Oğlum eskiden daha rahattı

İnanın onun dedikleri ve o zerre umrumda değil. Benim derdim kocam onun normal karşılaması.
Üzgünüm ama yıllar geçse de sesini çıkarmayacak kocan. Bu durumlarda kendi kendini savunan gelin olmak ne kadar kötü bilirim. Sana hak veriyorum. Kötü akıl vermek istemem ama biraz canından bezdirmen lazım ki az çok birşeyler yapabilsin, söyleyebilsin. Ne yazık ki bundan anlıyorlar. Oğluna hizmete aşık kaynana da bu kadar detay vermektense, al oğlunu başına çal de. Bir daha konuşamaz

Cidden benim yanında annesini sert bi şekilde uyarana huzurumuzu bozuyorsun diyene kadar affetmeyi düşünmüyorum. Buraya yazmadım ama saygısızca kurduğu cümlelerde var eşimin. O yüzden bu kadar ciddiye bindi aslında. İş stresi var bu aralar o yüzden de böyle tepki verdi biliyorum. Fakat iş stresi hep olucak işini evinden ayırmayı öğrensin.

İş stresi artık hep var. Başka stresleri eşe yansıtmak evlilikte köreltici ve uzaklaştırıcı oluyor. Bencede affetmeyin. Gelini alıp sonra oğlunu verdi diye ahlanıp vahlanmayı sıradan gören eşe bende değer veremiyorum. Ayrıca oğlunu aldın diye karşında ağlanmaları bile boşanma sebepleri arasında. (Boşan demek istemiyorum) Umarım temelli bir şekilde halledersiniz. Saygısızlık asla tahammül sınırlarımın içerisinde değildir. Boş muhabbetlerle üzüyorlar insanı. İnsanlar mutlu olmak için evleniyor, dert üstüne dert eklemeleri canını sıkıyor. Daha az gidersin, mesafe koyarsın. Kafan rahat eder en azından. Böyle yapınca bu cümleleri kuramıyorlar.

Ona kalırsa eve yansıtmadığını düşünüyor ama sürekli telefon görüşmeleri , işlerin rast gitmemesi , gerginlik. Normalde vereceği tepkileri vermiyor sağlıklı düşünemiyor bunun yüzünden.
Sizin gibi düşünüyorum mutlu olmak için evleniyoruz en büyük derdimiz evimizin huzuru olmalı.
Ailemden uzaktayım pek eş dost da yok etrafımda. Mesafe koymaya çok çalıştım biyerden sonra başa dönüyoruz . Suç bende aslında kararlı olmak yüz vermemek lazım. Bir süredir çok nadir gidiyordum kafam rahattı. Kv parmağı kırıldı dünde gittim yemek yaptım temizlik yaptım. Akşam yemekten sonra benim demlediğim çayı içerken söyledi bunları

Valla içimden lanet olsun demek geliyor böylelerine. Siz değerlisiniz takmayın. Oluruna bırakın aklınızda. Ama sağlam bir konuşmayı haketmişler.

Valla içimden lanet olsun demek geliyor böylelerine. Siz değerlisiniz takmayın. Oluruna bırakın aklınızda. Ama sağlam bir konuşmayı haketmişler.
Bir de eşimin konuşmaları duysanız . Tamam başta dedi evlendiğime pişman değilim mutluyum diye ama sonra gören duyan ben ortada hiçbişey yokken çıldırıyorum sanar. O yüzden konu açtım zaten. Kv de duysa bunları alay ederek güler abarttığımı benim tuhaf olduğumu falan söyler . Stresten elim ayağım buz kesti. Çocuğu zor uyuttum. Bu zamana kadar aman gerginlik olmasın çocuğa yansımasın diye alttan aldım çok uzatmadım bu tarz mevzuları ama bu sefer başka .

Parmağı kırıldıysa gitsin oğlu yapsın hizmetini. Siz niye yapıyorsunuz? Gördüğünüz gibi ne eşiniz ne de kv kıymet bilmiş. Biri gelip hasta halimle bana baksa nasıl teşekkür edeceğimi şaşırırım. Kadın utanmadan laf söylüyor bir de. Ben çok haklı buldum sizi. Sadece gidip iş yapmanızı onaylamadım. Yapmayın. Yaranamıyorsunuz yazık ki

Hamileliğim zor geçti bulantım kanamam olduğu zaman kvde kaldım bir süre. Vefa borcum var gibi hissettim. Allah rızası için gittim.yaranmak gibi bi niyetim asla yoktu. O kadarda huzurluydum hava hafif serinlemiş ailecek çay içeriz diye düşündüm . Aklıma edeyim.

Hayır anlamıyorum evlenmese bu sefer yuva kuramadı mürüvvetini göremedik diye dertlenirler .cidden boş sözler ama çok sinir bozuyor. Herkes geçim derdinde sonuçta kıymetli oğluna kıyamıyor.
Bi onun oğlu var zaten.. Geri kalan herkes ağaç kovuğundan çıktı.. Takma kafana, gereksiz oğlunu övme çabaları. Oğlunu bilmem ben hayatımdan memnunum dersin. Kişisel algılama, ona konuşmasa başka şeye yine yorum yaparlar..

Ee sizde de suç. Kocam annesine evet bekarken ne rahattım diye konuşsa, o kadar için gittiyse bekar hayatına dönebilirsin derdim, uzarsa da hadi yallah diye eklerdim. Sonra kv düşünsün. Oğlunun yuvası yıkılıyor diye korkarsa bir daha yanınızda ağzını açmaya çekinir, yok korkmaz gel bana oğlum derse ve eşiniz de yeltenirse o zaman gerçekten ne halleri varsa görsünler zaten.

Ama size gelmez bu tavır cunkü Belli ki siz de korktunuz ve kocanıza sen hayırdır ne biçim konuşuyorsun diyemediniz kv nin yanında. Ne diyeyim böyle arkadan sinirlenip kv yokken kavga etmeyi ve içinizin içinizi yemesini tercih etmişsiniz, kv şimdi ayaklarını uzatıp hiçbir şeyden habersiz dizisini izlerken.

Ee sizde de suç. Kocam annesine evet bekarken ne rahattım diye konuşsa, o kadar için gittiyse bekar hayatına dönebilirsin derdim, uzarsa da hadi yallah diye eklerdim. Sonra kv düşünsün. Oğlunun yuvası yıkılıyor diye korkarsa bir daha yanınızda ağzını açmaya çekinir, yok korkmaz gel bana oğlum derse ve eşiniz de yeltenirse o zaman gerçekten ne halleri varsa görsünler zaten.

Ama size gelmez bu tavır cunkü Belli ki siz de korktunuz ve kocanıza sen hayırdır ne biçim konuşuyorsun diyemediniz kv nin yanında. Ne diyeyim böyle arkadan sinirlenip kv yokken kavga etmeyi ve içinizin içinizi yemesini tercih etmişsiniz, kv şimdi ayaklarını uzatıp hiçbir şeyden habersiz dizisini izlerken.

Siz eksik okudunuz herhalde. Kvdeye evlendirmeseydin o zaman dedim. Ve eşimede net tavır koyup annenin yanına git biz yük oluyorsak sana dedim. Annesiyle eşim net bi şekilde konuşana kadar da barışmayı düşünmüyorum. Eşim şu an büyük ihtimalle kvdenin evinde ve herşeyden haberi olucak bugün değilse yarın. Kimseden korkmuyorum hele kv de den hiç . Benim tek korkum kızımın etkilenmesi bu olaylardan.

evet kayınvalide söylenmemesi gereken bir şey söylemiş ama sizde cevabını vermişsiniz. bende böyle değildim, daha rahattım demişsiniz.. bizde böyle bir konuşma geçse şakaya vurulurdu muhtemelen. kayınvalidem bir kere eşimin evlenmeden önce çok iş yapmadığından ama evlendikten sonra evde her şeyi yaptığından bahsetmişti. kardeşleri görmüştü çünkü yaparken. bende evet valla her şeyi yapıyor, iş bölümümüz var dedim geçtim. benim annem de aynı şekilde "lilay bir tas çorba bile yapmazdı, keyfi kimsede yoktu" diyor. kendi anneme de "evet öyleydi" diyorum. karşılıklı konuşmuşsunuz sonuçta. tabi ki herkes evlenmeden önce daha rahattır, bunu herkes biliyor.. eşinizin memnun olduğunu söylememesi zorunuza gitmiş ama eve geldiğinizde bundan rahatsız olduğunuzu, orada diyeceği şeyin "evet ya rahattım" demek yerine memnun olduğunu belirtmesi gerektiğini söylerdiniz, o da anlardı diye düşünüyorum. sonunda git annenle yaşa eve de gelme denecek kadar kocayla problem yaşanacak bir şey gibi gelmedi bana açıkçası. bence de evlendikten sonra iki tarafın da bir sürü sorumluluğu var, ne sen evlenmesen çocuk bakardın, ne eşin maddi anlamda yetmeye çalışırdı. erkekler de gördüğüm kadarıyla bizim kadar üçüncü kişileri ciddiye almıyor.

normal değil eşin annesini uyarmalıydı

Kayınvalideniz saçmalamış erkeklerin ayağına hizmeti marifet sanıyor bazı kadınlar. Eşinizin o an susması da hiç hoş olmamış bende gıcık olurdum sustuğu için.
Bende baba evinde prensesler gibiydim işte evlendik ne hale geldik demenin tam zamanıymış ikiside haketmiş

Ay birde eskiden öyleydi mi dedi

Kayınvalide zaten öyle gelmiş böyle gider cinsten. Cahil densiz laf konuştu bal kabağı olmuş onun ki yani. Ama ben sizi anlıyorum asıl sorun eşiniz işte her şey eşlerde bitiyor. Kayınvalide istediği kadar kötü olsun laf söylesin eş adam olursa kadın kayınvalideyi görmezden gelir. Ben eşime baştan dedim beni annene babana vs. bulaştırma yani hakkından gelemiceğimden değil yüz göz olmak istemiyorum ve uğraşacak insan ben değilim onlarla diye. Kayınvalidem bile isteye bir şey yapmıyor belki ama bazen böyle densiz konuşuyor eşim gereken cevabı ordaysa vermesi gerek süs bitkisi gibi durması olmaz ben muhatap olursam ailesi ile işler çirkinlesir zitlasma olur yada annesini onaylayıp mikser gibi ortalığı karıştırsa kaynana yüz bulur devamı artarak gelir.

bende buna benzer çok hikaye var :)
görümcem ev hanımı tek çocuğu var. eşi evden çalışıyor o da sürekli bir iş değil. proje bazlı.
ben mesaili çalışıyorum. iki çocuğum var.
kışlık soslarımı, hazırlıklarımı hep kendim yaparım.
o her sene kızına da yapar. kendisi bitiremediyse kalanları kızına gönderir.
diyelim kayınvalideme yemeğe gittik sarma yapmışsa, içli köfte yapmışsa bir tencere de kızına verir akşam dönerken ama gelinlere yok.
eltim benden de yoğun çalışıyor,
kızına buzluğa bamya vs ayıklayıp hazırlar, bize hiç vermedi.

sonra da "ah ahh der oğlum dolmaya sarmaya hasret kaldı evlendi evleneli"
aslında eşim dolmayı pek de sevmez. sarma iki tane yer çerez niyetine.
ben canı dolma istiyorsa yapabilir demiştim bir kere de uzun bir süre homurdanmıştı..

ayrıca benim gelirimin esamesi yoktur. hem benim işim rahatmış, çalışıyor bile sayılmam onlara göre.
oğulları ise perişan çok yoruluyor.
ben gülüp geçiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…