Aile de 3 kikardes 5 erkek var nişanlım erkekler içinde en büyüğü 27yaşında Onun bir küçüğü 24 e girecek Onun küçüğü 19.yaşında bir küçüğü 15 yaşında en küçük erkek kardeş ortaokula gidiyor kaç yaşında bilmiyorum.hepsinin büyüğü bir abla var 29 yaşında evli eşinin ailesiyle birlikte yyasiyorlarmis pek gorustugorusturmuyor eşinin ailesi Onun eşi en azından çalışıyor serbest meslek bir görümcem daha var oda evli eşi çalışmıyor bilmem nedendir üstelik 3çocuğu var bir
AYRIL! yoksa boşanmak zorunda kalacaksın.Konuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
Sorun su ki çalışmiyorlar ama okumuyorlar da hani nişanlimin düğün yapmak gibi yuva kurmak gibi acil bir ihtiyacı olduğu halde kardeşlerden biri sırf zezevk için bin lira istemesi ne kadar doğru .okulu bırakan onbeş yaşındaki kardeşine İki gün yalvardım yazık etme kendini oku diye ama dinlemedi o çocuk nolacak çalışmayacağım okumayacak abisinden şundan bunda gelen yardimlarla nereye kadar ve açık net şekilde diyorlar abimiz saftır Kim ne isterse verir diye bunun da bilincindeler hani bana gelince orta halli bir aileye mensubum konu zaten zenginlik fakirlik meselesi değil konu en ufak çaba harcamamalari hep abilerinden beklenti içinde olmaları
Belki şimdi eşya almada faydm olmadığı doğrudur bunlar zaten ben bu kadar k getirim var daha çok sahibiyim olarak bakmakta hatalı ama o açıdan da baktığım da ailem den kalacak bir evim var. Keşke ufakta olsa çalıssalar daimi bir işte çok zorlandiklarinda yardım olayına yine bişe demem görumceler evli ama birinin eşi de çalışmıyor sağlıklı olduğu halde bir görümcem küçük o okuyor içlerinde yalnizca
Ayrıl mutlaka. Boş konuşmuyorum. Benzer bir ailenim oğluyla evliyim ve birçok kez boşanma aşamasına geldik bu konudan dolayı. Yıllardır bütün kavgalarımız bu yüzden oldu. Kendine bu kötülüğü yapma. Seviyorum vs deme. Evlendiğinde sevsen dahi haksızlığa, kullanılmaya tahammül gösteremeyeceksin.Konuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
Ondan önce nişanlım serbest meslek yaparak ailesinin butcesine katkı sağlamış düzenli olarak tek düzenli girdiyi sağlayan ve duygu somurusuyle her türlü fedakarlığı yapabileceklerini biliyorlar.Evet 4aydır çalışıyor ve ortada bir kuruş birikim yok bende biliyorum çalışan yok diye gönderdiğini dayanamaz çünkü.Zaten o rahatlığı vermese kardeşi emri vaki şekilde bin lira gönder emir kipiyle para isteyemezdi
Seni mağdur etti ama nisanda takı bile takmamış.bu nasıl mağdur etmemek peki? Düğün tarihiniz belli mi salonunuzu tuttunuz tuttunuz mu eşyalar alınmaya başladı mi?Direk konuya girdim sseni mağdur edersem konuş diyor ama elimden geldiğince faydası dokunsun istiyorum diyo
Mesela zenginlik fakirlik değil mesele ailesinin bunu sömürmek istemesi kendilerinin çaba göstermesi ayrıca takı falan umrumda değil ama evliliğe giden surecteyiz ve 6 ay olmuş illa ki artık hazırlık yapmasını istiyor insan bunun takı duskunluguyle ilgisi yok. 7 aydır tanıştığınız adamın kazancı sizinmis gibi yaşıyorsunuz. Adam ailesiyle yaşıyorsa tabiki ekonomik katkısı olacak. 8 kardeşli tek çalışanın bu olduğu fakir bir aileden yüzük dışında bir şey görmedik demeniz, düğünümüzü yapmayacaklar demeniz sizin fakir bir insan ile evlendiginizin farkında olmadığınızı gösteriyor. Muhtemelen sizde fakir bir aileden geliyorsunuz çünkü bu durum ilişkinizi devam ettirmeden bir sakınca oluşturmanın ve ailesiyle tanışan kadar gözünüze batmanın. Belki arkadaşın maaşı size iyi geliyor, iki kişi refah yaşarız diye düşünüyorsunuz belki de Takılar altınlar gösterişli bir düğün istiyorsunuz. Boyle düşünüyorsanız bunlar olmayacak bu arkadaş ile evlenmeyin.
Hiçbir hazırlık yok hiçbirşey yok ortada sadece dediği iş daha fazla uzamasın uzamasında ortada en ufak hazırlık yokSeni mağdur etti ama nisanda takı bile takmamış.bu nasıl mağdur etmemek peki? Düğün tarihiniz belli mi salonunuzu tuttunuz tuttunuz mu eşyalar alınmaya başladı mi?
Mesela zenginlik fakirlik değil mesele ailesinin bunu sömürmek istemesi kendilerinin çaba göstermesi ayrıca takı falan umrumda değil ama evliliğe giden surecteyiz ve 6 ay olmuş illa ki artık hazırlık yapmasını istiyor insan bunun takı duskunluguyle ilgisi yok
Sömürmek falan çok çirkin kelimeler. Besleyip buyutmuşler sevmişler saymislar. Aile olmuşlar. Ailedeki ürün erkekler tembelse, o da tembeldir. Komün yaşam sürüp birbirlerinin kaynakları hakkında tasarruf sahibi ise hep öyle olacak. Para ve birbirleri ile ilişkileri bu şekilde demektir. 7 aydır tanıdığı insan olarak siz de kendi çıkarınızı refahınızi düşünüyorsunuz. Onlara vermesin bizim düğünümüz evimiz için biriktirsin istiyorsunuz. Bu ilişkiyi ve eş adayını tekrar düşünün.
Çıkar demek hoş değil ben sadece ikimizin iyiliğini istiyorm çünki bizde aile olacağız bizim de gelecekle ilgili planlar yapmaya ihtiyacımız olacak .Ne yapayım düğündüğünü de mi aileme yaptırayım bilmiyorum kiSömürmek falan çok çirkin kelimeler. Besleyip buyutmuşler sevmişler saymislar. Aile olmuşlar. Ailedeki ürün erkekler tembelse, o da tembeldir. Komün yaşam sürüp birbirlerinin kaynakları hakkında tasarruf sahibi ise hep öyle olacak. Para ve birbirleri ile ilişkileri bu şekilde demektir. 7 aydır tanıdığı insan olarak siz de kendi çıkarınızı refahınızi düşünüyorsunuz. Onlara vermesin bizim düğünümüz evimiz için biriktirsin istiyorsunuz. Bu ilişkiyi ve eş adayını tekrar düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?