- 30 Mayıs 2017
- 1.271
- 841
- 123
bunu sorma sebebim de şu.Evleri ahşap ev bahçeli müstakil orayı bile kp üç kere dolandiricilardan satın almış Kim ev benim demişse Ona para vermiş bundan 30yil önce sonunda gerçek ev sahibine para vermiş almış
Evet ne zman düğünümüz olacak inanın bende bilmiyorum ailesi Sanki elin düğünü Onlar da sormuyorlar ağızlarına almıyorlar .Benim ailem orta halli bizim için sonsuz fedakarlık yapmaya hazırlar hatta bazen mesela anne şu olmasa falan diyordiyorum uzuüzülme kızım borç eder yaparım çok zengin değiliz ama ailem çok fedakar ayrıca iki evimiz var biri bana biri erkek kardesiminbence ayrılın.
neden şuan ki hayatınızdan daha kötü bir hayat için evlenesiz ki ? bu ne kadar mantıklı.
hayat boyu çalışıp ailesine bakarsınız.
ailemin tek evladıyım demişsiniz. aileniz size bırakarak size kötülük etmiş bu nişanlılığa izin vermemeliydiler.
bazı üyeler demiş ki yardım beklemenizi anlamak zor vs. neden beklemesinler ? tamam nişanlında suç var ama çocuk da destek göremiyor ki aileden borca harca girsin. üstüne eve bakıyor. nasıl evlencek ?
evlilik arifesinde biri olarak söylüyorum. nişanlım benim de yeni memur sayılır, ben de çalışıyorum ama ailelerimiz olmasaydı zor evlenirmişiz. ki evimiz varken. o kadar zor ki..
bence nişanlının ailesinin beklediği şu; sizin aileniz her şeyi yapsın, sizin durumunuz ne bilemem ama tek evlatsınız aileniz her şeyi serer önünüze. onlar sadece oğlan vermek istiyorlar size.
bir tanıdığım yaşadı aynı şeyi..
siz nişanlandınız ama evlilik ne zaman bunlar konuşulmadı mı ?
1 sene mi 5 sene mi ?
bu bile belli değil eminim. nişanlına bunu sorun eminim bir cevap veremez.
seviyor, iyi bir vs. bunlar tek başına yetmez..
siz onun ailesinin yanında olmadığınızda ne sevgi ne başka bir şey kalmaz.
İşte canım onların beklentisi bu..Benim ailem çok fedakar
Evet ne zman düğünümüz olacak inanın bende bilmiyorum ailesi Sanki elin düğünü Onlar da sormuyorlar ağızlarına almıyorlar .Benim ailem orta halli bizim için sonsuz fedakarlık yapmaya hazırlar hatta bazen mesela anne şu olmasa falan diyordiyorum uzuüzülme kızım borç eder yaparım çok zengin değiliz ama ailem çok fedakar ayrıca iki evimiz var biri bana biri erkek kardesimin
Üzgünüm ama bu böyle devam edecek.Nişanlınızın iyi efendi birisi olması bişey ifade etmicek.Çünkü evlendikten sonrada para mevzuları devam edecek huzursuzluk olacak.Yerinizde olsam bu işi daha fazla uzatmazdım.Konuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
o konuda kv dem temiz Tek başına o kadar erkeğe rağmen evi toplu temizbunu sorma sebebim de şu.
evleri düzensizse, bir temizlik titizlik yoksa, maddi yetersizliği, umursamazlığı gösteren detaylar varsa üstüne bir de çalışmıyorlarsa her daim nişanlınızdan geçinecekler
Ailem İlk başta çok karşı çıktı ben direndim seviyorum vs diye sonra dayanamadılar kabul ettiler şimdi de senin kendi kararın diyorlar pek.müdahale etmiyorlar. Ama benim üzüldüğümü uzuluyorlarİşte canım onların beklentisi bu..
eviniz de var. alın oğlanı oturtun istiyorlar..
aynılarına şahit oldum çünkü. kızın ailesi suçlu oldu çıktı işin sonunda. neden evlensinler diye kız evine çağırmadınız çocuğumu diye laf ettiler..
ailenin de fedakarlık yapmasına da şaşırdım. benim ailem asla evlendirmezdi. üzülceğiniz çok belli çünkü.
ve ben önümü göremediğim ilişkiye devam edemezdim.
Sizin ailenizin evi var baba evinde, siz evlenirseniz kirada oturcaksınız. bunu kendinize reva görmeyin
Kesinlikle Onun bu vefa borcu mantalitesi ailesinin onu kullanmasına neden oluyor onlarda diyor o saftır dayanamaz yufka yureklidir . Sansssizligim burda ne yazık ki nisanlimin bir olumsuz yönü tüm olumlu yönünü siliyorÇok sıkıntılı bir durum ya. Dediğin gibi ihtiyaç durumu olur o ayrı ama ben yatayım çalışmayayım abim bize baksın mantığı çok saçma. Okumadıysa eger girecek bir işe paşa paşa çalışacak. nişanlının kendini borçlu hissetmesi falan da kötü. Çünkü böyle bir psikolojideyse muhtemelen bu hep devam edecek.
Bazen öyle olur. Bır yanlış götürür bütün doğruları.Kesinlikle Onun bu vefa borcu mantalitesi ailesinin onu kullanmasına neden oluyor onlarda diyor o saftır dayanamaz yufka yureklidir . Sansssizligim burda ne yazık ki nisanlimin bir olumsuz yönü tüm olumlu yönünü siliyor
Söyle örnek vereyim babam oorda kuru Yemek yerken benim burda yediğim et haram olsun diyor . Sonra işte şu bu nasıl olcak benim sahip çıkanim yok elimden tutanim yok Allah tan başka kimsem yok diyor başka bir günde.Bazen öyle olur. Bır yanlış götürür bütün doğruları.
Sonuçta çoğumuzun ailenize borcu var. Beni de büyüttüler bu yaşıma kadar getirdiler.okuttular. zor zamanlarında her zaman yanlarinda olurum elimden geleni de yaparım ama artık benim de düşünmem gereken bir ailem var. Nişanlın bu şekilde düşünemiyor anladığım kadarıyla.
Ya benim ailesinden beklentim yok sadece kendileri geçimlerini temin etsin çok zorda kalınca yardım istemesi bizim aile olacağımızı kabul etmeleri
sonuna kadar okuyamadım bile kazandığınız üç kuruşu tembel insanlara yedirip sizi aç bırakacak bir beyefendi canlandı gözümde bağrınıza taş basıp kaçın zira çocukla kim evlenirse evlensin başı yanacak belli.Konuya nereden başlasam nasıl başlasam bilemiyorum ama kısaca ozetlemek gerekirse nisanlimin ailesiyle tanıştığım andan itibaren hep falsolu detaylara girip kimseyi sıkmayayım Nişanlımla 7 ay konuştuktan sonra işi ciddiyete alma kararı aldık nişanlım gayet düzgün efendi birisi benim için sadece bu yeterliydi. Ailesiyle tanıştıktan sonra herşey kabus oldu çünkü ailesi empati yoksunu,kaba,cimri ve aile bireylerinin özellikle erkekleri tembeller hiçbiri dogru düzgün çalışmıyor ve 8 kardeşten olusuyorlar ne okumuşlar ne çalışmışlar ben bunları da gözardı ettim önemli olan eşim olacak insandi.Ne bileyim ailesinin kan emici vampir olduğunu hiçbirşeye karismiyorlar 6 aylık nişanlıyım bir tek çöplerini görmedim "Allah sağlık mutluluk versin' cümlesini kullanarak üzerlerine düşen sorumluluğu yapmıyorlar .Neyse dedim ailesinin durumu kötü düğünü biz yapalım diye düşündüm ama gel gelelim ki nişanlım ailenin çalışan tek ferdi hatta yakın akrabalarını da bunun içine dahil edebilirim Tek çalışan kişi nişanlım ve bir gün nişanlım aileme karşı vefa borcum var ben onlara bakacağım dedi kendisi kamu kuruluşunda çalışmakta nisanlandiktan sonra yerleşti.ailesi ne okutma da emekleri var ne de evlenmesine katkı sağladılar nasıl oluyorsa kendini borçlu hissediyor. Durumları eyvallah kötü yardım etsin ama bu ömürlük olacak çünkü hiçbirinde afedersiniz çalışacak g..t yok onlarda Nişanlım hakkında saftır dayanamaz bize yardım eder diye itirafta da bulundular iyi tamam ailenin zor gününde yardımcı olmak güzel ama evde yatıp bundan yardım istemek durumumuz kötü demek ne kadar doğru? Nisanlimin kardeşlerinden biri okumadı İki ay kadar fabrikada çalışıp çıktı abisine gönderdiği mesajı okudum gözlerime inanamadım abi bin lira gönder ehliyet alacağım yalaniyla bir de üstelik ya nasıl insanlar anlam veremiyorum yardım etmiyorsunuz düğün için hani su nişanlılık durumun da şunu yapmayın gerçekten ehliyet olayı olsa dahi 6aylık nişanlıyım tek yüzükle duruyorum ustelik. Meğerse beyimiz gezi için abisinden para istemis. nişanlım 4aydır çalışıyor Tek kuruş birikim yapmıyor bahaneler üretiyor Başka şehirde adım atsan para diyerek ama adım gibi biliyorum ki ailesine para gönderiyor nişanlım seviyorum hani işinde gücünde düzgün birisi ah su tembetembel menfaatci ailesi olmasa her gün düşünüyorum ben nolacagim sonum nolacak nişanlımi seviyorm hani su aile meselesi çok canımı sıkıyor
Malesefsonuna kadar okuyamadım bile kazandığınız üç kuruşu tembel insanlara yedirip sizi aç bırakacak bir beyefendi canlandı gözümde bağrınıza taş basıp kaçın zira çocukla kim evlenirse evlensin başı yanacak belli.
Bak canım eşimin annesi ve abisi düğüne bile gelmediler 5aylık bebeğim var daha görmediler 4yıllık evliyim ne terbiyesizlikler ne kötülükler yaptılar eşim kendini üvey evlat gibi hissettiğini söyledi buna rağmen ne oldu biliyor musun utanmadan para istediler eşim de gönderdi. Napayım anam dedi. O yüzden çok iyi düşün...Bunu mantığım biliyor ama kalbim ya değişdeğişirse ya göndermezlegöndermezse bbir başkasına nasıl alışacaksın hep böyle cikmazlardayim
Rabbim akıl fikir versin canım zor vallahi insan ne umutlarla yola çıkıyor nelerle karşılaşıyorBak canım eşimin annesi ve abisi düğüne bile gelmediler 5aylık bebeğim var daha görmediler 4yıllık evliyim ne terbiyesizlikler ne kötülükler yaptılar eşim kendini üvey evlat gibi hissettiğini söyledi buna rağmen ne oldu biliyor musun utanmadan para istediler eşim de gönderdi. Napayım anam dedi. O yüzden çok iyi düşün...
O bugün işe başlayalı 2 gün olacak ben yeni nisanlandigimda da bir işte çalışıyordu ama eve katkısı yoktu zaten nisamlandiktan 4 ay sonra oda işten ayrilmisti.Gorumcelerimden birisi eşi çalışıyor ama diğerinin kocası da çalışmıyor kendi de çalışamaz çünkü 3tane küçük çocuğu var ama nişanlım onları da düşünüyor düşünmesi normal ama onun katkisi olsa bile Nereye kadar enistesinin calismamasi ilginç üç küçük çocuğa ragmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?