o günden sonra eşimle düşman oldum

Seni sanirim en iyi ben anlarim.Benim ismimde ananemin ismi onunda buyukannesinin ismiymis.Aslinda kendi ismimi manasini seviyorum ama insalara ögretirken o kadar zorluk yasiyorum ki.Hele kucukken surekli aglardim cunku ismimle dalga gecerlerdi cocuklar:) ki hala cocuk beyibli yetiskinlerde kedilerince espri yapiyorlar duyunca:)
23 yasindayim ve hala bozuluyorum.İsmimi sevmeme ragmen sirf bu ogretilmesindeki zorluk her seferinde farkli isim soylemeler milletin dalgasi bazen annemlerle bile kavga ediyorum

Hatanın en büyüğü eşin de. Senin ailen bir isim tuttursaydı illa ki bu isim olacak diye o zaman karşı çıkmasını bilirdi eşin.
Doğacak çocuğumun ismini kimseye karıştırmam der resti çekerdi.

Allah kocanı ıslah etsin. Bu davranış bencilliğin, ben bilirimci olmanın had safhası.
Sana lohusayken ettiği o laflar yenilir yutulur değil.
Sen de isim problemi hamileliğin sonuna kadar bir çözüme bağlayamamışsın.
O da senin en fazla ağlayıp duruma razı olacağını bildiğinden gözünü korkutup istediğini yaptırmış.
Ama bundan sonrası için kendini ezdirme, söz hakkın var senin sen annesin.
Bu olay içinde artık takıntı halinde düşünüp üzülmemeye çalış lütfen.

Ne çektik be bizzzzzz :) :) şaka bi yana gercekten ben de ayni seyleri yasamisiz. Ilkokuldayken ogretmen bana o ismimle hitap ediyor arada espri yapiyor diye kac gun aglamistim babamlar okula gelip konustular ki sinif ogretmeni? cocuk psikolojisnden anlamasi lazim. iste benim de ismimin anlami güzel ama anlamayan anlamıyor suclu da annemiz Babamız. Anasinin babasinin ismini cok seviyosa kendi nüfus kağıdına yazdirsin canimm boşuna bizi ugrastiriyo :/ belki bunu okuyan insanlar anlar da böyle bi hata yapmaz

Benim ismim aile arasında kurayla konulmuş :) en azından uzlaşmışlar.Eşinizin sizi tehdit etmesi isimde diretmesinden daha büyük bi sorun bence. İçinizde kin beslemek yerine tepki verin

peki şimdi oğlunuzu nasıl çağırıyorsunuz?

arkadaşların dediklerine katılıyorum.bırakında ismi anne seçsin anne karar versin.9 ay karnında büyüt bin bir eziyyetle büyüt ama kayınbaba kayınvalide emirler yağdırsınlar..bu nasıl bir iş nasıl bir düşünce tarzı.ne zaman kurtulucaz böyle insanlardan.inşallah diğer çocuğunuza istediğiniz bir ismi verirsiniz.tabi kız olursa bu seferde k.v çıkacak meydana benim ismimi koyun diyecek.

aynen annenin öncelikli hakkıdır benimkindede ısrar edenler oldu ama hani kırılmadık çok da ısrarcı olunmadı. haklısın en kızdığım konu budur. ama esin ortayı bulmak istemiş en azından sende ayrıca başka bi zaman okutup kimliğine 2 isim koydursaydın. kim bilecek sonrada söylerdin zamanla alısırlardı. evliliğini yıpratma cnm olmuş unutulmaz biliyorum ama hayatın cılveleri...

cok sinir bozucu yani sanane be adam sen ne karısıyosun sanki kadın her ay dogurcakta hadi birini ben koyayım der gibi ya bir ya iki cocugu olcak bu kadının belki bi daha oglu olmucak nie sazanlaşıp utku olcak diyosun hayali vardır diye bi düşünür insan ama nerde anlayıssız oluyolar genelde.iş eşinde bitiyo canım demeliydi eşimle bizim hayalimiz buydu baba biz böyle koymak istiyoruz senin isimde cok güzel ama biz 9 ay boyunca hep böyle hayal kurmustuk diye eşin ailesinin lafıyla hareket eden biri sanırım.ama utkuda ciddi söylüyorum güzel bi isim yani başka bi isimde koyabilirlerdi.hoş gelmeyen eski isimlerden.

Bebegini kucagina alma sevincini bile yasatmamislar, cok ayip etmisler.. Senin yerinde olsam, ogluma herseye ragmen anil diye hitap ederdim.

Benim kuzenimede annesi istemedigi halde dede isimi verilmis.Herkez mahmut isimi ile hitap ediyor, yengem mucahid diyor cocukta alisti artik garibim :l

Aynen ne cektik be:)) birde universiteye gelince farkli durumlarlada karsilastim. Mesela ben akdenizliyim. Ama ismim farsca bir isim ve doguda kürtler arasinda kullanilan isimlerdenmis. Beni isminden dolayi pkkli sanipta o yuzden konusmayanlar bile varmis:))
universiteye ek kontenjanla gelmistim ve sinifimda cok fazla pkk yanlisi arkadas var. İsmimi duyunca oyleyim sanmislar. Ben akdenizliyim deyince senide bizden sanmistik falan demislerdi hatta:))

Valla kusura bakmasınlar benim çocuğuma kimse
benim içime sinmeyen bir isim koyamaz,babası da dahil.
Eşiniz büyük haksızlık yapmış.
Keşke diretseydiniz o isim olmayacak diye, anne babanın ortak
karar aldığı bir isim olabilirdi. dedeye hiçbirşey düşmüyor.
Ne olacak şimdi hem isteğiniz olmadı, hem eşinizle aranız bozuldu
nefret edecek duruma geldiniz, çocğunuza ismiyle hitap bile edemiyorsunuz,
keşke isim koyulma aşamasında koparsaydınız kıyameti.

Dogumdan 2 gün sonra eşini odaya çekip,
şu isim olacak kulağına okunurken bir şey dersen,
seni öldürürüm, seni döverim diyen bir adam
ve eşinin karşısında sinmek zorunda kalan bir kadın.

Hem de sizden olan bir evlat için.

Yazıklar olsun, gece gece o kadar sinirlendim ki durumunuza.

Sizin yerinizde olsam inatlarına çocuğuma Anıl diye seslenirdim.
Onlar sizi adam yerine koymuyorsa siz de koymayın...

Ben uniye ikinci donem yurtdışında baslicam adamlar duyunca baya afallayacaklar sanirim böyle yasamayi ogrenmemiz lazim buyuklerden bize miras tabiii!

Yani dokuz ay karnında taşımış sancısını acısını çekmiş bir anne isim buluyor ve kendi canından kanından olan bebeğine istediği ismi veremiyor.
Yani babası niye karışıyor anlamadım ki.
Onu da geçtim eşinizin hal ve hareketleri de hiç hoş değil.Yani siz zaten yeni doğum yapmışsınız insan o psikolojiye bari saygı gösterir.
Kimse de sizin çocuğunuza isim verme hakkına da sahip değil bence olamaz da.

Başınıza gelen çok korkunç bir şey sonucta artık hangi devirde yaşıyoruz bu sadece geri kafalılık
bizimde aynı durumda degıl şöyle bir tanıdığımız evlendi hamile erkek kız xxxxx modern bır isim isterken oğluna kimse ses cıkarmamış taki nufus cuzdanı eve geldiğinde orada xxxxx yerine yyyyy o kadar eski ve kötü bir isim konulmuşkı cocuga dedenin adı buarada
1.5 sene ayrı kaldılar sonra cocugun annesimi babasımı ne öldüde kızla birleştiler şimdi hepsi ona xxxx diye sesleniyor babasıda dahil

Yazıklar olsun kayınpeder olacak o kişiye..
Eşiniz içinde susma hakkımı kullanmak istiyorum..

aynı şeyleri benimde yakın bir akrabam yaşadı dedenin ismini koydular zorla ama çocuğun annesi hiçbirzaman dedenin ismiyle hitap etmedi,kendi istediği ismi söyledi
büyük konuşmak istemem ama ben olsam asla onların istediği ismi söylemezdim beğensem bile,yazıklar olsun böyle babaya
arayıpta birde soruyor iki isim olsunmu diye
aslında böylelerini evlendirmeyeceksin annesinin babasının dizinin dibinde otursun,elin kızınında başını yemesin

Son düzenleme:
Arkadaşın k.validesi varmı acaba,eğer varsa isim konusunda kocasını uyarması gerekirdi karışma diye..
Sonuçta bebeği doğuran annedir,söz hakkı onda olması lazım,destek olması gerkiyordu gelinine karşı..
Tabi böyle birşey oldumu bilemiyoruz..

yaa ben anlam veremiyorum bu isim kavgasına..
şimdi bebek istiyorum daha olmadan bile bu konu beni huzursuz ediyor..
çünkü eminim benim kv dede karışacaktır bu konuya..
ama ben şimdiren yerini yapıyorum kız olursa şu isim oğlan olursa bu isim olsun hayatım falan diye..kv nin yanında özellikle sölüorumki kafasına yer edinsinn..
çok üzüldüm..
ama herkez gibi bende utku isimini daha çok sevdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…