bence cocukla her zaman birisinin oynamasi da guzel bir sey degil. boyle buyuyen cocuklar var etrafimda. anne babasi surekli bir etkinlik pesinde, her hafta sonu mutlaka bir yere gidiliyor, cocuk icin mutlaka bir aktivite bulunuyor. boyle cocuklarin buyuduklerinde kendi kendilerine eglenmeyi bilmediklerini goruyorum. mutlaka bir haz bir eglence pesinde oluyorlar. kendi baslarina, kendi dusunceleri ile basetmesini ogrenemiyorlar. ya da anne baba surekli bir aktivite bulmak zorunda. mesela piknige gidiyorlar ama 10 yasindaki cocuk piknigi "yeterince" ilginc bulmuyor. sikiliyor. bazen cocugun caninin sikilmasi bile, kendi basina bir seyler kesfetmesi icin bir firsat olabilir, genelde yaratici fikirler bu zamanlarda ortaya cikiyor..
velhasil bunlar modern zamanin problemleri, az cocuklu cekirdek aileler, ve cocugu oyalamaya calisan ebeveynler... bana genis ailede buyumek, kardeslerle etkilesim daha guzel geliyor..
bu arada sizin durumunuzu bilmiyorum, muhtemelen endiseleriniz de haklidir ama bizim zamanimizin problemlerinden bahsetmek icin yazdim.. bizim cocuklarin neslinin problemleri farkli olacak bence. mesela en basitinden bir cizgi film cikinca oturur izlerdik, bitince kapatirdik. simdi cocuklar canlari sikilinca hemen videoyu degistiriyor, kesin bir etkisi olur cocuklara...