Seni sanirim en iyi ben anlarim.Benim ismimde ananemin ismi onunda buyukannesinin ismiymis.Aslinda kendi ismimi manasini seviyorum ama insalara ögretirken o kadar zorluk yasiyorum ki.Hele kucukken surekli aglardim cunku ismimle dalga gecerlerdi cocuklar:) ki hala cocuk beyibli yetiskinlerde kedilerince espri yapiyorlar duyunca:)Herkes anne hakkı baba hakkı buyuklerin hakkini konuşmuş ama ortada cocuk var çocuğun hayatı boyunca kullanacağı isim değil mi tartıştığınz ? yine utku normalde ben babamın annesinin, kiz kardesinin ismini almış bi kızım. Ailede herkes benim ismim konulacak diye kavga etmiş.Zaten genelde ailedeki en pısırık erkek kimse ona bu baskı yapılıyor neyse Sonuç hüsran 3 tane ismim var ve ismimin tamamini duysaniz benimle dalga gecersinz ilkokuldan beri gereksiz psikoloji bozulması yaşıyorum bu yüzden.bana bu ismi koyan babam dahil herkese hala darginim. Küçücük çocuklar uzerinden ego tatmini yapacak kadar büyükler ne yazik ki BUYUKLERIMIZ! Boyle aptal çağ dışı şeyler duyunca sinirleniyorum kusura bakmayin.
evet bir de işin bu boyutu var dimi ben Allah kısmet ederse biz oğlumuza Metehan Deniz ismini koyucaz 2 isim istedik alternatifi olsun diye ama ya ikisini de beğenmezse diye düşünüyorum bazen
Seni sanirim en iyi ben anlarim.Benim ismimde ananemin ismi onunda buyukannesinin ismiymis.Aslinda kendi ismimi manasini seviyorum ama insalara ögretirken o kadar zorluk yasiyorum ki.Hele kucukken surekli aglardim cunku ismimle dalga gecerlerdi cocuklar:) ki hala cocuk beyibli yetiskinlerde kedilerince espri yapiyorlar duyunca:)
23 yasindayim ve hala bozuluyorum.İsmimi sevmeme ragmen sirf bu ogretilmesindeki zorluk her seferinde farkli isim soylemeler milletin dalgasi bazen annemlerle bile kavga ediyorum
Ne çektik be bizzzzzz :) :) şaka bi yana gercekten ben de ayni seyleri yasamisiz. Ilkokuldayken ogretmen bana o ismimle hitap ediyor arada espri yapiyor diye kac gun aglamistim babamlar okula gelip konustular ki sinif ogretmeni? cocuk psikolojisnden anlamasi lazim. iste benim de ismimin anlami güzel ama anlamayan anlamıyor suclu da annemiz Babamız. Anasinin babasinin ismini cok seviyosa kendi nüfus kağıdına yazdirsin canimm boşuna bizi ugrastiriyo :/ belki bunu okuyan insanlar anlar da böyle bi hata yapmaz
Aynen ne cektik be:)) birde universiteye gelince farkli durumlarlada karsilastim. Mesela ben akdenizliyim. Ama ismim farsca bir isim ve doguda kürtler arasinda kullanilan isimlerdenmis. Beni isminden dolayi pkkli sanipta o yuzden konusmayanlar bile varmis:))
universiteye ek kontenjanla gelmistim ve sinifimda cok fazla pkk yanlisi arkadas var. İsmimi duyunca oyleyim sanmislar. Ben akdenizliyim deyince senide bizden sanmistik falan demislerdi hatta:))
Ben uniye ikinci donem yurtdışında baslicam adamlar duyunca baya afallayacaklar sanirimböyle yasamayi ogrenmemiz lazim buyuklerden bize miras tabiii!
ben 6 ay önce doğum yaptım bi oğlum oldu ve hamilelik sürecinde hep eşimle oğlumuzun isminin ne olacağını kararlaştıralım diye çabaladım durdum ve hemen eşimin babası adını belirledi bile ne eşime söyledi ne benim yüzüme kayınvalideme söyledi oda bize söyledi adını böle koyun diye ben tabi önemsemedim şaka yapıyordur diye doğum zamanı yaklaştıkça ben yine eşime isim bulalım diye çabaladım durdum kendi kendimce ismi anıl koymayı çok istiyordum.. tabi eşim yine hiç aldırış etmedi babasının alınacağını biliyor tabi.doğum yaptıktan 2 gün sonra ismini koyma zamanımız geldi ve ben anıl olsun dedim oda utku olacak dedi çünkü babasının istediği oydu. onca insanın olduğu evde bi odaya girdikk ve başladık kavga etmeye 9 ay boyunca ben taşıdım bebeğimi ben sıkıntısını çektim onu ben doğurdum sen değil ismini baban koyamaz dedim anıl olacak diye direttim oda oğlumun üstüne yemin etti eğer bi tatsızlık çıkarırsan ismi kulağına okunurken seni öldürürüm seni döverim çok fena yaparım bunları duyunca başladım ağlamaya hiç bişey demedim sustum 2 ad olsun bari dedi bende inat ettim 2 adda olmayacak babanın dediği adda olmayacak demeye iyice sinirlerimiz gerildi hemen babasını aradı o evde değildi bakın şimdi olaya "baba utku anıl olsun mu dedi" oda ne desin 2. ek neymiş ole dedi benim oğluma benim 9 ay karnımda taşıdığım sancısını ağrısını benim çektiğim oğluma adını babası koydu cinlerim tepeme çıktı artık olay bitti sadece utku olacak dedi ve konuyu kapattı oğlumun adını kulağına okuyacakları sıra kendimi ağlamamak için çok zor tuttum öyle böyle moralim bozulmamıştı herkes farketmişti ama kimseye hiç bişey diyemedim eşimden o dkdan sonra nefret ettim ona sadece düşman gözüyle baktım halada öyle o günden sonra 1 kez bile özür dilemedi benimde ağzımdan bi kez bile adı çıkmadı o konuyuda hiç açmadım ama içim çok buruk bu konuda sizlere derdimi anlatmak istedim arkadaşlar hala çok üzülürüm aklıma geldikçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?