İşte bunca zman nişanlı durupta kimse Niye bileziğin yok demesin üzülmeyeyim diye ailem böyle bişey yapti. Önemsemeyen gelin etiketi almayayım diye yaptık.Inşaat sizin eşinizle bundan sonra durumunudurumunuz düzelirNiye kendi bilezklerini onlar takmis gibi gosterip taviz verdiniz kiymet mi bilecekler yarin yapmasaydin diyecekler iyi dusunun bende yasadim kv hep bizden aldi evli kizina yedirdi en sonunda bosanalim oglunuz size baksin ben babmda aç kalipta evlenmedim dedim simdi korkusuna istemiyrlar zorlugu sen çekeceksin o hep ailem diyecek
Evlenince bazen gizli bazen açık dünya kadar para gönderecek ailesineKonuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
sizi muhtaç etmez tabiAma sevdiğim için vazgeçemiyorum. Bu konu hakkında ise girdiğinden beri tartışıyoruz şimdi inkar ediyor evlenirsem göndermem seni muhtaç mi edeceğim oeğer edersem o zaman git diyor bilmiyorum duygularımla mantığım hep savaş içinde
Ama sevdiğim için vazgeçemiyorum. Bu konu hakkında ise girdiğinden beri tartışıyoruz şimdi inkar ediyor evlenirsem göndermem seni muhtaç mi edeceğim oeğer edersem o zaman git diyor bilmiyorum duygularımla mantığım hep savaş içinde
Düğünde elinden geldiğince yapmaya çalışacağını söylüyor elimden tutanim yok diyor napayım diyor . Ama ailesini düşünmeden de etmiyor şimdi inkar ediyor gönderdiğini Başka şehirde herşey para yetişmiyor diyor ama babası ve diğer kardeşler calismazken o mümkün değil para gondermemezlik yapmaz . Abartarak burada herşey çok pahalı diyor Hani bunu abartarak söylemesine rağmen geriye bin lira kalması lazım hiç kalmadı diyorNısanlınız sımdı sorumlulugunuz olan ıslemlerı yapamayacak durumdayken ailesine destek olma zorunluluğu hissediyor ve siz buna göz yumamıyorsanız bence de şimdiden ayrılın.Su anda sinirlerinizi bozan durum daha da buyuyecek.
Ya hiç biri çalışmıyor dediği de abartma.
1. Numara Abla: Evli
2. Numara Erkek: Üyenin nişanlısı
3: Numara Kadın: Evli
4. Numara:Erkek: Bilinmiyor işi 24 yasında
5.Numara Erkek: Ya lise öğrencisi ya da yeni bitirmiş 19 yaşında
6.Numara Erkek: 15 yaşında
7.numara Kız: Okuyor , yaşı bilinmiyor öğrenci.
8.Numara Erkek : Ortaokul öğrencisi.
Bu arkadaş içinde on sekiz yaşından küçük üç tane kardeşin olduğu herkese ağza alınmayacak seyler yazmış, bin defa yazdım. Millet de destekliyor hala çünkü kafa hala " Erkek herseyi yapar " yüzyılında. . Sanırım dünyanın en saftirik kadını ve nişanlısı ben olmalıyım
Şükür sebebi değilsin. Ama neden bu kadar körsün??? Benim kp emekli ve çiftçi durumları iyi sayılır ama bize yardım etmediler bizden yardım bekliyorlar bu durumlarında bile ve eminim kocam benden gizli yardımcı gizli olmasına bile dayanamiyorum. Sen bir de çalışmayan bir kabileye bakacaksın. Şimdi şakın nişanlın sana tamam bakmam derse İnanma herkesin anası babası sonuçta üstünde hiçbir hakkı bile olmasa yüreği sızlar.Insanların şükür sebebi oldum malesef
Evleri ahşap ev bahçeli müstakil orayı bile kp üç kere dolandiricilardan satın almış Kim ev benim demişse Ona para vermiş bundan 30yil önce sonunda gerçek ev sahibine para vermiş almışevleri falan nasıl merak ettim ?
Kp de şuan çalışmıyor inşaatta çalışıyo normalde yaz sezonu açılırken kp evde otururken iş arıyordu hani telefon bekliyordu deyim sonra küçük bir yağ bezesi aldırdı ayakta gitti hemen çıktı şmdi de onu bahane edip çalışmıyor 2ay oldu oda bu durumda öncesinde çalışma durumu nasıldı bilemem benim nişanlım okulunu dersnesini taaa 7yaşından beri simit Vs satarak karşılamışBunlar siz irdeleyince çıktı meydana evet . Kp bu işin neresinde bende bunu hiç anlamadım .
İşin bu tarafından da bakınca elde kalıyor konu . Ailenin bu şekilde bi düzeni var demek ki yada daha bir düzen oturmamış .
Damat adayı her halükarda ailesine desteği kesmeyecek bu belli ve onun kararı.
Daha evlenmeden nisanliyken aileme ,kardeşlerime, enişteme kadar bu kadar çirkin ithamlarda bulunun birisiyle değil evlilik yan yana durmam .
Konu sahibi tarafından bakınca da bu kadar benimsemedigi bir aileye üye olma çabasını anlamıyorum . Ailenin maddi durumu da ortada birsey beklenmesi sacma zaten . Sonuçta nişanlısının bakış açısı da belli önce ailem diyor ve değer vermiyor .
Ben konu sahibini gerçekten anlamadım. Üzgünüm ama öyle . Yine söylüyorum ailenize üzüldüm bir tek .
Ya benim ailesinden beklentim yok sadece kendileri geçimlerini temin etsin çok zorda kalınca yardım istemesi bizim aile olacağımızı kabul etmeleriBunlar siz irdeleyince çıktı meydana evet . Kp bu işin neresinde bende bunu hiç anlamadım .
İşin bu tarafından da bakınca elde kalıyor konu . Ailenin bu şekilde bi düzeni var demek ki yada daha bir düzen oturmamış .
Damat adayı her halükarda ailesine desteği kesmeyecek bu belli ve onun kararı.
Daha evlenmeden nisanliyken aileme ,kardeşlerime, enişteme kadar bu kadar çirkin ithamlarda bulunun birisiyle değil evlilik yan yana durmam .
Konu sahibi tarafından bakınca da bu kadar benimsemedigi bir aileye üye olma çabasını anlamıyorum . Ailenin maddi durumu da ortada birsey beklenmesi sacma zaten . Sonuçta nişanlısının bakış açısı da belli önce ailem diyor ve değer vermiyor .
Ben konu sahibini gerçekten anlamadım. Üzgünüm ama öyle . Yine söylüyorum ailenize üzüldüm bir tek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?