Nutella Diyeti

akrepkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
167
21
123
Ben tam bir nutella hastasiyim kendimi yememek icin cok zor tutuyorum ve yemeye baslayinca nerdeyse bütün hepsini bitirmis oluyorum :17::56::43: Bildiginiz diyet var mi bunun icin? :5:

Ben tam bir nutella hastasiyim kendimi yememek icin cok zor tutuyorum ve yemeye baslayinca nerdeyse bütün hepsini bitirmis oluyorum :17::56::43: Bildiginiz diyet var mi bunun icin? :5:

ben yaptım canım... bir hafta sarelle yedim kavanozlarla bir hafta sonra iç organlarım yağlanmış gibi hissettim.. nefes darlığı çektim kalp çarpıntısı oldu :=))):52::52:

sağlıksız ama yine yerim hep yerim .. :27::27::27:

ben yaptım canım... bir hafta sarelle yedim kavanozlarla bir hafta sonra iç organlarım yağlanmış gibi hissettim.. nefes darlığı çektim kalp çarpıntısı oldu :=))):52::52:

sağlıksız ama yine yerim hep yerim .. :27::27::27:

galiba ben de asla vazgecmem nutella'dan yapsam bunu :16::37: peki kilo felan aldin mi yada ayni mi kaldi? :44:

galiba ben de asla vazgecmem nutella'dan yapsam bunu :16::37: peki kilo felan aldin mi yada ayni mi kaldi? :44:

tatlım sadece kavanoz kavanoz nutella ile haftalarca yaparsan kilo alırsın ... ama ben bi ara diyetle 10 kilo verdikten sonra kahvemin yanında kaşıklayarak yiyordum.. yanında kahve olunca daha çabuk kesiliyorsun .... yediklerime dikkat ederek bu şekilde uzun süre korudum kilomu ara ara 3 verdim 2 aldım bir verdim bir aldım falan...

önemli olan çikolatanın kalorisi çok yüksek olduğu için geriye kalan yiyecekler çok düşük kalorili olmak zorunda....

kavanoz kavanoz yemekten mideniz bulanmıyor mu kızlar yaa. iki dilim yesem üçüncüde içim bayılır.

AYNI DERT BENDE DE VAR.aLMAMAYA ÇALIŞIYORUM SONRA DAYANAMIYORUM ALIYORUM 700 GR LIK BİLE ENFAZLA İKİNCİ GECE BİTİYOR..:)):24::24:

Nedense ben hiç sevmem nutellayı yurt dışından teyzem getirir kocaman bozulup çöpe gider o derece. Benimde nutella değil ama cips bağımlılığım vardı. Günde 2,5 liralık iki büyük paketi oturup yerdim siz düşünün yaklaşık 2 aydır hayatımdan çıkardım ama ne yalan söyliyim cips reklamlarını görünce deli gibi canım istiyor titreme geliyor resmen bağımlısı olmuşum ama zayıflamak adına hayatımdan çıkartmak zorundaydım ve çıkardım. Eğer bünyen kilo almaya elverişli değilse ve ne kadar yersen ye kilo aldırmıyorsa bence sevdiğin birşeyi hayatından çıkartma hem nutella cips gibi zararlı birşeyde değil ama kilolar alınıyorsa sende benim gibi fedakarlık etmelisin en sevdiğin şeyden...

Var
Nutella diyeti = Nutella yemeyeceksin.
Bağımlılık yapan bir madde olmadığına göre sadece kafandan yemeden duramam düşüncesini atacaksın. Neden duramayasın ki?
Ki bağımlılık yapan maddeleri bırakanlar bile var

valla canım ben senin kadar olmasam da çok yerdim nutellayı. Bi süre sonra bıktım artık yemiyorum bi tanesi açıldı kaldı öyle 5 ay sonra baktm üstünde bişey yoktu ama yine de attım atmasam da yemezdim hatta o zamandan beri pek çikolata yemiyorum :)

Şeker ve şekerli besinlerin tüketimi birçok kişi için bağımlılık yaratıyor ve tüketiminden vazgeçmek ise zorlayıcı olabiliyor.

Gün içerisinde ortalama 500 kalori şekerli besinlerden alınmakta, kilo artışının yanı sıra şekerin birçok sakıncası da bulunmakta.

Şeker kalbinize zarar verir; Yüksek miktarda şeker ve şekerli besinlerin tüketimi kalp fonksiyonları için sakıncalı. Şekerli besinlerin kanın pompalanmasını etkilediği ve kalp hastalıkları için bir risk faktörü olduğu bilinmekte.

Aşk simidinde yağlanma yapar;Tükettiğiniz şekerli besinler hem kan şekerinizi düzensizleştirmekte hem de daha çok aşk simidi denilen bel ve karın çevrenizde yağlanmaya neden olmaktadır.
Sizi sessizce ele geçirir; fazla miktarda tüketimi leptin ve insulin direncini tetikler, tokluk hissiniz azalır, daha fazla yemek istersiniz ve özellikle yemeklerden sonra tatlı isteğiniz artar, akşam saatlerinde ise yemeden duramazsınız. Farkında olmadan sınırsızca yiyebilirsiniz.

Kanser hücrelerini besleyebilir; Şeker ve şekerli besinler tüketim miktarına ve sıklığına göre kanser oluşumunu tetikleyebilir, hücreleri besleyebilir. Fazla miktarda tüketilen şeker ince barsaklarda GİP adı verilen bir hormonun salgılanmasına neden olur. Bazı kaynaklara göre GİP kanser hücrelerinin tetiklenmesine neden olabilmektedir.

Vücutta toksik etki yaratır; Bazı araştırma sonuçlarına göre fazla miktarda tüketilen şeker karaciğerde alkolle aynı hasarı yapabilmekte.

Enerji ve konsantrasyon sorunu yaşatır; Fazla şeker tüketimi beyin hücre yapısını değiştirmekte, yaşlandırmaktadır. Dolayısıyla hafıza kaybı, konsantrasyon sorunu yaşatabilmektedir.

Ömrünüzü kısaltır; 2013’te yapılan bir çalışmada 170bin ölüm vakasının nedenleri incelendiğinde, ölüm nedenlerinin fazla miktarda şeker ve şekerli besinlerin yol açtığı kronik hastalıklara bağlanmıştır.

Diş sağlığınızı olumsuz etkiler; tüketim miktarına bağlı olarak diş yapısına zarar verir, bakteri üremesini hızlandırır, diş çürüklerine neden olur.

Bağışıklık sisteminizi zayıflatır; Hastalıklara karşı vücudun savunma sistemi olan T hücre aktivitesini baskılayarak hastalıklara davetiye çıkarıyor ayrıca hücrelerin C vitamini kullanımını azaltıyor.

Kan bulgularınızı düzensizleştirir; En başta kan şekerinizi, dolayısıyla insülin seviyenizi düzensizleştirir. Kötü kolesterol, trigliserit düzeyinizi artırır. Karaciğer enzimlerini artırır. Ayrıca krom, bakır, kalsiyum eksikliği görülebilir.

Şeker bağımlılık yapar mı; Kan şekerinizle ve bazı kan bulgularınızla ilgili herhangi bir sorun varsa siz farkında olmadan şeker ve şekerli besinlere yönelirsiniz. Aslında küçük bir lokma tüketip tadına bakacaksınızdır ama farkında olmadan hepsini tüketirsiniz. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız kan bulgularınızı kontrol ettirmenizde fayda var. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

Diyetisyen Özlem Sert Aydın

www.ozlemsert.com
http://www.milliyet.com.tr/diyetisyen-ozlem-sert-aydin/seker-bagimlilik-yapar-mi-saglik-1847778/
zaten siz şeker ve şekerli her türlü yiyecekleri bırakmazsanız bizim gibi orta yaşa gelince o sizi bırakıyor kendi yaşadıklarımı yazayım kısaca diş sağlığı tansiyon gizli şeker yüz felci tabiki kilo şimdi yiyormuyum hayır yiyebilirmiyim evet sonuç kilo daha fazla tansiyona ilave şeker kalp belkide kanser daha ilerki yaşlarda alzaymır yüz felcini atlattım ama devam edersem yüz değil vücuduma felç gelebilir yani risk yemeyenlere oranla çok fazla bırakın şeker ve şekerli yiyecekleri meyva yemem bile yasaklanacak ee gençken bende öyleydim üstelik kiloda almazdım yediğim şokellanın çikolata kolanın sınırı yoktu doğru dürüst yemek bile yemezdim sürekli abur cubur özelliklede tatlı şeyler bizim zamanımızda bukadar hastalık yaptığıda bilinmiyordu kilo almıyorsan sorun olmuyor sanıyorduk ama şimdi her türlü bilgiye kolayca ulaşıyorsunuz lütfen yapmayın bu tatlı krizlerini daha doğal şeylerle meyveyle mesela atlatmaya ve elinizin altında bulundurmamaya çalışın inanın geçiyor hasta olmadan tadında bırakın bu tatlı zehirleri kolay gelsin:16:

Back
X