o günden sonra eşimle düşman oldum

eminim dedeye gazı verende kayınvalidedir

sanırın bu isim konusunda kadınlar gafil avlanıyor erkek baskı uyguluyor kadında aman ortalık karışmasın diye kabulleniyor oysa o an kavga etse diretse bir kaç gün küs kalacaklar ama sonuçta kadının istediği olacak öbür türlü o isim ,ömür boyu kalacak yani kadınlarımız daha mücadeleci ve kavgacı olmak durumunda resmen seni dayakla tehdit etmiş ben böyle erkekleri sevmiyorum bu ne böyle , .karşındaki çirkefleşiyorsa sende hakkın için çlrkefleşeceksin hep alttan olan eziliyor iyice ortalık karışsın dayakla tehdit edenede boyun eğmeyeceksin ,gerekirse gerekeni yapacaksın pısırık kalmayacaksın böyle ömür boyu üzülmektense ama dimi

yeni doğum yapmış bir kadına sırf istedikleri ismi koymak için tehditler falan yazıklar olsun bende olsam eşimin yüzüne daha bakmazdım isminin utku olmasından çok tehditler falan çok kötü söylenecek çok şey var ama evlisiniz ve insan müsveddesiyle aynı evdesiniz neyse hakkınızda hayırlısı olsun utkuda iyi isim ama siz anıl deyin

Şahsi fikrimi diyeyim..Beni böyle odaya çekse tehdit etse saldırırdım ona..Yani dayak yiyecegimi bilsem bile sanırım duramazdım yerimde.

İnadıma çocuguma anıl diye seslenirdim..Terbiyesizlere bak sen...

Şahsi fikrimi diyeyim..Beni böyle odaya çekse tehdit etse saldırırdım ona..Yani dayak yiyecegimi bilsem bile sanırım duramazdım yerimde.

İnadıma çocuguma anıl diye seslenirdim..Terbiyesizlere bak sen...

Aynen kontesim kimse elimden alamazdı o kocayı ..
Ne kadar cahil ve vurdum duymaz aileler var..

ben olsam bebeğimi anıl diye severdim,kayınpeder isim koymak için neden uğraşır anlamıyorum ayıp bir şey herkes anne baba olmuş neden karışıyorlar bıraksalarda genç insanlar kendi kararlarını kendileri verse daha mutlu olsalar neye yaradı oğlunu mutsuz etti gelinini kırdı yazık be şu olaya bak ben çok üzüldüm doğrusu.............

ben olsam bebeğimi anıl diye severdim.neden karışıyorlar anlamıyorum kendileri evlat sahibi olmuş o zevkleri zamanında tatmış bıraksalarda gençler istedikleri ismi çocuklarına verseler olmazmı yazık çok üzüldüm neye yaramış kendi oğlunu mutsuzluğa sürüklüyor gelininide kırıyor aralarını bozuyor çok yazık

Abla cazgırmıyım bilmiyorum ama kıyameti koparacağım kesindir yani

Oyyyy biran düşündüm de sinirlerim tavan yaptı.

Cazgırlık değilki bu,benim adıma karar verilmeye helede baskıyla tehditle yapılıyor isim konusu..
Kadındaki söz hakkı gasp edilmiş burada..

keşke öyle olsa ablacım biliyosun kaynanaların durumunu
destek olacağına köstek oluyorlar

Destek değilde köstek olduysa susayım ben en iyisi..

Biliyorsunuz ben 16 haftalık bebeğimi kaybettim oğlumun adı ege deniz
her ne olursa olsun , deniz ege olacak ismi kız olursa nil deniz
düşünün isimler aynı
kimse birşey demiyor
gerçi artık yeterki saplıklı dogurdu istersen ege deniz 2 koy diyorlar hatta eşim öyle diyor

nasıl yani?? sizin doğurduğunuz çocuk üzerinde isim koyma hakkınız bile mi yok? açıkçası böyle bir şeyi asla hoşgöremezdim.bana böyle birşeyle bile gelemezler.ben sizden yüz bulduklarını düşünüyorum.

Esini evire cevire cok guzel bir sekilde dovmek lazim. Siddete karsiyim ama bunun gibi bir kac durum mustesna.

Son düzenleme:
Dediklerinin hepsi doğru bastan sona haklısın ama uslubun yanlış olmuş eşinin uslubuna hiç girmiyorum bile..bu çocuğu ben taşıdım ben doğurdum benim cocuğum demek babayı dışlamak oluyor ve siz onu dışlarsanız o da kendinde bu hakkı görup size seni döverim falan demiş ama kesinle onaylamıyorum lohusa bi kadına hatta normal bi kadınada denmez..

Sizin dediğin ben doğurdum ben taşıdım sancı çektim peki siz taşırken o ne yaptı sizi aç bırakmadı herhalde o da elinden geldiğince çaba harcamıştır tabi o kısmını bilemem ama sonuçta bu çocuğu onun doğurma ihtimali vardıda al sen doğur demedi siz oğlunuzu sanki sadece sizinmiş gibi sahiplenip öyle bir hava verip babayı dışlamışsınız o da bu psikolojiyle biraz fazla ileri gitmiş..bakın duymak istemediklerinizi duymamak için söylediklerinizi dikkatli seçmelisiniz.. Siz ona o bizim bebeğimiz babası sensin aslında babanın dediği isimde guzel ama ben böyle hayal etmiştim deseydiniz belki sadece anıl değil ama iki isim kabul edilirdi babasını kıramasada bu şekilde davranan karısınıda kıramazdı..

T bi bunlar tahmin eşinizin karakterini ve size olan sevgisinş ben bilemem ama bu kadar agresif ve suçlayıcı davranmayın..şunuda söyliyim bu yaptığının yanlış olduğunu ona hissettirin tepkinizi koyun sakın unutup sineyede çekmeyin ama guzellikle sen bana bunu yaptın şeklinde suçlayarak değil bende hatalıyım ama diyerek..Allah analı babalı buyutsun.

Merhaba ,bundan tam 8 yıl önce oğlum olacağını öğrendiğimiz de isim arayışlarımızda başlamıştı.Bir gün eşim bir isim le geldi benim de içime sinmişti ve kabul ettim.Sonra (eşim halasının üstüne evlatlık)eniştesinin de ismini koymayı teklif etti tabi kabul etmedim tamam Allah razı olsun O nun evinde oturuyoruz falan Nur lar içinde yatsın ikisi de (hala,enişte)ama neden eniştenin ismini koyayım dedim ne alaka ?bir de insan yakıştıramıyor hiç bir ismi, en özeli en guzeli de olsa başkasının adını koymayı istemiyor .Neyse eşimle konuyu kapattık oğlum doğdu ezanı tek isim olarak verildi ben mutlu ohh !çim rahat enişteden yırttık diye:))eşim kimliğini çıkartıp getirdiğin de ben de sevinçle elime alıp baktığım da nee göreyim ENİŞTESİNİN ADINI ilk adı olarak koymuş ve ben şok oldum bana sormadan ,nasıl böyle bir şey yaparsın dediğim de SANA MI SORUCAM SEN KİMSİN dedi yıkıldım daha lohusayım çektiğim acılarımla kalakaldım (böyle bencil bir eş ile ne yapardım nefret ediyordum ondan hala aklıma geldikçe nefret ediyorum (beni adam yerine koymaması zoruma gidiyor neden? diyorum kimliğini çıkarmadan önce aramadın son kez ben bu ismi de koymak istiyorum kırma beni falan deseydi kabul ederdim ne bileyim (eşim kimliği almış ben den önce de ailesinin yanına gidip göstermiş eniştesinin adını koyduya (burada fesatlık seziyorum ailesinin de parmağı var dı galiba oğlum koy eniştenin adını size o yakışır gib laflar etmişlerdir bilemiyorum artık)neyse oğluma bir kez bile o ismi çağırmadım sizi çok iyi anlıyorum

şimdi bu adamlar sizlere sen kimsin höt möt yaptıktan sonra kan basınçlarına yenilip sizin koynunuza geliyolar değil mi kusar insan be

Oğlunuzun nüfus kağıdını sonradan değiştirme şansınız var mı? Bir müddet sonra gizlice nüfus dairesine gidip oğlunuzun adını Anıl olarak değiştirin bence. Anıl ı daha çok beğendim şahsen.

allah aşkına böyle b kv var mıdır? özellikle isim konularında... zaten kesin kv kp i destekliyodur...
allah ıslah etsin kimseye böyle şeyler yaşatmasın rabbim..,
isim konusu çok önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…