o günden sonra eşimle düşman oldum

Tamamen katiliyorum. Bazen arsizlik sart, herzaman hanim olunmaz. Allah yardimcin olsun canim.

Çok istiyorlarsa kayınvaliden doğursaydı da koysalardı o ismi. Nüfus kağıdını sen çıkarsan ve iki isim yazdırsan olmaz mı? Onlar bu çirkefliği yapıyorlarsa sen de yapsan daha mı kötü olur?

Bu iş aslında isim koyma meselesi değil, kayınpederin söz sahibi olduğunu gösterme inadı. Egosunu tatmin ediyor. Kendi çocuklarına koymuş o zaten, bıraksın da gençler kendi çocuklarının ismini kendi koysun. O kadar çok istiyorsa utku ismini br tane daha çocuk yapsınlar ona koysunlar.

Son düzenleme:
Of böyle bir adamla evli olmak...
Allah yardımcın olsun arkadaşım başka ne denir inşallah oğlun babasına ve dedesine çekmemiştir yada onlara benzememesi için lütfen elinden geleni yap bu topluma yapacağın büyük bir iyilik olur gerçekten

Benim teyzemın kızında da böyle olmuştu cnm kız doğurdu adı feyza olsun dedi.Eşide illa annemin adı olacak diye hemen annesiyle gidip hoca bulup geldiler.Daha kadın yeni çıkmış hastaneden lohusa ağlaya ağlaya helak oldu.Bi de düşün kezban koydular ismini.O an orada o kadar üzüldüm ki bu yüzden sizi iyi anlıyorum.En azından kötü bi isim değil cnm öyle düşün:26:

Hadi isim koydular bişey yapamadın 2 isim koymalarından onlara ne Allah büyük konuşturmasın çocuk yapicak olsam adını ben koyarım zaten eşim takmaz kendimiz koyardık kimseye karıştırmaz Allahtan işin zor canım düşman olmakta haklısın

canım kardeşim evladın sağlıklı olmuş ya boşver
tek derdin bu olsun
eşine aile tarafı çok baskı yaptığı için olmuştur
yoksa niyeti kötü olsa 2.ismi hiç teklif bile etmezdi
ayrıca ismin manası çocuğun karakterine etki eder
utku zafere ulaşmak demek çok güzel anıla göre daha manalı
ömür boyu büyük başarılara imza atsın inşallah

bir çocuğun daha olur inşallah istediğin ismi koyarsın
anneliğin ilk ayları çok zor ileride güleceksin neleri takmışım diye

nefret evdeki bereketi yok eder çık bu psikolojiden bir an önce evladınla eşinle anneliğin tadını çıkar
sen eşine birşey söylemesen de içindeki negatif duygular eşine yansır sürekli kavga edersiniz
eşinin iyi yanlarına odaklan güler yüz göster
sonra seğret eşindeki mucizevi değişimi

Eşinizin babasına çocuğun ismini ne koyalım diye sorması zaten en büyük hata. Eşimin babası mı taşıyor çocuğu 9 ay karnında?
Benim eşimin gözünde hiç mi değerim yok diye düşünürdüm açıkcası. İki kişinin yaptığı çocuğun ismini bile dış kapının mandalları belirliyorsa öyle evlilikten bişey olmaz. Ben eşim böyle bişey sorsa ki asla sormaz kıyametleri koparırdım. Ben dururken eşim dururken başka kimseyi ilgilendirmez bu konu. Hele kayınpeder ismi koymak falan da oldukça saçma. Yengemin üç oğlu var üçüne de kendi istediği adı koymadı hep baba adı dede adı derken. Sanki çocuğu başkaları doğuruyor. Açıkcası bana böyle bi baskı yapılsa ortalığı yıkarım ağzıma geleni söylerim. Ben kırılacağıma yıllarca olayı içimde büyüteceğime hatası olanlar kırılsın. Benimde başıma böyle bişey gelse eskisi gibi olamazdım açıkcası. İstediğim isim ister çok kötü olsun kimse karışamaz zaten hiçbi anne baba evladı için kötü isim düşünmez.

Rabbim nasip ederse oğluma eşimle kararlaştırdığımız ismi koyacağız.

Benim ablamı da lohusa yatağında ağlatmışlardı isim yüzünden. Kayınpederinin adının yanına bi isim daha koyacaklardı. Fakat kendisi öğretmen emeklisi olan ve çok modern olduğunu söyleyen kaynanası bebek yoğun bakımda yatarken bizim yanımızda tabi ki sadece dede ismi olacak ikinci isimi koyanlar insanları kandırıyor sahtekarlar dedi. Kendi de ilk oğluna dedesinin adının yanına ikinci isim koymuş ve ilk ismini hiç kullanmıyor! Biz bebeğin sağlığını düşünürken tutturdu tek dede ismi olacak diye. Benim kayınpederim iyi olsa tek onun ismini koyardım ama yanına bi isim ekledim diye de kendini savunuyor güya. Eniştem de bişey diyemedi ailesine maddi açıdan bağlı olduğu için. Kaynanasının dediği oldu sonunda ablamı çok ağlattı ya Rabbim görüyor lohusa kadına yaptıkları yanına kar kalmaz inşallah. O günden beri ablamın kaynanasından nefret ediyorum.

Son düzenleme:
Bazen evlilik kurumundan nefret ediyorum.. Bir kadın bir erkekle yaşayacak diye sırf neden hayatını mahvetsin?

İsim olayı düzeltilebilir çok zor bir durum değil fakat şu alıntı yaptığım söz asıl mevzu bana göre..
Eşiniz ! yeni doğum yapmış olan size bu sözü söylüyor yani sizi dövmekle tehtit ediyor ve siz de susuyorsunuz..
ve 6 aydır konuyu kapatıp eşinize kin beslemekle yetiniyorsunuz. muhtemelen adamın bundan haberi bile yoktur,her istediği yine sizin tarafınızdan karşılanıyordur yine koca'dır evde..

Babasının bir sözüyle oğlunun üstüne yemin edip seni öldürürüm diyen bir adamla evlisiniz.
Bence isimden çok dertlenmeniz gereken olay bu.
Umarım böyle birine ikinci bir çocuk vermezsiniz ve kendinizi daha fazla yakmazsınız.

Allah yardımcınız olsun.

Anne olarak isim koyma isteğiniz son derece yerinde ve hakkiniz ama ne kadar şanslisiniz ki kayinpederinizin bulduğu isimde siradan alelade bir isim degil kulağada hoş geliyor. En azindan benim erkek arkadasim gibi simdiden babamin ismi olacak diye diretmemis esinizde. Erkek arkadasimin babasinin adida BOZAN buarada. Boyle bi isimde olabilirdi

Utku dedenin ismi değil, yani büyüğün ismi verilmesi geleneği gibi bir durum da yok ortada, peki neden bu ısrar ve zorbalık? :44:

Utku dedenin ismi değil, yani büyüğün ismi verilmesi geleneği gibi bir durum da yok ortada, peki neden bu ısrar ve zorbalık? :44:

ben ilk sayfalarda utku dedenin ismi diye okudum, hatta çok şaşırdım "utku dede" var mı yaw diye hakkaten neden bu kadar ısrar utku ismi için, yazık yani. insanlar hem kendi çocuklarına, hem çocuklarının çocuklarına, hem onların çocuklarına isim koyacak olsaydı, hepimizin adı adem ve havva'dan ibaret olurdu herhalde

ben isime hiç takılmadım ama eşinizin yaptıkları o kadar çirkin ki...

Ben bir sabah uyanır gider başvurumu yapardım mahkemeye isim değişikliği için.. çalışmıyorsam evlilik yüzüğümü satar yine masrafını karsılar yapardım...

kendi istediğim ismi ilk isim diğer ismide ikinci isim yazdırırdım...

kocama da döveceksen döv boşayacaksan boşa ben dogurdugum cocugun ismini koyamacak kadar yoksam eğer buyuır git babanın yanına benim yanımda yatma... ben bu haksızlıgı kabul etmeyeceğim ne istersen onu yap derdim..

uzlaşmak varken 2 isimde sindirmek yok saymak ne demek? böyle evlilik eş olunur mu...

ayy çok sinir oldummmmm

Bende öyle sandım, Utku dede

Konu sahibinden bir cevap alamadım ben, cidden merak ediyorum; oğlunun üstüne yemin edip seni döverim diye tehdit etmiş. Ne isimmiş ama...

İsim konusunda çok haklısınız herkes istedigi bir isim koymak ister çocuguna.Eşinizin tavrı da hoş değil ama en güzel zamanları kendinize zindan ederek geçirmişsiniz.Konunun tamamın okuyamadım ama inşallah hayırlı bir sona bağlanır bu konu.
Ayrıca ilk konuyu okurken eski bi isim sanmıştım ama Utku çok güzel bir isim.Anıl da öyle de Utku ismini daha çok beğendim.Allah nasip kısmet ederse oğlunuz olursa o da Anıl olur inşallah.Bu kadar tatlı telaşların böyle büyük sorunlara dönüşmesi çok üzücü.

bir bebeğe isim koyma yetkisi anne ve babasına aittir. dinen de anne babanın evladına isim koyması sevaptır..
yani bu insanların yaptıklarını anlamıyorum. sen 9 ay karnında taşı,bütün sıkıntılarını sen çek yok kv kp gelsin isim koysun.. ne saçma allah kimseye yaşatmasın...
eşinede ayrı bi uyuz oldum. ne demek döverim öldürürüm... ne sanıyo o kendini... rabbim yardımn etsin arkadaşım. rabbim bebeğini hayırlı bi evlat yapsın..
sen oğluna anıl diye seslen. kim ne derse desin...
allah böyle düşüncesizleri ıslah etsin..

Herkes anne hakkı baba hakkı buyuklerin hakkini konuşmuş ama ortada cocuk var çocuğun hayatı boyunca kullanacağı isim değil mi tartıştığınz ? yine utku normalde ben babamın annesinin, kiz kardesinin ismini almış bi kızım. Ailede herkes benim ismim konulacak diye kavga etmiş.Zaten genelde ailedeki en pısırık erkek kimse ona bu baskı yapılıyor neyse Sonuç hüsran 3 tane ismim var ve ismimin tamamini duysaniz benimle dalga gecersinz ilkokuldan beri gereksiz psikoloji bozulması yaşıyorum bu yüzden.bana bu ismi koyan babam dahil herkese hala darginim. Küçücük çocuklar uzerinden ego tatmini yapacak kadar büyükler ne yazik ki BUYUKLERIMIZ! Boyle aptal çağ dışı şeyler duyunca sinirleniyorum kusura bakmayin.

evet bir de işin bu boyutu var dimi ben Allah kısmet ederse biz oğlumuza Metehan Deniz ismini koyucaz 2 isim istedik alternatifi olsun diye ama ya ikisini de beğenmezse diye düşünüyorum bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…