Nişanlımın bitmeyen aile sıkıntısı

Bak yazacaklarima kizacaksin ama yine de yazacagim. En basta anlatirken oyle bir anlattin ki sanki nisanlin disinda herkes evde yatiyor, butun kardesler kocaman ama inatla calismiyorlar gibi yansitmissin. Ama gorunen o ki suyun ote tarafi hic de basta yansittigin gibi falan degil. Kizlar zaten evli, erkeklerden de bir tanesinin yasi Turkiye sartlarina gore calismaya uygun, ama muhtemelen digerleri hala ogrenci ama inatla calismiyorlar vs diye anlatiyorsunuz bu gercekci degil. kendinizi doldurup duruyorsunuz, kafanizda kurup duruyorsunuz.

Bakin gelenekselsiniz ve geleneksel beklentileriniz var, ama o geleneksellik icinde erkek ailesinin kendi ailesine yardim etmesi de var. Calisiyor olsaniz ve kendi eviniz ve esyanizi kendiniz yapiyor olsaniz yine bir nebze olsa nisanlinizdan yakinin diyecegim ama oyle bir durum da gozukmuyor. Onun okumasina ailesinin katkisi yok, yok yiyiciler, yok cimriler, yok hainler, yok g.leri yemiyor diye bir ton laf saymissiniz. Bakin siz benim nisanlim olsaniz sizden ayrilirdim, kimse aileme ve aile uyelerime bu laflari edemez. Herkesin nisanlisinin ve ailesinin mustakbel gelin adayinin onune kirmizi hali serdigini dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz.

Sizin gibi nisanliyim bende ve evin butun beyaz esyasini, yatak odasini ben aldim ki daha alacagim bir ton esya var. Siz saniyorsunuz ki herkesin nisanlisi ve ailesi dugun yapiyor ve esya aliyor. Ama yok oyle bir dunya haberiniz olsun, boyle beklentileriniz varsa hata edersiniz. B

enim nisanlim ve ya erkek arkadasim daha evlenmeden parami nereye harcayacagimin kime ne verip ne vermeyecegimin hesabini sorarsa kiyameti koparirim kim oluyorsun da paramin hesabini yapiyorsun diye, yetmez madem evlenecegiz senin katkin ne diye de cikisirim.

Kaygin varsa kesinlikle evlenme, bugun degilse bile yarin biter bu iliski, kendine yazik etme.

Sorun su ki çalışmiyorlar ama okumuyorlar da hani nişanlimin düğün yapmak gibi yuva kurmak gibi acil bir ihtiyacı olduğu halde kardeşlerden biri sırf zezevk için bin lira istemesi ne kadar doğru .okulu bırakan onbeş yaşındaki kardeşine İki gün yalvardım yazık etme kendini oku diye ama dinlemedi o çocuk nolacak çalışmayacağım okumayacak abisinden şundan bunda gelen yardimlarla nereye kadar ve açık net şekilde diyorlar abimiz saftır Kim ne isterse verir diye bunun da bilincindeler hani bana gelince orta halli bir aileye mensubum konu zaten zenginlik fakirlik meselesi değil konu en ufak çaba harcamamalari hep abilerinden beklenti içinde olmaları
Belki şimdi eşya almada faydm olmadığı doğrudur bunlar zaten ben bu kadar k getirim var daha çok sahibiyim olarak bakmakta hatalı ama o açıdan da baktığım da ailem den kalacak bir evim var. Keşke ufakta olsa çalıssalar daimi bir işte çok zorlandiklarinda yardım olayına yine bişe demem görumceler evli ama birinin eşi de çalışmıyor sağlıklı olduğu halde bir görümcem küçük o okuyor içlerinde yalnizca

AYRIL! yoksa boşanmak zorunda kalacaksın.

Senin nişanlın sadece dört aydır çalışmıyor mu, sen yukarıda oyle demedin mi? Ondan önce ne iş yapıyordu ? Bugüne kadar başka para istedıklerını gördünüz mü, görsenız yazardınız bir tane görmüşsünüz onu da zaten büyütmüşsünüz büyütebileceğiniz kadar. On beş yaşındaki de çalışmayacak ve abısınden yıyecek diyorsunuz, bunlar hep sizin kendı varsayımlarınız, nısanlınızı neredeyse ermiş gibi anlatıyorsunuz. Nişanlınız eli bol olabilir kardeşleri saftır derken kendilerinin onu dolandırmasını kastetmiyorlar dışarıyı kastediyorlar bekli o dışarıdan bırı de sızsiniz. Bakın hem kız kardeşlerim hem erkek kardeşlerim var, aradaki bag kuvvetli , ciddi olarak kardeşime aileme laf edeni fena bozarım, nişanlınız sizden vazgecebılır ama ailesinden vazgeçemez, kimse ailesinden ciddi problem olmadığı sürece vazgeçmez. O yüzden hoşunuza gitmiyorsa ayrılın, ne onun kafası ne sızın kafanız agrısın.

Son düzenleme:
Ayrıl mutlaka. Boş konuşmuyorum. Benzer bir ailenim oğluyla evliyim ve birçok kez boşanma aşamasına geldik bu konudan dolayı. Yıllardır bütün kavgalarımız bu yüzden oldu. Kendine bu kötülüğü yapma. Seviyorum vs deme. Evlendiğinde sevsen dahi haksızlığa, kullanılmaya tahammül gösteremeyeceksin.

Ondan önce nişanlım serbest meslek yaparak ailesinin butcesine katkı sağlamış düzenli olarak tek düzenli girdiyi sağlayan ve duygu somurusuyle her türlü fedakarlığı yapabileceklerini biliyorlar.Evet 4aydır çalışıyor ve ortada bir kuruş birikim yok bende biliyorum çalışan yok diye gönderdiğini dayanamaz çünkü.Zaten o rahatlığı vermese kardeşi emri vaki şekilde bin lira gönder emir kipiyle para isteyemezdi

Yahu bu adam yeni ev kurmadı mı, eşya almadı mı, boş evde mı yaşıyor kirası yok mu? Bunlar hep para demek, bir de sen tepesine binmişsin paran nerede diye. Kafana yatmıyorsa ayrıl işte daha ötesi yok bu işin, ama böyle kontrolcü olmak, zerre hakkın olmadığı halde insanların parasının hesabını tutmak ayıp ve kötü bir şey, ayrıca çok irrite edici. Neyse umarım çözersiniz sorunlarınızı.

Pansiyonda kalıyor eşya falan almadı henüz. Konuşmalarında abartıyor harcamalarini asla kendine o kadar harcama yapacak insan değil ona rağmen geriye en az bin lira kalması lazım asla parası kalmıyor .Ayrıca ben nisanlimdan bir tl alan bir insan değilim bunu da ailesinin bama ithafen saftır demişlerdir yazmışsınız ya öyle düşünmezler emin olun çünkü tek kurukuruş istemedim kimseden

Bunu okuduktan sonra aynı şeyleri zamanında annemin yaşadığı için soruyorum lütfen ırkçılık olarak algılamayın ama eşiniz doğulu filan mı acaba??

O çok sevdiğin adamla evlen fazla değil 6 ay sonra pişmanlığın dibini yasayacaksin. İş işten geçmiş olacak. Bari akıllı ol da çocuk yapma ilk günden.

Yazık bir insan kendine neden bunu yapar ki!

. 7 aydır tanıştığınız adamın kazancı sizinmis gibi yaşıyorsunuz. Adam ailesiyle yaşıyorsa tabiki ekonomik katkısı olacak. 8 kardeşli tek çalışanın bu olduğu fakir bir aileden yüzük dışında bir şey görmedik demeniz, düğünümüzü yapmayacaklar demeniz sizin fakir bir insan ile evlendiginizin farkında olmadığınızı gösteriyor. Muhtemelen sizde fakir bir aileden geliyorsunuz çünkü bu durum ilişkinizi devam ettirmeden bir sakınca oluşturmanın ve ailesiyle tanışan kadar gözünüze batmanın. Belki arkadaşın maaşı size iyi geliyor, iki kişi refah yaşarız diye düşünüyorsunuz belki de Takılar altınlar gösterişli bir düğün istiyorsunuz. Boyle düşünüyorsanız bunlar olmayacak bu arkadaş ile evlenmeyin.

Siz sevdiğiniz için pek çok fedakarlık yapıyorsunuz. Kolay değil. Peki nişanlınız karşılığında ne yapıyor? Sadece sevdiğini söylüyor. Sizi üzen bu konularda bir girişimi var mı?
Siz bilirsiniz ama düzelmez bu durum. Aynısı benim eniştemde var. Ablama bişi almaz annesine alır herşeyi ve bizim ailemizi de sömürmeye kalkar borç isteyip durur. Pişman olursunuz.

Seni muhtac etmeyecek minimal duzeyde yasatacak.. hatta yanilip yazilip calismaya basladigin an senin paranin verdigi rahatlikla kendi ailesini maasa baglayacak.. hani hep deriz ya bu tip erkekler evlenmesin ailesiyle yasasin diye, sen onlardan biriyle resmen evleniyorsun.. ucurum o kadar net goruluyor ki sen nasil gormuyorsun hayret.. yazik etme kendine, bir ay sonra aski bitince elinde tembel ailesi kalacak..

Direk konuya girdim sseni mağdur edersem konuş diyor ama elimden geldiğince faydası dokunsun istiyorum diyo
Seni mağdur etti ama nisanda takı bile takmamış.bu nasıl mağdur etmemek peki? Düğün tarihiniz belli mi salonunuzu tuttunuz tuttunuz mu eşyalar alınmaya başladı mi?

Mesela zenginlik fakirlik değil mesele ailesinin bunu sömürmek istemesi kendilerinin çaba göstermesi ayrıca takı falan umrumda değil ama evliliğe giden surecteyiz ve 6 ay olmuş illa ki artık hazırlık yapmasını istiyor insan bunun takı duskunluguyle ilgisi yok

Seni mağdur etti ama nisanda takı bile takmamış.bu nasıl mağdur etmemek peki? Düğün tarihiniz belli mi salonunuzu tuttunuz tuttunuz mu eşyalar alınmaya başladı mi?
Hiçbir hazırlık yok hiçbirşey yok ortada sadece dediği iş daha fazla uzamasın uzamasında ortada en ufak hazırlık yok

Sömürmek falan çok çirkin kelimeler. Besleyip buyutmuşler sevmişler saymislar. Aile olmuşlar. Ailedeki ürün erkekler tembelse, o da tembeldir. Komün yaşam sürüp birbirlerinin kaynakları hakkında tasarruf sahibi ise hep öyle olacak. Para ve birbirleri ile ilişkileri bu şekilde demektir. 7 aydır tanıdığı insan olarak siz de kendi çıkarınızı refahınızi düşünüyorsunuz. Onlara vermesin bizim düğünümüz evimiz için biriktirsin istiyorsunuz. Bu ilişkiyi ve eş adayını tekrar düşünün.

Çıkar demek hoş değil ben sadece ikimizin iyiliğini istiyorm çünki bizde aile olacağız bizim de gelecekle ilgili planlar yapmaya ihtiyacımız olacak .Ne yapayım düğündüğünü de mi aileme yaptırayım bilmiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…