- 16 Ağustos 2021
- 16.851
- 16.643
- 248
- Konu Sahibi karamel Latte
-
- #15.081
Evet doğru,Benim iş arkadaşımın eşi de benimle aynı merkezde yaptırdı. Onların da ilk denemesi olumsuz oldu hiç tutmadı yani direkt negatif. İkinci deneme için dondurulmuşlardan genetik test yapmışlar. İkincisi tuttu şuan oğulları 6 aylık oldu bile. Biraz riskli diye biliyorum dondurulmuşa ngs yapmak bozulma ihtimaline karşı. Ama tutunup da bunu yaşamaktansa hiç olmasın daha iyi diyorum.
Allah Allah tüp bebekte mol gebeliği çok görmedim inşallah düşer rahatlarsın canm son üzüntün olsun buKızlar selamünaleyküm,
Kontrole gittim, üzüm gebeliği gelmiş pataloji sonucunda.yani mol.gebelik..
Şükür kanseli hücre yok .
Ama beta değerim yuksek hala 2354 gibi bişey..
Haftaya yine kontrol ve kan bakılacak.. düşmez ise metotraksate olcam yine, dış gebelikte oldugum igne.. eğer oda ise yaramaz ise doktor artık eğitim ve araştırma Hastanesi'ne yönlendirmem lazım dedi.bu kürtajı yapan doktorum,tüp bebek doktorum değil .oda haftaya düşer ise değer korkma dedi.dua ediyorum bunu da sağlıkla atlatırim inşallah ya.
Tam toparlıyordum yine çok moralim bozuldu
Bin hastadan birinde görünen birşey dedi..
Yani benim durum bağışıklık ile alakalı değil tamamen kromozom bozukluğu kaynaklı..
46kromozom olması gerekirken 69kromozom oluyormuş.kurtaj yapan doktora neden oldu acaba hocam dedim şans dedi..
Ya sağlıksız yumurta ya da sperm..
Dua edin nolur bu süreci sağlıkla atlatayim şuan tek istediğim eski sağlığıma dönmek
Bu son sağlıksız gebeliğim olsun Allahim nolur..
Genetik dondurulmuşa olmaz biyopsi alındıysa eğer gönderilir alinmadiysa risk göze alınıp yapılır ama genetikli embriyonun garantisi yok ben sana diyim inşallah gerek kalmazİnşallah çok kolay geçecek kürtajdan hiç korkma
Dualarım seninle
Olabilir kuzum, inan ki ne dusunecegimi şaşırdım..
Herşey geliyor aklıma, ya bir tesadüf ya da birşeyden kaynaklı..
İnşallah onu buluruz, genetik test dondurulmustan oluyor mu önemli olan o, baştan başlamak zor ya...
Aminnnn canım
Evet ben de öyle biliyorum ama arkadaşıma aynı merkezde o riski alıp dondurulmuşa yaptılar. Ben 2 embriyo transferi oldum 5ab. Başta ikisi de tuttu sonra biri bıraktı. 8.haftada ikincisini de kaybettik. İkisinin de genetiği iyi değildi bence. Riski almaya değer gibi geliyorGenetik dondurulmuşa olmaz biyopsi alındıysa eğer gönderilir alinmadiysa risk göze alınıp yapılır ama genetikli embriyonun garantisi yok ben sana diyim inşallah gerek kalmaz
Aleykümselam canım benim doktorum da anomali üzerinde ısrarla durdu, patoloji için ek ücret istiyorlardı paranıza yazık bence gerek yok dedi bizde aynı fikirdeydik göndermedik ama bende kromozomal olduğunu düşünüyorum. Senin sağlığın öncelikli inşallah normale hemen döner..Kızlar selamünaleyküm,
Haftaya yine kontrol ve kan bakılacak.. düşmez ise metotraksate olcam yine, dış gebelikte oldugum igne.. eğer oda ise yaramaz ise doktor artık eğitim ve araştırma Hastanesi'ne yönlendirmem lazım dedi.bu kürtajı yapan doktorum,tüp bebek doktorum değil .oda haftaya düşer ise değer korkma dedi.dua ediyorum bunu da sağlıkla atlatırim inşallah ya.
Yani benim durum bağışıklık ile alakalı değil tamamen kromozom bozukluğu kaynaklı..
46kromozom olması gerekirken 69kromozom oluyormuş.kurtaj yapan doktora neden oldu acaba hocam dedim şans dedi..
Dua edin nolur bu süreci sağlıkla atlatayim şuan tek istediğim eski sağlığıma dönmek
Bu iş nasip kısmet deneyin içinizde kalmasin hakkınızda hayirlisiEvet ben de öyle biliyorum ama arkadaşıma aynı merkezde o riski alıp dondurulmuşa yaptılar. Ben 2 embriyo transferi oldum 5ab. Başta ikisi de tuttu sonra biri bıraktı. 8.haftada ikincisini de kaybettik. İkisinin de genetiği iyi değildi bence. Riski almaya değer gibi geliyor
Geçmiş olsun tekrardan.Çok sağol canım benim
Erken haftalarda olan düşükler ve kurtajlarin sebebi gerçekten sebep kromozommus ben buna emin oldum..
Ya genetik taramalı içinde alına yer sağlıklı gelip embriyo da sorunlar olabiliyor inan ki ne dusunecegimi şaşırdım..şuan zaten hiç transfer düşünmüyorum, korkuyorum..
Şu beta inşallah sıfırlanır..
Doktor Çok doğru diyor , ilaç ile birde düşmeyebiliyo benim düşmedi boşuna bir hafta bekledik..
İnşallah sağlıkla geçsin surecin kuzum..
Mutlaka patalojiye gönder kürtaj sonrası..
Kalan embriyolar için genetik testi sorunca banada yazar mısınçok geçmiş olsun kuzum. Rabb'im bundan sonra sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize aminnnn
Kuzum normalde bile çok nadirmisAllah Allah tüp bebekte mol gebeliği çok görmedim inşallah düşer rahatlarsın canm son üzüntün olsun bu
Genetik bana doktorumda söyledi garantisi yok..Genetik dondurulmuşa olmaz biyopsi alındıysa eğer gönderilir alinmadiysa risk göze alınıp yapılır ama genetikli embriyonun garantisi yok ben sana diyim inşallah gerek kalmaz
Bizimki içindeydi, iyi ki gitmiş diyorum çünkü bu gebelikte çok nadir görenen bir durum..Aleykümselam canım benim doktorum da anomali üzerinde ısrarla durdu, patoloji için ek ücret istiyorlardı paranıza yazık bence gerek yok dedi bizde aynı fikirdeydik göndermedik ama bende kromozomal olduğunu düşünüyorum. Senin sağlığın öncelikli inşallah normale hemen döner..
Cok sağol canım benimGeçmiş olsun tekrardan.hayırlısıyla sağlıkla atlatırsınız inşallah bu durumu.
En azından sebebini bilmek bile şu anda iyi bişey sanırım.
Peki böyle bi durumda diğer embriyolarınızı kullanabilecek misiniz ne diyor doktorunuz birde bu kromozom bozukluğunu normalde pgt ye göndererek mi bulabiliyorlardı.
Kötüyü düşünmeyin inşallah kendiliğinden düşer de öyle şeylere gerek kalmaz.Cok sağol canım benim
Öğrendiğim benim açımdan iyi oldu çünkü üzüm gebelikte bir sene hamilelik yasak..bunu bilmesek iki ay sonra bizde denemelere başlardk herşeyde bir hayır vardır..
İnan hiç o kısmı konuşmadık, şuan betam yüksek diye çok üzüldüm, kemoterapi alanlar vs olmuş durum beni sarstı..
Genetik tarama şuan olur mu bilmiyorum 11tane dondurulmuş var .
Olsa sağlıklı gelse sonu ne olur onunda garantisi yok..Allah en hayırlı olanı nasip etsin ne diyeceğimi şaşırdım
Çok teşekkür ederim canımKötüyü düşünmeyin inşallah kendiliğinden düşer de öyle şeylere gerek kalmaz.dua ediyorum sizin için hayırlısıyla sağlıkla çıkın bu imtihandan
Benim haftasıyla uyumluydu düzgündü ondan gerek duymadı galiba, Aynen öyle katılıyorum herşeyde var hayır, bundan sonraki yol haritası netleşmiş olur daha güzel olur senin içinBizimki içindeydi, iyi ki gitmiş diyorum çünkü bu gebelikte çok nadir görenen bir durum..
Birde benim kürtaj sonrası kanama devam ediyor bunda bile bir anormallik vardi.
Açıkçası ben sabah boş gebeliktie diye gittim .
Ve üç beş aya transfer düşünüyorduk herşeyde bir hayır vardır gerçekten ya..
Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler versin
Çok geçmiş olsun sanada..
Doktorlar daha iyi biliyor canım ,demekki gerek görmedi..Benim haftasıyla uyumluydu düzgündü ondan gerek duymadı galiba, Aynen öyle katılıyorum herşeyde var hayır, bundan sonraki yol haritası netleşmiş olur daha güzel olur senin için
Amin canım yürekten aminDoktorlar daha iyi biliyor canım ,demekki gerek görmedi..
Aminnnn hepimiz için çok güzel olsun bunda. Sonra nolur Allah'ım
Kızlar selamünaleyküm,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?