevapta dediklerimin tam neyi yanliş?
(Bence en büyük sorun ne görümce, ne kayinpeder. ) yazmışsın ya onu beğenmedim. sorun tamamen o gürümce Allah bilir kız hakkında ne söyledi ki kayınpeder öyle tepki verdi. birde kızın vefat etmiş babasına laf etmiş annesine laf etmiş Allah bilir o anne nasıl zorluk çekmiştir kızını büyütene kadar hemde babasız. o kısmını beğenmedim.

adamın baban bişey demiyo mu demesi ilginç, sonuçta baban vefat etmiş. bu nasıl nişanlılık yani? nişanlanacak kadar güveniyorsun da evine girecek kadar güvenmiyor musun, öyle mi olmalıymış?
neyse yarın barışırlar sen kötü olursun. sen ailenin yanına git nişanlın da baksın başının çaresine. vardır kalacak eşi dostu.

Hikayenizde siz dışındaki herkes çok dürtüsel. Anlık parlamalar, patlamalar, düşünmeden konuşmalar. Bunun geleceğini iyi görmüyorum sizin acınızdan

sen anlat karadeniz gibi olmuş.
eksik bişeyler mi var.
bulaşıkları yıkayın dıyınce bu kadar sınır buyuk kavga ne bılım

Ama insan görümce ile evlenmiyor. Hadi görümce isleri karistirdi, nisanlinin tepkisi yine farkli olabilirdi. Öyle ergenler gibi masa devirmeler ile, babaya yumruk atmak ile olmuyor.

En basit, madem aile bu kadar muhafazakar, niye nisanlisini getiriyor? Babasinin bu düsüncelerini nasil bilmez? Hangi ortamda nasil davranacagini bilmiyor. Tepki olarak hemen siddete basvuruyor.

Hali ile tabiki en büyük sorun nisanli. Neticide onun ile evleniliyor.

çok haklisiniz kesinlikle

Bir tek ben mi inanmadım yahu.
Bulaşık mevzusu nerelere kadar gelmiş.
Neyse ben gene inanmamaya devam edeyim.
olay aslinda bulasik degil gorumcemle yillardir mecburiyetten geciniyorum nisanlimda ablasinin bana karsi hareketlerini goruyor neticede

E nişanlın ne iş yapıyor?
İzmir'de nasıl geçineceksiniz?

Yumruk yumruğa girdiler yazmışsın ilk, sonra da nisanlim bir şey yapmadı yazmışsın.

Kaldı ki ailen de aynı sehirdeyse izmir e götürme ne alaka? Bir de kaynanani aramak istediğini yazmışsın, ne diceksin ne güzel sustun annecim falan mı? Yani senin araman ne alaka? Sana kötü söz söyleniyor, senin aranman gerekmez mi? Nisanlin tuhaf,sen tuhaf..

Ayni sehirde yasiyoruz nisanlimin ailesi ve benim.ailem ayni sehirde benim izmirde akrabalarim yasiyor
E aileniz o şehirdeyse siz ne diye İzmir e gidesiniz, ne alaka? Çok mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…