Nişanlımın bitmeyen aile sıkıntısı

Niye kendi bilezklerini onlar takmis gibi gosterip taviz verdiniz kiymet mi bilecekler yarin yapmasaydin diyecekler iyi dusunun bende yasadim kv hep bizden aldi evli kizina yedirdi en sonunda bosanalim oglunuz size baksin ben babmda aç kalipta evlenmedim dedim simdi korkusuna istemiyrlar zorlugu sen çekeceksin o hep ailem diyecek

İşte bunca zman nişanlı durupta kimse Niye bileziğin yok demesin üzülmeyeyim diye ailem böyle bişey yapti. Önemsemeyen gelin etiketi almayayım diye yaptık.Inşaat sizin eşinizle bundan sonra durumunudurumunuz düzelir

Evlenince bazen gizli bazen açık dünya kadar para gönderecek ailesine
Sizin çalışmanızı isteyecek daha çok gonderebilmek için
Siz istemediğinizde evinizde huzur kalmayacak
Aç mi bırakayım ailemi diyecek
Borçları hastalıkları işe girip çıkmaları evlenmeleri bitmeyecek
Yıllarca belinizi doğrultup bir mal mülk sahibi olamayacaksiniz

Çalışmayan borçtan korkmayan adamlardan korkun derim

Siz bu adamla evlenirseniz bile bile lades diyeceksiniz. Olacaklar belli, ailesine yine vefa borcu olduğunu düşünecek ve ailesi de istemeye devam edecek. Gerçekten hastalık olur çalışamaz bir insan anlarım ama öyle tamamen tembellikten çalışmamak kabul edilir değil. Kendinize hiç mi kıymet vermiyorsunuz, aileniz bunları çekesiniz diye mi büyüttü sizi. Emin olun evlendikten sonra sevgi de kalmaz. Şimdi ayrılırsanız acı çekersiniz ama acınız diner ve iyi ki bu hatayı yapmamışım dersiniz.

sizi muhtaç etmez tabi
ama ev araba vs alamayacak gibisiniz
bunlar size hayatta öyle şeyler yaptırmaz
iyi düşünün

Nısanlınız sımdı sorumlulugunuz olan ıslemlerı yapamayacak durumdayken ailesine destek olma zorunluluğu hissediyor ve siz buna göz yumamıyorsanız bence de şimdiden ayrılın.Su anda sinirlerinizi bozan durum daha da buyuyecek.

Hersey ortada.
Omur boyu calismayan ailesine bakacak.

Bosanmak nisan atmaktan daha zor emin ol.

Yol yakinken at nisani.

Evlendikten sonra cok konu acarsin buraya eve ben bakiyorum kocam ailesine sulalesine bakiyor diye

O zaman evlenip goreceksin madem vazgecemiyorsun simdi

Dene ve gor

Senden 3 maymunu oynamamı istiyor.simdi uzaksınız eminim sen bu konuları açtığında da üstüne gelme,bunaldim vs gibi kaçamak cevaplar veriyordur.ne zaman düğün olacak eşyalar ne zaman alınacak diye açık açık oynasana kartlarını.

Düğünde elinden geldiğince yapmaya çalışacağını söylüyor elimden tutanim yok diyor napayım diyor . Ama ailesini düşünmeden de etmiyor şimdi inkar ediyor gönderdiğini Başka şehirde herşey para yetişmiyor diyor ama babası ve diğer kardeşler calismazken o mümkün değil para gondermemezlik yapmaz . Abartarak burada herşey çok pahalı diyor Hani bunu abartarak söylemesine rağmen geriye bin lira kalması lazım hiç kalmadı diyor

Bunlar siz irdeleyince çıktı meydana evet . Kp bu işin neresinde bende bunu hiç anlamadım .

İşin bu tarafından da bakınca elde kalıyor konu . Ailenin bu şekilde bi düzeni var demek ki yada daha bir düzen oturmamış .

Damat adayı her halükarda ailesine desteği kesmeyecek bu belli ve onun kararı.
Daha evlenmeden nisanliyken aileme ,kardeşlerime, enişteme kadar bu kadar çirkin ithamlarda bulunun birisiyle değil evlilik yan yana durmam .

Konu sahibi tarafından bakınca da bu kadar benimsemedigi bir aileye üye olma çabasını anlamıyorum . Ailenin maddi durumu da ortada birsey beklenmesi sacma zaten . Sonuçta nişanlısının bakış açısı da belli önce ailem diyor ve değer vermiyor .

Ben konu sahibini gerçekten anlamadım. Üzgünüm ama öyle . Yine söylüyorum ailenize üzüldüm bir tek .

Sevginiz bu kadar konu içinde en bitebilir kısım bence.
İlerde sıkıntı çekip boşanmaktansa şimdi ağlayın üzülün daha iyi.

Insanların şükür sebebi oldum malesef
Şükür sebebi değilsin. Ama neden bu kadar körsün??? Benim kp emekli ve çiftçi durumları iyi sayılır ama bize yardım etmediler bizden yardım bekliyorlar bu durumlarında bile ve eminim kocam benden gizli yardımcı gizli olmasına bile dayanamiyorum. Sen bir de çalışmayan bir kabileye bakacaksın. Şimdi şakın nişanlın sana tamam bakmam derse İnanma herkesin anası babası sonuçta üstünde hiçbir hakkı bile olmasa yüreği sızlar.

Kp de şuan çalışmıyor inşaatta çalışıyo normalde yaz sezonu açılırken kp evde otururken iş arıyordu hani telefon bekliyordu deyim sonra küçük bir yağ bezesi aldırdı ayakta gitti hemen çıktı şmdi de onu bahane edip çalışmıyor 2ay oldu oda bu durumda öncesinde çalışma durumu nasıldı bilemem benim nişanlım okulunu dersnesini taaa 7yaşından beri simit Vs satarak karşılamış

ben ailede sıkıntı göremedim. nişanlı sıkıntılı yani.
biz nişanlandığımız zaman eşim beyaz eşyalarımızı alıp ödemeye başladı.
çünkü artık ailelerin genelinde moda okuttuk sen evlen. bu bana tuhaf gelmiyor.

sonunuz parlak durmuyor.

Ya benim ailesinden beklentim yok sadece kendileri geçimlerini temin etsin çok zorda kalınca yardım istemesi bizim aile olacağımızı kabul etmeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…